Szórakozol ​velem?! 73 csillagozás

Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

Sok ​élmény ért az elmúlt évek során, és sok olyan tapasztalatra tettem szert, melyet szívesen megosztanék a kedves olvasókkal. Szóval, ha van egy perced, dőlj kényelmesen hátra és élvezd mindazt, amit ebben a könyvben összehordtam. Remélem, a könyv végén az lesz az érzésed, hogy minden követ megmozgattam, minden ajtót kinyitottam, minden ablakot betörtem és minden szőnyeget kiporszívóztam. Sőt még zongoráztam is szóval, kezdhetünk?

Ellen DeGeneres humorista, bestseller író, az egyik legnépszerűbb amerikai műsorvezető, Oscar-díj-átadó házigazda és számtalan közönségdíj büszke tulajdonosa, akinek egyetlen nem titkolt célja van ezzel a könyvvel (és úgy általában a tevékenységével), hogy Téged szórakoztasson. Engedd meg hát neki!

Örülök, hogy úgy döntöttél, belenézel a könyvembe. Tudod, ez az hely, ahol a szerzők ismert emberektől idéznek arról, hogy milyen nagyszerű ez a könyv. De én ezt nem igazán szeretem. Olcsó trükknek tartom, ami csak arra jó, hogy bepalizza az… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2016
222 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155596308 · Fordította: Stella Márta
>!
Álomgyár, Budapest, 2016
224 oldal · ISBN: 9786155596315 · Fordította: Stella Márta

Kedvencelte 8

Most olvassa 7

Várólistára tette 78

Kívánságlistára tette 57

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Pandalány
Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

Atyaég, ennek a könyvnek már az előszava levett a lábamról, zseniális!Végig mosolyogva olvastam, Ellen nem semmi stílusban ír, ez az első olvasmányom tőle. A talk showját szeretem, bár mivel külföldi csatorna, így azt nem mondanám, hogy rendszeresen nézem. De követem a közösségi médiában a tevékenységét és nagyon kedvelem őt, így mindenképpen kíváncsi voltam az új könyvére.
Megmondom őszintém, hogy nem egészen erre számítottam, mielőtt elkezdtem az olvasást. Azt gondoltam, hogy életrajzi, vagy legalábbis valami ahhoz hasonló könyv lesz ez, megtudhatok mindenfélét Ellen életéről, eddigi tevékenységéről, elért eredményeiről. Végül is ez megvalósult, de minden ez a könyv, csak épp nem önéletrajz! :D

Gyakorlatilag ez egy „útmutató az élethez” típusú könyv, ugyanakkor mégsem. Nehéz volna kategóriába sorolnom. Egyrészt minden fejezet külön témát takar, kimond életigazságokat, másrészt viszont mindegyikhez van valami humoros hozzászólása, története, amitől az egész elég szürreális lesz. Sok helyen kicsit olyan a könyv, mintha belelátnánk Ellen fejébe, ami telis teli van mindenféle, helyenként össze-visszaságnak tűnő gondolatokkal, ugyanakkor a lényeg abszolút érthető és összeáll a kép végül minden fejezet végére.
Ellent pontosan olyan energikus, életvidám nőnek képzelem el a valóságban is, mint ahogyan a könyv oldalain is megjelenik.
A könyv címe Szórakozol velem?! és az a helyzet, hogy a tartalma is pont ilyen. Ne számítsatok semmi komoly, drámai fejtegetésekre, ha kezetekbe veszitek a könyvet. Ez sokkal inkább egy megmosolyogtató, jó kedvet sugárzó könyvecske, amit bármikor szívesen veszel majd le a polcról. Mert ilyen. Egyben végigolvasva, de akár csak egy-egy fejezetet is el lehet belőle olvasni (egyébként megjegyezném, hogy rövidek a fejezetek, talán pont ezt a célt szolgálva).

A könyv kivitelezése magával ragadó, kívül-belül tetszik, szívesen veszem kézbe később is. Kemény fedeles, a borító nagyon szép és a fülszöveg abszolút egyedi. Már azon jót mosolyogtam. ♥

Blogbejegyzésem a könyvről: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2016/05/mindnyajunkna…

>!
_Enii_
Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

Nézz felfelé is,lefelé is. Úgy. Így legalább nem fogsz hasra esni.

Egyértelműen 5*

Imádtam. Na, de ne szaladjunk ennyire előre…
Előéletem Ellennel eddig néhány műsorára korlátozódott,mostantól viszont rendszeres néző,fan leszek ez így túl elcsépelt,maradjunk a nézőnél.
A történetről pedig csak annyit,hogy kellően kikapcsoló,néhány említett igen fontos téma mellett. Úgy ír komoly dolgokról,hogy az olvasó közben nem érzi 'nehéznek',mert mindent felold egy zseniális poénnal. Imádom ezt a szarkasztikus,egészséges vagy már annál több önbírálati morzsákat. :D A tanácsokat megfogadom. Persze nem mindet,valamit hagyni kell a lázadó természetemnek is. ;)

Ui: Megígérem,hogy soha nem alszom egy ágyban egy majommal. vagy többel ;D

>!
DarknessAngel 
Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

Imádom Ellent! Annyira jófej, vicces, és szeret táncolni :D Mindig megnézem youtube-on, mert kèpes rá, hogy feldobja a napom.
Ezért is volt egy kicsit fura ezt a könyvet magyarul olvasni. Elvégre Ellent eddig csak angolul hallottam. :D De sebaj, az ő hangját képzelve olvastam végig a könyvet, így máris sokkal jobb lett.
Leginkább csak mosolyogtam a könyvön,talán csak 2-3x fordult elő, hogy hangosan is felnevettem.
Viszont jó volt, aranyos és poénos. Egy sírós könyv után a legjobb választás. ;)

>!
Trudiz
Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

Ez a nő… :)
Pörgős, vidámságos, szerethető.
Viccekkel tűzdelt írásából árad a boldogság, melyet jól át tud adni. Őszinte és bohókás.
Ha felvidulási szándékod van: olvasd! :)

>!
lettielena
Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

Imádlak Ellen, de ez egy nagyon fura könyv lett. Valószínű, ha látlak és hallak, teljesen máshogy jön át a mondandód, de így olvasva néha unatkoztam. :( szégyengyalázat
Azok a részek, amik róla, Portiáról és úgy az életéről szóltak, nagyon tetszettek. Többet is írhatott volna magukról, a műsoráról stb.
A többi rész nagyon töltelékszagtól bűzlött.
Ettől függetlenül, továbbra is imádlak Ellen!! ♥

>!
Sisyll
Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

Bár imádom Ellent, ez a könyv egy erős hármas. Valóban humoros, itt-ott mélyen szántó gondolatok is vannak benne, de sajnos egyes fejezeteket feleslegesnek éreztem, és néhol kicsit sok volt a körítés, illetve a könyvei reklámozása.
Egyébként kellemes volt olvasni, főleg ebben az időszakban, mikor kevesebb időm van erre a tevékenységre, pont jól jön az ilyen könnyedebb stílusú kötet.

>!
DaTa P
Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

Nagyon szeretem Ellent, rendszeresen nézem a műsorát, követem a közösségi oldalon, rengeteget nevetek vele, rajta. A felesége az egyik kedvenc karakterem volt az Ally Mcbealben, nagyon szép pár ők és rengeteget tesznek a meleg közösség elfogadottságáért egyszerűen azzal, hogy olyanok, amilyenek. Ezért is szeretem és tisztelem őket.

Ez a könyv viszont sajnos nem sikerült. Igen kevéssé volt humoros, maximum egy-egy félmosolyt váltott ki belőlem. A legjobb esetben. Sokszor inkább zavart, kellemetlenséget éreztem olvasás közben, tudod, mikor valaki leégeti magát úgy istenesen, és szabályosan neked ciki a helyzet, te szégyelled magad. Nyilván nem mélyfilozófiai értekezéseket vártam, hiszen Ellen humorista, de amit kaptam, az nem más, mint oravecznórai mélységek egy kis erőltetett vicceskedéssel leöntve. Hiába, van, ami zseniálisan működik a képernyőn vagy akár rádióban, ahol játszhatsz a mimikáddal, érzékeltethetsz apró nüanszokat a hanghordozásoddal, de mikor ezt papírra vetve akarnád visszaadni, az sajnos izzadságszagú erőlködés lesz csupán. Mint esetünkben.

>!
csatacsita P
Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

Kikapcsolt teljesen. Aki még nem olvasta, annak azt ajánlom, hogy ossza be 1-2 fejezetre naponta. :)

>!
Lovebooks
Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

Vidám, mosolygásra késztető írás, ahol a hétköznapi dolgok kerülnek terítékre. Tetszett, megnevettetett, de megmarad egyszer olvasósnak. Nem ad plusz érzetet.

>!
kritta
Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

A könyvet kortól (legyen inkább 15-101 éves korig), nemtől függetlenül ajánlom elolvasásra, minden napra adagolva tálalhatjuk a humort -akár a reggeli kávénk mellé-, amitől garantáltan jó kedvre fogunk derülni. A pozitív életszemlélet szintén garantált és azt hiszem manapság nem árt egy kis leckét vennünk belőle, megérteni ezáltal, hogy nem muszáj mindent komolyan venni. A fejezetek, mint megannyi apró mozaik, vagy éppen bon-bon, amit kibontasz és igazi meglepetés lesz, hogy trüffeles, mogyorós, vagy éppen fanyar citromos a töltelék. Könnyen és gyorsan olvasható, tekintettel arra, hogy az egyes fejezetek nem függenek össze, ami itt és most csak a könyv előnyére vált, mert bármikor letehető és amikor szükséges elővehető.

http://konyvlelo.blogspot.hu/2016/06/ellen-degenderes-s…


Népszerű idézetek

>!
Tündér_Lala

Ha valaki azt mondja neked, nagyon furi vagy, köszönd meg neki.

64. oldal

6 hozzászólás
>!
Trudiz

A szépséget ne az arcon, hanem a szív ragyogásában keresd.

18. oldal

>!
Pandalány

Számomra a szépség leginkább azt jelenti, ha valaki jól érzi magát a bőrében.

>!
Pandalány

A legfontosabb az, hogy élvezni tudd az életed, és minden napodat értékeld. Ezt még akkor is meg tudod tenni, ha mindig csak az adott pillanatra figyelsz.

2 hozzászólás
>!
Pandalány

Naplóm!
Cukorelvonó kúrán vagyok. Egyáltalán nem eszem cukrot három hete. Már komoly elvonási tüneteim vannak. Ma ráordítottam egy szobanövényre.

>!
EsztA

Ha szereted a sikerélményt, ne bújócskázz mókusokkal.

79. oldal

3 hozzászólás
>!
Pandalány

Úgy nézünk ki, úgy beszélünk, úgy járunk, ahogy. Én például kecsesen lépkedek, mert szupermodell vagyok, de néha nyargalászok is, ha arra támad kedvem.
Amikor már megtanultuk ezt elfogadni, akkor fognak majd elfogadni a többiek is. Fogadd el magad úgy, ahogy vagy! Szó szerint. Öleld át azt, aki te vagy. Legyél rá büszke. Kivéve, ha sorozatgyilkos vagy. Akkor inkább ne.

>!
Pandalány

Minden elképzelhető fajta krémből van neki. És itt igazán sok fajtát képzelj el. Van külön kréme arcra, kézre, lábra, testre. De vajon miért? Mi történne, ha kézkrémet kennél a lábadra? Megzavarodna a lábad és elkezdene tapsolni?

>!
Pandalány

A francba, most nem mehetek el hippinek. Jövő hétre van időpontom a fogorvoshoz.


Hasonló könyvek címkék alapján

Helaine Becker: Bízz magadban!
Bálint János: Minden nap ajándék
Danielle Marchant: Szünet
Elizabeth Gilbert: Big Magic
Kevin Leman: Péntekre új én
Gretchen Rubin: Boldogságterv
Jennifer McCartney: Lajhár-filozófia avagy a lajhár-hygge
Mark Manson: A „Lesz*rom” rafinált művészete
Eckhart Tolle: Új Föld
Ni Hua-Ching: Belső alkímia