Szórakozol ​velem?! 93 csillagozás

Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

Sok ​élmény ért az elmúlt évek során, és sok olyan tapasztalatra tettem szert, melyet szívesen megosztanék a kedves olvasókkal. Szóval, ha van egy perced, dőlj kényelmesen hátra és élvezd mindazt, amit ebben a könyvben összehordtam. Remélem, a könyv végén az lesz az érzésed, hogy minden követ megmozgattam, minden ajtót kinyitottam, minden ablakot betörtem és minden szőnyeget kiporszívóztam. Sőt még zongoráztam is szóval, kezdhetünk?

Ellen DeGeneres humorista, bestseller író, az egyik legnépszerűbb amerikai műsorvezető, Oscar-díj-átadó házigazda és számtalan közönségdíj büszke tulajdonosa, akinek egyetlen nem titkolt célja van ezzel a könyvvel (és úgy általában a tevékenységével), hogy Téged szórakoztasson. Engedd meg hát neki!

Örülök, hogy úgy döntöttél, belenézel a könyvembe. Tudod, ez az hely, ahol a szerzők ismert emberektől idéznek arról, hogy milyen nagyszerű ez a könyv. De én ezt nem igazán szeretem. Olcsó trükknek tartom, ami csak arra jó, hogy bepalizza az… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2016
222 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155596308 · Fordította: Stella Márta
>!
Álomgyár, Budapest, 2016
224 oldal · ISBN: 9786155596315 · Fordította: Stella Márta

Enciklopédia 2


Kedvencelte 9

Most olvassa 7

Várólistára tette 82

Kívánságlistára tette 63

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Suba_Csaba P>!
Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

Szórakoztam egy kicsit Ellennel. Épp most, amikor a bulvár szétcincálja. Nem tudok állást foglalni abban, hogy mi lehet igaz a rágalmakból. De nekem ez a nő szimpatikus volt és most a könyvét olvasva is az maradt.
Sokat mosolyogtam rajta, totál hibbant a csaj és mégis sok komoly dolgot is érintett a könyvében. A fél csillag levonást a néhány erőltetett poénért kapta és mert az egész könyvet se vette igazán komolyan. A pláza biztonsági szolgálatának írt levele nálam mindent vitt. XD
Szívesen olvasnám magyarul az előző két írását is.

4 hozzászólás
Pandalány P>!
Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

Atyaég, ennek a könyvnek már az előszava levett a lábamról, zseniális!Végig mosolyogva olvastam, Ellen nem semmi stílusban ír, ez az első olvasmányom tőle. A talk showját szeretem, bár mivel külföldi csatorna, így azt nem mondanám, hogy rendszeresen nézem. De követem a közösségi médiában a tevékenységét és nagyon kedvelem őt, így mindenképpen kíváncsi voltam az új könyvére.
Megmondom őszintém, hogy nem egészen erre számítottam, mielőtt elkezdtem az olvasást. Azt gondoltam, hogy életrajzi, vagy legalábbis valami ahhoz hasonló könyv lesz ez, megtudhatok mindenfélét Ellen életéről, eddigi tevékenységéről, elért eredményeiről. Végül is ez megvalósult, de minden ez a könyv, csak épp nem önéletrajz! :D

Gyakorlatilag ez egy „útmutató az élethez” típusú könyv, ugyanakkor mégsem. Nehéz volna kategóriába sorolnom. Egyrészt minden fejezet külön témát takar, kimond életigazságokat, másrészt viszont mindegyikhez van valami humoros hozzászólása, története, amitől az egész elég szürreális lesz. Sok helyen kicsit olyan a könyv, mintha belelátnánk Ellen fejébe, ami telis teli van mindenféle, helyenként össze-visszaságnak tűnő gondolatokkal, ugyanakkor a lényeg abszolút érthető és összeáll a kép végül minden fejezet végére.
Ellent pontosan olyan energikus, életvidám nőnek képzelem el a valóságban is, mint ahogyan a könyv oldalain is megjelenik.
A könyv címe Szórakozol velem?! és az a helyzet, hogy a tartalma is pont ilyen. Ne számítsatok semmi komoly, drámai fejtegetésekre, ha kezetekbe veszitek a könyvet. Ez sokkal inkább egy megmosolyogtató, jó kedvet sugárzó könyvecske, amit bármikor szívesen veszel majd le a polcról. Mert ilyen. Egyben végigolvasva, de akár csak egy-egy fejezetet is el lehet belőle olvasni (egyébként megjegyezném, hogy rövidek a fejezetek, talán pont ezt a célt szolgálva).

A könyv kivitelezése magával ragadó, kívül-belül tetszik, szívesen veszem kézbe később is. Kemény fedeles, a borító nagyon szép és a fülszöveg abszolút egyedi. Már azon jót mosolyogtam. ♥

Blogbejegyzésem a könyvről: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2016/05/mindnyajunkna…

_Enii_ P>!
Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

Nézz felfelé is,lefelé is. Úgy. Így legalább nem fogsz hasra esni.

Egyértelműen 5*

Imádtam. Na, de ne szaladjunk ennyire előre…
Előéletem Ellennel eddig néhány műsorára korlátozódott,mostantól viszont rendszeres néző,fan leszek ez így túl elcsépelt,maradjunk a nézőnél.
A történetről pedig csak annyit,hogy kellően kikapcsoló,néhány említett igen fontos téma mellett. Úgy ír komoly dolgokról,hogy az olvasó közben nem érzi 'nehéznek',mert mindent felold egy zseniális poénnal. Imádom ezt a szarkasztikus,egészséges vagy már annál több önbírálati morzsákat. :D A tanácsokat megfogadom. Persze nem mindet,valamit hagyni kell a lázadó természetemnek is. ;)

Ui: Megígérem,hogy soha nem alszom egy ágyban egy majommal. vagy többel ;D

DarknessAngel >!
Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

Imádom Ellent! Annyira jófej, vicces, és szeret táncolni :D Mindig megnézem youtube-on, mert kèpes rá, hogy feldobja a napom.
Ezért is volt egy kicsit fura ezt a könyvet magyarul olvasni. Elvégre Ellent eddig csak angolul hallottam. :D De sebaj, az ő hangját képzelve olvastam végig a könyvet, így máris sokkal jobb lett.
Leginkább csak mosolyogtam a könyvön,talán csak 2-3x fordult elő, hogy hangosan is felnevettem.
Viszont jó volt, aranyos és poénos. Egy sírós könyv után a legjobb választás. ;)

Trudiz>!
Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

Ez a nő… :)
Pörgős, vidámságos, szerethető.
Viccekkel tűzdelt írásából árad a boldogság, melyet jól át tud adni. Őszinte és bohókás.
Ha felvidulási szándékod van: olvasd! :)

Zizu P>!
Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

♥♥ Imádom ezt a csajt de komolyan. Magával ragadó az örökös jókedve, az ezer wattos mosolya. Láttam pár videót a talk-show-jából. Nagyon sajnálom, hogy nincsen hozzájuk legalább felirat. Biztos, hogy nézném. Kb. 1,5 éve gazdagítja már ez a kötet a könyvtáramat, de sajnos csak most jutott rá időm, hogy elolvassam. Már a fülszöveg alapján bekerült a kedvenceim közé. Engem már azzal megvett kilóra. A beltartalom pedig .. Atyaég. Visítva nevettem egy csomószor. Pozitív értelemben mondom, ez a csaj nem százas.
Erről a könyvről én most azt mondom, a valaha volt legjobb, legviccesebb, legklasszabb könyv amit olvastam. Ha valahova csak egy könyvet vihetek magammal, tuti, hogy ez lesz az. Nem is kérdés. Életem könyve. ♥♥

2 hozzászólás
Attila20 P>!
Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

Nagyon tetszett ez a könyv és imádom Ellent, szerintem borzasztóan vicces és megmondom őszintén, hogy tartottam az olvasás előtt, attól hogy nem lesz ugyanolyan mint a videókban, de komolyan! minthogyha azokat néznéd, semmiben se másabb, végig nevettem az összes oldalt. Mindenkinek ajánlom, garantáltan nevetni fogtok rajta az utolsó oldalig.

Noémi_Zsófi_Tóvári P>!
Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

Már régóta a polcomon volt a könyv, @Zizu ajánlására vettem előre az olvasásban, és nem bántam meg. :)
Ellen személyiségét már régóta szeretem, láttam néhány adását, imádom a belőle áradó humort, és pozitivitást. A könyv is abszolút ezt tükrözi vissza. Könnyed, egyszerű, vicces, telis tele jó gondolatokkal. Ezek általában nem világmegváltó okosságok, hanem egyszerű mindennapi megállapítások, amik nagyon jók, ha néha-néha szembe jönnek az emberrel.

„De azért tényleg jó lenne, ha még mindig tudnánk értékelni azt a sok szépséget, ami körülvesz minket. Annyi hihetetlenül érdekes dolog történik a világban. Mi is mindennap elsétálunk gyönyörű fák és virágok mellett, és még csak rájuk sem nézünk. Rohanunk egész nap, néha köszönés nélkül megyünk el egymás mellett. Azt gondoljuk, minden jár nekünk.”

A könyv első fele szerintem jobban fel volt építve, mint a második, mintha a végére már kifogyott volna a mondanivalóból, de még kellett, hogy teljenek az oldalak, ott már inkább a humorra épített. Ettől függetlenül nekem tetszett, bírom ezt a csajt :) Köszönöm az ajánlást!

1 hozzászólás
Beatrice8 P>!
Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

Egy éve vettem használtan a Könyvfesztiválon jó állapotban csak sajnos olvasás közben derült ki, hogy 17 oldal hiányzik belőle. Még jó, hogy nincs cselekménye, amivel lemaradtam volna, de azért így is idegesített.
Egy időben sok Ellen műsort néztem YouTube-on illetve megnéztem Netflixen a stan-up-os különadását, ezek mind tetszettek, így tudtam körülbelül mire számítsak.
Elérte az elvárt szintet. :)
Humoros volt és motiváló.
Tetszik a stílusa, ahogy egy ideig teljesen normális dolgokat sorol aztán hirtelen bedob egy olyan lehetőséget, ami irreális :D. Ezzel sikerült újra és újra meglepnie.
„Fogadd el magad úgy, ahogy vagy! Szó szerint. Öleld át, aki te vagy. Legyél rá büszke. Kivéve, ha sorozatgyilkos vagy. Akkor inkább ne.”
Ha valaki egy könnyű, humoros, rövid olvasmányra vágyik, mindenképpen ajánlom. Lehet valamikor újra is olvasom.

Sisyll>!
Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

Bár imádom Ellent, ez a könyv egy erős hármas. Valóban humoros, itt-ott mélyen szántó gondolatok is vannak benne, de sajnos egyes fejezeteket feleslegesnek éreztem, és néhol kicsit sok volt a körítés, illetve a könyvei reklámozása.
Egyébként kellemes volt olvasni, főleg ebben az időszakban, mikor kevesebb időm van erre a tevékenységre, pont jól jön az ilyen könnyedebb stílusú kötet.


Népszerű idézetek

Tündér_Lala>!

Ha valaki azt mondja neked, nagyon furi vagy, köszönd meg neki.

64. oldal

6 hozzászólás
Trudiz>!

A szépséget ne az arcon, hanem a szív ragyogásában keresd.

18. oldal

Pandalány P>!

A legfontosabb az, hogy élvezni tudd az életed, és minden napodat értékeld. Ezt még akkor is meg tudod tenni, ha mindig csak az adott pillanatra figyelsz.

3 hozzászólás
Pandalány P>!

Számomra a szépség leginkább azt jelenti, ha valaki jól érzi magát a bőrében.

Pandalány P>!

Mindnyájunknak rá kellene szoknunk a gondolkodásra.

EsztA>!

Ha szereted a sikerélményt, ne bújócskázz mókusokkal.

79. oldal

3 hozzászólás
Pandalány P>!

Naplóm!
Cukorelvonó kúrán vagyok. Egyáltalán nem eszem cukrot három hete. Már komoly elvonási tüneteim vannak. Ma ráordítottam egy szobanövényre.

Pandalány P>!

Úgy nézünk ki, úgy beszélünk, úgy járunk, ahogy. Én például kecsesen lépkedek, mert szupermodell vagyok, de néha nyargalászok is, ha arra támad kedvem.
Amikor már megtanultuk ezt elfogadni, akkor fognak majd elfogadni a többiek is. Fogadd el magad úgy, ahogy vagy! Szó szerint. Öleld át azt, aki te vagy. Legyél rá büszke. Kivéve, ha sorozatgyilkos vagy. Akkor inkább ne.

Pandalány P>!

Minden elképzelhető fajta krémből van neki. És itt igazán sok fajtát képzelj el. Van külön kréme arcra, kézre, lábra, testre. De vajon miért? Mi történne, ha kézkrémet kennél a lábadra? Megzavarodna a lábad és elkezdene tapsolni?

Pandalány P>!

A francba, most nem mehetek el hippinek. Jövő hétre van időpontom a fogorvoshoz.


Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Schumer: A deréktetovált lány
Demi Lovato: Légy erős!
Brené Brown: A tökéletlenség ajándéka
Elizabeth Gilbert: Big Magic
Brené Brown: Élj szívvel-lélekkel
Gretchen Rubin: Boldogságterv
Andrew Matthews: Élj vidáman!
Mark Manson: A „Lesz*rom” rafinált művészete
Eckhart Tolle: Új Föld
Helaine Becker: Bízz magadban!