The ​Chase – A hajsza (Briar U 1.) 823 csillagozás

Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Az ellentétek tényleg vonzzák egymást?

Más magyarázatot nem látok rá, miért vagyok úgy oda Colin Fitzgeraldért. Általában nem vonzanak a kivarrt, videojáték-őrült kocka izomagyak, akik lököttnek és felszínesnek tartanak. És az előítéletei mellett az is ellene szól, hogy a bátyám haverja.
És hogy a barátja belém van zúgva.
Ja, és említettem már, hogy lakótársak vagyunk?
Nem, mintha számítana. Fitzy egyértelművé tette, hogy nem érdeklem, holott úgy szikrázik köztünk a levegő, hogy félő, leég tőle a házunk. Én sosem voltam az a fajta lány, aki fut egy pasi után, és nem most fogom elkezdeni. Épp elég gondot okoz nekem az új suli, a seggfej tanárom és a bizonytalan jövőm. Ha a szexi lakótársamnak végre megjön az esze, és rájön, mit szalaszt el…
…tudja, hol talál.

Az őrjítően jó Off Campus sorozat spin-off kötete.
Önfeledt órákat akarsz és egy ragyogó olvasmányt? Megtaláltad.
Szerezd meg magadnak!

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
408 oldal · ISBN: 9789634579175 · Fordította: Barthó Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
408 oldal · ISBN: 9789634579182 · Fordította: Barthó Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576242 · Fordította: Barthó Eszter

Kapcsolódó zóna

!

Elle Kennedy

32 tag · 2 karc · Utolsó karc: 2021. június 18., 01:30 · Bővebben


Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Garrett Graham · Dean Heyward-Di Laurentis · John 'Tuck' Tucker · Colin Fitzgerald (Fitzy) · Summer Heyward-Di Laurentis · Brenna Jensen · Hunter Davenport · Mike Hollis


Kedvencelte 112

Most olvassa 24

Várólistára tette 245

Kívánságlistára tette 286

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

DarknessAngel >!
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Folytatódik Elle Kennedy nagyszerű hokis sorozata♡ Már az Off-Campus sorozatával teljesen elrabolt magának, így természetesen ez a sorozata is felkeltette a figyelmem.
Fitzy és Summer már a fentebb említett sorozatban beférkőztek a bőrömbe, szóval nem is volt kérdés, hogy totálisan imádtam a könyvüket. Teljesen frusztráló, édesen kínzó történet, ugyanis a két főszereplőnek jó sok időbe telik, mire végre összejönnek. Az elején zavart Summer viselkedése a Fitzy-Hunter ügyben, de aztán eljutottam addig a pontig, ahol már Fitzyt csaptam volna meg egy péklapáttal, csak lépjen már végre valamit xP Hihetetlenek voltak ezek ketten, az biztos. De szerencsére, mint minden jó NA romantikus könyvben, itt is megkaptuk a boldog egymásra találást.
A mellékszereplők szórakoztatóak, a divatbemutatós gikszer előrelátható, Summer is Fitzy pedig iszonyat cukik voltak. Jöhet is a folytatás :)

13 hozzászólás
Naiva P>!
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Az Off-Campus óta imádom Elle Kennedyt és már az ennél a sorozatánál kíváncsi voltam milyen lesz majd a divat őrült Summer és a szexi, kigyúrt, kitetovált, introvertált (létezik ilyen egyébként?!) Fitzy kapcsolata.
Summer már az említett sorozatban elszánta magát arra, hogy megszerzi őt; kerül, amibe kerül.
Ők teljesen egymás ellentétei. Kíváncsi voltam, hogy fognak ők egy húron pendülni.
Elle Kennedy továbbra is elkényeztetett engem. A használt nyelv Elle Kennedys. A történet pörgős, gyors tempójú, ezáltal nagyon könnyű olvasni. Amit nagyon szerettem, az Summer és Brenna barátsága.
Viszont volt, ami zavart és erre muszáj kitérni. A mellékszál és Hunter drámáját olyan feleslegesnek éreztem, spoiler Fitzy-t onnantól kezdve kezdtem igazán megkedvelni, amikor bétából, alfává vált. Ideje volt. Összességében szerettem. Egyedül azt bánom, hogy Hollis nem kapott saját történetet. :/

5 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Alapvetően tetszett, szerintem volt olyan jó, mint az előző sorozat. Egy évvel Tuck sztorija után játszódik, Dean húga a Briaron kezd miután elküldték a Brownról. Szüksége van egy szobára, ezért beköltözik 4. bérlőnek Hunterékhez.
Több konfliktusforrás is van a cselekményben. Egy kihallgatott beszélgetés, egy szerelmi háromszög (féle), Fitzy kétértelmű viselkedése. A pasit időnként jól fejbevágtam volna a hülyeségei miatt. Letehetetlen könyv volt, pörgős, tele váratlan fordulatokkal.

Finn_Hudson>!
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Most valószínűleg sokan nem fognak egyetérteni velem, de ez a könyv nem hozta azt a szintet, amit az írónőtől megszoktunk Off campus sorozatában. Ott sem szerettem minden részt, de most úgy érzem, ez gyengébben sikerült.
Az alapötlet jónak indult. Viszont a sok huza-vona elvette az egésztől a kedvem. A könyv nagyrészében csak arról olvashatunk, mennyire szenvednek, normális indokot viszont nem tudnak felmutatni, hogy most miért is ne jönnének össze. A szerelmi háromszög is csak rontott a történeten, erőltetett volt az egész. A vége felé volt pár meglepetés spoiler, de sajnos ez édeskevés volt így a végére.
A szereplőket sem sikerült megkedvelnem, Summer sokszor idegesítő és hisztis, Fitz meg a semlegesség mintaképe. Brenna volt az egyetlen karakter, akit sikerült megkedvelnem, az ő történetére már nagyon kíváncsi vagyok.

13 hozzászólás
Niitaa P>!
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/11/elle-kennedy-ch…

"Végtelenül élveztem olvasni ezt a könyvet, aminek következtében rekordidő alatt a végére értem. Épp csak pislogtam egyet és már az utolsó jelenet elevenedett meg a szemem előtt, s mivel ennyi bőven nem volt elég, erősen elgondolkodtam rajta, hogy most azonnal elkezdem elölről ismételten, vagy leveszem a polcról Az üzletet, hogy mind az öt részt újból sorra kerítsem. Mérhetetlenül imádom Elle Kennedy munkásságát! Ennek a nőnek a keze alatt tesztoszterontól túlfűtött csodák születnek. A legjobban azt szeretem benne, hogy az általa megalkotott férfi karakterek lényét nem nőiesíti el. Nagyon sok szerző itt bukik meg, hogy nem képesek megfelelően azonosulni a másik nem gondolkodásmódjával, ezáltal egy túlságosan nyálas karaktert hoznak létre – és akkor már mindegy, hány kockás hassal is ruházzák fel, nem lehet erős férfiként tekinteni rá.
Fitz és Summer egyaránt felsorakozott a kedvenc könyves karaktereim mellett. Két rendkívüli személyiséggel megáldott ember, akik képesek korrigálni egymás személyiségbeli hibáit. Jobbá teszik egymást és ennél több mondanivalóra nincs is szükség. "

5 hozzászólás
Evelena>!
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Summer és Fitzy története is tartogat jócskán meglepetéseket.
Adott a két igencsak vonzó szereplő, akik már jó ideje kerülgetik egymást. A lány maga sem érti pontosan, de nagyon vonzódik a fiúhoz. A fiú meg próbálja ezt elnyomni magában, egyrészt a lány bátyja miatt, aki a barátja, másrészt mert úgy érzi a külsőségek alapján, hogy nem passzolnának össze.
A divathallgató, vékony, szőke, gazdag lány és a videojáték készítő, fantasy rajongó, kissé magának való srác, aki azért hokizik is. :)
Annyira tudtam, hogy ebből összeköltözés lesz, az mindig érdekes alapot ad egy történethez, ha a páros tagjai lakótársak is. Nehéz elkerülni a másikat.
Summer-rel kicsit szkeptikus voltam az elején, de aztán sikerült megkedvelni őt. Neki is megvan a maga problémája a külső csillogáson túl. Örültem, hogy tudtak Fitzyvel együtt dolgozni, hogy rájöttek a másik rejtett értékeire is.
Fitzy-nél nem értettem annyira a vonzódást még a kezdetekkor, aztán egyértelművé vált, mennyire kiegészítik egymást a szereplők. Nagyon tetszett benne, hogy küzd az álmaiért, de nem mindenáron, az elveiről nem mond le.
A szerelmi háromszög felesleges volt és sajnáltam is a harmadik félt, mert akármilyen csajozógép, most komolyan gondolta a dolgot. :(
Aztán ott van még az a tanár ügy, amiben már az első pillanatban szinte biztos voltam, hogy ilyesmi fog történni, féltettem is emiatt a főhősnőnket.
Brenna, avagy Summer újdonsült barátnője és egyben a hokiedző lánya érdekes karakternek ígérkezik, már várom a történetét.
Akárcsak Hunterét.

De be kell vallanom én Hollis-t bírtam a legjobban, sajnáltam, mikor nem jött össze a „leborotválom érte minden szőrzetemet” randija. :D
Mondjátok, hogy lesz saját könyve, mert rajongok a pasiért! :DDD Na meg lehet vele Harry Styles-t hallgatni és Titanicot nézni, akarom ezt a pasit!!

Sokat gondolkoztam a csillagozáson, mert a történet nem volt mindig annyira lehengerlő, mint ahogy korábban megszoktam az írónőtől. A szereplőkről sem volt mindig a legjobb véleményem, néha idegesítettek a döntéseik, viselkedésük. De azt szoktam alapul venni a csillagozásnál, hogy milyen élmény volt az olvasása, és itt csak úgy faltam a sorokat, szinte elrepült ez a 400 oldal. Na és a megszokott fergeteges humort meg sem említettem, amitől megint hangosan kacarásztam olvasáskor.

zuna19 >!
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Elle Kennedy nekem még mindig nem lett nagy kedvenc. Jól ír, nagyon populárisan, de a stílusa mégsem jön be nekem valamiért. Megmagyarázni nem tudnám pontosan miért, de mivel nagyon rendes és több bookplatet is kaptam tőle, ezért tartozom annyival, hogy elolvassam a könyveit. Ez a minimum tőlem.
A történet jobb volt, mint amit vártam. Kellemes meglepetés ért. A karakterek kedvelhetőek, sokszor mosolyogtam rajtuk/velük.
Aki nagyon hiányolta az Off-Campust most örülhet, hogy jött a spin-off.
Érdekes kezdést kaptam, kíváncsian várom a többi részt is.

4 hozzászólás
Milli88 P>!
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Erősen gondolkodtam, hogy 3,5 vagy 4★ legyen…
Elle Kennedy A cél című könyve már nem tetszett annyira, mint az Off-Campus többi kötete, amiket viszont imádtam. Ezért nagyon vártam a Briar U sorozatot, hogy rácáfoljon erre a véleményremre, de valahogy most sem kaptam meg az elsöprő Elle Kennedy varázst.
Summer valahogy az első perctől kezdve nem lett kedves számomra. Valami hiányzott számomra belőle. Értem én, hogy ő a hurrikán a kapcsolatban és Fitzy maga a megzestesült zen nyugalom, de nekem sajnos így is sok volt. Igen, Summer divat szakos, de az nem feltétlenül kellene, hogy azt jelentse, hogy minden oldalon márkanevekkel dobálózik. Ez kicsit idegőrlő volt számomra. A könyv végére egy egészen picit megkedveltem, de kedvenc soha nem lesz belőle.
Fitzy már rokonszenvesebb volt számomra, viszont így sem nyerte el a feltétel nélküli imádatomat. Kocka és egyszerre sportoló, ki van varrva, nem nagyképű, kedves és segítőkész. DE! Annyit drámázik, variál és nem mond ki dolgokat, hogy az már nevetséges.
Brenna a tipikus esete annak, amikor a mellékszereplőben több a potenciál, mint a főszereplőben. xD Miatta várom a folytatást, hogy többet megtudhassak róla és a hátteréről.
Garrett, Dean és a többiek… Jó, hogy egy két apró jelenetig feltűntek és kaptunk egy kis morzsát az Off-Campus utáni életükből.

4 hozzászólás
Dsheavenofbooks>!
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Viszonylag rég olvastam már egy hamisíthatatlan, öt csillagos regényt, amely teljesen levett a lábamról – szerencsére a The Chase pont ilyen volt.

Imádtam az egészet! Summer és Fitzy történetére már nagyon régóta várok (konkrétan az Off-Campus 3. kötete óta), és annyira örülök, hogy végre olvashattam.
Fantasztikus volt az egész. <3
Fitzy egy álompasi, egyszerűen imádtam a karakterét, ahogyan Summer is egy belevaló főhősnő volt.

A folytatást pedig kíváncsian várom, hiszen az is nagyon izgalmasnak ígérkezik. <3

ZitussKa>!
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza

Ígèretes èvindító számomra ès persze sorozatindító. Nem titok, hogy az off-campusnál az elsőt követő kötetek kivètel nèlkül csalódást okoztak. A humor mindig jelen volt de a párosok közötti eredendő összetartozást nem láttam mindig tisztán.
Itt össze sem tudom számolni hányszor röhögtem fel vagy szaladt a szám vigyorba. Ami higyjètek el, egy fogfájással küzdő embernek majdhogynem lehetetlen.
Fitzy ès Summer szerintem remek karakterek. Bár a mellèkszereplők között is találtam igencsak ígèretes fèrjjelölteteket. Nagyon remèlem, hogy lesz mèg nagyobb szerepük. A csapat, a lègkör zseniális, a poènok tarolnak. Az energia csak úgy lüktet, a levegő pedig izzik.
Azt viszont le kell szögeznem itt nincs tényleges szerelmi háromszög így feleslegesen ne riogassátok egymást. Olvastátok az esztelent? Ezzel definiáltam is mi az, ami már annak számít.
Alig várom a következőt. Ha jól emlèkszem a szerző kedvence a zárórèsz volt, míg az Offnál G ès H. párosa. Mindig átüt mekkora mèrtèkben tevődik a szíve lelke bele alkotás közben egy törtènetbe, mert jobban kiemelkedik. Remèlem avatok majd kedvencet ebben a sorozatban is a kèsőbbiekben.


Népszerű idézetek

Pandalány P>!

– Nem az számít, hogy látnak mások, hanem, hogy te milyennek látod magad.

Kapcsolódó szócikkek: Brenna Jensen
konyvmolyblog>!

A csönd nem a barátom. Ilyenkor az ember magára marad a gondolataival. Szembe kell néznie mindazzal, amit napközben félresöpört: a félelmekkel, amik csak átmenetileg múltak el, és a titkokkal, amiket próbált elrejteni.

Fire_bird>!

Néha úgy érzem, a lányok egy része elfelejt valami nagyon fontosat: mindannyian olyan pasit érdemlünk magunk mellé, aki száz százalékot nyújt. A fél igyekezet nem igyekezet. A fél szerelem nem szerelem. Ha a srác nem ad bele mindent, akkor csak az időnket vesztegetjük vele.

231. oldal

Kapcsolódó szócikkek: igyekezet · Summer Heyward-Di Laurentis
konyvmolyblog>!

Nem könnyű szeretni magunkat, de a belső kritikusunkat elhallgattatni még nehezebb. Sőt, lehetetlen.

181. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Summer Heyward-Di Laurentis
Pandalány P>!

Nekem olyan pasi kell, aki tudja, mit akar. Olyan, aki hajlandó erőfeszítéseket tenni értem, és boldog, ha velem lehet. Olyan, aki velem akar lenni.

Fire_bird>!

Garrett megint felnevet.
– Figyelj, Colin – szólíthatlak Colinnak? Basszus, most esett le, hogy még sohasem hívtalak Colinnak.
A haverom úgy megdöbben ezen a felismerésen, hogy jó darabig egy szót sem szól. Egy türelmetlen mordulással jelzem, hogy folytassa.
– Bocs, elkalandoztam – mentegetőzik. – Szóval… Fitzy!

36. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Colin Fitzgerald (Fitzy) · Garrett Graham
vörös_áfonya >!

Fitzy, vagyis teljes nevén Colin Fitzgerald egy unikornis. Egy magas, szexi, tetkós hokis, akiért talán egy icipicit odavoltam.
Na jó. Rohadtul rákattantam.

15. oldal, 1. fejezet (Könyvmolyképző Kiadó, 2019)

Pandaland P>!

Te vagy a napfény – fejezem be magamban.
A neve nyár, a lelke napfény.

163. oldal

Black_widow P>!

Persze tudom, mi tart vissza minket: a féltékenység. Szörnyen irigyek vagyunk egymásra, és az irigység bénító érzés. Olyasmiket mondat és csináltat velünk, amiket titkon szégyellünk.

Kapcsolódó szócikkek: Summer Heyward-Di Laurentis

A sorozat következő kötete

Briar U sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Vi Keeland: Egomániás
Karina Halle: A lázadó herceg
Kevin Kwan: Kőgazdagok problémái
Rick Riordan: Az Olimposz vére
B. N. Toler: Lélekvesztők
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Richelle Mead: A szukkubusz dala