Nyuszi ​úr csokoládégyára 29 csillagozás

Elys Dolan: Nyuszi úr csokoládégyára

Kíváncsi vagy, hogy készül a csokitojás? Lépj be Nyuszi úr csokoládégyárába, és megtudod!

Volt egyszer egy csokigyár, amit Nyuszi úr vezetett. Az emberek kilószámra vették tőle az édességet, de ő mohó volt, és agyonhajszolta a tyúkjait, hogy egyre több és több tojást tojjanak. Ám amikor a tyúkok sztrájkba lépnek, Nyuszi úr kénytelen rájönni: attól, hogy valakinek tollas a háta, még nem feltétlenül palimadár!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Teknős könyvek Central Könyvek

>!
Central Könyvek, Budapest, 2019
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633412893 · Fordította: Erényi Mónika · Illusztrálta: Elys Dolan

Kedvencelte 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

ViraMors P>!
Elys Dolan: Nyuszi úr csokoládégyára

Valahol az abszurd és az elmebeteg határán egyensúlyozó mese, szerintem egyértelműen nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is. Az alapötlet meglehetősen elszállt, a tanulság abszolút egyértelmű, de nem éreztem szájbarágósnak. Az illusztrációk külön remekelnek, egy-egy képen hosszan el lehet mazsolázni, szintén nem csak a gyerekeknek.

Ibanez P>!
Elys Dolan: Nyuszi úr csokoládégyára

Egy könyves baráti találkozón került a kezembe a könyv, véletlenül, s mivel nekem is van nyuszim, hát persze, hogy beleolvastam… aztán benne is ragadtam a csokiban :-D No, nem mintha órák kellenének a kis mesekönyv elolvasására :-D A legjobban, ami megragadott, azok a képek… Némelyik oldalon percekig el lehet mélázni a gyártósoron, azon, hogy a különböző tyúkok mit csinálnak és milyen fejet vágnak.. no és a történet… hát az kész… a diktátorrá avanzsált nyúl, aki minél több csokit – dagadásig – etet szegény dolgozó tyúkseregével, hogy azok minél több csokitojást tojjanak… És hát persze, hogy fellázadnak a tyúkok, s a nyuszi az unikornissal karöltve hiába is próbálkozik, még a gépeket se tudják kezelni, s kitör a káosz. Nagyon vicces, élvezetes (felnőttként is), jópofa kis mese, ráadásul tanulságos is.

Caledonia_Valley P>!
Elys Dolan: Nyuszi úr csokoládégyára

"A Central Mediacsoportnak köszönhetően idén februárban magyarul is megjelent Elys Dolan csodálatos könyve, a Mr Bunny's Chocolate Factory, ami magyarul a Nyuszi úr csokoládégyára címet kapta…
…A Nyuszi úr csokoládégyára egy rendkívül aranyos és bájos mese, gyönyörű illusztrációkkal, és egy komplett csokitojás gyárat bemutató működési térképpel. Minden apró mozzanat a helyén van…Lehet hinni, hogy ez valóban csak egy kisgyerekeknek szóló mese, de ha a felszín mögé tekintünk láthatjuk, hogy annyival több annál…"

Bővebben: https://sadaboga.blogspot.com/2019/02/elys-dolan-nyuszi…

Ingryd>!
Elys Dolan: Nyuszi úr csokoládégyára

Ez egy rendkívül aranyos mese, mely nemcsak a gyerekeknek szól, hanem a felnőtteknek is. Az illusztrációk szuperek, részletesek és humorosak. Akárcsak a szöveg. Tele van humorral és vidámsággal.

almamag>!
Elys Dolan: Nyuszi úr csokoládégyára

Oké, én ettől kifeküdtem :D Nagyon elborult, nagyon vicces. Imádom.

U.i. @sztimi53 neked ezt KÖTELEZŐ elolvasnod :D

1 hozzászólás
Gabriella_Balkó >!
Elys Dolan: Nyuszi úr csokoládégyára

Hát ez nagyon helyes mese, a „mellékszereplő” tyúkok megjegyzései is nagyon ott vannak, de néhol már elég borult (amikor az egyszarvú vagy Nyuszi úr próbálja „elkészíteni” a tojásokat).

>!
Central Könyvek, Budapest, 2019
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633412893 · Fordította: Erényi Mónika · Illusztrálta: Elys Dolan
zsebtigris P>!
Elys Dolan: Nyuszi úr csokoládégyára

Miközben páromra vártam, addig benéztem a Libribe és a gyerekeknek szánt részlegen ez a könyv fogta meg a tekintetem. Kb. 15 percet vett el az életemből, de nagyon is megérte az elolvasása.
A rajzok nagyon aranyosan vannak kidolgozva és a hihetetlen vibráló színek se mellőzendők.
A történet ugyan vicces formában van elmesélve, de egy olyan problémát mutat be, ami a mai világban egyre többször fordul elő. Néhány híresebb embernek szívesen odaadnám olvasás gyanánt, de sajnos lehet se akkor se fognák fel a lényegét a mesének.
Kedvenceim egyértelműen a tyúkok voltak (főleg Debbie), de a minőségellenőr egyszarvú se semmi. :D

Perly>!
Elys Dolan: Nyuszi úr csokoládégyára

Eleinte nem tetszett. Mesében még nem fordult velem elő, hogy valamelyik karaktert ne szerettem volna meg. De sem a nyuszi, sem a tyúkok, sem az unikornis nem volt szimpatikus. Nyuszi úrról első ránézésre azt mondtam volna, olyan mint Dagobert bácsi, de ahogy egyet lapoztam, már meg is bántam, hogy hozzá hasonlítottam, ugyanis Dagobert bácsi nem ennyire kapzsi és kizsákmányoló. Viszont az illusztrációk szép színesek és részletgazdagok. A kivitelezés is egyedi. A kevés szöveg ellenére rengeteg a mondanivalója.


Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Donaldson: Malacbújócska
Nyuszkó a kis feltaláló
Carla Häfner: Húsvéti mulatság
Tóth Anna: Húsvét az erdőben
Walt Disney – Micimackó
William Steig: Shrek
Roderick Hunt – Alex Brychta: Húsvéti tojáskeresés
Julia Donaldson: Zog és a repülő doktorok
Julia Donaldson: Bot Benő
Cressida Cowell: Így tanulj sárkányul