The ​Chase – A hajsza (Briar U 1.) 563 csillagozás

Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Az ellentétek tényleg vonzzák egymást?

Más magyarázatot nem látok rá, miért vagyok úgy oda Colin Fitzgeraldért. Általában nem vonzanak a kivarrt, videojáték-őrült kocka izomagyak, akik lököttnek és felszínesnek tartanak. És az előítéletei mellett az is ellene szól, hogy a bátyám haverja.
És hogy a barátja belém van zúgva.
Ja, és említettem már, hogy lakótársak vagyunk?
Nem, mintha számítana. Fitzy egyértelművé tette, hogy nem érdeklem, holott úgy szikrázik köztünk a levegő, hogy félő, leég tőle a házunk. Én sosem voltam az a fajta lány, aki fut egy pasi után, és nem most fogom elkezdeni. Épp elég gondot okoz nekem az új suli, a seggfej tanárom és a bizonytalan jövőm. Ha a szexi lakótársamnak végre megjön az esze, és rájön, mit szalaszt el…
…tudja, hol talál.

Az őrjítően jó Off Campus sorozat spin-off kötete.
Önfeledt órákat akarsz és egy ragyogó olvasmányt? Megtaláltad.
Szerezd meg magadnak!

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
408 oldal · ISBN: 9789634579175 · Fordította: Barthó Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
408 oldal · ISBN: 9789634579182 · Fordította: Barthó Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576242 · Fordította: Barthó Eszter

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Garrett Graham · Dean Heyward-Di Laurentis · John 'Tuck' Tucker · Colin Fitzgerald (Fitzy) · Summer Heyward-Di Laurentis · Hunter Davenport · Brenna Jensen · Mike Hollis


Kedvencelte 78

Most olvassa 27

Várólistára tette 234

Kívánságlistára tette 249

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Folytatódik Elle Kennedy nagyszerű hokis sorozata♡ Már az Off-Campus sorozatával teljesen elrabolt magának, így természetesen ez a sorozata is felkeltette a figyelmem.
Fitzy és Summer már a fentebb említett sorozatban beférkőztek a bőrömbe, szóval nem is volt kérdés, hogy totálisan imádtam a könyvüket. Teljesen frusztráló, édesen kínzó történet, ugyanis a két főszereplőnek jó sok időbe telik, mire végre összejönnek. Az elején zavart Summer viselkedése a Fitzy-Hunter ügyben, de aztán eljutottam addig a pontig, ahol már Fitzyt csaptam volna meg egy péklapáttal, csak lépjen már végre valamit xP Hihetetlenek voltak ezek ketten, az biztos. De szerencsére, mint minden jó NA romantikus könyvben, itt is megkaptuk a boldog egymásra találást.
A mellékszereplők szórakoztatóak, a divatbemutatós gikszer előrelátható, Summer is Fitzy pedig iszonyat cukik voltak. Jöhet is a folytatás :)

13 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Alapvetően tetszett, szerintem volt olyan jó, mint az előző sorozat. Egy évvel Tuck sztorija után játszódik, Dean húga a Briaron kezd miután elküldték a Brownról. Szüksége van egy szobára, ezért beköltözik 4. bérlőnek Hunterékhez.
Több konfliktusforrás is van a cselekményben. Egy kihallgatott beszélgetés, egy szerelmi háromszög (féle), Fitzy kétértelmű viselkedése. A pasit időnként jól fejbevágtam volna a hülyeségei miatt. Letehetetlen könyv volt, pörgős, tele váratlan fordulatokkal.

Finn_Hudson P>!
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Most valószínűleg sokan nem fognak egyetérteni velem, de ez a könyv nem hozta azt a szintet, amit az írónőtől megszoktunk Off campus sorozatában. Ott sem szerettem minden részt, de most úgy érzem, ez gyengébben sikerült.
Az alapötlet jónak indult. Viszont a sok huza-vona elvette az egésztől a kedvem. A könyv nagyrészében csak arról olvashatunk, mennyire szenvednek, normális indokot viszont nem tudnak felmutatni, hogy most miért is ne jönnének össze. A szerelmi háromszög is csak rontott a történeten, erőltetett volt az egész. A vége felé volt pár meglepetés spoiler, de sajnos ez édeskevés volt így a végére.
A szereplőket sem sikerült megkedvelnem, Summer sokszor idegesítő és hisztis, Fitz meg a semlegesség mintaképe. Brenna volt az egyetlen karakter, akit sikerült megkedvelnem, az ő történetére már nagyon kíváncsi vagyok.

13 hozzászólás
Niitaa P>!
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/11/elle-kennedy-ch…

"Végtelenül élveztem olvasni ezt a könyvet, aminek következtében rekordidő alatt a végére értem. Épp csak pislogtam egyet és már az utolsó jelenet elevenedett meg a szemem előtt, s mivel ennyi bőven nem volt elég, erősen elgondolkodtam rajta, hogy most azonnal elkezdem elölről ismételten, vagy leveszem a polcról Az üzletet, hogy mind az öt részt újból sorra kerítsem. Mérhetetlenül imádom Elle Kennedy munkásságát! Ennek a nőnek a keze alatt tesztoszterontól túlfűtött csodák születnek. A legjobban azt szeretem benne, hogy az általa megalkotott férfi karakterek lényét nem nőiesíti el. Nagyon sok szerző itt bukik meg, hogy nem képesek megfelelően azonosulni a másik nem gondolkodásmódjával, ezáltal egy túlságosan nyálas karaktert hoznak létre – és akkor már mindegy, hány kockás hassal is ruházzák fel, nem lehet erős férfiként tekinteni rá.
Fitz és Summer egyaránt felsorakozott a kedvenc könyves karaktereim mellett. Két rendkívüli személyiséggel megáldott ember, akik képesek korrigálni egymás személyiségbeli hibáit. Jobbá teszik egymást és ennél több mondanivalóra nincs is szükség. "

5 hozzászólás
Milli88 P>!
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Erősen gondolkodtam, hogy 3,5 vagy 4★ legyen…
Elle Kennedy A cél című könyve már nem tetszett annyira, mint az Off-Campus többi kötete, amiket viszont imádtam. Ezért nagyon vártam a Briar U sorozatot, hogy rácáfoljon erre a véleményremre, de valahogy most sem kaptam meg az elsöprő Elle Kennedy varázst.
Summer valahogy az első perctől kezdve nem lett kedves számomra. Valami hiányzott számomra belőle. Értem én, hogy ő a hurrikán a kapcsolatban és Fitzy maga a megzestesült zen nyugalom, de nekem sajnos így is sok volt. Igen, Summer divat szakos, de az nem feltétlenül kellene, hogy azt jelentse, hogy minden oldalon márkanevekkel dobálózik. Ez kicsit idegőrlő volt számomra. A könyv végére egy egészen picit megkedveltem, de kedvenc soha nem lesz belőle.
Fitzy már rokonszenvesebb volt számomra, viszont így sem nyerte el a feltétel nélküli imádatomat. Kocka és egyszerre sportoló, ki van varrva, nem nagyképű, kedves és segítőkész. DE! Annyit drámázik, variál és nem mond ki dolgokat, hogy az már nevetséges.
Brenna a tipikus esete annak, amikor a mellékszereplőben több a potenciál, mint a főszereplőben. xD Miatta várom a folytatást, hogy többet megtudhassak róla és a hátteréről.
Garrett, Dean és a többiek… Jó, hogy egy két apró jelenetig feltűntek és kaptunk egy kis morzsát az Off-Campus utáni életükből.

4 hozzászólás
Dsheavenofbooks>!
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Viszonylag rég olvastam már egy hamisíthatatlan, öt csillagos regényt, amely teljesen levett a lábamról – szerencsére a The Chase pont ilyen volt.

Imádtam az egészet! Summer és Fitzy történetére már nagyon régóta várok (konkrétan az Off-Campus 3. kötete óta), és annyira örülök, hogy végre olvashattam.
Fantasztikus volt az egész. <3
Fitzy egy álompasi, egyszerűen imádtam a karakterét, ahogyan Summer is egy belevaló főhősnő volt.

A folytatást pedig kíváncsian várom, hiszen az is nagyon izgalmasnak ígérkezik. <3

zuna19 >!
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Elle Kennedy nekem még mindig nem lett nagy kedvenc. Jól ír, nagyon populárisan, de a stílusa mégsem jön be nekem valamiért. Megmagyarázni nem tudnám pontosan miért, de mivel nagyon rendes és több bookplatet is kaptam tőle, ezért tartozom annyival, hogy elolvassam a könyveit. Ez a minimum tőlem.
A történet jobb volt, mint amit vártam. Kellemes meglepetés ért. A karakterek kedvelhetőek, sokszor mosolyogtam rajtuk/velük.
Aki nagyon hiányolta az Off-Campust most örülhet, hogy jött a spin-off.
Érdekes kezdést kaptam, kíváncsian várom a többi részt is.

4 hozzászólás
ZitussKa>!
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Ígèretes èvindító számomra ès persze sorozatindító. Nem titok, hogy az off-campusnál az elsőt követő kötetek kivètel nèlkül csalódást okoztak. A humor mindig jelen volt de a párosok közötti eredendő összetartozást nem láttam mindig tisztán.
Itt össze sem tudom számolni hányszor röhögtem fel vagy szaladt a szám vigyorba. Ami higyjètek el, egy fogfájással küzdő embernek majdhogynem lehetetlen.
Fitzy ès Summer szerintem remek karakterek. Bár a mellèkszereplők között is találtam igencsak ígèretes fèrjjelölteteket. Nagyon remèlem, hogy lesz mèg nagyobb szerepük. A csapat, a lègkör zseniális, a poènok tarolnak. Az energia csak úgy lüktet, a levegő pedig izzik.
Azt viszont le kell szögeznem itt nincs tényleges szerelmi háromszög így feleslegesen ne riogassátok egymást. Olvastátok az esztelent? Ezzel definiáltam is mi az, ami már annak számít.
Alig várom a következőt. Ha jól emlèkszem a szerző kedvence a zárórèsz volt, míg az Offnál G ès H. párosa. Mindig átüt mekkora mèrtèkben tevődik a szíve lelke bele alkotás közben egy törtènetbe, mert jobban kiemelkedik. Remèlem avatok majd kedvencet ebben a sorozatban is a kèsőbbiekben.

Enikő_Darai_Enii P>!
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Régóta áhítoztam a magyar megjelenésre is és irigykedve figyeltem, hogy voltak, akikhez már napokkal ezelőtt megérkezett a kötet. Ám most, végre én is elolvashattam, hiszen legnagyobb meglepetésemre, tegnap hozta a futár!
Halogattam volna, mert féltem nem lesz olyan átütő élmény, mint angolul, de hajtott a kíváncsiság rendesen.

Summer és Fitzy kapcsolata nagyon érdekesen alakult már A pontban is, de itt csúcsosodott ki teljesen. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen szövevényes úton keresztül találnak el egymáshoz, ezzel együtt pedig a boldogsághoz. Nagyon vártam a történetüket és meg kell mondanom, hogy imádtam, magyarul is!

Summer egy igazán pörgős, amolyan jön és mint egy tornádó mindenkit levesz a lábáról csaj. Már az Off-Campusban is szimpatikus volt, itt pedig megszerettem, de úgy igazán. Egyszerű volt vele azonosulni és olyan tulajdonságai sem voltak, amik taszítottak volna. Érdekes, hogy a külvilágnak milyen erősnek szeretné magát mutatni, közben ha a tanulási nehézségei miatt szerzett rossz jegyről van szó teljesen összetör és ilyenkor lesz igazán sebezhető. Nagyon emberien ábrázolta az írónő.
Fitzyre szintén már az Off-Campusban felfigyeltem és régóta érdekelt a tetovált, introvertált művész története. Jó volt látni, hogy az idő előrehaladtával hogyan válik egyre jobban férfivá, harcol azért amit/akit szeretne és a végére levetkőzte a szülei miatt felvett gátlásait is. Summer miatt nyitottabb lett az emberek és a világ felé is.

Ilyen az, ahogy egy jó kapcsolatnak működnie kéne. Az az igazi párunk, aki mellett megerősödnek az előnyös tulajdonságaink és bár a rosszak nem tudnak csak úgy eltűnni, de elfogadjuk vele együtt a másikat és ha kell segítünk neki, rajta. Bíztatjuk, mellette állunk, áldozatokat hozunk érte.
Summer és Fitzy kapcsolata nekem emiatt tetszett nagyon és tudtam velük azonosulni. Megolvadt a szívem, a lelkem és ellopta ez a két csodálatos ember.

Ugyan mivel angolul már helyet foglalt a kedvenc listámon, most nem adom hozzá újra, de kijelenthetem, hogy számomra hasonlóan csodálatos élményt nyújtott, mint eredeti nyelven – bár lehet csak elfogult vagyok – !

3 hozzászólás
Gorkie P>!
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Valóban nem hozta azt a szintet, amit vártam az Off-Campus után, de nem azért tetszett kevésbé, mint a többségnek. Nekem nem volt bajom se Summer, se Fitzy karakterével.
Az egyik problémám, a felesleges huzavona volt a két főszereplő között. Sokszor nem láttam értelmét. Nem lett volna egyszerűbb megbeszélni? Mintha csak valamivel ki kellett volna tölteni az oldalakat.
A másik, ha már Fitzy nagy kocka, többet vártam ezen a vonalon. Nem igazán győzött meg, hogy tényleg az. Néha meg lett említve a gépe, a játéka és ennyi.
De ami a leginkább csalódás volt, hogy Elle Kennedy eddig mindig kifejtett valami komoly témát, ami különlegessé tette a történetet. Itt ezt nagyon hiányoltam. Ugyan felmerül spoiler, de ez ilyen formában elég gyenge volt. Inkább csak említés szintjén került bele a könyvbe.
A stílus nagyon tetszett itt is, közvetlen, gyorsan olvasható, szerethető karakterekkel. Különösen örültem a visszatérő szereplőknek. Mivel kikapcsolt és a hiányérzetem ellenére szívesen olvastam, így megérdemli a 4*-ot, de ez bizony nem volt az igazi.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576242 · Fordította: Barthó Eszter

Népszerű idézetek

Pandalány P>!

– Nem az számít, hogy látnak mások, hanem, hogy te milyennek látod magad.

Kapcsolódó szócikkek: Brenna Jensen
konyvmolyblog>!

A csönd nem a barátom. Ilyenkor az ember magára marad a gondolataival. Szembe kell néznie mindazzal, amit napközben félresöpört: a félelmekkel, amik csak átmenetileg múltak el, és a titkokkal, amiket próbált elrejteni.

Fire_bird >!

Néha úgy érzem, a lányok egy része elfelejt valami nagyon fontosat: mindannyian olyan pasit érdemlünk magunk mellé, aki száz százalékot nyújt. A fél igyekezet nem igyekezet. A fél szerelem nem szerelem. Ha a srác nem ad bele mindent, akkor csak az időnket vesztegetjük vele.

231. oldal

Kapcsolódó szócikkek: igyekezet · Summer Heyward-Di Laurentis
konyvmolyblog>!

Nem könnyű szeretni magunkat, de a belső kritikusunkat elhallgattatni még nehezebb. Sőt, lehetetlen.

Fire_bird >!

Garrett megint felnevet.
– Figyelj, Colin – szólíthatlak Colinnak? Basszus, most esett le, hogy még sohasem hívtalak Colinnak.
A haverom úgy megdöbben ezen a felismerésen, hogy jó darabig egy szót sem szól. Egy türelmetlen mordulással jelzem, hogy folytassa.
– Bocs, elkalandoztam – mentegetőzik. – Szóval… Fitzy!

36. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Colin Fitzgerald (Fitzy) · Garrett Graham
Pandalány P>!

Nekem olyan pasi kell, aki tudja, mit akar. Olyan, aki hajlandó erőfeszítéseket tenni értem, és boldog, ha velem lehet. Olyan, aki velem akar lenni.

Pandaland>!

Te vagy a napfény – fejezem be magamban.
A neve nyár, a lelke napfény.

163. oldal

vörös_áfonya>!

Fitzy, vagyis teljes nevén Colin Fitzgerald egy unikornis. Egy magas, szexi, tetkós hokis, akiért talán egy icipicit odavoltam.
Na jó. Rohadtul rákattantam.

15. oldal, 1. fejezet (Könyvmolyképző Kiadó, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Summer Heyward-Di Laurentis
konyvmolyblog>!

Életem nagy részében arra törekedtem, hogy ne bántsak másokat. Próbáltam nem szapulni az embereket – se szemtől szembe, se a hátuk mögött. Gyerekkoromban a szüleimtől csak ezt a hozzáállást láttam. Szinte megállas nélkül savazták egymást. Az apád egy rohadék, Colin. Az anyád egy hazug ribanc, fiam. Idővel valamelyest lenyugodtak, de ez hosszú évekbe telt. A mérgező környezet, amiben felnőttem, megtanított rá, mekkora kárt tudnak okozni a szavak. A sértést, miután kijött a szádon, nem lehet visszaszívni.


A sorozat következő kötete

Briar U sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Carly Phillips: Forró szívek
Gina L. Maxwell: Elcsábítani Hamupipőkét
Vi Keeland: Egomániás
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Vi Keeland: A beosztott