Miután ​meghaltam 80 csillagozás

Emily Bleeker: Miután meghaltam

„Még a legboldogabb házasságban is vannak titkok…”
Luke Richardson hazaérkezik szeretett felesége, Natalie temetéséről, akivel tizenhat boldog éven át éltek együtt, és három gyerekük született. De van valami, amire Luke nem számított: egy kék boríték várja michigani otthonuk előszobájának padlóján, amire az ő neve van írva Natalie kézírásával.

A boríték egy levelet rejt, amit Natalie egy évvel korábban írt, az első kemoterápia napján. És a levelek egyre csak érkeznek. Luke nem kételkedik a valódiságukban, de nem tudja, ki küldözgeti őket. Szinte a levelek megszállotjává válik, és a nyomozása során rég elfeledett titkokra bukkan, melyek kételyeket ébresztenek benne a feleségével, a családjával, az egész életével kapcsolatban.

De a szeretet örök – még az írott szavakban is, még az emlékekben is, és az ígéretekben is, amelyeket a halál után is be lehet váltani.
Levelek a síron túlról – az év egyik sikerkönyve
Ismerd meg Natalie felkavaró titkait!

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
430 oldal · ISBN: 9789635612529 · Fordította: Márton Róza Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
430 oldal · ISBN: 9789635612536 · Fordította: Márton Róza Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571599 · Fordította: Márton Róza Krisztina

Kedvencelte 4

Most olvassa 10

Várólistára tette 140

Kívánságlistára tette 96

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Törpillaa P>!
Emily Bleeker: Miután meghaltam

Már nagyon kíváncsi voltam erre a könyvre, de nekem nem igazán jött be. Voltak benne érdekes, aranyos, szomorú részek, bár én végig untam az egészet. May, és Claytont szerettem meg a legjobban. Ők nagyon cukik voltak.

NemesTimi P>!
Emily Bleeker: Miután meghaltam

Nehéz erről a könyvről úgy értékelést írni, hogy ne spoilerezzek.
Ez egy nagyon szép és megható történet lehetett volna, ha a vége nem csapja agyon az egészet. Egészen addig szépen bontakozik ki a házaspár története Natalie levelein keresztül, voltak pillanatok, ahol el is pityeredtem. Aztán kiderül a nagy titok és az ember csak pislog, hogy wtf? spoiler
Szóval összességében egy jó könyv, de mégsem. :/ Kár érte.

cicus61 P>!
Emily Bleeker: Miután meghaltam

Egy kicsit hasonlít Nicolas Barreau Montmartre-i szerelmes levelek könyvére. Borzasztó volt az elején szegény Luke-nak, eltemeti a feleségét és ott vannak a gyerekek is. Aztán elkezdenek jönni a levelek, amiben a felesége mintha a síron túlról üzenne. Nagyon jó kis történet volt, csak nem értem miért nem kb.azonos időközönként érkeztek. Aztán ugye jönnek a kis titkok, rejtélyekre derül fény és Luke világa felborul. Jó volt olvasni a leveleket, de sajnáltam Luke-ot, hogy a felesége még a halálból is bántja. A vége nem az amire gondoltam és nem is tetszett.

mazsof>!
Emily Bleeker: Miután meghaltam

Nagyon tetszett az alap ötlet: a gyógyíthatatlan beteg Natalie halála előtt leveleket írt férjének, melyek a nő halála után egy rejtélyes kézbesítő által érkeznek szép sorban. Ezeket a leveleket olvasva, illetve Luke emlékeit felidézve szép lassan kibontakozik a pár életének története, keveredve a jelennel, melyben a család és Natalie legjobb barátnője kap elsődleges szerepet. Ez a koncepció engem teljesen megvett magának, imádtam minden pillanatát, amikor csak lehetőségem volt rá, faltam az oldalakat. De ennek ellenére sem tudok maximális csillagot adni rá, mert a vége számomra meglehetősen elrontotta az élményt. Szerintem a végkifejlet elég kusza, kidolgozatlan, némileg lezáratlan maradt, ráadásul a nagy titok, melyre az egész könyv épült kissé brazil szappanopera jellegű volt… Úgyhogy igazán sajnálom, hogy a vége elrontotta az élményt, de a korábbi részek miatt nem tudok, csak fél csillagot levonni, pedig elég nagy csalódás volt a lezárás.

josageszter>!
Emily Bleeker: Miután meghaltam

Annyira aranyos családi történet. Itt van nekünk Luke, egy cuki apuka, akinek meghalt a felesége. Nagyon izgultunk együtt Luke-kal, hogy vajon mik lehetnek a levelekben? Nagyon szerettem olvasni a leveleketet és annyira ritkán jöttek :D. Viszont, ahogyan haladtunk előre egyre idegesített engem is, hogy néha hónapok telnek el 1-1 levél között. Miért nem tudta Natalie az egészet egyszerre odaadni? Miért kell húznia Luke idegeit a síron túlról, miért nem hagyja tovább lépni?? Jó, megértem van valami a levélben, amit az ember csak úgy nem zúdíthat rá a férjére, de mondjuk azt az egyet hagyhatta volna a végére. Félre értés ne essen, így volt jó a regény, de idegesítő volt akkor is ez a viselkedés :D A gyerekek annyira cukik voltak és minden szereplőnek volt élete, voltak gondjaik és nagyon jó volt úgy olvasni a könyvet, hogy a mellékszereplőknek is fontos rész jutott a történetben, nem csak oda vannak dobva. KMK szeretet csomagban kaptam a könyvet, magamtól valószínűleg nem vettem volna meg. Nagyon örülök, hogy ezt küldték, mert egy elragadó történet tele gyásszal, titkokkal. Nekem nem volt vontatott, pont jó tempóban jöttek az érdekes részek és tényleg egy nagyon jól felépített könyv. Senkit ne rettentsen el a téma és hogy kicsit hasonlít az P.S I love you-ra.

Niki_>!
Emily Bleeker: Miután meghaltam

Még az egyik Kitekintőben hívtam fel erre a könyvre a figyelmet és nagyon örültem annak, hogy a Könyvmolyképző megjelentette tavaly.
Annyira keserédesnek tűnt a külföldi értékelések alapján és egyből Cecelia Ahern Ui.: Szeretlek c. könyvét juttatta eszembe. Csak ott a férj halt meg és hagyott maga után instrukciókat, hogy miket tegyen a felesége. És én az ilyen keserédes könyvekért kimondottan rajongok ugyebár.
Azt viszont egyszerűen nem tudom megérteni, a mai napig miért csak 9-en olvasták a molyon? Miért nem kapott ez a könyv nagyobb olvasótábort? Megérdemelné.
Annak ellenére, hogy nagyon szerettem olvasni ezt a könyvet, lassan haladtam vele. Izgalmas volt olvasni a leveleket, tudni akartam, hogy mi is igazából Natalie titka, de a történet végén kicsit csalódott vagyok. Amikor minden kiderült, annyira gyorsan véget is ért a könyv, hogy az hihetetlen. Szerettem volna, hogy az írónő folytatja még a történetet, kicsit még a szereplőkkel maradhatunk, hogy megtudjuk, hogyan folytatódott az életük, mi lett velük.
http://azajtom.blogspot.hu/2018/04/emily-bleeker-miutan…

Indie P>!
Emily Bleeker: Miután meghaltam

Egy újabb olyan történet, amelyben a rák elválasztott egymástól két szerető szívet. Natalie nem tudta legyőzni ezt a szörnyű kórt, így férje egyedül maradt három gyermekükkel. A temetés napján nem elég Luke-nak megküzdenie a veszteséggel, újabb nem várt esemény történik az életében. Egy kék boríték várja őt otthon, amelyben halott felesége újra hozzá szól. Nem érti Luke, hogy történhetett ez, de mankóként kapaszkodik Natalie minden egyes szavába. Nem csak egy levél érkezik tőle, bizonyos időközönként reggelente egy újabb kék boríték várja, hogy kibontsák. Nagyon érdekes volt már az elején a helyzet.
Bővebben a blogunkon:
http://konyvjelzobloog.blogspot.hu/2018/05/emily-bleeke…

Sajtkukac94>!
Emily Bleeker: Miután meghaltam

Valentin-napi ajándék volt a kiadótól, és eleinte töprengtem rajta, hogy elcseréljem-e. A fülszöveg alapján a P. S. I love you című filmre könyvre emlékeztetett, és már azt sem igazán szerettem, de gondoltam adok neki egy esélyt.
Meglepve tapasztaltam, hogy nem is olyan rossz. Nem kimondottan az én stílusom, de szórakoztató és elgondolkodtató volt. Tetszett, ahogy végigvezeti az olvasót is a gyász feldolgozásán.
A szereplőket igazán kedveltem, bár sokszor szívesen rájuk kiabáltam volna, hogy ne legyenek már ekkora hülyék.
A nagy titok a végén jól sikerült, bár valami hasonlóra számítottam, azért ilyen formában mégis kissé váratlan volt.
Olvasás után határozottan úgy döntöttem, hogy megtartom.

bozs>!
Emily Bleeker: Miután meghaltam

Fülszöveg alapján sokkal jobbat vártam.
Tényleg olyan, mint egy brazil szappanopera.

ValerinLanz P>!
Emily Bleeker: Miután meghaltam

Jesszus, hogy én mennyire vártam, hogy ennek vége legyen… Egyenesen utálom az ilyen történeteket, amikor a feleség még a síron túlról is üzeneteket meg parancsokat küldözget. Valószínűleg életében sem szerettem volna túlságosan Natalie-t, de a levelei után főleg nem volt szimpatikus.
spoiler
És az igazi szappanoperai jelenetek még csak ezután következtek. spoiler Ennél bonyolultabb sztorikat ritkán olvastam eddig.
Enyhén szólva sem tetszett, egy percig sem éreztem benne a romantikát csak az erőltetést, de az egyik utolsó jelenetnél azért könnyes lett a szemem. spoiler


Népszerű idézetek

Sajtkukac94>!

A kamaszoknak hatékonyabb a könnytermelésük, talán a hormonok miatt.

9. oldal, 1. fejezet

marilyn_marilyn>!

Dr. Neal még egy darabig velem maradt, azt mondta, érthető, ha félek, de nem tölthetem életem utolsó hónapjait rettegésben.

246. oldal

marilyn_marilyn>!

Ezzel nagyon feldühített. Már miért ne félhetnék? És ha félek, akkor az azt jelenti, hogy gyenge vagyok? Vagy azt, hogy nem vagyok elég „nagyszerű”?

246. oldal

marilyn_marilyn>!

Egy „csodálatos férjből” nem lesz egycsapásra „kegyetlen bántalmazó”, ilyen nincs. De nem akart vitatkozni, nem akart tiszta vizet önteni a pohárba, mert ha Annie csak egy kicsit is hasonlít az anyjára, akkor a leplezés sokkal könnyebb a számára, mint az igazság. Sokkal egyszerűbb volt megbékíteni a férjében lakó szörnyeteget, mint megölni.

329. oldal

Sajtkukac94>!

A tizennégy éves kor anélkül is épp elég nehéz, hogy valakinek még az anyja halálát is fel kelljen dolgoznia.

9. oldal, 1. fejezet

Sajtkukac94>!

Luke már a „rég elapadtak a könnyeim" szakaszban járt, ami majdnem rosszabb volt, mint a fékezhetetlen zokogás. Ha sírsz, akkor legalább nem kapsz olyan megjegyzéseket, hogy „milyen jól viseled", meg hogy „biztosan megkönnyebbülést jelent, hogy ő már egy jobb helyen van". Mert arra senki sem gondol, hogy sokkal egyszerűbb úgy tűnni, mintha rendben lennél, mint tényleg rendben lenni.

10. oldal, 1. fejezet

Kasztór_Polüdeukész>!

Ha az emberek meghalnak, nem küldözgetnek leveleket a
levélbedobó nyíláson keresztül, még csak nem is élnek egy
varázslatos, mennyországnak nevezett helyen, hanem egyszerűen
halottak.


Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Harmon: Arctalan szerelem
Louisa Reid: A fájdalom helye
John Green: Csillagainkban a hiba
Margit Sandemo: Vágyakozás
Karen White: Hazatérés
William Somerset Maugham: A festett fátyol
Jenny Downham: Amíg élek
Ruth Olshan: Minden, ami szép
Péterfy-Novák Éva: Egyasszony
Stephanie Barron: A szolgáló titka