Értékelések 47

vegan_with_books>!
Elle Kennedy: The Deal

Voltak dolgok, amik zavartak a könyvben, főleg a legelején. Például, ami nagyon triggering volt, hogy Garret állandóan leszólta Hannaht, amiért szereti a One Directiont. Nem is csak azért zavart, mert személyes támadásként ért, de amúgy is utálom ha valaki megjegyzéseket tesz mások zenei ízlésére.
Ettől és más, kisebb zavaró tényezőktől eltekintve azonban nagyon tetszett a sztori, Hannaht és Garretet pedig az egekig shippelem. Igazából pont az volt, amire számítottam és amit vártam, még talán egy kicsit több is és ez így volt tökéletes. Nagyon örülök, hogy elolvastam és máris tervben van a sorozat folytatása.:)

1 hozzászólás
Rebbencs >!
Elle Kennedy: The Deal

Visszaolvastam lassan négy éves véleményemet a magyar változatról és hát meg kell, mondjam, kissé meglepődtem, milyen gondolatokat szedtem ott össze. :D
Akkoriban sokalltam az akkor 96%-on lévő könyv százalékát, de az az igazság, hogy nem is értem, miért. Ez a könyv olyan, amire mindig jó szívvel gondolok, amire ha csak pillantok, jó kedvem lesz, mert nagyon jól összerakott kerek regény, mindegy, hogy sok a klisé benne, elvégre remekül van megírva. Azt hiszem, az is sokat elmond, hogy a magyar változatot ugyanabban az évben kétszer is olvastam, és most sok könyv és idő elteltével még mindig szeretem ezt a történetet, és nagyon jó volt újra átélni, immár eredeti verziójában, főleg, mert sok mindent el is felejtettem.
Azt is, hogy Garrettért először annyira odáig voltam. :D Vagyis ez derült ki számomra a régi értékelésemből. Már azóta azért csillapodott a könyves pasik utáni sóvárgásom, de azért ez a karakter szívemnek nagyon közel álló szereplő, egyszerűen nem tudom nem kedvelni a stílusát és a humorát, annyira egyedi, vagány, stílusos. Kedvenc.
Hannah karakterét is újra megismerhettem és ugyanúgy szeretem őt is, akár előzőleg. Az egész kapcsolatuk is szeretnivaló, úgy szeretem, amikor egy páros fejezetről fejezetre alakul és nem sietnek, nincsen nagy összeborulás az első lapokon és az ő szerelmük pont ilyen jól felépített.
Egyébként Elle Kennedy stílusa eredetiben még jobb!! Annyira gördülékeny, fiatalos, nagyon könnyű haladni vele és a humora is remek. Nagyon bejön ahogy ír, főleg, mert tanulok is vele, de tök jó önbizalmat is ad, hogy megértem, miről olvasok. :D
Szóval ez a sorozat nekem kedvenc, még most is, talán most még jobban is, bár nyilván nem okozott már nagy meglepetéseket. Attól még klassz olvasmány, remek szereplőkkel és stílussal. Azt hiszem, örökké az egyik kedvencem marad a témában. :)

Letti P>!
Elle Kennedy: The Deal

A moly szerint 98%-os eséllyel tetszene nekem a könyv. Meg kell mondjam, elég jól tippelt, mivel rég nem szippantott be egy könyv ennyire. Nem kérdés, az egyik legnagyobb 5 csillagos olvasmányom. ♥

Szerintem minden könyvnek eljön a maga ideje. Ha neked való, úgyis tudni fogod, hogy mikor kell elolvasnod. Pár nappal ezelőtt két könyv között vergődtem, de egy kis útmutatásnak köszönhetően (♥) Garrett és Hannah története mellett kötöttem ki.
Szerintem nincs még olyan ember a Földön, aki ne olvasta volna ezt a könyvet, legalábbis aki a romantikus könyvek között mozog. Számomra is felfoghatatlan, hogy nekem miért tartott idáig, de ahogy már mondtam, tudni fogjuk, hogy egy könyvet mikor kell nekünk elolvasni, hogy mikor jön el az ő ideje. :)

A fejemben volt egy elképzelés arról, hogy ez a könyv miről fog majd szólni. Volt amiben hozta az elvárt szintet, de minden másban túlteljesítette azt.
Nem csak Garrett vagy Hannah, hanem a közelebbi mellékszereplők is érdekeltek. Még szerencse, hogy minden fiúnak lett külön könyve. Tudom, hogy jól lettek megírva a karakterek, ha a könyv elolvasása után érdekel még az ő történetük is, nem csak letudom azzal, hogy huh, ez jó könyv volt, megyek tovább egy másik irányba. Szerintem ez fontos egy jó könyv/sorozat esetében. Hát még az, hogy váltott szemszögben legyen megírva.

Nagyon-nagyon szerettem azt, ahogy kialakult Garrett és Hannah között először egy barátság, ami utána a vonzalom miatt egy nagyon ütős kapcsolattá alakult. Azt a bizalmat, ami kettejük között létrejött. Az a jelenet… spoiler szerintem nagy kedvenc lesz, még jó sokáig. ♥
Szerettem, hogy Garrett idővel megváltozott, nem volt akkora jackass, de ettől még a humorát nem vesztette el, és nem lett egy nagy papucs. Ahogy Hannah is sokkal nyitottabb lett a személyiségét illetően, de ettől függetlenül megmaradt egy erős, független nőnek.
Piros pont az írónőnek azért, hogy spoiler.

Annyit tudnék még beszélni erről a könyvről, de egyben nem akarok. Nem akarom kibeszélni magamból, meg akarom őrizni magamnak az emlékét, és az érzést, amit kiváltott belőlem. Nincs mit mondanom, kedvenc lett. ♥

Megjegyzés: egy hoki meccset nem láttam még életemben, valahogy nem is annyira érdekelt eddig, de mivel egyre több jégkorongos sport-romantikust olvasok, lehet hamarosan utánanézek én ennek a sportnak… :D

4 hozzászólás
TianaBalerina P>!
Elle Kennedy: The Deal

Pörgős, humoros, itt ott lelkizős, igazi NA könyv. Az írónő stílusa nagyon tetszett, humoros, jól megírt párbeszédek. Nagyon jól megírtak a karakterek, végig érdekes a történet. A két szemszög kifejezetten előnyére válik a sztorinak.