Jézus ​élete (A Nagy küzdelem 3.) 12 csillagozás

Ellen G. White: Jézus élete Ellen G. White: Jézus élete Ellen G. White: Jézus élete Ellen G. White: Jézus élete

E ​könyv írója a legolvasottabb keresztény írók egyike ; nem ismeretlen hazánkban sem. Sok könyvét lefordították nyelvünkre.
Ellen Gould White 1827. november 26-án Gorhamban született, és 1915. július 16-án St. Helenaban halt meg. 1891–1900-ig Ausztráliában tartózkodott, itt írta meg súlyos betegen a „The Desires of Ages” ( A korszakok vágya) című könyvét Jézus életéről.

E. G. White mindig a legnagyobb gonddal írt, de egyik könyve sem foglalkoztatta ennyire mélyen, mint ez a könyv. Vívódását egy 1892-ben írt levelében így fogalmazta meg: „ Ó milyen képtelen és ügyetlen vagyok arra, hogy kifejezzem, ami lelkemben ég Krisztus missziójáról. Alig mertem elkezdeni a munkát… Mit mondjak és miről hallgassak? Éjszakákon át éberen fekszem és könyörgök az Úrhoz a Szentlélek maradandó jelenlétéért…Reszketek a félelemtől, nehogy elsekélyesítsem hétköznapi szavakkal a nagyszerű megváltási tervet. Félelemmel és tisztelettel hajtom meg magam lélekben Isten előtt és mondom : Ki… (tovább)

A világ reménye címmel is megjelent.

>!
Advent, 2015
804 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639577008 · Fordította: Homoki Henrietta, Dobos János · Illusztrálta: Aranyos Zsolt
>!
Bibliaiskolák Közössége, Budapest, 2004
814 oldal · ISBN: 9637427899 · Fordította: Bajkó Ágnes, Bóka Vera, Stramszki István, Sonnleitner Károly
>!
Advent, Budapest, 2003
804 oldal · keménytáblás · ISBN: 963912267X · Fordította: Homoki Henrietta, Dobos János

7 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 7

Most olvassa 5

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Attila64>!
Ellen G. White: Jézus élete

Soha nem gondoltam volna,hogy valaha is elolvasok egy ilyen témájú könyvet. ( Merthogy én is, mint annyian mások, a „túloldalról ” jöttem……! ) És lám, nem csak hogy elolvastam,de nagy örömömre volt,és van a mai napig.

3 hozzászólás
mohapapa I>!
Ellen G. White: Jézus élete

Valójában nem ad hozzá semmit az evangéliumok tartalmához. De olyan lebilincselően ír, annyira közel hozza Jézus személyét, olyan világossá, elfogadhatóvá teszi a kétezer éve megtörténteket, hogy végső soron mindenkinek ajánlható könyv – bármennyire vaskos is –, aki akár kultúrtörténeti okokból érdeklődik a Biblia irát, és könnyen fogyasztható, de részletes leírásra vágyik.
Egy dolog egészen bizonyos: EGW szerette Jézus! Ez egyértelműen kiderül a könyvéből. S ebből a szeretetből igyekszik nekünk is átadni valamit.

vfruzsi>!
Ellen G. White: Jézus élete

néhány helyen a történet meseszerűvé válik, néhány helyen úgy éreztem, hogy nincsenek elég mély ismereteim a Bibliáról, hogy el tudjam dönteni, hogy helyesek-e az állítások, de! Ha az összképet nézem, és a mesés részektől eltekintek, akkor egy nagyon pontosan megfogalmazott, igerészekkel alátámasztott, maximálisan az Úr Jézust szerető, és Lélekkel átszőtt műről van szó, néhány részlete igemagyarázatra való felhasználásra is jó, és azon gondolkodom, hogy beszerzem otthoni használatra. Többször el kellene olvasni, mert annyira tömény, hogy ha mindent meg akar érteni az ember, mondatonként/bekezdésenként kell olvasni. Sajnos könyvtári könyv lévén, 800 oldalas művet így nem tudtam olvasni…

2 hozzászólás
szevaszka>!
Ellen G. White: Jézus élete

Eredetileg öt csillagot adtam ennek a könyvnek, mert tényleg felemelő olvasmánynak tartottam. Azóta megtudtam, hogy a szerzőnő 23 másik szerző művét építette be ebbe a könyvébe anélkül, hogy bárhol feltüntette volna hivatkozásokkal a “kölcsönzéseit”. Ezek után nem lenne fair értékelnem, mivel fogalmam sincs, hogy hol olvastam az ő gondolatait és hol a többi 23 másik szerző hozzájárulását.


Népszerű idézetek

Éjjeli_bagoly>!

Krisztus sohasem kényszeríti rá senkire társaságát, de készen áll azok számára, akiknek szükségük van rá. Ő boldogan belép a legszerényebb hajlékba, és megörvendezteti a legalázatosabb szívet is. Ha azonban közömbösen gondolkodunk a mennyei Vendégről, vagy csak szokásból kérjük arra, hogy maradjon velünk, akkor továbbmegy. Így sokakat ér nagy veszteség.

705. oldal (Advent, 1993)

Éjjeli_bagoly>!

Isten nem azért küld követeket, hogy hízelegjenek a bűnösnek. Nem hirdet békeüzenetet, hogy végzetes biztonságérzetet nyújtson a meg nem szentelt embereknek. Mély bűntudatot kelt a bűnös lelkében, a meggyőzés nyilaival járja át szívét.

77. oldal (Advent kiadó, 1993.)

edmoly1986>!

Az elmélkedés és az ima megóv attól, hogy önkéntelenül is veszélyes utakra térjünk. Így sok vereségtől megmenekülhetünk.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ima

A sorozat következő kötete

A Nagy küzdelem sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Erdélyi László: Élnek-e halottaink?
Krisztus ismét eljön
Gyarmati Béla: Akit nem tud befogadni a világ
Erdélyi László: Mit mondasz magadról?
Szigeti Jenő: Két próféta
Thomas A. Davis: Te is járhatsz a vizen
Fernando Chaij: A győzelem kulcsa
William MacDonald: Az igazi tanítványság
Morris L. Venden: Ismerjük meg Istent
Kenneth E. Hagin: Hogyan fordíts reménytelen helyzeteden?