Ajánlom mindenkinek, akit érdekel, mit eszik, nagyon motiváló könyv. Alapvetően egy gluténmentes vegán szakácskönyv, de szerintem hasznos lehet mások számára is. Én például se teljesen vegán, se teljesen gluténmentes nem tervezek lenni, de ilyen receptekre jóval nagyobb szükségem volt. A csirkepörkölt nokedlivel megy magamtól is.
Ella fantasztikusan lelkes, inspiráló ember. Kicsit féltem is, hogy idővel az agyamra fog menni a lelkendezésével, de nem így történt, igazán megszerettem.
A könyvnek igazából csak két hibáját látom, az egyik, hogy nem magyar, és ez nagyon látszik az összetevőkön. Rengeteg avokádót eszik, medjool datolyát, ami tényleg méregdrága, viszont például egyáltalán nem szerepel a könyvben barack, csak hogy egyet mondjak. Imádja a tamari szószt, én viszont nem szívesen használnám, mert szójából készül, az meg nem való gyerekeknek.
A másik, hogy szerintem aránytalanul sok benne az édesség. Én mondjuk egyáltalán nem vágyom változatosságra, ha édességről van szó, így sokkal jobban örültem volna, ha ezek tényleg csak desszert mennyiségben szerepelnek a könyvben. (Viszont nagyon tetszik a cukrokhoz való viszonya, nevezetesen: minden jöhet, ami természetes.)
Szuper, hogy a végén van tárgymutató, így ha mondjuk van otthon egy padlizsán, könnyen megtalálom, mit tudok belőle készíteni (meleg téli salátát – hát, a padlizsánfogyasztást se viszi túlzásba).
A könyv maga is egy színes-szagos gyönyörűség, és minden remek alapossággal van leírva a receptekben. Tényleg, csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szeretne jókat enni (Ellával)!