My ​Twisted World 1 csillagozás

The Story of Elliot Rodger
Elliot Rodger: My Twisted World

The Definitive Story on Why the Heinous Elliot Rodger Committed Some of the Most Terrifying Murders in U.S History

A manifesto that lays out grievances in painstaking detail, titled: „My Twisted World,” describes stories from a childhood onward that seemed to have laid the foundation for anger towards women, „alpha males,” and society in general. Describing plans for a „Day of Retribution,” on which: „All of those beautiful girls I've desired so much in my life, but can never have because they despise and loathe me, I will destroy.” Rodger, 22, left six people dead in a knife and gun rampage in the Californian University of Isla Vista in May 2014, before apparently shooting himself in the head after a firefight with police. His killing spree began after he posted a chilling video on YouTube titled „Elliot Rodgers Retribution,” in which he threatened to „slaughter” women who had rebuffed him.

>!
142 oldal · puhatáblás · ISBN: 1499679645

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Zanit>!
Elliot Rodger: My Twisted World

Elliot Rodger: My Twisted World The Story of Elliot Rodger

Véletlenül futottam bele Elliot Rodger történetébe a YouTube-on. Ez a jóképű srác tömeggyilkos volt? Ráadásul azért, mert nem volt soha barátnője? Hihetetlennek tűnt, azonnal felkeltette az érdeklődésem. (Mellesleg ugyanazon a napon született, mint én, csak persze másik évben.)
Mik voltak az előzmények, lehetett-e látni előre a tragédiát?
Kicsi volt még, amikor elváltak a szülei, egyik héten az anyjával, másik héten az apjával élt. Baromira nem ideális egy kisgyereknek, hogy nincs egy állandó lakhelye – ez csak az én véleményem – főleg, hogy az édesanya rengetegszer költözött. Ez alapból felborítaná egy kisgyerek életét. (1. lehetséges ok?)
Aztán jött a videójáték-függőség. (2. lehetséges ok?) Semmi más nem érdekelte, csak az online játéka. Elliot fel volt háborodva, ha a mostohaanyja korlátozta a játékidejét, pedig biztos csak jót akart neki. Zárkózott gyerek volt, fiúkkal sem nagyon érintkezett (pár baráttól eltekintve), lányokkal pedig egyáltalán nem. Magániskolába kérte magát, ahova csak fiúk jártak. Egyre jobban rettegett a lányoktól.
Szinte mindenki szekálta (3. lehetséges ok?), mert csendes, visszahúzódó, szótlan kölyök volt.
Egyre jobban gyűlölte a lányokat, mert átnéztek rajta, egyre jobban gyűlölte a fiúkat, mert volt barátnőjük, neki pedig nem. Márkás ruhákat kezdett el hordani, hátha így népszerű lesz, de nem jött be a terv. Úgy gondolta, ha milliomos lenne, népszerű lenne és lehetne barátnője, így eszméletlen összegeket költött lottóra, mert az ő korában csak így lehet piszkosul gazdag. Persze, nem nyert.
50 alkalommal biztos szerepel a „gyönyörű szőke barátnő” kifejezés a könyvben, így néha elgondolkodtam rajta, hogy ha egy csúnyácska, szemüveges kis barna lány érdeklődött volna iránta, az sem felelt volna meg neki. Ha lett volna barátnője, megelőzhető lett volna a tömegmészárlás? A naplót elolvasva úgy gondolom, maximum addig, amíg a lány nem szakított volna vele.
Indokolatlanul kevés szó esik pszichológusról, pedig már nagyon korán látszott, hogy később bajok lesznek. A neten autizmust és Asperger-szindrómát említenek vele kapcsolatban (4. lehetséges ok?), a könyvben nem esik szó ilyenről. Valami hasonló lehet az egyedüli magyarázat, hogy ennyire semmibe vették a lányok (vagy hogy ő nem mert szólni hozzájuk), mert valljuk be, gyönyörű volt a srác. Ilyen helyes pofival simán lehetett volna modell, nem is értem, miért nem fedezték fel.
Ráadásul jól ír, faltam a naplóját, akár író is lehetett volna belőle.
Volna, volna, volna… Sosem derül ki, mi lett volna. Kár érte, és kár azokért, akiket megölt vagy megsebesített.
Mint írás, tökéletes. Nem lehet letenni, ritka részletesen írja le az egész életét, az érzéseit.

UPDATE:
Másodszori olvasásra (és miután jobban beleástam magam a témába – kiszivárgott e-mailek, apjával készült interjú, újságcikkek, ismerősök nyilatkozata, stb.) teljesen más színezete van a dolognak.
Elliotot hivatalosan nem diagnosztizálták autizmussal, de a szülőknek azt mondták, hogy nagy valószínűséggel Aspergeres. Nem volt túlzás, amit Elliot írt a szociális fóbiájáról és a szorongásáról, tényleg nagy volt a baj. A szülők elbagatellizálták a dolgot. Mindezek tudatában hogy gondolhatták, hogy jó lesz neki egyedül élni, amikor tudták, hogy milyen magányos és hogy milyen gondjai vannak a társalgással, ismerkedéssel?
Milyen anya az, aki elmegy nyaralni Hawaii-ra, amikor a 22 éves fia eltörte a lábát, (meg kellett műteni) és ahelyett, hogy ápolná, berakja addig egy hotelbe lábadozni??
És hány szilvesztert töltött egyedül ez a szegény fiú, amíg a szülei, a húga bulizni voltak…
Ezektől és hasonlóktól elsőre is dobtam egy hátast, de a tények tudatában (Asperger) egyenesen felháborító, hogy mennyire magára hagyták. Itt már nem arról volt szó, hogy nehezen kezelhető a gyerek, hanem arról, hogy beteg.
Még mindig nehéz elhinni, hogy egyik suliban sem lett volna egyetlen osztálytárs, aki nyitott volna felé, aki segített volna neki. Tényleg kegyetlenek az emberek…
Az apja azt mondta egy interjúban, hogy az sem változtatott volna semmin, ha Elliotnak lett volna barátnője, mert (így utólag belegondolva) annyira beteg volt mentálisan. De a tragédia előtt nem vett észre ebből senki semmit????
Egy hónapon belül kétszer olvastam el ezt a könyvet, de biztos, hogy nem utoljára. Ez lett nekem „A Könyv”. A legfelkavaróbb, a legérdekesebb, a legszomorúbb…
Rengeteg minden van még benne, de így is bő lére eresztettem.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Zanit>!

The loneliness was suffocating. I could barely breathe.

Elliot Rodger: My Twisted World The Story of Elliot Rodger

Zanit>!

However, a beautiful environment is the darkest hell if I have to experience it all alone.

Elliot Rodger: My Twisted World The Story of Elliot Rodger

Zanit>!

I had never been a violent person in nature, but after building up so much hatred over the years, I realized that I wouldn’t hesitate to kill or even torture my hated enemies if I was given the opportunity.

Elliot Rodger: My Twisted World The Story of Elliot Rodger

Zanit>!

And that is how my tragic life ends. Who would have thought my life will turn out this way? I didn’t.

Elliot Rodger: My Twisted World The Story of Elliot Rodger

Zanit>!

I can recall the first time I said the name on my lips… Woodland Hills… my new hometown.

Elliot Rodger: My Twisted World The Story of Elliot Rodger

Zanit>!

As I’ve always believed, I am destined for great things.

Elliot Rodger: My Twisted World The Story of Elliot Rodger

Zanit>!

Why do things have to be this way? I’m sure that is the question everyone will be asking after the Day of Retribution is over. They will all be asking why. Indeed, why? That is the question I’ve had for everyone throughout all my years of suffering. Why was I condemned to live a life of misery and worthlessness while other men were able to experience the pleasures of sex and love with women? Why do things have to be this way? I ask all of you.

Elliot Rodger: My Twisted World The Story of Elliot Rodger

Zanit>!

Finally, at long last, I can show the world my true worth.

Elliot Rodger: My Twisted World The Story of Elliot Rodger

Zanit>!

I was completely and utterly alone. No one knew me or extended a hand to help me. I was an innocent, scared little boy trapped in a jungle full of malicious predators, and I was shown no mercy.

Elliot Rodger: My Twisted World The Story of Elliot Rodger

Zanit>!

If I can’t have it, I will destroy it.

Elliot Rodger: My Twisted World The Story of Elliot Rodger


Hasonló könyvek címkék alapján

Danielle Steel: His Bright Light
Jim Fetzer – Mike Palecek (szerk.): Nobody Died at Sandy Hook
Stephen King: Mr. Mercedes (angol)
Marya Hornbacher: Madness
Matt Haig: Reasons To Stay Alive
Yoon Seok-Jun: 花樣年華 HYYH The Notes 1
Jennifer Niven: All the Bright Places
Stephen Fry: Moab is My Washpot
Agatha Christie: An Autobiography
Lindsey Stirling – Brooke S. Passey: The Only Pirate at the Party