Malac ​(elhihetetlenül) nagyontitkos naplója 13 csillagozás

Emer Stamp: Malac (elhihetetlenül) nagyontitkos naplója

Szia.
Én vagyok a Malac. Ez az Én Naplóm.

Ez az Én Naplóm nagyon szupertitkos, de a Kacsa azt mondta, hogy muszáj elolvasnod, hátha tudsz nekünk segíteni. Mert egy kicsit bajban vagyunk. Igaziból nem is, mert egy ÓRIÁSI bajban.
Remélem, hogy elhiszed majd, amit olvasol, mert a Kacsa szerint Teljesen Elhihetetlen. Pedig nem. Ez az Én Életem.

Eredeti mű: Emer Stamp: The Unbelievable Top Secret Diary of Pig

>!
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634031918 · Fordította: Lakatos István

Most olvassa 3

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
KönyvParfé P
Emer Stamp: Malac (elhihetetlenül) nagyontitkos naplója

Múlt héten leteszteltem, odaadtam egy kis olvasónak, aki néhány nap múlva boldogan hozta vissza a könyvtárba. Amikor kérdeztem, hogy milyen volt és hogy tetszett, azt mondta: „Hát, olyan malacos, de tök jó volt!” Ennyi, nem is kell tovább taglalni.
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2017/06/28/emer_stamp_malac_e…

7 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Emer Stamp: Malac (elhihetetlenül) nagyontitkos naplója

Sajnálom azokat a szülőket, akik a kaki, puki és hasonló szavak hallatán azt gondolják, hogy ezt akkor ne adjuk a gyerek kezébe. Bocs, de ezt fogja szajkózni az oviban és kisiskolás korban is. Ez a téma, ami szórakoztatja őket, amiből viccet csinálhatnak, amivel bosszanthatják a felnőtteket. (később átveszi a helyét a szex és annak körítése)
Ez a Malac viszont totál természetesen használja ezt a fegyverét, hiszen pontosan tisztában van vele, hogy milyen hatást ér el, ha jól odarottyant a csirkeól bejáratához. Azt is tudja, hogy tökéletesen megközelíthetetlen lesz, ha kakiba hempereg és hagyja, hogy rászáradjon, mint egy páncél. A kis olvasók ezeken a jeleneteken visítva kacagnak, és én ezt nem venném el tőlük, holmi intelligens Bogyó és Babóca és társai kedvéért.
A szöveg egyébként könnyen olvasható, a Malac mesél végig, és rengeteg képet, feliratot találnak a gyerekek az oldalakon. A fordítás fenomenális, garancia erre Lakatos István neve.
A könyvecskét olvasó gyerekek remekül fognak szórakozni a történeten, hiszen az első oldaltól megkedvelik Malacot és együtt fognak izgulni vele a kalandok során. A szülők pedig megnyugodhatnak, a végtermék emlegetésén kívül sokkal inkább szól a történet a barátságról egy kis kalandozással. Remekül szórakoztató kikapcsolódás a szünetre!

>!
icu79 P
Emer Stamp: Malac (elhihetetlenül) nagyontitkos naplója

Agyament ötlet, de hatásos. Jókat mosolyogtam közben, és nagyon szurkoltam a Malacnak. A vége kifejezetten tetszett. :)

>!
Hintafa P
Emer Stamp: Malac (elhihetetlenül) nagyontitkos naplója

„Ne olvasd el! (főleg, ha gonosz vagy)” így kezdi Malac (elhihetelenül) nagyontitkos naplóját. Bennünk -mármint az olvasóban- a borítón széles mosolyt megvillantó malacka láttán természetesen elömlik az idilli, tanyasi hangulat. Nem kéne. Jöjjön a tanya, ahogy még sosem láttuk!

Van valahol egy teljesen átlagos birtok. Csirke- és malacóllal, tehénistállóval, kacsaúsztatóval és pajtával. Ezekben a teljesen hétköznapi felépítményekben egészen rendkívüli személyiséggel megáldott jószágok laknak. Itt van mindjárt Malac, aki a hecc kedvéért naplót kezd írni. Eleinte teljesen átlagos mederben folynak a napok. A Gazda eteti, „vakirgálja”, legjobb barátjával a Kacsával cimborálnak és bizony néhanapján megkeserítik Malac életét a gonosz Csirkék. Legfőbb bűnük mások ételének elorzása, a túlontúl jámbor tehén hátának megtisztelése, ráadásul a csőrükkel is iszonyatosan nagyokat csípnek. Mindeközben a tanya agytrösztjei (még mindig a Csirkékről van szó) titkos akcióra készülnek a régi pajtában: egy űrrakétát építenek traktorból. Egyszóval egy trakétát!

Van az az életkor, amikor a végtermékek említése (akár gyors egymásutánban történő ismétlése, a hatás fokozása érdekében) zajos tetszést arat a hallgatóság körében. Vannak, akiknél ez nyomtalanul eltűnik és olyanok is, akik -bizonyos jól meghatározott keretek között- nem átallnak viccet csinálni belőle. Aki képtelen visszaemlékezni gyermekkorának ezen időszakára, az bizonyára kevésbé fogja értékelni Malac önéletírásának örömeit és bánatait. (A gyerekeik annál inkább.) Viszont azok, akik nem riadnak vissza némi trotty említésétől, nyomják a gyerek kezébe, hogy a szünidő első (netán az iskolaév utolsó) napjai sűrű röhögések között teljenek el. Két dolog biztos. 1. Nálunk mindig van helye egy ilyen könnyed és végtelenül szórakoztató olvasmánynak. 2. Egy jólnevelt gyerek nem fog kevésbé illendően viselkedni ha némely gázok is szerepet kapnak a történetben.

A történet vége pedig tartogat egy olyan fordulatot, amit egész egyszerűen nincs szívem elárulni. A tanyán mindenesetre komoly gond adódott. Így Malac naplója tulajdonképpen egy segélykiálltás.
További részletek itt: http://hintafa.blog.hu/2017/06/14/emer_stramp_malac_elh…

2 hozzászólás
>!
gab001 P
Emer Stamp: Malac (elhihetetlenül) nagyontitkos naplója

Nagyon tetszetős kis könyvecske, valóban olyan mint egy napló; a betűtípus, a pacák és a rajzok is. 1 Malac meséli el a kalandjait, amelyek valóban nem mindennapiak. A gyerekek biztos élveznék az olvasását a sok kakizásnak köszönhetően, bár számomra egy idő után kicsit sok volt. 1 Malac nem túl okos, viszont szerethető. A Gonosz Csirkék épp ellenkezőleg. A történet számomra tartogatott meglepetéseket, s időnként jókat derültem olvasás közben, különösen a vége tetszett. Ami levont az élményből az a direkt rosszul ragozott szavak, ezt nem éreztem viccesnek, bár a fordító kitett magáért. Mindenképp élmény volt olvasni.

>!
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634031918 · Fordította: Lakatos István
>!
dianna76 P
Emer Stamp: Malac (elhihetetlenül) nagyontitkos naplója

Írtam egy értékelést, amit sehogy sem sikerült rögzítenem. Bosszús vagyok, mert most kezdhetem elölről!
Egyértelműen szórakoztatásra született ez a könyv, amolyan „Röhögd végig!” céllal. Sajnos engem nem sikerült megkacagtatnia. Az eleje tetszett, ahogy a malac megosztja velünk a mindennapjait, a sertéslétet, s rájön a nagy igazságra. Itt tényleg kellemes kikapcsolódás volt. Ez a trakéta történet már kevésbé kötött le. Onnantól kicsit sok lett az egész. Ráadásul az a sok kaki, rottyantás… Igencsak túlzó volt. Kezdett csak abból állni a történet. Nem tudom mi volt ezzel a cél, hacsak nem egy figyelemfelhívás, mely szerint ami nekünk már felesleges és nem hasznosítható anyag, az másnak, másra még jó lehet. És igen, a trágya pl. a növényeknek tápanyag.
A tűzön-vizen át barátság viszont tetszett.

>!
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634031918 · Fordította: Lakatos István
>!
Lobo P
Emer Stamp: Malac (elhihetetlenül) nagyontitkos naplója

A történet vicces, a humor persze elsősorban a gyerekeknek szól, de van benne nem kevés irónia és felnőttek számára értékelhető mozzanat is. Arra azért oda kell figyelni, hogy bár nekünk talán a kakis fingós poénok talán túlzottnak és soknak tűnnek, komolyan mondom, hogy 5-10 év között mindez egyrészt nagyon menő, másrészt messze nem sok. Az én fiaim egyetlen pukis viccen el tudnak nevetgélni félórát is.

Részletek: http://olvasonaplo.net/olvasonaplo/2017/07/04/emer-stam…

>!
PTJulia P
Emer Stamp: Malac (elhihetetlenül) nagyontitkos naplója

Vicces sztori: malac-szemszögből a világ. Igazi gyerek-, kiskamasz-olvasmány. Ami miatt megbántam, hogy a nyolc éves, harmadikba menő lányom kezébe adtam az a csapnivaló direkt rossz helyesírás. Sajnos ő eleve gyenge a helyesírásból, de semmilyen másodikos nem elég erős még, azt hiszem. És nekik nagyon romboló tud lenni egy ilyen szöveg, ahol minden mondatban legalább egy hiba van. Talán ötödiktől felfelé már nem romboló, és át tudnak lendülni rajta a gyerekek.
(megjegyzés: „nyelvtannáci” korrektor-énem is sikoltozott)

>!
csigahaju
Emer Stamp: Malac (elhihetetlenül) nagyontitkos naplója

Mókás rajzok, vicces, vidám történetek egy malac kalandjairól. Mi jókat nevettünk!

>!
moncsicsi83
Emer Stamp: Malac (elhihetetlenül) nagyontitkos naplója

Nagyon jó ez a könyv. Nyertem a kiadónál és hát gondoltam elolvasom a srácoknak frissibe. Jajj de jól tettem. Olyan jókat nevettünk rajta esténként. Ez a malac nem unatkozott az biztos. Csupa izgalommal telik az élete :)
A gonoszabbnál gonosz csirkék pedig megérdemelték sorsukat :)


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Jim Davis: Az én nagykönyve
Jean Webster: Nyakigláb Apó
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik
Jeff Kinney: Egy ropi naplója – Régi szép idők
Rob Harrell: Zarf élete – Támadnak a vérmenyétek
Mac Barnett – Jory John: Rémes páros
Tom Watson: Pálcikakutya
Jon Scieszka: Frank Einstein és az antianyag-meghajtó
Jeffrey Brown: Jedi Akadémia
Louis Sachar: David nem hagyja magát