Éjféli ​csók (Tündérmesék 1.) 122 csillagozás

Eloisa James: Éjféli csók

Kate egy bálon megismerkedik a vonzó Gabriellel, ám mindketten tudják, hogy az egymás iránt érzett ellenállhatatlan vonzalmuk nem vezet sehová. A férfi ugyanis egy másik nő jegyese.

Eredeti mű: Eloisa James: A Kiss at Midnight

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2015
326 oldal · ISBN: 9789636435981 · Fordította: Beck Anita
>!
General Press, Budapest, 2013
328 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636434908 · Fordította: Beck Anita

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Gabriel Albrecht-Frederick William von Aschenberg · Jonas Berwick · Katherine "Kate" Daltry


Kedvencelte 14

Most olvassa 3

Várólistára tette 62

Kívánságlistára tette 37

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
KönyvMoly_1989
Eloisa James: Éjféli csók

Ez egy roppant aranyos, enyhén humoros történet, csipetnyi igényes erotikával fűszerezve. Gabriel… Oh, istenem… Igazi romantikus, könyves álompasi! :)
Meg is rendeltem gyorsan a másik két részt, amik azóta már a polcom díszei. :)
A borítón lévő lila árnyalat pedig meseszép!

4 hozzászólás
>!
Sippancs P
Eloisa James: Éjféli csók

Ez a könyv valóban egy 19. századi Hamupipőke történet, egy talpraesett és kedves női főhőssel, egy mindenre elszánt, morózus herceggel, egy gonosz mostohával és annak butuska lányával, sok-sok szeretnivaló mellékszereplővel, rengeteg csipkelődéssel, néhány fura négylábúval és az elmaradhatatlan boldog befejezéssel. Egy igazi, felnőtteknek szóló mese, ami garantálja a jókedvet és az izgalommal, szenvedéllyel és romantikával teli szórakoztató perceket.
Azt hiszem, új kedvenc írónőt és sorozatot avattam.

Ui.: történelmi romantikus könyvön ritkán hatódok meg, de az írónőnek sikerült elérnie, hogy azon a bizonyos üvegcipellős jeleneten és az azt megelőző szakításon elpityeredjek.

6 hozzászólás
>!
oldmoviegirl01 P
Eloisa James: Éjféli csók

Nehezen rázódtam bele a történetbe, és utána is csak átlagos mértékben tudott lekötni. Hiába próbált az írónő ezzel a mesebeli elemeket; kedves, cserfes háziállatokat; jószívű, karakán tündérkeresztanyát; furcsa rokonokat; mogorva, de a családjáért nagyon áldozatkész herceget felvonultató, történelmi románc köntösbe bújtatott Hamupipőke történettel elbűvölni, sajnos nálam a gyorsan felejthető kategóriába került a könyv.

>!
Zsuzsanna_Makai 
Eloisa James: Éjféli csók

Az a ciki, h én a Henry-Leo párost jobban bírtam, mint a Kate-Gabriel pàrost. Egyébként egy tündéri cuki kis sztori volt, szerethető szereplőkkel. Jól megírt, könnyen emészthető, vicces, de valahogy hiányoltam belőle azt a pluszt, ami ezt az egyet kiragadja a sok közül. Mert így nem marad meg bennem. Gyakorlatilag már el is felejtettem.
Kb 1 nappal később azt tudom mondani, hogy az eljegyzési bàl alatt történteket azért nem felejtettem el olyan könnyen…

>!
Detty89 P
Eloisa James: Éjféli csók

Elég nehezen indult be, de ahogy elindult a románc, egyre jobb és jobb lett a sztori. :)
Kate és Gabriel nagyon összeillettek, még ha abban az időben nem is szabadott volna egymásba szeretniük.
Szerettem a melékkaraktereket is, furcsa módon senki nem volt, akit szívből utáltam volna.Talán egyetlen negatívum, hogy a végét sajnos összecsapottnak érzem, ezért jár egy fél pont levonás.
Jó volt, tetszett, jöhet a folytatás! :)

>!
brigi11 P
Eloisa James: Éjféli csók

Igazi újramesélt Hamupipőke történet, gonosz mostohávál, üvegcipővel és éjféli bálokkal. Könnyed nyári olvásmány, ami pont annyit ad, amennyit a cím és a fülszöveg ígér. Én a mellékszereplőket sokkal jobban szerettem, mint a főszereplőket és a herceg „nagy döntését” sem találtam lélegzetelállítónak. Egyszer olvasható, felejthető történet a történelmi romantika minden klisséjével, ráadásul nem is mindig éreztem azt a nyelvezetén, hogy a régmúltban járnánk.

>!
Emília5
Eloisa James: Éjféli csók

Szeretem a romantikus, meseszerű történeteket, ez az volt, igazi felnőtteknek szóló mese. Kedves, aranyos kis szerelmes regény, pici humorral, pici erotikával, szerethető főszereplőkkel, kiszámítható végkifejlettel. Nem annyira ütős és mély nyomot hagyó, de mindenképpen szórakoztató. Pont jó egy hétvégi olvasmánynak, könnyed kikapcsolódásként. Még nem tudom, elolvasom e a többi részét. A borító szép, jó a színe, felhívja magára figyelmet. Összességében nem bántam meg, hogy egy kihívás miatt elolvastam.

>!
meteoritastar P
Eloisa James: Éjféli csók

Első olvasás:
Ez egy kedves történet volt.
Tetszett, hogy a Hamupipőke mese ott volt a háttérben. Persze kapott egy felnőtt köntöst :)):))
Pont nemrég láttam az „új” Hamupipőke filmet, így különösen tetszett most.
Még meg is könnyeztem a végét. …Gabrielle üzenete engem sziven talált. :)):))
Egyetlen bajom volt a történettel, hogy egy pici hianyérzetem volt. De lehet csak azok a parókák zavartak meg. De mindennel együtt, Boldog mosollyal csuktam be a könyvet:)):))

Most, hogy elolvastam mind a harom reszt. Azt kell mondanom, h ez lett a kedvenc. Bar a Szelid szepseg is befuto volt. Ez erzelmesebb, a masik humorosabb. :)):)) nehez volt a dontes:)):))

Második olvasás:
Ez most is egy szép történet volt.
Henryt és a férjét imádtam.

4 hozzászólás
>!
xoxo_ivett
Eloisa James: Éjféli csók

Egy újabb Hamupipőke történet és ezúttal történelmi romantikus köntösbe burkolva. Tetszett is meg nem is, a szereplők is bejöttek.

>!
dzsiudzsicu
Eloisa James: Éjféli csók

Én nagyon élveztem. Igazi jó történelmi romantikus hamupipőke sztori :-) Szerethető főhősökkel és egy csodálatos mellékszereplővel……Freddievel :-)

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Lucky_Saint

-Márpedig én beleveszem a házassági szerződésembe a fogdosást-mondta Gabriel- Hetente egyszer szükségét érzem majd, különben elhervadok, mint egy öntözetlen virágszál.

186. oldal 21.fejezet- Éjféli csók (General Press, 2013)

>!
ncsn87

– Utálom ezt az érzést – közölte Kate minden meggyőződés nélkül.
– Pedig nem kell utálnod. Mert jobb, ha az ember szívében szerelem lobog, és megismeri élete szerelmét, mint ha soha életében nem lesz szerelmes.

283. oldal

>!
krisztin1 P

(…) – Nem illendő dolog ifjú hölgyeket elcsábítani – szólalt meg Kate kényeskedve.
– Ha nem lenne jegyese, megfontolnám, hogy feleségül vegyem.
A lány bosszúsan válaszolt: – Éppen annyira venné fontolóra, mint egy fertőző betegséget.

Tizenharmadik fejezet

>!
ncsn87

Kate erre vonakodva kimászott a kádból, de nem engedte meg Rosalie-nak, hogy megtörölje. – Nem vagyok már kisgyerek! – tiltakozott határozottan, és kivette a cselédlány kezéből a törülközőt. – Majd én megtörölközöm.
– Pedig ez nem szokás – adta be a derekát Rosalie.
– Miért ne lenne az? – szegezte neki a kérdést Kate. – Miért ne törölhetné meg a saját testét egy hölgy? Szerintem éppen az az illetlenség, ha valaki összevissza fogdos.
– Egyszerűen azért, mert nem – jelentette ki a lány. – A hölgyek nem szoktak egyedül törölközni, és kész. Soha.
– Te jóságos ég! – sóhajtott fel Kate. – Akkor én már sohasem lehetek igazi hölgy. Rajtam már csak a varázspálca segítene.

61-62. oldal

>!
ncsn87

– Ha fel mered ajánlani nekem, hogy legyek a szeretőd, egyszerűen beléd szúrok egy villát, ahogyan Effie tette Beckhammel. Csak éppen a villa nem a kezedbe áll majd bele. Velem nem lehet játszadozni!

183. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Egy igazi hölgy soha ne féljen önmaga lenni – fejezte be a mondatát Henry. – Erre születni kell. Ha valaki folyton csak aggódik, azzal lealacsonyítja önmagát.

>!
krisztin1 P

– Feltételezem, hogy minden hercegi sarj megkapja a legmagasabb egyetemi fokozatot, ha csak átlép az egyetem ajtaján – tűnődött Kate. – Elvégre mit is mondhatnának neki? Igazán sajnálom, fenség, de ön olyan buta, mint egy sündisznó, így nem adhatunk önnek diplomát?

>!
ncsn87

(…) De ha már így belemerültél az erkölcstelen képzelgéseidbe, megtennéd, hogy leszállsz rólam? Úgy érzem magam, mint egy lószőrmatrac.
– Ha valóban úgy bánnék veled, mint egy matraccal, és hidd el, semmit sem tennék szívesebben, akkor most kiáltoznál a gyönyörtől.
Kate felhorkant. – Hol a határa a hiúságodnak?
– Akarod, hogy megmutassam?
– Nem!

181. oldal

>!
Csoszi

A legnagyobb probléma a saját kastéllyal az, hogy mindig emberek vesznek körül. Ráadásul így vagy úgy itt mindenki valahogyan hozzád tartozik: a rokonaid, az oroszlánod, az elefántod, a szolgáid… még a savanyúsággal táplált kutyáért is Gabriel felelt, bár szerencsés esetben az már nem kerül elő. Talán nem is baj.

>!
Cicu

– Hoztam egy fátylat, abban senki sem ismeri fel.
– Fátylat?
– Igen, a nagynéném folyton abban jár. Gyászfátyol. Öt perc múlva várom a szobája előtt.
– Vihetem Freddie-t is? Majd eldugom a fátylam alatt.
– Szó sem lehet róla. A nagynéném nem szokott vinnyogni.


A sorozat következő kötete

Tündérmesék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lucinda Riley: Árnyéknővér
Budai Lotti: Shirzan bosszúja
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Julia Quinn: Ami Londonban történt