Egyél ​jókat Ellával! 10 csillagozás

Fantasztikus hozzávalók és elképesztően finom, egészséges ételek, amiket imádni fogsz
Ella Woodward: Egyél jókat Ellával!

„Csodálatos kalandom az ételekkel három évvel ezelőtt kezdődött, és az új étrend megváltoztatta az életemet. Megtanultam, hogy az ízletes, egészséges étel nem feltétlenül unalmas vagy időrabló, és hogy a növények táplálnak és gyógyítanak. Megszépülsz és jobban érzed magad, ugyanakkor fantasztikusan jókat eszel – alig várom, hogy megosszam veled 100-nál is több természetes, növényi alapú, tejtermék- és gluténmentes receptemet.”

Ella

Eredeti cím: Deliciously Ella

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
GABO, Budapest, 2015
260 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634061359 · Fordította: Fehér Zsuzsanna

Kedvencelte 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

>!
imma A+P
Ella Woodward: Egyél jókat Ellával!

Ella Woodward: Egyél jókat Ellával! Fantasztikus hozzávalók és elképesztően finom, egészséges ételek, amiket imádni fogsz

Ajánlom mindenkinek, akit érdekel, mit eszik, nagyon motiváló könyv. Alapvetően egy gluténmentes vegán szakácskönyv, de szerintem hasznos lehet mások számára is. Én például se teljesen vegán, se teljesen gluténmentes nem tervezek lenni, de ilyen receptekre jóval nagyobb szükségem volt. A csirkepörkölt nokedlivel megy magamtól is.
Ella fantasztikusan lelkes, inspiráló ember. Kicsit féltem is, hogy idővel az agyamra fog menni a lelkendezésével, de nem így történt, igazán megszerettem.
A könyvnek igazából csak két hibáját látom, az egyik, hogy nem magyar, és ez nagyon látszik az összetevőkön. Rengeteg avokádót eszik, medjool datolyát, ami tényleg méregdrága, viszont például egyáltalán nem szerepel a könyvben barack, csak hogy egyet mondjak. Imádja a tamari szószt, én viszont nem szívesen használnám, mert szójából készül, az meg nem való gyerekeknek.
A másik, hogy szerintem aránytalanul sok benne az édesség. Én mondjuk egyáltalán nem vágyom változatosságra, ha édességről van szó, így sokkal jobban örültem volna, ha ezek tényleg csak desszert mennyiségben szerepelnek a könyvben. (Viszont nagyon tetszik a cukrokhoz való viszonya, nevezetesen: minden jöhet, ami természetes.)
Szuper, hogy a végén van tárgymutató, így ha mondjuk van otthon egy padlizsán, könnyen megtalálom, mit tudok belőle készíteni (meleg téli salátát – hát, a padlizsánfogyasztást se viszi túlzásba).
A könyv maga is egy színes-szagos gyönyörűség, és minden remek alapossággal van leírva a receptekben. Tényleg, csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szeretne jókat enni (Ellával)!

12 hozzászólás
>!
theodora
Ella Woodward: Egyél jókat Ellával!

Ella Woodward: Egyél jókat Ellával! Fantasztikus hozzávalók és elképesztően finom, egészséges ételek, amiket imádni fogsz

A könyv maga amúgy nagyon tetszett, jó kézbe venni – színes, áttekinthető, bár néhány recept mellett jobb lett volna maga a kész ételnek a fotója, nem egy fürt banán, vagy egy kupac gyógytea…
Ella nagyon lelkes, inspiráló, de az én ízlésemnek még belefért a lelkendező stílusa. :) A könyv szerintem kellően informatív is, mindenképp szeretném majd újraolvasni, ha már a saját konyhámban tevékenykedhetem.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
theodora

A legfontosabb tanácsom az, hogy kis változtatásokkal kezdj, napi egy új zöldség- vagy gyümölcsadag hozzáadása az étrendedhez nagyszerű kezdés.

10. oldal

Ella Woodward: Egyél jókat Ellával! Fantasztikus hozzávalók és elképesztően finom, egészséges ételek, amiket imádni fogsz

>!
theodora

Valamivel több, mint négy évvel ezelőttig cukorzabáló voltam, tényleg teljesen függő.

(első mondat)

Ella Woodward: Egyél jókat Ellával! Fantasztikus hozzávalók és elképesztően finom, egészséges ételek, amiket imádni fogsz


Hasonló könyvek címkék alapján

David Perlmutter: Gabonaagy – szakácskönyv
Lénárt Gitta: Szivárvány szakácskönyv
Adorján Éva: Egészséges finomságok
Amy Ramos: A teljes ketogén diéta kezdőknek
Biokonyha
Christine Bailey: Nyers ételekkel az egészségért
Lénárt Gitta: Élő italok könyve
Lénárt Gitta: Élő aszalványok könyve
Michael Greger – Gene Stone – Robin Robertson: Receptek, hogy sokáig élj
Judita Wignall: Nyersen és egyszerűen