Ellen Datlow (szerk.)

Lovecraft's ​Monsters 3 csillagozás

Ellen Datlow (szerk.): Lovecraft's Monsters

Prepare to meet the wicked progeny of the master of modern horror. In Lovecraft's Monsters, H. P. Lovecraft's most famous creations—Cthulhu, Shoggoths, Deep Ones, Elder Things, Yog-Sothoth, and more, appear in all their terrifying glory. Each story is a gripping new take on a classic Lovecraftian creature, and each is accompanied by a spectacular original illustration that captures the monsters' unique visage.

Contributors include such literary luminaries as Neil Gaiman, Joe R. Lansdale, Caitlín R. Kiernan, Karl Edward Wagner, Elizabeth Bear, and Nick Mamatas. The monsters are lovingly rendered in spectacular original art by World Fantasy Award–winning artist John Coulthart (The Steampunk Bible).

A művek szerzői: Ellen Datlow, Neil Gaiman, Laird Barron, Kim Newman, Elizabeth Bear, Caitlín R. Kiernan, Thomas Ligotti, Gemma Files, Steve Rasnic Tem, Karl Edward Wagner, Joe R. Lansdale, Nick Mamatas, John Langan

Róla szól: H. P. Lovecraft

Tartalomjegyzék

>!
Tachyon, San Francisco, Kalifornia, Egyesült Államok, 2014
432 oldal · ISBN: 9781616961213
>!
Tachyon, San Francisco, Kalifornia, Egyesült Államok, 2014
386 oldal · ASIN: B00J75N4SY

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

ujhelyiz P>!
Ellen Datlow (szerk.): Lovecraft's Monsters

Abban a furcsa helyzetben vagyok, hogy abból a szempontból kimaradt nekem H. P. Lovecraft munkássága, hogy nem olvastam a történeteket; másfelől viszont annyira benne van a modern fantasy/horror klisékben az általa megalkotott panteon, hogy nehéz tőle függetlennek tekinteni magam. Ráadásul szeretem magam abba a (tév)hitbe ringatni, hogy racionálisan el tudom fogadni, hogy én egy porszem vagyok az univerzum szempontjából, így a kozmikus horrornak ez az alappillére kevésbé is hat meg.

Ilyen kezdés után nem annyira meglepő, hogy a kötet novellái az esetek többségében teljesen hidegen hagytak – ami horrortörténetek esetén a lehető legrosszabb eredmény. Ez nem jelenti azt, hogy a történetek mind érdektelenek voltak – például Brian Hodge „The Same Deep Waters as You” történetében kifejezetten érdekes volt a koncepció, hogy az Egyesült Államok hadserege és kormánya mit tenne, ha a Lovecraft által leírt szörnyek léteznének; vagy éppen Nadia Bulkin „Red Goat Black Goat” indiai (azt hiszem, de ebben nem vagyok 100%-ban biztos) kultúrkörbe helyezte az eseményeke; vagy éppen Laird Barron „Bulldozer”-ében a Pinkerton-detektív története valamelyest tetszett.

De egyik esetben sem az fogott meg, ami a kötet válogatásának a központja volt, hanem egyik-másik érdekesebb színfolt; ráadásul a legtöbb novella esetén még ez sem volt meg. Ha valaki mélyebben érdeklődik Lovecraft történetei iránt, lehet, hogy a kötet jobb eredményt hoz; részemről leginkább semmilyen a végkövetkeztetésem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jeff VanderMeer – Ann VanderMeer (szerk.): The Weird
Neil Gaiman – Ed Kramer – Gene Wolfe – Steve Brust – Clive Barker – Tori Amos: The Sandman: Book of Dreams
Kathe Koja – Michael Kelly (szerk.): Year's Best Weird Fiction 2.
Richard Matheson: The Best of Richard Matheson
H. P. Lovecraft: The Complete Fiction
H. P. Lovecraft: At the Mountains of Madness
Robert W. Chambers: The King in Yellow
Carmen Maria Machado: Her Body and Other Parties
H. P. Lovecraft: The Call of Cthulhu
David Steffen (szerk.): The Long List Anthology 5.