The ​Dare – A kihívás (Briar U 4.) 444 csillagozás

Elle Kennedy: The Dare – A kihívás

Vannak ​kockázatok, amiket vállalni kell…

Az egyetem lett volna a nagy esély, hogy rút kiskacsából kecses hattyúvá változzam. Ehelyett egy gonosz banyákkal teli lányszövetség csapdájába estem. Nem könnyű a beilleszkedés, így amikor a Kappa Chi-nővéreim kihívás elé állítanak, nem mondhatok nemet.

A feladat: elcsábítani a harmadév legmenőbb hokisát. Conor Edwards gyakori vendég a Görög Sor bulijain… és a Görög Sor lányszövetségeinek ágyaiban. Az a típus, akibe belezúgsz, mielőtt még rájönnél, hogy az ilyen srácok levegőnek nézik a magamfajta lányokat. Csakhogy Mr. Népszerű csupa meglepetés – ahelyett, hogy kinevetne, hajlandó velem felmenni az emeletre, és eljátszani, hogy történik köztünk valami. Sőt, még ennél is tovább megy: folytatni akarja a tettetést. Úgy tűnik, Conor szeret játszani, és élvezi, hogy hülyítheti a „barátaimat”.

Szinte képtelenség ellenállni a dögös szörfös srác laza bájának, bár szép lassan rájövök, hogy Conor nem pont olyan, mint… (tovább)

Elle Kennedy: The Dare

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2020

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
376 oldal · ISBN: 9789633731420 · Fordította: Barthó Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
376 oldal · ISBN: 9789633731536 · Fordította: Barthó Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633733141 · Fordította: Barthó Eszter

1 további kiadás


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Brenna Jensen · Hunter Davenport · Conor Edwards · Taylor Marsh · Chad Jensen

Helyszínek népszerűség szerint

zuhanyzó


Kedvencelte 36

Most olvassa 14

Várólistára tette 134

Kívánságlistára tette 209

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

bemese05 P>!
Elle Kennedy: The Dare – A kihívás

Conor már az előző részben felkeltette a kiváncsiságom és nagyon örültem neki, h ez a rész róla fog szólni! Szinte egyedül vitte a hátán ezt a sztorit, illetve a többi hokissal együtt! Igaz, h volt egy rossz pillanata, de szerencsére idejében észbe kapott! Imádtam a srácot! Hiába volt egy csajozógép, azt nem lehetett rá mondani, h nem egy rendes pasi! Kedves, vicces, törődik másokkal és olyan szexi, mint Thor *.* Tökéletesen illett a sorozat többi álompasija közé :D
Taylort is kedveltem, de sajnos nagyon sokat kellett ezért dolgoznia! Annyira sajnáltam, h ennyi mindennel küzd, de kicsit már frusztráló volt, h Conornak ennyiszer kellett elmondania neki valamit és még akkor sem hitt neki! Le a kalappal Conor előtt, ahogy támogatta Taylort! És persze itt volt a legjobb barátnő, Sasha aki maximális vállszélességgel Taylor mellett állt mindenben!
A végén nem hiányzott ez a dráma, meglettem volna nélküle! Taylor nagyon bután viselkedett! Persze megértem, h sokkolta az ami történt, de ne így oldjuk meg egyből! Igenis el kellett volna jutnia oda, h kiálljon magáért!
Egyébként nagyon tetszett, h végre nem egy tökéletes modelltestű lányt kaptunk!
Nem ez volt a legjobb rész a sorozatban, de ezt is ugyanolyan élvezet volt olvasni, mint a többit!

Missanette>!
Elle Kennedy: The Dare – A kihívás

Conor a TOP2-ben! Ismétlem, Conor a TOP2-ben! Legalábbis a Briar sorozatban nyújtott kimagasló teljesítménye alapján tutira itt a helye, mert hát ilyen a nagybetűs TÁMOGATÁS. A fene gondolta volna, hogy Edwards egy plüssmackó. Igen, a farka nagy forgalmat bonyolít le minden egyes napon, de kit érdekel, ha közben meg olyan szinten támogató, hogy magamnak is kiutaltam egy Conor Edwards-ot. ♥️ A kis Drága már nagyon vágyik arra, hogy több legyen puszta trófeánál a csajoknál, ezért természetesen színtiszta friss levegőként éri, hogy Taylor először csupán egy kihívás miatt megy oda hozzá, nem pedig a csodás karizmája miatt.

Annyira tetszett, hogy egy ősemberes ösztönökkel tűzdelt, duzzadó bicepszű, 8kockás sportoló lett Taylor mellé állítva. Annyi klisétől szabadít meg minket az írónő, hogy hihetetlen. A sztereotípiák közé szorított személyiségtípusokat egy tollvonással képes áthúzni, és olyan szerethetővé teszi a karaktereit, hogy pólóra nyomva viselnéd minden egyes hokis főszereplőjét. ♥️
Elle Kennedy ebben a kötetben is egy nagyon komoly társadalmi kérdéskörre alapította a sztoriját, hiszen a testképzavarral mindenki, hangsúlyozom mindenki szembesül ilyen-olyan formában az élete során. Taylor egy buborékcsaj, aki túlzottan önkritikus és bizonytalan magát és a környezetét illetően, ezért nem is próbálkozik nyitni a világ felé. Aztán egy öltánc erejével berobban az életébe Conor, aki az introvertált és önbizalomhiányos Taylor helyett egy egészen mást lát a lányban. Egy gyönyörű, okos és szexi csajt, akiben minden alapanyag megvan, hogy barátnő váljon belőle. A kezdeti kihíváson alapuló tettetés alatt vakon megteszik a kapcsolati mérföldköveket is, miközben Conor kinyílik a lány társaságában, Taylor pedig elfogadóvá válik saját magát és a kapcsolatait illetően, és végre ráébred arra, hogy ő pontosan úgy szép, ahogy van, semmivel sem ér kevesebbet, mint bárki más.

Minimális negatív visszhangja azért volt Taylor és Conor kapcsolatának, amit muszáj a Taylor listára biggyesszek. Értem, hogy bizonytalan és fél, de Conor nem csinált semmi rosszat vele, mégis őt büntette minden egyes megalázó élethelyzetéért. Mintha nem lett volna más, akin kitölthetné a haragját, kizárólag Conor. Szerintem ezzel nem kicsit esett túlzásba a lány, mert azért valljuk be, hogy nem minden róla szólt. Mikor Conor nem válaszolt 2 mp-n belül az SMS-eire, rögtön állt a bál. DE ezt szkippeljük, mert Conor plüssmaci mindenből profitált és bizony ezek miatt sem hiába került arra a bizonyos pólóra…dombornyomással. ♥️

20 hozzászólás
Nixii P>!
Elle Kennedy: The Dare – A kihívás

Több szempontból is nehéz értékelni ezt a részt, hiszen elértünk a búcsúhoz. Sokféle érzelem kavarog bennem, egészen eddig hagytam, hogy ülepedjen bennem a történet, de azt gondolom, most érett meg bennem a végső döntés az értékelést nézve. Nagyon nehéz a csillagozás, hiszen kissé szenvedtem az olvasással. Humort vártam, hatalmas rájátszásokat, verekedős meccseket, ehelyett kaptam egy komoly témát, amit nagyon nehezen éltem meg. Voltam elszenvedője a könyvben leírt problémának, sőt a saját gondolataim által vagyok is. Ez egy ördögi kör, lehetne szépíteni, de őszintén épp elég idegtépő végigélnem mindennapot a saját fejemben, nem akarok ilyennel szembesülni olvasás közben, ahova azért menekülök, hogy ne gondolkodjak. Egy szóval: besöpröm a problémát a szőnyeg alá és igenis is kimondom, hogy nem tetszett ez a könyv. Nem akartam, hogy az írónő elvigye a történetet oda, ahova érkeztünk. Kissé mérges vagyok rá, holott ez egy égető probléma, amiről beszélni kell, ugyanakkor én nem akarok szót fecsérelni rá.

Hiányzott a humor, a viccelések, nyoma sem volt a korábbi kötetekben szereplő hülyüléseknek. Míg az előző részeknél fetrengtem a nevetéstől, itt bosszankodtam. Igen, Taylor nagyon jó fej szereplő, Connor pedig szuper cuki pasi, de nem kaptam hűha– faktort. Komoly történet, pedig én csak arra vágytam, hogy a csapat megkapja azt a nyamvadt kabalamalacot.

Nem ez a kedvenc történetem, a végén levő bonyodalom spoiler meg totál betette nálam a kaput. Ne, már! Elle ez komoly?! Talán egy újraolvasás alkalmával máshogy érint meg, de a mostani zavart lelkivilágomban inkább bántott, mintsem épített volna.

off

4 hozzászólás
morcosmacska>!
Elle Kennedy: The Dare – A kihívás

Félve és ódzkodva kezdtem bele A kihívás olvasásába, mert nem akartam az Off-Campus után a Briar U sorozatot is lezárni.

Ez nem egy Elle-től megszokott, tipikus hokis olvasmány volt. Itt egy elég komoly téma került a középpontba, ami nem más, mint az önértékelési és testképzavar. A mai világban sajnos elég komoly probléma a body-shaming, amit szerintem nincsen olyan lány/nő, aki nem élte még át valamilyen formában. Viszont! Ha ez egy bizonyos ponton túlmegy, muszáj segítseget kérni.

Taylor problémája rohadt hosszú múltra vezethető vissza és nagyon mélyről gyökeredzik. Gyűlöli a testét és folyamatosan a körülötte lévő nőkhöz hasonlítgatja magát. Túl kövérnek, hurkásnak, nagymellűnek érzi magát, amit az ellenségei maximálisan ki is használnak és ellene fordítanak. Elvárta, hogy Conor bízzon benne és a múltja mindegy egyes apró részletét ossza meg vele, de amikor beütött a baj, ő már nem tette meg ugyanezt, hanem fejvesztve menekült és eltaszította magától a fiút.

Conor egy igazi kincs volt ebből a szempontból. Folyamatosan ott volt a lánynak és igyekezett minden létező módszerrel meggyőzni és bebizonyítani, hogy T egy igazi bomba nő.
Pontosan emiatt Conor belopta magát a szívembe és komolyan gondolom, hogy minden nőnek szüksége lenne egy ilyen két lábon járó pozitív megerősítésre, amilyen ő.

Szóval…sorry-not sorry Fizty, de letaszítottak a trónról. Conor Edwards személyében új kedvenc Briar pasit avattam ♡

És ne felejtsd el, hogy úgy vagy gyönyörű, ahogy vagy! Nincs szükség sallangokra!

10 hozzászólás
kocybaba P>!
Elle Kennedy: The Dare – A kihívás

Ez az első könyv Elle-től, aminek vonakodva álltam neki, mert nem igazán vonzottak a szereplői és volt egy olyan érzésem, hogy az Off-Campus 4. (Tucker) könyvének a sorsára jut (kicsit lecsúszott), ami be is igazolódott. Nem mintha rossz lenne, a téma, melyet feldolgoz fontos, foglalkozni kell vele, főképp a mai világban, ahol a csapból is a tökéletesség folyik. Mégis Taylort nem mindig szíveltem, noha együtt éreztem vele, a két főszereplő közül egyértelműen Conor vitte el a sztorit. Csodásan viselkedett a lánnyal és hatalmas türelemmel volt felé. Viszont sajnáltam, hogy lényegében kétszer ugyanaz a konfliktus lett ellőve, ahogy hiányoltam a humort is, amiből csak visszafogott mennyiség volt jelen (Hova lett malac?!), a csapatot, több hokit, habár nagyon boldogan fogadtam az edző szálát.
Végezetül, összegezve, azért elszomorít, hogy a Briar U sincs már tovább.

7 hozzászólás
kellyolvas P>!
Elle Kennedy: The Dare – A kihívás

A pontok számában kicsit benne van az egész sorozat értékelése, ami egy hangyányit elmaradt ugyan az Off-Campusétól, de minden rész szórakoztatott. Ebben az utolsóban kevés volt a hoki, viszont sok próbálkozás a komoly témák bevonására, ami nem ment zökkenőmentesen. A humor viszont nagyon feldobta nálam a történetet, többször is olyat kacagtam, hogy zengett a ház. Bővebb blogbejegyzés : link

B_Kittina P>!
Elle Kennedy: The Dare – A kihívás

Elég vegyes érzéseim voltak végig a könyv olvasása közben. Összességében tetszett, de a végére nekem túl sok lett a dráma. Valamint, az is sokat rontott az élményen, hogy végig volt egy olyan érzésem, hogy mintha ezt már olvastam.

Ennek ellenére kedvenc párosom lett Taylor és Conor együttese. Nagyon jól ki tudták egymást egészíteni, viccesek voltak. Taylor-ban szerintem minden lány feltudta magát fedezni (én legalábbis biztosan), akiknek hasonló spoiler.
Conor nagyon szimpatikus főszereplő volt, mondhatni igazi úriember. Egy kis hiányérzetem van a múltjában történtekkel kapcsolatban. spoiler

Sajnálom, hogy vége lett a sorozatnak, sok boldog pillanatot okozott, de még mindig az Off Campus a legjobb.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
376 oldal · ISBN: 9789633731420 · Fordította: Barthó Eszter
BarbyMalik0112 P>!
Elle Kennedy: The Dare – A kihívás

Elle Kennedy mindig képes elvarázsolni. Nagyszerű humora minden alkalommal mosolyt csal az arcomra, és felvidít, ha éppen arra van szükségem. A kihívás egy végletekig romantikus történet az önelfogadás nehézségéről, a sztereotípiákról, a barátságokról és ellenségekről. Conor és Taylor a legváratlanabb pillanatban lépnek be egymás életébe, és alaposan felforgatják azt. Imádtam a köztük lévő összhangot és lángolást, mely biztatja az olvasót, hogy létezik valaki, aki minden tökéletlenségünkben meglátja a tökéletességet.

Annak ajánlom, aki egy könnyed, laza kikapcsolódásra vágyik, vagy hokis fiúkra, akik garantáltan ellopják a szívedet.

Bővebben » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2022/12/elle-kenne…

Brigi89>!
Elle Kennedy: The Dare – A kihívás

Ez a rész egy fokkal kevésbé tetszett.
Conor az igazi szörfös srác, aki keménynek mutatja magát, de belül egy érzékeny, odaadó srác. Amikor Taylor a segítségét kéri, szó nélkül belemegy. Taylor a tipikus jókislány, aki kövérnek hiszi magát, pedig csak van rajta mit fogni. Szerettem, hogy Conor minden szavával és tettevel éreztei vele, mennyire tetszik neki az alakja.
Idővel komolyra fordul a kapcsolatuk. Sajnáltam, hogy ennyi bonyodalom felmerült, de végül így épült a kapcsolatuk.
Nagyon szerettem ezt a sorozatot is, biztos, hogy újra fogom olvasni.

Viktória_Erdei P>!
Elle Kennedy: The Dare – A kihívás

Imádom Elle Kennedy humorát. Elle nagyszerűen írja meg a karaktereit. Egyszerre humoros, de mégis valami pluszt bele visz a történeteibe. Ebbe a történetbe most a testképzavar témája került szóba. Taylor nagy önbizalomhiánnyal küzd, de itt van neki és nekünk egy fantasztikus pasi, Conor. Aki rávilágít arra, hogy T. mennyire gyönyörű nő. spoiler


Népszerű idézetek

Nixii P>!

– El kell kezdened hinni magadban, mert senki más nem fogja megtenni helyetted.

232. oldal

shadowhunter1975 P>!

Akik azt állítják, hogy a pénz nem boldogít, egyszerűen rosszul használják.

93. oldal, Kilencedik fejezet

1 hozzászólás
bemese05 P>!

– Előre szólok, hogy a lakótársaim elég izgágák – figyelmeztet Conor a csendes, fákkal szegélyezett utcában álló ház előtt.
– Az a fajta izgága, amelyik megpróbálja meghágni a lábad, vagy az a fajta, akit el lehet kergetni hangos kiabálással?
– Kicsit mindkettő. Csak koppintsd orron őket, ha kezelhetetlenné válnak!

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Conor Edwards · Taylor Marsh
2 hozzászólás
Könyvmolyképző KU>!

A lányok összeölelkeznek, és megdicsérik egymás cuccait. Már el is felejtettem, mi van Taylorön, mert csak az jár a fejemben, hogy ha az anyja hozzámegy az edzőmhöz, mi ketten testvérek leszünk-e. Aztán rájövök, hogy az edző nem az apám. Minden oké.

bemese05 P>!

Ahogy én látom a hokit, csak egy rakás elsős gyerek verekszik a jégen egy kis fekete korongért, miközben a bírók próbálják megakadályozni, hogy kinyírják egymást. Cuki.

135-136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Taylor Marsh
4 hozzászólás
Könyvmolyképző KU>!

Hét hónappal ezelőtt megjelentem én, a Los Angeles-i csatornatöltelék. A magamfajtákat a Borostyán Ligás egyetemek szívesebben látják takarítóként, mint diákként. Egy vastag tárcájú nevelőapa viszont nagyot emel az ember imázsán a felvételi bizottság szemében.

Kapcsolódó szócikkek: Borostyán Liga (Ivy League)
1 hozzászólás
SZaBiSa_boOks P>!

A valóság gyakran akkor csapja pofán az embert, amikor a legkevésbé számít rá.

bemese05 P>!

– Ma csak víz vagy gyümölcslé kerülhet a szádba, különben megismered az öklöm ízét – figyelmeztet.
– Fincsinek hangzik.
A szeme sarkából gyilkos pillantást vet rám.
– Edwards! Nem tudom, mi az istent vétettem, hogy az egyik magadfajta tökfejjel kell végigülnöm ezt a vacsorát – talán elütöttem egy unikornist, vagy felgyújtottam egy árvaházat előző életemben –, de ha nem szeded össze magad, esküszöm az égre, hogy a diplomaosztódig minden egyes nap kihajtom belőled a lelket a pályán.

194-195. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chad Jensen · Conor Edwards
bemese05 P>!

Igazából egy pillanatig sem volt esélyem Conor Edwardsszal szemben.

30. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Conor Edwards · Taylor Marsh
bemese05 P>!

– Még nem késő meglépni, Con – figyelmeztet Brenna. – Fuss, te szexi viking harcos!
Taylor felém fordul, és komolyan tanulmányozza az arcom.
– Mi az?
– Tényleg olyan vagy, mint egy szexi viking harcos.
Megragadja a kezem.
– Nem mész sehová, Thor. Ne felejtsd el, hogy te vagy a szárnysegédem!

192-193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brenna Jensen · Conor Edwards · Taylor Marsh
1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ella Maise: Imádlak, Jason Thorn
Vi Keeland: Órákon át kívánlak
Elena Armas: Az amerikai szobatárskísérlet
Sarah Adams: Csalóka szerelem
Karina Halle: A lázadó herceg
Ali Hazelwood: A szerelem elmélete
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Vi Keeland: Egomániás
Ali Hazelwood: Eszméletlen szerelem
Lucy Score: Amin sosem leszünk túl