Jake (Zivatar 1.) 38 csillagozás

Elyn Vee N.: Jake Elyn Vee N.: Jake

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Tisztán emlékszem arra, amikor először találkoztam Summer Westonnal. Szigorúan konzervatív és kőgazdag család tagja volt, aki mellettem bontogatta szárnyait, amit én nem mellesleg rohadtul élveztem is. Legalábbis addig, amíg rajta nem kaptak minket… Ennek már egy éve, most pedig itt áll a verandámon, hogy elmagyarázza, miért lépett le minden szó nélkül, egy kicseszett levelet hagyva maga után…”

>!
Book Dreams, 2020
286 oldal · ISBN: 9786156155108
>!
Book Dreams, 2020
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156155092

Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Elyn Vee N.: Jake

Először is köszönöm a felkérést ( és a könyvet) a szerzőnek. Óvatosabb lettem az ismeretlen kezdő szerzőkkel kapcsolatban, főleg ifjúsági (YA) regények kapcsán. Ez a történet valahol átmenet az ifjúsági és a New Adult között, jó sok családi drámával. Summer még csak 17 éves, bár Jake 20, ahonnan a történet indul, és az erotikus részekből is kevesebb van, mint egy átlag amcsi NA esetében. Amit én egyáltalán nem bántan.
Tetszett a stílus, a szerző szépen fejezi ki magát, nem egyszerű tőmondatokban, és a szereplői is értelmesek. Summer mögött elég kemény évek állnak, hála a nagynéninek, Jake családja viszont teljesen normális. Egy-két dolog túl lett kombinálva spoiler, de többségében jó volt a cselekmény.
Összességében azt kell mondanom, hogy érdemes a szerzőtől olvasni, aki szereti a műfajt biztos nem fog csalódni.
off

Papírra_vetett_gondolataim>!
Elyn Vee N.: Jake

Elyn Vee N. ebben a könyvében is hozta imádnivaló stílusát. Könnyed, humoros történet, ami érdekes és szerethető karakterekkel operál. Az írónő könyveiben azt szeretem a legjobban, hogy nagyon gyorsan lehet olvasni, a könnyed stílus miatt, mégis emellett fontos gondolatokat, érzéseket ad át az olvasónak.

Imádtam az írónőnek ezt a történetét is, és ha így folytatja, képtelen leszek kedvencet választani a könyvei közül. Senki ne kérjen tőlem ilyet! :D Ennek a kötetnek a legnagyobb erőssége a szereplők, akiket gyorsan megszeret az olvasó, utána meg izgulhat értük, hogy mi fog velük történni. Na, de a lényeg az, hogy ezt a könyvét is imádtam az írónőnek, szerintem eddig ez volt a legjobb, legszerethetőbb. Utoljára Ruby Saw írónőnél éreztem ilyet, de azt kell, hogy mondjam, hogy Elyn Vee N. bármit ír el fogom olvasni, mert nagyon bejön, amit csinál !

http://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2020/05/el…

Anarchia_Könyvblog>!
Elyn Vee N.: Jake

Jake egy velejéig romantikus történet erotikával meghintve, tele lelki mélységekbe hatoló érzésekkel és gondolatokkal.

Elyn Vee N. egyedülálló stílussal rendelkezik, aminek a kibontakozását csak még inkább végig kísérhetjük ebben az alkotásban. A megfogalmazásai egyszerűek és letisztultak, így könnyed és lendületes élményt nyújt az olvasók számára.

A karakterek szimpatikusak voltak, mindenkinek meg volt a maga szerepe a rájuk jellemző tulajdonságokkal együtt – mind személyiségileg, mind viselkedésileg. Az írónő úgy alkotta meg őket, hogy tökéletesen passzoljanak a szerepükhöz.
A cselekményszál fordulatos, megdöbbentő pillanatokat tartogatott. Az érzelmi skála minden eleme teljes egészében végig kísérte az olvasási folyamatot nálam.

A Jake c. alkotás magával ragadt, óriási pozitív élményt okozott nekem. Viszont, sajnos szembesülnöm kellett a regény negatív oldalával is – többször találkoztam klisés részekkel benne, ez pedig kissé rontott az összbenyomásomon.

Teljes értékelés: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2020/08/03/elyn_vee_n_jake

vikcs>!
Elyn Vee N.: Jake

Igen, igen, igen! Ezt vártam! Tavaly ősszel olvastam az írónő első könyvét, a Cseszd meg, Hunter!-t, ahol még elég kiforratlannak tartottam a történetet, de láttam benne potenciált és tehetséget megcsillanni a sorok között. Az írónő nem adta fel, sokat tanult, fejlődött és meglett a gyümölcse.

Már az első pár oldalon megragadott a könyv hangulata, teljesen átjön az hogy nyár van, amikor mindenkinek sokkal jobb a kedve, amikor a legszebb szerelembe esni. A főszereplőink nagyon szépen ki vannak dolgozva a családtagjaikkal és a mellékszereplőkkel együtt. A humor, ami kellően megfűszerezi a lapokat, hozzáad egy bizonyost pluszt az élményhez. Úgy is mondhatnám akár, hogy szerintem Elyn Vee N. a mi Elle Kennedynk lesz :) Ehhez megvan minden: csodás pasi, kemény főszereplő csaj, sport és humor, valamint egy kis komolyabb téma is. Az írónő olyan gyönyörű mondatokat és bölcsességeket tűzött a sorok közé, amelyek kellően elgondolkodtatják az embert vagy éppen szívhez szólnak. A komolyabb témákat is nagyon szépen kibontja, elmagyarázza a miérteket és segít nekünk abban, hogy a dolgok mögé lássunk, hiszen nem minden csak fekete és fehér. Ez nagyon tetszett, valamint az is, hogy a karakterek igazán felnőttesen gondolkodtak és álltak a dolgokhoz, nem gyerekeskedtek.

Összegezve: totálisan szerelmes lettem! Nem volt még elég!

Dobom a megérdemelt 5 csillagot! Ha lenne több, többet is adnék :)) ♥

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2020/04/eloolvasas-…

2 hozzászólás
Momo89 P>!
Elyn Vee N.: Jake

Elsőként azzal kezdeném, hogy köszönöm szépen az írónőnek a megjelenés előtti olvasás lehetőségét. Nagyon szeretem a könyveit, így mindig izgatottan várom őket. Pont emiatt ez hatalmas öröm és megtiszteltetés is számomra. Köszönöm @E_V_N

A jelenlegi kaotikus helyzet miatt sajnos lassabban tudtam csak haladni, mint szerettem volna. De igazából nem is bánom, mert kellőképpen ki tudtam élvezni a történetet.
Az írónő korábbi könyveihez képest ez most valamennyivel komolyabb hangulatú, de természetesen ebből sem hiányzik az a báj; bájosság nem tudok rá jobb szót, mint az összes többiből. A szereplők közötti kémia már az első perctől működik. Nagyon szerettem Jake és Summer párosát. Az pedig különösen tetszett, hogy tudtak kommunikálni egymással – sajnos sok könyvben a kommunikáció hiánya okoz gondot.
A legtöbb szereplő eléggé megosztó, de az is pozitívum benne, hogy az írónő nem próbálja a negatívabb karaktereket feltétlenül rossznak beállítani, hisz minden éremnek két oldala van. Mindenki hibázhat, hozhat rossz döntéseket, de ez nem jelenti azt, hogy rossz ember.
Több karaktert is nagyon megkedveltem, így titkon reménykedem, hogy később még kapnak történetet vagy olvashatok róluk más könyvekben is. ;-)
Már alig várom, hogy a kezemben legyen a végleges, nyomtatott forma és úgy is olvashassam. ♡

3 hozzászólás
Papillon_εïз IP>!
Elyn Vee N.: Jake

Ez a könyv tökéletes kikapcsolódás. Még én is, akinek nem zsánere, vagy húszszor hangosan felkacagtam (de lehet többször). Az írónő humora nagyon ott van. Mindemellett komoly tanulságok is vannak a könyvben. Például a felnőtté válásról, önmagunk megtalálásáról, a megbocsátásról.
Egy kicsit talán sok a szereplő, és itt-ott nem tiszta a cselekményszál, szóval vannak hibái, de! Ha az ember ettől elvonatkoztat, akkor egy pörgős kis Amerikai pite feelinges regényt kap, ami aztán kihozza a sodrából, vagy megríkatja. spoiler
Nekem tetszettek a karakterek is. A családok. Az idill, amiben éltek, hogy mennyire közel állnak egymáshoz.
Szóval, igen, jót szórakoztam rajta. Nagyon sok érzelmet váltott ki belőlem, tehát az írónő elérte, amit akart. Érdekes, de Summer apja lett a kedvencem. A férfi, aki mindent is megtesz a családért… Egy szó, mint száz, köszönöm szépen, hogy olvashattam!

2 hozzászólás
Pesu >!
Elyn Vee N.: Jake

Ez így nyárra tényleg egy nagyon jó választás minden romantikus kedvelőnek! A karakterek szerethetőek és viccesek! :) Meg persze hihetetlenül aranyosak! :) Szerintem bárki is olvassa ezt a történetet szurkolni fog a happy end-ért! Könnyed olvasmány, nagyon gyorsan lehet vele haladni, én is csak úgy faltam az oldalakat minden szabad percemben! :) Tetszett, hogy volt benne egy kis kihívás és hogy az unszimpatikus karakterekben is meglátták, hogy nem is olyan rosszak ők! Elég sok mindenre rávilágít ez a kis történet, de én a humorát bírtam a legjobban! :)
Nagyon szépen köszönöm az írónőnek, hogy elküldte nekem ezt a könyvét! Irtó hálás vagyok a bizalmáért! Remélem lesz még alkalmam tőle olvasni a jövőben, szerintem nagyon ígéretesek a könyvei és imádom a stílusát, ahogyan ír! ❤

Pandaland >!
Elyn Vee N.: Jake

Mindenekelőtt ez egyszerűen fantasztikus volt!! A lehető legjobbkor talált meg az írónő könyve, mivel mostanság kicsit döcögősen ment az olvasás, ezt viszont egyszerűen utáltam félretenni, mert annyira magával rántott, hogy legszívesebben folyamatosan olvastam volna. Ugyanakkor ismételten köszönöm a lehetőséget, hogy olvashattam! Egyszerűen imádtam, még mindig nehéz szavakba önteni mindazt, amit érzek! ♥

A korábban olvasott történetekből is kiderült számomra, hogy igazán tehetséges írónőről van szó és nagyon megszerettem már akkor is a történeteit, annak ellenére is, hogy még nem voltak teljesen tökéletesek és maradt utánuk hiányérzetem. Ez a könyv viszont tökéletes, és érezhető, hogy fejlődött és építkezett a visszajelzésekből, ennek köszönhetően ez a történet szerintem többet érdemelne 5 csillagnál, mert annyira jó lett. Ezek után meg talán nem is meglepő, hogy még jobban várni fogom a további könyveit. ♥

A stílusa még mindig könnyed, elvarázsolja az olvasót. A romantika, erotika és a komolyabb dolgok kellően hangsúlyt kapnak a történet során, amit imádnivaló humorral és „bájjal” spékel meg. Nem hagy semmit sem elveszni, egyiket se viszi túlzásba, hanem a tökéletes harmóniát megtalálva egy csodálatos történetet írt meg ezek vegyítésével. Ezáltal néha megmosolyogtat, máskor elvarázsol, olykor pedig el is gondolkodtat mindazzal, amit a történetbe csempészett.

Már az első pár oldallal megnyert magának és mire észbe kaptam, addigra már sajnos a végére is értem. (@Lyna pontosan tudja, hogy nem akartam, hogy vége legyen, mert annyira imádtam sodródni ezzel a történettel.) Kezdetektől érezhető a kémia a főszereplők között, nem éreztem erőltetettnek, ahogyan az se zavart, hogy itt is kicsit szerepet kapott a „szerelem elsőlátásra” dolog, mert mégis sikerült kicsit egyedivé varázsolnia ezt. Hagyta kibontakozni a karaktereket, eseményeket és nem egyből az volt, hogy képtelenek egymás nélkül élni. Ez életszerű volt, amiben helyett kaptak a vágyak, megannyiféle érzés és természetesen a bonyodalmak se maradhattak el. Érzékien mesélt a szereplők gondolatairól és érzéseiről, ez pedig számomra nagyot dobott az élvezhetőségen. Kellő bepillantást engedett az érzések és gondolatok tengerébe és csodálatosan festette le ezeket a szavak segítségével. Imádom, hogy most jobban kifejtésre kerültek eme dolgok.
A szereplők között akad olyan, akit lehet nagyon szeretni, vagy éppen kevésbé, de egyikre se mondanám azt, hogy gyűlölöm, mint egy-egy negatív szereplőt szoktam, viszont ez is még különlegesebbé tette számomra ezt a történetet. Ez annak volt köszönhető, hogy remekül mutatta be, hogy mennyire különbözőek lehetünk és mennyire másképpen állhatunk dolgokhoz, mennyire eltérő lehet az értékrendünk, a gondolkodásunk, és még ha nem is értünk egyet bizonyos emberek tettével, akkor se biztos, hogy teljesen el tudjuk ítélni őket. Sőt, bevallom, hogy néha egy-egy szereplőt kicsit sajnáltam, hogy ilyenné tette az élet és nem láttak át a saját „sötétségükön”, viszont ettől még inkább élethűbbé vált a történet. A sértettségen nehéz túllépni, vagy éppen nem hagyni azt, hogy a pénz felülírja a lelkiismeretünket és ne uralkodjon rajtunk. Ezek a dolgok pedig képesek megmérgezni nem csak a lelkünket, hanem az életünket is, és ezáltal akár másokban is kárt tehetünk.
Summer nagyon szerethető karakter és imádtam, hogy mennyire képes volt egyik pillanatról a másikra másképpen reagálni, vagy miként volt képes pillanatok alatt kicsit másabbá válni. Nem éreztem azt, hogy túlzottan maszkokat viselne, még ha a nagynénje mellett ezt meg is kellett tanulnia, de Jake mellett akkor is úgy éreztem, hogy igazából részben mind kicsit ő és mintha picit keresné azt, hogy ki is lehet, ha végre kiszabadul a kalitkából és fontossá válik valaki számára, vagy milyen érzés az, ha szereti őt valaki. Erősnek, bátornak tartom őt, aki a felszín alatt képes volt összetörni és elveszni, mint bárki más. Neki is meg kellett tanulnia, hogy nem kell elrejteni azt, ha összetörünk, ahogyan mindenkinek. Kicsit úgy éreztem, hogy nála ez a történet nem csak a boldogság, szerelem megtalálásáról szólt, hanem arról, hogy végre kibonthassa a szárnyait és önmaga lehessen. Ehhez pedig neki is kellett egy kéz, ami elindította ezen az úton. Meg talán kicsit a bizalomról is és a múlt elengedéséről, vagy legalábbis, hogy elkezdhesse feldolgozni mindazt, amin keresztül kellett mennie. Nagyon szerettem a dilemmáit és kételyeit, hogy néha mennyire elhamarkodottan tudott ő is cselekedni, de ki nem?
Jake is összetettebb karakter. Kicsit rosszfiús, de valójában ő is több annál, mint sokan első pillantásra sejtenék. Figyelmes, kedves, gyengéd és védelmező, akinek a lelkiismerete is helyén van. Nagyon szerettem, hogy nem egy kő volt, hanem neki is megvoltak a maga érzései, amit így vagy úgy képes volt kifejezni is. Odaadó és bármire képes lenne azokért, akiket szeret. Hoz ő is rossz döntéseket, aminek köszönhetően ő is sérül és megtalálható az önvád is. Néha talán nem is másoknak nehéz megbocsájtani, hanem önmagunknak. Én legalábbis úgy éreztem, hogy ez is megjelenik nála. Illetve ott volt az is, hogy több minden lappangott a felszín alatt, mint azt elsőre hinné az ember és olykor megéri küzdeni azért, ami számunkra fontos és boldoggá tesz. A családjához fűződő viszonyát nagyon szerettem. Népes egy család, de imádnivalók. A családjához köthető az egyik kedvenc részem is, mert kellően komoly és humoros, amikor a nagymamájával beszélget.
A történetben több „mellékszereplő” is megtalálható, de nem éreztem úgy, hogy túlzsúfolt lenne, mert mindenki kellő szerepet kapott és örülök annak, hogy Summer édesapja is kicsit jobban ki tudott bontakozni. Sok szívet melengető részt köszönhetek nekik. A történetben több bölcsesség is elhangzik, ami képes kicsit fejbe vágni az olvasót, vagy éppen elgondolkodtat. Imádtam a fordulatokat benne és akadt olyan momentuma is a történetnek, amikor kicsit izgultam, hogy mi fog még a szereplőkkel történni. Sőt a fordulatok között is akadt olyan, ami képes volt meglepetést okozni és nem mindig jött be a tippem. :)

Biztosan még sokáig velem lesz ez a történet, hiszen még most is vannak olyan pillanatai, amiken gondolkozom, agyalok, hiába értem a történet végére. Mindenképpen szeretném majd papírformátumban is beszerezni a könyvet, mert ennek a polcomon a helye. Kíváncsian várom a folytatást, remélem, hogy még az itt megismert szereplők közül lesz olyan, aki később visszaköszön, akár egy másik regényben. Köszönöm ezt a remek könyvet és a lehetőséget, még egyszer! ♥

4 hozzászólás
Könyves_polc>!
Elyn Vee N.: Jake

Könnyed, humoros történet, melyben a szereplőket csak imádni lehet. Jake és Summer párosa egyszerűen csodálatosan valóságosnak tűnik, a köztük lévő kémia és kommunikáció miatt. A történet könnyed, ugyanakkor tele van titkokkal és csavarokkal, ami miatt imádtam!


Népszerű idézetek

Papillon_εïз IP>!

Minden ember életében van valaki, aki bevitte őt a sötétségbe, majd otthagyta.

1 hozzászólás
E_V_N I>!

– Baszki Summer, ez egy randi volt! – szegezi nekem.
Döbbenten állok előtte.
– Mi? – kérdek vissza.
– Halló! Nézz már rám – mutat magára.
– Csinos vagy – jelentem ki. – És?
– És? Kiöltöztem, és vacsorázni vittelek.

2 hozzászólás
Papillon_εïз IP>!

Megint az idióta horoszkópos újságot olvassa.
Hát van, ami nem változik!
– Nem érdekel! Ne is olvasd fel! – emelem fel a kezemet. – Tavaly is felforgatta az életemet – mutatok rá, miközben pakolászok.
– Mire gondolsz?
– Arra, hogy szerintem tudat alatt elraktároztam, és szándékosan alakítottam így a nyaramat.

Papillon_εïз IP>!

– Nem gyengeség, ha kimutatod, hogy neked is van szíved (…)

Papillon_εïз IP>!

Még sosem volt, komoly barátnője, és nagyban ódzkodott a romantikától, aminek oka az lehet, hogy a nagyi mindig Max társaságában nézte nyaranta a Több, mint testőrt. Szegény öcsém, bármikor meghallja az I Will Always Love You-t, fejvesztve menekül.

Papillon_εïз IP>!

Eljött az ideje, hogy elfogadjam, én is sebezhető vagyok.

E_V_N I>!

„Mi lenne, ha megkérdeznéd, hogy mit akarok, ahelyett, hogy te találnád ki? Ne fussunk le további felesleges köröket!”

E_V_N I>!

„Ha léteznek lelkek, amelyek összetartoznak, akkor azok egyszer úgyis egymásra találnak. Akár akarjuk, akár nem. Ez az érzés sokkal hatalmasabb, mint az ego akarata. Jobban vonz, és jobban húz… a másik felé!”

Papillon_εïз IP>!

– Miért futnánk?
– Hát, hátha valami részeg barom ránk támad.

Papillon_εïз IP>!

Furcsa dolgok történnek itt a kontinens másik oldalán…


A sorozat következő kötete

Zivatar sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Lewis Thomson: Többek között
Vágyom rád
Leisa Rayven: Szívtiprók karácsonya
Sylvia Day: Átverve / Átölelve
Anne L. Green: Elfojtott indulatok (novella)
Borsa Brown: A maffia gyermekei
Anne L. Green: Elvakult szerető
Borsa Brown: Az Arab lánya 3
Sienna Cole: Négyszáz nap szabadság