The ​Chase – A hajsza (Briar U 1.) 180 csillagozás

Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Az ellentétek tényleg vonzzák egymást?

Más magyarázatot nem látok rá, miért vagyok úgy oda Colin Fitzgeraldért. Általában nem vonzanak a kivarrt, videojáték-őrült kocka izomagyak, akik lököttnek és felszínesnek tartanak. És az előítéletei mellett az is ellene szól, hogy a bátyám haverja.
És hogy a barátja belém van zúgva.
Ja, és említettem már, hogy lakótársak vagyunk?
Nem, mintha számítana. Fitzy egyértelművé tette, hogy nem érdeklem, holott úgy szikrázik köztünk a levegő, hogy félő, leég tőle a házunk. Én sosem voltam az a fajta lány, aki fut egy pasi után, és nem most fogom elkezdeni. Épp elég gondot okoz nekem az új suli, a seggfej tanárom és a bizonytalan jövőm. Ha a szexi lakótársamnak végre megjön az esze, és rájön, mit szalaszt el…
…tudja, hol talál.

Az őrjítően jó Off Campus sorozat spin-off kötete.
Önfeledt órákat akarsz és egy ragyogó olvasmányt? Megtaláltad.
Szerezd meg magadnak!

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576242 · Fordította: Barthó Eszter

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Garrett Graham · Dean Heyward-Di Laurentis · Colin Fitzgerald (Fitzy) · Summer Heyward-Di Laurentis · Hunter Davenport


Kedvencelte 25

Most olvassa 36

Várólistára tette 229

Kívánságlistára tette 274

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/11/elle-kennedy-ch…

"Végtelenül élveztem olvasni ezt a könyvet, aminek következtében rekordidő alatt a végére értem. Épp csak pislogtam egyet és már az utolsó jelenet elevenedett meg a szemem előtt, s mivel ennyi bőven nem volt elég, erősen elgondolkodtam rajta, hogy most azonnal elkezdem elölről ismételten, vagy leveszem a polcról Az üzletet, hogy mind az öt részt újból sorra kerítsem. Mérhetetlenül imádom Elle Kennedy munkásságát! Ennek a nőnek a keze alatt tesztoszterontól túlfűtött csodák születnek. A legjobban azt szeretem benne, hogy az általa megalkotott férfi karakterek lényét nem nőiesíti el. Nagyon sok szerző itt bukik meg, hogy nem képesek megfelelően azonosulni a másik nem gondolkodásmódjával, ezáltal egy túlságosan nyálas karaktert hoznak létre – és akkor már mindegy, hány kockás hassal is ruházzák fel, nem lehet erős férfiként tekinteni rá.
Fitz és Summer egyaránt felsorakozott a kedvenc könyves karaktereim mellett. Két rendkívüli személyiséggel megáldott ember, akik képesek korrigálni egymás személyiségbeli hibáit. Jobbá teszik egymást és ennél több mondanivalóra nincs is szükség. "

5 hozzászólás
>!
Enikő_Darai_Enii P
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Régóta áhítoztam a magyar megjelenésre is és irigykedve figyeltem, hogy voltak, akikhez már napokkal ezelőtt megérkezett a kötet. Ám most, végre én is elolvashattam, hiszen legnagyobb meglepetésemre, tegnap hozta a futár!
Halogattam volna, mert féltem nem lesz olyan átütő élmény, mint angolul, de hajtott a kíváncsiság rendesen.

Summer és Fitzy kapcsolata nagyon érdekesen alakult már A pontban is, de itt csúcsosodott ki teljesen. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen szövevényes úton keresztül találnak el egymáshoz, ezzel együtt pedig a boldogsághoz. Nagyon vártam a történetüket és meg kell mondanom, hogy imádtam, magyarul is!

Summer egy igazán pörgős, amolyan jön és mint egy tornádó mindenkit levesz a lábáról csaj. Már az Off-Campusban is szimpatikus volt, itt pedig megszerettem, de úgy igazán. Egyszerű volt vele azonosulni és olyan tulajdonságai sem voltak, amik taszítottak volna. Érdekes, hogy a külvilágnak milyen erősnek szeretné magát mutatni, közben ha a tanulási nehézségei miatt szerzett rossz jegyről van szó teljesen összetör és ilyenkor lesz igazán sebezhető. Nagyon emberien ábrázolta az írónő.
Fitzyre szintén már az Off-Campusban felfigyeltem és régóta érdekelt a tetovált, introvertált művész története. Jó volt látni, hogy az idő előrehaladtával hogyan válik egyre jobban férfivá, harcol azért amit/akit szeretne és a végére levetkőzte a szülei miatt felvett gátlásait is. Summer miatt nyitottabb lett az emberek és a világ felé is.

Ilyen az, ahogy egy jó kapcsolatnak működnie kéne. Az az igazi párunk, aki mellett megerősödnek az előnyös tulajdonságaink és bár a rosszak nem tudnak csak úgy eltűnni, de elfogadjuk vele együtt a másikat és ha kell segítünk neki, rajta. Bíztatjuk, mellette állunk, áldozatokat hozunk érte.
Summer és Fitzy kapcsolata nekem emiatt tetszett nagyon és tudtam velük azonosulni. Megolvadt a szívem, a lelkem és ellopta ez a két csodálatos ember.

Ugyan mivel angolul már helyet foglalt a kedvenc listámon, most nem adom hozzá újra, de kijelenthetem, hogy számomra hasonlóan csodálatos élményt nyújtott, mint eredeti nyelven – bár lehet csak elfogult vagyok – !

3 hozzászólás
>!
Pandalány P
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Imádtam újra belecsöppenni a sport és az egyetemisták izgalmas világába, ahol soha sem unatkozhatunk. Ráadásul Elle bevonta a történetbe a korábban megismert karaktereket, ami számomra külön öröm. Nagyon szerettem Garrettet, Logant, Deant és a többi sztárhokijátékost, elmosolyodtam és megörültem minden egyes felbukkanásuknál. Ugyanakkor ez a könyv egy új regény, nem folytatás, így az Off-Campus ismerete nélkül is teljes mértékben érthető és kerek egész sztorit kap az olvasó.
Az írónő tudja, hogyan kell úgy ötvözni a szenvedélyt a humorral, hogy az egy szórakoztató és izgalmas történetet alkosson. Merész húzás beköltöztetni egy igazi bombázót három menő sportoló sráchoz, ami önmagában garantálja a könyv fordulatosságát.
Mindig szívemcsücskei számomra azok a történetek, amikben valamilyen művészeti ág kap szerepet. Ebben a könyvben a rajzolás ilyen és kifejezetten szerettem azokat a jeleneteket, ahol Fitz épp rajzolt vagy csak mesélt a hobbijáról. Erről még többet tudtam volna olvasni, csak akkor a történet elment volna egy másik irányba.
A hiteles karakterek és történet mellett Elle erőssége a humor, ami végig jelen van a regényben. Nagyon jókat derültem sok jeleneten, főleg ahol a srácok együtt sokan voltak. Tény, hogy falkában a pasik bátrabbak és lököttebbek a szokásosnál. Nos, ez a Briar egyetem sztárjaival sincs másként.
Bővebben: https://pandalanyolvas.blogspot.com/2019/11/blogturne-e…

>!
Finn_Hudson
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Most valószínűleg sokan nem fognak egyetérteni velem, de ez a könyv nem hozta azt a szintet, amit az írónőtől megszoktunk Off campus sorozatában. Ott sem szerettem minden részt, de most úgy érzem, ez gyengébben sikerült.
Az alapötlet jónak indult. Viszont a sok huza-vona elvette az egésztől a kedvem. A könyv nagyrészében csak arról olvashatunk, mennyire szenvednek, normális indokot viszont nem tudnak felmutatni, hogy most miért is ne jönnének össze. A szerelmi háromszög is csak rontott a történeten, erőltetett volt az egész. A vége felé volt pár meglepetés spoiler, de sajnos ez édeskevés volt így a végére.
A szereplőket sem sikerült megkedvelnem, Summer sokszor idegesítő és hisztis, Fitz meg a semlegesség mintaképe. Brenna volt az egyetlen karakter, akit sikerült megkedvelnem, az ő történetére már nagyon kíváncsi vagyok.

13 hozzászólás
>!
GytAnett P
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Még mindig nagyon szeretem Elle Kennedy könyveit, szerintem NA kategóriában kiemelkedő alkotó. Minden egyes művénél azt veszem észre, hogy csak úgy fogynak a lapok, aztán pikkpakk a végére érek.
Jó volt újra visszatérni a hokis fiúk világába, nagyon örültem neki, hogy a korábbi szereplői is felbukkantak rövidebb időre, ez még inkább megadta a kellemes otthon érzést.
Nem meglepő módon van két főszereplőnk, egy fiú és egy lány, akik bejönnek egymásnak, de emellett van sok-sok bonyodalom is, amiről természetesen csak ők tehetnek és a kommunikáció hiánya. Ezzel tulajdonképpen le is írtam egy mondatban, hogy miről szól a könyv, viszont E.K. képes arra, hogy ezt az igazi sablonos helyzetet élvezhetően, lebilincselően írja le. Nem éreztem azt közben, hogy már a milliomodik ilyen művet olvasom.
Fitz nyilván megint egy könyves álompasi, nem tipikus srác, de akkor is álom. :D Nagyon szerettem, bár nem lehet vele egyszerű beszélgetni. Ennek ellenére a gondolataival, érzelmeivel egyetértettem, vagy ha nem is, megérteni meg tudtam őket.
Summert kifejezetten kedveltem, tetszett, hogy ilyen nagyszájú, hogy alapvetően eléri azt, amit akar. Én csak irigykedve nézek rá, illetve olvasok róla. Ha nagy leszek, én is ilyen leszek. :D spoiler
A mellékszereplőkkel, a főszereplőkkel együtt ez egy kerek egész, szórakoztató történet volt. Egyszer biztos, hogy újra fogom olvasni mindegyik hokis fiú történetét. :)

>!
ap358 P
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Szeretem az írónő sorozatát, könnyed, humoros kikapcsolódást nyújtanak, a karakterek szerethetőek. Ezúttal is két igencsak egyedi karaktert sikerült alkotnia. Summer a problémájával emberibb és aranyosabb lett, Fitzyn meg sokat dobott a komolyság és a hobbija. Különös volt, hogy miközben Fitzy a hoki miatt előítéletekkel szembesül, és közben ő maga is ugyanezt éreztette Summerrel, még ha legbelül nem is ezt gondolta.
Ezekkel az eszmékkel és Summer rendkívül pörgős egyéniségével nem csak szórakoztatott a könyv, hanem a Disney filmeket idézte, csavarok, fordulatok és szerelem terén is. Na jó, az erotika nélkül.
Csak most tűnt fel, hogy az írónő eszköztára rendkívül egyszerű, és pont az a csodás benne, hogy mégis képes ennyiből ilyen kellemes és olvasmányos írást kihozni.

>!
kocybaba P
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Elle Kennedy neve nálam egyet jelent a tökéletes szórakozással, a Di Laurentis meg az extra mókával. Az pedig aztán volt, mert olyan szövegek és dialógusok voltak lenyomva a könyvben, ami már alapból megérte az 5 csillagot, és nem is tudom megmondani hányszor nevettem szét rajtuk a fejem. Ezekért többnyire Summer volt a felelős, aki talán egy kicsit erősebben is vitte a el show-t, mint Fitzy, de nem volt ezzel baj. Az ő párosuk ilyen volt, ahol Summer a dagály, aki néha sok, hangos, impulzív teremtés, addig Fitzy az apály, a csendesebb, visszahúzódóbb, zárkózottabb, akit alkalomadtán azért jól fejbe kólintottam volna párszor de mégis tökéletes egyek. A legjobbat hozták ki egymásból, a pozitívumokat tovább erősítették, a gyenge pontjaikat javították. Örültem annak is, hogy a régi szereplők közül is majdnem mindenki a tiszteletét tette és a történet tartalmas, mélyebb oldala sem hiányzott, ahogy következő kötet előkészítése sem.
E. Kennedy egy mester, egy csoda. Még több hokist és regényt tőle!:)

5 hozzászólás
>!
Trice29 P
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Tetszett a történet, de nem volt tökéletes. Valahogy Fitzy olyan fékezett habzású volt nekem, kicsit többre számítottam Tőle. Számomra Summer vitte a hátán a történetet. A lányok barátsága vicces és üdítő volt, de a fiúk valahogy nem alkotnak egységet. Remélem ez még javulni fog.

>!
V_Ili P
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Nem volt rossz, de nekem nem érte el az off-campus szintjét.
Tetszett a lányok párosa, de borzasztóan zavart a túl kendőzetlen stílusuk. Lehet, hogy már nem emlékszem, de az előző részekben nem tűnt fel, hogy a lányok ilyen szabad szájúak lettek volna, talán azért, mert ott fiú volt a főszereplő?
Na mindegy, azért várom a folytatásokat ;)

2 hozzászólás
>!
greti98
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Örülök, hogy A hajsza által újra visszacsöppentem az Off Campus sorozat világába.
Summer igen bolondos, harcias, nagyszájú természete miatt néha magamra ismertem a személyében, ezért könnyű volt vele azonosulni.
Fitzel való kapcsolatuk igen izgalmas volt, jó párost alkotnak és mindig is kedveltem az ilyen “mindketten ugyanarra vágynak, de nem merik egymás tudtára adni” sztorikat. :D
Brenna nagyon sok titkot rejteget még úgy érzem… kíváncsian várom az ő történetét :))

Egy szó, mint száz.. imádtam. ♥


Népszerű idézetek

>!
konyvmolyblog

Nem könnyű szeretni magunkat, de a belső kritikusunkat elhallgattatni még nehezebb. Sőt, lehetetlen.

>!
konyvmolyblog

A csönd nem a barátom. Ilyenkor az ember magára marad a gondolataival. Szembe kell néznie mindazzal, amit napközben félresöpört: a félelmekkel, amik csak átmenetileg múltak el, és a titkokkal, amiket próbált elrejteni.

>!
Fire_bird

Garrett megint felnevet.
– Figyelj, Colin – szólíthatlak Colinnak? Basszus, most esett le, hogy még sohasem hívtalak Colinnak.
A haverom úgy megdöbben ezen a felismerésen, hogy jó darabig egy szót sem szól. Egy türelmetlen mordulással jelzem, hogy folytassa.
– Bocs, elkalandoztam – mentegetőzik. – Szóval… Fitzy!

36. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Colin Fitzgerald (Fitzy) · Garrett Graham
>!
Pandalány P

Nekem olyan pasi kell, aki tudja, mit akar. Olyan, aki hajlandó erőfeszítéseket tenni értem, és boldog, ha velem lehet. Olyan, aki velem akar lenni.

>!
nypiro P

– Ez VALAMI vicc?–meredek az öt vádaskodó lányra.
Mind az öten másképp néznek ki: más–más hajszín, bőrszín, szemszín, de az arckifejezésük olyan egyforma, hogy képtelen vagyok megkülönböztetni őket.

>!
vikcs P

Annyira dögös! – legyezgeti magát színpadiasan Nora.
Én meg annyira hozzávágok mindjárt valamit, mert annyira idegesít ez a rakás annyira!

139. oldal

>!
konyvmolyblog

Életem nagy részében arra törekedtem, hogy ne bántsak másokat. Próbáltam nem szapulni az embereket – se szemtől szembe, se a hátuk mögött. Gyerekkoromban a szüleimtől csak ezt a hozzáállást láttam. Szinte megállas nélkül savazták egymást. Az apád egy rohadék, Colin. Az anyád egy hazug ribanc, fiam. Idővel valamelyest lenyugodtak, de ez hosszú évekbe telt. A mérgező környezet, amiben felnőttem, megtanított rá, mekkora kárt tudnak okozni a szavak. A sértést, miután kijött a szádon, nem lehet visszaszívni.

>!
Fire_bird

Néha úgy érzem, a lányok egy része elfelejt valami nagyon fontosat: mindannyian olyan pasit érdemlünk magunk mellé, aki száz százalékot nyújt. A fél igyekezet nem igyekezet. A fél szerelem nem szerelem. Ha a srác nem ad bele mindent, akkor csak az időnket vesztegetjük vele.

231. oldal

Kapcsolódó szócikkek: igyekezet · Summer Heyward-Di Laurentis
>!
vörös_áfonya

Fitzy, vagyis teljes nevén Colin Fitzgerald egy unikornis. Egy magas, szexi, tetkós hokis, akiért talán egy icipicit odavoltam.
Na jó. Rohadtul rákattantam.

15. oldal, 1. fejezet (Könyvmolyképző Kiadó, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Summer Heyward-Di Laurentis
>!
Pandalány P

Nem könnyű szeretni magunkat, de a belső kritikusunkat elhallgattatni még nehezebb.


Hasonló könyvek címkék alapján

Carly Phillips: Forró szívek
Gina L. Maxwell: Elcsábítani Hamupipőkét
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk
Vi Keeland: A beosztott
Corinne Michaels: Még egyszer, kérlek
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel