Arturo ​szigete 2 csillagozás

Elsa Morante: Arturo szigete

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Arturo, ​egy félárva kisfiú, öntudatlan, boldog közösségben él a világgal tündérszigetén, a nápolyi öbölben. Érti az állatok, az elemek nyelvét, hősi tettekre, világbíró vállalkozásokra készül. Rajong apjáért, ezért a szép, erős, titokzatos vikingért, imádattal csügg halott anyja emlékén. S kalandos álmainak, szertelen ábrándjainak idilljébe belép egy kis mostoha, aki félretaposott cipőben, rongyos ruhában jár, és nagyon is együgyű, babonás teremtés, mégis valami különös tudás, romlatlan varázshatalom sugárzik belőle. Ő indítja meg Arturóban az eszmélkedés keserűen gyönyörű folyamatát, ő ébreszt benne sajgó emberi érzéseket. Először féltékenységet, mert Arturo csak bálványozott apjának elrablóját látja benne. Azután valami kimondhatatlan vonzalmat, mert halott anyjának újratestesülését sejti benne. Végül fölfedezi benne a nőt. Ettől fogva Arturo sorsa a varázslatosan szép és megválthatatlanul tragikus első szerelem erőterében futja meg útját a gyermekkor fájdalmasan szép… (tovább)

>!
Európa, Budapest, 1966
414 oldal · keménytáblás · Fordította: Dankó Éva · Illusztrálta: Orosz János

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Népszerű idézetek

>!
nuskod

Ekkor szinte testvéri szánalom fogott el önmagam iránt. Felírtam a nevemet a homokba: ARTURO GERACE, hozzátéve: EGYEDÜL VAN; és utána: MINDIG EGYEDÜL.

>!
nuskod

Így hát az élet rejtelem maradt. És a legelső rejtély még mindig én magam vagyok magamnak!

>!
nuskod

Nem töprengtem rajta, hogy milyen sors vár rám, akár a következő órákban is, mintha nem az én sorsom lenne az már, hanem valaki másé, akit még nem ismerek, és nem is nagyon fontos, hogy megismerjem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Margaret Mazzantini: Újjászületés
Mario Puzo: A keresztapa
Brunella Gasperini: Én és ők
Donato Carrisi: Démoni suttogás
Luca Di Fulvio: Álmok bandája
Angela Nanetti: Nagyapó a cseresznyefán
Niccolò Ammaniti: Én nem félek
Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma
Luca Di Fulvio: A lány, aki megérintette az eget
Niccolò Ammaniti: Magammal viszlek