The ​Goal – A cél (Off-Campus 4.) 220 csillagozás

Elle Kennedy: The Goal – A cél

A ​lány mindig eléri a célját…

A végzős Sabrina James már látja maga előtt az egész jövőjét: lediplomázik a Briaren, brillíroz a Harvard jogi karán, aztán szerez egy jól fizető állást valami menő cégnél. Szeretne kilépni nyomorúságos múltja árnyékából, ezért sem ideje, sem energiája nincs egy jóképű hokisra, aki hisz abban, hogy létezik szerelem első látásra. John Tuckerrel csupán egyetlen tüzes – ám meglepően gyengédre sikerült – éjszakát tervez, de néha egy éjszaka is elég, hogy az ember élete fenekestül felforduljon.

De a játék egyre bonyolódik.

Tucker hisz a csapatjátékban, meggyőződése, hogy az legalább olyan fontos, mint az egyéni teljesítmény. A jégen nem keresi a reflektorfényt, de amikor huszonkét évesen apa lesz, nem hajlandó a háttérben maradni. Már csak azért sem, mert a leendő anya gyönyörű, okos és hihetetlenül izgalmas. A gond csak az, hogy Sabrina James nem adja könnyen a szívét, és a lobbanékony, barna szépség túl makacs, hogy segítséget… (tovább)

Eredeti mű: Elle Kennedy: The Goal

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574217 · Fordította: Barthó Eszter

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Garrett Graham · John Logan · Dean Heyward-Di Laurentis · Hannah Wells · John 'Tuck' Tucker · Grace Ivers · Beau Maxwell · Sabrina James


Kedvencelte 33

Most olvassa 43

Várólistára tette 163

Kívánságlistára tette 187

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Elle Kennedy: The Goal – A cél

„– Van egy elméletem a gyereknevelésről. Mind el fogjuk szúrni, méghozzá sokszor és sokféleképpen. A gyerekeinknek így is, úgy is terápiára lesz szüksége. A cél tehát az, hogy a szükséges terápia mennyiségét a minimálisra redukáljuk.”

A mostani erotikus könyvekkel meggyűlt a bajom, így rendkívül aggódtam, hogy most mivel találom magam szemben. Az előző könyveket nagyon szerettem, de persze ez nem jelenti azt, hogy itt is így lesz.
De jelentem nagyon tetszett, igen volt benne klisés rész, de nagyon szórakoztatónak találtam és néhol sírva nevettem, de meg is hatódtam.
Nem vagyok egy nagyon érzelgős nő, de még az én jégcsap lelkemet is melengette.
Annyira jó volt visszatérni ebbe a világba, ezek a fiúk imádni valóak.
Egyedül ami beárnyékolta kicsit a történetet, Sabrina lelkivilága, előre sejtettem nem leszünk jóban, így is lett.
De nem is miatta értékelem ezt a könyvet öt csillagra, hanem Tucker miatt.
Nagyon jót szórakoztam, egy élmény volt.

6 hozzászólás
>!
Tünde_JLT IP
Elle Kennedy: The Goal – A cél

Régebben a siker volt a célom. (…) a legfontosabb cél szeretni és szeretve lenni. Eredetileg nem ezért küzdöttem, de vagyok olyan szerencsés, hogy mégis elértem.

Sabrina és Tuck története egy csodálatos mese a szeretetről és arról, milyen nehéz túllépni a félelmeinket, amelyeket a folyamatos csalódások és veszteségek miatt olyan természetessé váltak, akár a levegő.
Mindenki megérdemli, hogy betoppanjon az életébe egy spoiler , aki szereti, és bebizonyítsa neki, hogy jó emberek igenis léteznek.

A The Goal méltó lezárása az Off Campus sorozatnak. Elle Kennedy nagyon szép gondolatokkal engedi el a szereplői kezét, ezek közül a kedvencem még:
Azért vagyunk boldogok, mert azok akarunk lenni, és mert az energiánkat és az érzelmeinket a lehető legjobb formában adjuk át egymásnak.

1 hozzászólás
>!
Niitaa P
Elle Kennedy: The Goal – A cél

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2018/10/elle-kennedy-go…

"Teljesen más, mint az eddigiek. Mindegyik kötet egyedi volt a maga módján, a szerelem egy másik oldalát mutatta be. Tuckerre jutott a csendes, tartózkodó arca. Elteltem tőle szeretettel, hiszen az odaadása példaértékű, mégsem volt teljes az örömöm. Az egész történet felállása, aránya zavart. Több romantikát vártam volna, kevesebb helytöltést és egy helyben toporgást. Több akciót és humort. Mégis… valahogy nem történhetett másként. Teljesen összezavarodtam.
Szerettem olvasni, efelől kétségem sincs. A történet visz magával, a mondatok simulékonyak, Elle Kennedy stílusa még mindig vitathatatlan. Jól nyúl az általa előtérbe helyezett témákhoz, bemutatva mindennek több oldalát. Tetszett, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt fektetett a nagybetűs életre, ahol bizony dolgozni kell, el kell tartanunk magunkat, és néha másokat is.
A karakterek szimpatikusak voltak, Sabrina sem az a lány, akinek Dean leírta. Tucker is a maga módján helyes, már majdnem elértük azt a szintet, amit én képzeteimnek is megfelel. Viszont igazat kell adnom Sabrinának: nincs is szexibb annál, mikor a szerelmed egy gyereket tart a kezében.
Az Off-Campus sorozat utolsó része újabb élménnyel ajándékozza meg az olvasót. Talán, ha majd újraolvasom, jobban fogom értékelni, hiszen nem fogok tőle valótlant várni. Mert az biztos, hogy meg fog még fordulni a kezeim között!"

4 hozzászólás
>!
vikcs P
Elle Kennedy: The Goal – A cél

Nagyon vártam már az Off-Campus utolsó részét, de közben kicsit szomorú is voltam, hiszen egy újabb csodás sorozat végéhez értünk. Nagyon izgatott voltam már Tucker könyve miatt, hiszen az előző részekben csendes, visszahúzódó, ám a hokisok körébe tartozó külsővel rendelkező srácnak ismertük meg.

A történet az előző résszel egy darabig párhuzamosan halad, olvashatunk még Dean és Allie találkozásáról, de most már végre Tucker fejében vagyunk, aki egy buliban meglátja Sabrinát, s barátai ellenkezésére nem hallgatva, érdeklődést tanúsít iránta. Sabrina idejébe nem férne bele egy pasi, csak a szükségeit szeretné kielégíteni, de most a legfontosabb, hogy szedjen össze elég pénzt és bejusson a Harvard jogi karára. Minél előbb szeretne elmenekülni otthonról, a rémes nevelőapja és nagyanyja mellől. De hát ki tud ellenállni ennek a vörös hajú, szakállas, imádnivalóan édes srácnak?

Tuck egy hihetetlen fickó. Türelmes, édes úriember, aki kinyitja az ajtót előtted, aki aggódik érted, aki gondoskodik a szeretteiről, aki szabad teret hagy neked. Mindenki ilyen férfira vágyik.

Elle Kennedy könyveinek van egy sajátos hangulata, amely mindig elvarázsol. Ezzel a könyvvel sem most máshogy, hiába érződik rajta a komolyabb hangvétel és mondanivaló. Egy picit mélyebb témákat érint és picit kevesebb volt a humor, ám ez cseppet sem von le a könyv értékéből. Csodálatos történet.

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2018/11/elle-kenned…

2 hozzászólás
>!
Naiva P
Elle Kennedy: The Goal – A cél

Ezt a sorozatot annyira szeretem, hogy ha lehetne, minden lehetséges, vagy általam ismert nyelven elolvasnám. Szerintem méltó befejezése az Off-Campus sorozatnak. A korábbi részektől eltér, mégis hozza a sorozat hangulatát. Kétlem, hogy lenne olyan lelkes olvasó, aki a sorozatnak ezt a részét találná a legjobbnak, vagy ez lenne a kedvence. Ez sajnos az értékeléseken is meglátszik. Tuck önmagában simán megérdemelné az 5 csillagot. De a 6 felé hajlok, amikor elképzelem az ő közös jeleneteit a picivel. Ilyen pasi sajnos a világon nincs, de legalább könyvekben léteznek.
Sabrinát már nehezebb volt megkedvelni….. Bevallom, második olvasásra sem sikerült. A barátnőiről nem is beszélve.
Amin viszont továbbra sem tudom, túltenni magam; spoiler
off
Alig várom a februárt, hogy megjelenjen a The Risk. spoiler

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Elle Kennedy: The Goal – A cél

„Azért vagyunk boldogok, mert azok akarunk lenni…”

Kicsit másabb, mint az előző részek, kicsit komolyabb talán, de nekem éppen ezért nagyon tetszett. Tucker igazi álompasi lett számomra, Sabrinával együtt nagyon megszerettem őket.
Fájó szívvel veszek búcsút tőlük, és türelmetlenül várom a spinoff sorozatot. Fitzyért teljesen odavagyok. *-*

3 hozzászólás
>!
Sippancs P
Elle Kennedy: The Goal – A cél

Nagy bánatomra sajnos nem sikerült Elle Kennedy-nek a 4x5, vagyis hogy a sorozat minden részére 5 csillagot adjak, ennek ellenére szép lezárást kapott az Off-Campus széria.
Kicsit vérszegény volt ez a történet. Nem tudom megmondani, hogy mitől, mert az írónő jól felépítette, és a kezdetektől végigkövethettük Tucker és Sabrina kapcsolatát, mégis hiányzott belőle valami. Valami dögség, azt hiszem. Mert oké, Tucker sosem volt az a központi ember, és ahogy kiderült, őt az anyukája tényleg jól (jóra?) nevelte, de az előző részek alapján azt gondoltam, hogy ő is pörög ezerrel, mint ahogy Sabrina is. De nem, ők inkább a nyugodt párt képviselték, talán túlzottan is nyugodtat, ahhoz képest, hogy csak 22 évesek.
A spoiler témája viszont nagyon tetszett, erről szívesebben olvastam volna többet is. Jó volt belelátni spoiler Sabrina és Tucker életébe, és hát Loganék, miközben versenyeznek a spoiler, majd a végén, ahogy odavannak a kis hercegnőért… nagyon vigyorogtam. Ezzel szemben Beau-t most is megsirattam.
Sajnálom, hogy egy korszak véget ért, és az utolsó hokis is megtalálta a boldogságát, de ha minden igaz, nemsokára jön az utánpótlás Fitzy és a sárkányos tetoválásai személyében. Már alig várom!

12 hozzászólás
>!
Magdi1017 P
Elle Kennedy: The Goal – A cél

Van bennem egy bizonyos fokú szomorúság. Igen, szomorú vagyok, hogy vége….. Nagyon jól sikerült a lezárás, ez nem is vitás. Tucker egy kevésbé központi figura volt az eddigi részek során, sok mindent nem lehetett tudni róla. Most, hogy jobban megismerhettem, le vagyok nyűgözve, főleg a hozzáállása az apasághoz. Valljuk be, az ilyen srác ritka, mint a fehér holló. Legalábbis a mai generáció képviselői között. Ahogy az édesanyjával viselkedett……meg bárki mással! Tisztelettudóan.
Sabrina vonakodása érhető is volt, meg nem is. Persze, az, amiért keményen megdolgozott, egy pillanat alatt darabjaira hullott volna, ha nem ilyen erős jellem. Sajnáltam a családi körülményei miatt, nem csoda, ha ki akart onnan törni.
A srácok, Garrett és Logan csatája pedig mosolyt csalt az arcomra, édesek voltak, mennyire odatették magukat a keresztapai titulus miatt.
Hiányozni fognak, de nagyon örülök neki, hogy olvashattam az egész sorozatot.

>!
Virág_Blogger P
Elle Kennedy: The Goal – A cél

„Szóval, mindent összevetve a pénz nem minden. Tökmindegy mennyire vastag valaki. Mindannyian ugyanúgy szenvedünk és ugyanúgy szeretünk. Egyformák vagyunk.”_

Elle Kennedy azt hiszem nagyon érti a dolgát, mégis, mintha az egész sorozat alatt csak arra tartalékolta volna az energiáit, hogy az utolsó kötettel odacsapjon. Legalábbis ezt reméltem az előző kötetek alatt – most pedig jelenthetem is: igen, odacsapott! Elég rendesen. A cél úgy érzem kiemelkedik az Off-Campus soraiból: bár megvan benne minden elem, ami alapvető fontosságú egy szórakoztató, felhőtlen kikapcsolódást nyújtó romantikus párszáz oldalhoz, úgy érzem, a kivitelezés most érte el a csúcspontját. A humor a toppon volt, ahogy azt megszokhattam, de ezúttal az írónő elég erős ellensúlyt adott mellé: a karaktereknek megvolt a maguk életének sötét foltja, egyes esetekben kimondottan komoly problémákról beszélhettünk, aztán egyszer csak robbant egy fordulat, ami épp amilyen gyorsan felforgatta szereplőink életét, annyira más irányt adott a cselekmény alakulásának is. Tuck és Sabrina huzavonája bonyolultabb érzelmi labirintussá nőtte ki magát, s bár a lány végletekig elmenő időhúzásából hamar elegem lett, visszagondolva megérte, mert még értékesebbé váltak a párosunk őszinte, teljes összhangban és szeretetben töltött percei – akár kettesben, akár hármasban voltak épp. Szerettem Tuck természetfeletti türelmét. Szerettem, ahogy kinyitja az ajtót Sabrina előtt. Szerettem a hokis csapat marhulásait. Szerettem, hogy Sabrina is izgul a félmeztelen Tuckerre kisbabával a karjában… egyszerűen csak szerettem, amit ez a könyv adott, akár holnapig marad velem, akár tovább.

Teljes értékelésemet a könyvről a blogon olvashatjátok: https://neverletmegobyviranna.blogspot.com/2018/10/elle…

>!
Hópárduc P
Elle Kennedy: The Goal – A cél

A cél….
Legalább ugyanannyira tetszett, mint az előző részek. Sőt! A történet komolysága miatt, talán még jobban is. Nem csak az átlagos egyetemista életet mutatta a be az író.
Tucker nagyon szerethető karakter, „csendes, de veszélyes”. Végig nagyon szimpatikus volt és az is ahogy a történésekhez hozzáállt és elfogadta.
Sabrina. Nem lett volna vele semmi gondom, de miért kellett ennyire elhúznia a vallomással az időt….Nekem néha sok volt a csaj és megtéptem volna.
Összességében tetszett a könyv, kicsit hiányzott belőle valami…
Kár, hogy vége a sorozatnak.


Népszerű idézetek

>!
Virág_Blogger P

Csináltam egy kamu Instagram-fiókot, hogy megszívassam. Amikor posztol egy képet, várok egy-két napot, aztán bekommentelem, mennyire menő, hogy ugyanolyan inget hord, mint a nagyapám. Ezt eddig kétszer játszottam el, és mindkét ing a kukában végezte.

5 hozzászólás
>!
Niitaa P

Mert a legfontosabb cél szeretni és szeretve lenni.

427. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Azért vagyunk boldogok, mert azok akarunk lenni…

427. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sabrina James
>!
Niitaa P

– Ez egy szörnyű világ. Ezért is van szükségünk lufikra.

183. oldal

2 hozzászólás
>!
Niitaa P

Te vagy nekem az egyetlen.
Felkeléskor és lefekvéskor a te mosolyodat akarom látni.
A szívem a tiéddel együtt dobog.

408. oldal

3 hozzászólás
>!
Niitaa P

Istenem, de gyönyörű, amikor mosolyog! Gyakrabban kéne csinálnia.

100. oldal

>!
Niitaa P

– Van egy elméletem a gyereknevelésről. Mind el fogjuk szúrni, méghozzá sokszor és sokféleképpen. A gyerekeinknek így is, úgy is terápiára lesz szüksége. A cél tehát az, hogy a szükséges terápia mennyiségét a minimálisra redukáljuk.

319. oldal

4 hozzászólás
>!
Niitaa P

És bár általában nem riaszt vissza egy kis üldözés, nem futok olyan szekér után, ami nem vesz fel.

64. oldal

>!
Virág_Blogger P

Szóval, mindent összevetve a pénz nem minden. Tökmindegy mennyire vastag valaki. Mindannyian ugyanúgy szenvedünk és ugyanúgy szeretünk. Egyformák vagyunk.

120. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Gibson: Szerelmi katasztrófák
P. C. Harris: Újrajátszás
Fredrik Backman: Egymás ellen
Courtney Cole: Ha elhagysz
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú
Katy Evans: Mine – Enyém
Okváth Anna: Más állapotok
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre