Szerelmes ​hercegnő (Hercegnő kvartett 1.) 83 csillagozás

Eloisa James: Szerelmes hercegnő

Gina ​Girton hercegével köti össze életét, de a ceremónia után délceg házastársának el kell hagynia a kontinenst. Hogyan alakul viszonyuk a herceg visszatérte után?

Girton hercegnője az egyedül élő, férjezett asszonyok vidám, független, kacér életét éli, mindaddig, amíg úgy nem dönt: meg akar szabadulni férjétől, akihez gyerek fejjel hozzákényszerítették. Elhatározza, érvénytelenítteti házasságát, hogy minél előbb frigyre lépjen kedvesével, a márkival.
Ám amikor Girton hercege megérkezik, az egymást évtizedek óta nem látó házaspár egyre több időt kénytelen egymással eltölteni, s rádöbbennek, vonzódnak egymáshoz. Ám a herceg minél hamarabb vissza akar térni Görögországba, hogy tovább élhesse gondtalan, könnyelmű, aranyifjúi életét, s női aktjaival foglalkozhasson. A hercegnőt kritikus szemmel figyeli leendő férje, aki minden erejével igyekszik megőrizni jövendőbelije ártatlanságát, s próbálja szigorúan távol tartani őt könnyűvérű, ledér barátnőitől, de legfőképpen a… (tovább)

Eredeti mű: Eloisa James: Duchess in Love

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
General Press, Budapest, 2011
360 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636432843 · Fordította: Beck Anita

Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
anikho P
Eloisa James: Szerelmes hercegnő

Jelentem, imádtam mind a három nőszemély életének alakulását!

Gina és Cam van a középpontban természetesen, ami nem baaaj. :) Örülök neki, hogy elfogadták a tagadhatatlan tényt, miszerint eszméletlen vonzódás van köztük és nem harcoltak ellene.

Carola és Tuppy szintén imádnivalóak voltak. Jó volt olvasni ahogy Cara képes volt így kilépni a komfortzónájából, csak hogy visszahódítsa a férjét. És ahogy Tuppy eleinte nem hitt neki. Telitalálat.

De a legjobban azt hiszem Esme és Sebastian kapcsolata tetszett. Hogy a lányt nem érdekli ki mit gondol róla, senkit nem siet felvilágosítani igazi természetéről, hagyja had pletykáljanak róla háta mögött mindenféle illetlenséget. Sebastian pedig a megtestesült szabály és illendőség. Mindenen és mindenkin felül áll, a szabályokat a végletekig betartja, irtózik a botrányoktól. Mégis a két vehemensen különböző személy között akkora a feszültség és az ígéret, hogy csak na!, Imádtam a közös jelenetüket.
Lehetett volna több.
Pont ezért örülök a következő résznek, mert ott folytatódik az ő száluk. Bízom benne hasonlóan jó lesz a másik pár története is. :)

>!
Trice29 P
Eloisa James: Szerelmes hercegnő

Ez úgy hatott rám, mint forró nyári napon egy finom limonádé! Tényleg friss volt, izgalmas, élettel teli. Persze a kalandok során itt is volt szomorúság, félreértés, szerelem, kémia, azonban összességében egy nagyon jó elegyet alkotott. Határozottan folytatós :o)

>!
Zsuzsanna_Makai
Eloisa James: Szerelmes hercegnő

Attól függetlenül, h nekem tetszett ez a könyv, értem, h miért van ilyen alacsony százalékon. Túlságosan szerteágazó volt, tele mellékszálakkal, amiket meg kellett magyarázni, h érthető legyen a sżori.
A kevesebb több lett volna. A fő vonalnál kellett volna csak maradni, és nem ugrálni össze-vissza szobáról szobára.
Még egyszer megemlítem, h nekem tetszett.

>!
katalinko
Eloisa James: Szerelmes hercegnő

Kicsit nehezen tudtam belerázódni a történetbe. Valahogy olyan furcsa volt, hogy ebben az időben azért jön a férje haza, hogy elváljanak, mert máshoz akar hozzámenni. Persze borítékolható volt, hogy a végén mégis összejönnek, és együtt maradnak. Azt viszont egyáltalán nem értettem, hogy Gina hogyan vonzódhat Sebastianhoz… olyan prűd volt, hihetetlen. Elég sok félreértés és bonyodalom, összességében jól szórakoztam!

>!
byBB
Eloisa James: Szerelmes hercegnő

Eloisa James történeteiben mindig van valami bizarr, valami meghökkentő, ettől olyan egyediek romantikus történetei.
A Hercegnő kvartett első része – valljuk be – nem a legjobban sikerült regénye, de Esme különös szerelmi viszonya a márkival arra készteti az olvasót, járjon utána a dolgoknak, derítse ki, mi történik a továbbiakban a megözvegyült Lady Rawlings háza táján. Esme a központi szereplő, katasztrofális, félresikerült házasságokat forraszt össze, magányos barátokat terel egymás karjaiba nem kis fondorlattal, miközben saját élete csak úszik az árral. Még szerencse, hogy Sebastian Bonnington mindig felbukkan az életében, hol egy kimért márki, hol egy szívdöglesztő kertész képében…

>!
Habók P
Eloisa James: Szerelmes hercegnő

Megint bedőltem egy sokat ígérő című történelmi romantikusnak, de bár ne tettem volna. Ugyan nem tudom, mitől történelmi azon kívül, hogy hercegnőnek meg márkinak szólítják egymást… na mindegy. Addig, amíg az írónő bemutatta a szereplőket, tetszett is, de azután már az összes cselekmény csak annyi volt, hogy ki kit akar elcsábítani, és az mennyire sikerül. Az írónőt biztosan mellőzőm a továbbiakban, de nagy valószínűséggel a műfajt is.

>!
carduelis
Eloisa James: Szerelmes hercegnő

A könyv háromnegyedéig olyan jól szórakoztam, hogy nem is értettem, miért van ilyen alacsony százalékon az értékelés. Aztán jött az utolsó negyed, és csak bosszankodtam.
Tetszett, hogy egyáltalán nem kaptafa: néhány fiatalasszony keresi a boldogságot, sok-sok bonyodalommal.
Cam és Gina párosa jó volt, Esmét az elején bírtam, a végén nagyon nem (amit Milesra kényszerített…), Sebastianért vérzett a szívem, Tuppyék párosa meg kész komédia. Biztos elolvasom a sorozat többi részét is.

>!
Vikiwi
Eloisa James: Szerelmes hercegnő

Az elején jól indult, rendesen fel volt építve, de ez a könyv felénél megváltozott. Nem az volt a gond, hogy sok dolog történt egyszerre, mikor előtte a lassú víz partot mos elvet követte. Nem. Hanem, hogy az írónő annyi mindent akart belezsúfolni, hogy kidolgozni nem maradt ideje. Gina és Cam kapcsolatában sem éreztem az átmenetet, hanem egyszer csak bumm! spoiler Másrészt pedig kár érte, hogy az Esme szál így lett lezárva – ilyen hirtelen és elvarratlanul – de így legalább biztos, hogy elolvasom a folytatást is :)

>!
sahi P
Eloisa James: Szerelmes hercegnő

Az eleje nekem nagyon döcögősnek tűnt. Valahogy nem igazán akart beszippantani a történet. De lehet, hogy bennem van a hiba, mert amit előtte olvastam az nagyon ütős volt. Azért annyira nem volt rossz, úgy döntöttem adok egy esélyt a második résznek is.

>!
Katica12
Eloisa James: Szerelmes hercegnő

A felétől nem volt olyan rossz, de odáig eljutni? Csak azért olvastam el, mert nem volt időm visszavinni a könyvtárba, így csak a fiókomban várt a sorára a munkahelyemen. És pont úgy esett, hogy hazafelé már nem volt könyvem, amit olvassak, így kénytelen voltam ismét a kezembe venni. Végül is a felétől olvasható, egész jól szórakoztam, de ez biztos, hogy nem lesz újraolvasós. A sztori sem fogott meg. Esme-t bírtam a legjobban.


Népszerű idézetek

>!
Tóth_Orsolya_3 P

A férfiak olyanok, akár a gyerekek. Nem kell komolyan venni függetlenségi törekvésiket.

>!
Dórica P

– Az ördögbe is! Nem minden szobrom funkcionál kalaptartóként! – háborodott fel a férfi. – Csupán egyetlenegy!
Gina szája sarkában mosoly bujkált.
– Attól tartok, az a te kalaptartód olyan hírnévre tett szert Londonban, amellyel korábbi munkáid, már amelyik eljutott idáig, nem dicsekedhettek.
– Soha nem lett volna szabad azt a szobrot eladnom Sladdingtonnak. Proserpinát nem kalaptartónak szántam, ha tudni akarod. Ha jobban szemügyre veszed, láthatóan virágokat tart a kezében. Nem kellett volna egy Sladdington-féle alaknak eladnom őt. De eszembe sem jutott, hogy azt a szobrot kalaptartónak fogja használni.
Gina együttérzőn nézett rá.
– Az a szobor nagyon jól elálldogál az előtérben.
– Miért, te láttad? Hiszen az a szobor meztelen, Gina! Különben is, mit kerestél te Sladdington házában?
– Meg akartam nézni a férjem híres remekművét. Legalább száz embertől hallottam róla. Azt hiszem, Sladdington kimondottan azért utazott Görögországba, hogy vegyen tőled egy szobrot, és ezzel sikerült is felhívni magára a figyelmet.
– Átkozott pojáca! – dörmögte Cam. – Mégis mit képzel, hogy fiatal hölgyeknek meztelen szobort mutogat?
– Ó, emiatt nem kell aggódnod! Az a szobor nem meztelen – javította ki Gina.
– Valóban?
A lány a fejét rázta.
– Sladdington rátekert valamit a derekára.
Camnek még a szava is elállt a döbbenettől.
– Azt akarod mondani, hogy bepelenkázta Proserpinát?
– Nem nevezném pelenkának. Inkább… – itt elhallgatott, mert kereste a megfelelő szót.
– Szóval így állunk – kesergett Cam. – Arról vagyok híres Londonban, hogy van egy pelenkába bújtatott Proserpina-szobrom.

155-156. oldal


A sorozat következő kötete

Hercegnő kvartett sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julie Garwood: A menyasszony
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Julie Garwood: Az őrangyal
Diana Gabaldon: Az idegen
Julie Garwood: Az esküvő
Julia Quinn: A herceg és én
Julia Quinn: Mint a mennyben
Julie Garwood: Az oroszlán asszonya
Julie Garwood: A jutalom