9. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
20. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Végzetes ​hajsza (Hajsza 2.) 164 csillagozás

Ella Steel: Végzetes hajsza

Jay Davis évekig küzdött, hogy maga mögött hagyja sötét, fájdalommal teli múltját és új életet kezdjen. Mirában megtalálta azt a személyt, aki mellett önmaga lehet. Ő jelenti számára az utolsó reményt a boldogságra.
Mira mindent megtesz, hogy segítsen neki, de tudja, hogy ennyi titokkal a hátuk mögött sosem élhetik meg azt a boldogságot, amire mind a ketten vágynak.
Jay félti a gyenge lábakon álló kapcsolatukat. Fél, hogy a múltja a jelenüket is tönkreteheti, meghiúsítva ezzel a jövőbeli terveiket.
Képes lesz, hogy még időben felfedje a múltban történteket vagy a félelme bizonyul erősebbnek? Elkésik a vallomással?
Mi történik, ha a múlt testet öltve lecsap a szeretett nőre? Jay meg tudja menteni vagy az életére örök sötétség borul?

>!
NewLine, Bakháza, 2020
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155956454
>!
NewLine, 2019
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155956454
>!
NewLine, 2019
488 oldal · ISBN: 9786156182340

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Jay Davis · Mira Wright


Kedvencelte 39

Most olvassa 1

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Ella Steel: Végzetes hajsza

Ez a könyv nekem most jól esett. Olyan sok volt az utóbbi időben nekem a krimi, thriller, nehéz olvasmány, hogy jó volt a kezembe venni egy könnyed, de mozgalmas történetet.
Nem szoktam hosszú értékeléseket írni, most sem fogok, csak annyit akarok kihangsúlyozni, hogy Ella nagyon szépen és választékosan ír és fogalmaz. Büszke vagyok rá, mennyit fejlődik folyamatosan. <3

marilynmiller I>!
Ella Steel: Végzetes hajsza

Hajsza…

Annyira jól leírja ez az egy szó Mira és Jay történetét. Magát a sorozatot.
Szó szerint féktelenül indul ez a hajsza, ami végzetessé válik…

A második rész nagyon lendületes, mély érzésű, szenvedélyes és szókimondó.
A történet onnan folytatódik, ahol abbamaradt. Ennek nagyon örültem, mert szó szerint fokról fokra végigvezet minket az írónő az érzelmek teljes skáláján. A hanyatlástól a felemelkedésig.
Nem titok, hogy Mira és Jay rendezik a kettőjük között kialakult konfliktust, de ezzel nincs vége. Hogy Ellát idézzem, a történet végéig arcon csap minket még egy párszor a lelkünk morzsáival, amiket oldalról oldalra gondosan tép szét.
Igen. Mert mikor azt hinnénk eljön a boldogság, a beteljesülés, elveszi tőlünk a reményt. Végig ott van a levegőben valami vészjósló, valami sötét dolog. Ami lappang és lappang.

Mindeközben szerelembe esünk újra és újra, mert Jay Davis nem csak a kemény izmait mutatja meg, hanem a lelkét is. Kitárja nekünk a szívét, amit el kell vennünk, ha igazán akarjuk. Én akartam. Vágytam minden apró részletére, a titkaira. Amik súlyosak és nehezek voltak. De ahogy egyre jobban kinyílt, úgy szerettem én is bele egyre jobban.
Nyomozó, apa, főnök, társ.

És Mira…
Egy kitartó nő, aki nem rettent meg attól a sötétségtől, ami egyre inkább körülvette őket. Küzdött és harcolt. Megbocsájtott és szeretett.
Kettejük kapcsolata szenvedélyes, mindent elsöprő, mondhatom, hogy impulzív. A szavak, amiket egymásnak súgnak, az érzelmek, amit egymásnak adnak, robbanás.
És Ella tudja hogyan kell ezt a robbanást előidézni.
Humorral, szókimondósággal, szenvedélyes erotikával, és magával az élettel.
Játszik velünk, olvasókkal…
Végig.

Hogy mit kapunk a könyv végén?
Akciót, titkokat, a múltat, ami felszabadítja két ember jelenét, és jövőjét.

Amikor befejeztem, felsóhajtottam.
Hát ennek is vége.
Egy olyan történetnek, ami olyan valóságos, olyan eleven, és olyan lebilincselő.
És nem Jay Davis miatt. Nem a tökéletes karakterek miatt.

Ella elvett valamit, de sokkal többet adott.
Sorsokat, iránymutatást, magát az életet.
A szavaival, amibe kapaszkodhatunk, azzal, hogy megmutatja nekünk, a szív a legerősebb fegyverünk.

Köszönöm ezt a fantasztikus sorozatot ♥

pinkprincessreads>!
Ella Steel: Végzetes hajsza

Kaland, mely összetör, aztán újra összerak.

Egyszerűen képtelen vagyok feldolgozni, hogy miért nem ismeri több ember ezt a zseniális sorozatot. Valószínűleg most azt gondoljátok, hogy elfogult vagyok (mondjuk tényleg), viszont csak nézzetek körbe molyon, ahol a sorozat ezen része a 10. legjobb krimi és a 20. legjobb romantikus regény. Na, de tekintsünk el a számoktól és lássunk egy kicsit jobban bele a történetbe, hisz csak ez képes igazán megfogni az olvasót.

Nehéz spoiler mentesen beszélni a könyv egészéről, szóval jelen esetben csak nagy vonalakban szeretném átadni nektek, hogy mire is számíthattok. Az első rész felfokozott hangulata szerencsére a másodikra is kitartott, és akármennyire is nem hittem benne, hogy az első részt túl lehet valamennyire is szárnyalni, Ella erre is képes volt újfent. Igaz, a Mira és Jay között fennálló konfliktus megoldódik a történet folytatásában, viszont itt még bőven nem lélegezhettünk fel, ugyanis helyette kaptunk rengeteg újat, ami még jobban felhergeli a kedélyeket. Oly annyira elkapott ezáltal a könyv egésze, hogy egyszerűen képtelen voltam letenni akár csak egy kis időre is. Végig dinamikusan pörögtek az események, újabb és újabb problémák vetődtek fel és még megannyi érzelem is képes volt kibontakozni a szemünk előtt. Ami pedig végképp hihetetlen volt számomra olvasás közben, hogy hogy lehet ennyi bonyodalmat megoldani ilyen kevés oldalon. Jó, majdnem 500 oldal nem is olyan kevés, de mégis. Viszont, ahogy már az előző könyveiben, úgy itt se hagyott minket Ella egy befejezetlen sztori közepén, bár őszintén erre a befejezésre még én se voltam felkészülve. Szinte fizikai fájdalmat éreztem a sztori legvégén, hogy végleg meg kell válnom Jaytől és Mirától, mert annyira a szívemhez nőttek, remélem a későbbiekben találkozhatunk velük egy új könyv kapcsán.

Na de térjünk is át ezekre a csodás a karakterekre, hiszen őket sem szabad szó nélkül hagyni. Először is, Mirára szeretnék kicsit jobban kitérni. Kifejezetten tetszett, hogy az első könyvben megismert erős női karakterét mostanra sem adta fel, viszont emellett megismerhettük egy egészen új, érzelmesebb oldalát is, amit perzse csak egy valaki tudott belőle előcsalogatni, Jay. Ahh, ezt a pasit azóta se sikerült kivernem a fejemből, kívül-belül tökéletes. Kifejezetten szerettem olvasni, ahogy szembe került a régen eltemetett démonaival és végre valahára megküzdött velük. És ha nem lenne elég a csodásan megalkotott karakterekből, akkor említsük meg még Lilyt is, aki garantáltan minden olvasó szívét lelkét képes lesz elrabolni.

Hogy mit fog adni neked ez a történet? Elsősorban rengeteg izgalmat, ami miatt képtelen leszel letenni a könyvet. Ezen kivül megannyi egyedi, csodálatosan kidolgozott karaktert, akik a történet előrehaladtával látványos változáson fognak átesni a szemünk láttára. És végül, de nem utolsó sorban az érzelmek széles skáláját, amik össze fogják törni a szíved, de egyúttal meg is töltik szeretettel és szerelemmel egyaránt. Ezt a sorozatot minden romantikus lelkületű olvasónak teljes szívemből ajánlom, akik nem riadnak vissza az izgalmaktól és persze az érzelmektől se. Szerintem imádni fogjátok.

Hópárduc P>!
Ella Steel: Végzetes hajsza

Ez a rész jobban tetszett, mit az első.
Bár, bevallom, hogy számomra nyújtott volt az eleje. Aztán a vége meg gyors és kissé összecsapott. Megint hirtelen annyi minden történt egyszerre. Valahogy ezzel nem tudok kibékülni.
A kettős szemszög továbbra is tetszik. Sokkal szimpatikusabbak a szereplők ebben a részben. Lilly kis cserfes. Sajnálom, hogy Jay ennyire félt elmesélni a titkait.

Mert_olvasni_mindig_jó P>!
Ella Steel: Végzetes hajsza

Hát ez végzetesen jó volt!

Az első részben Mira volt az, aki nekem egy hatalmas nagy öröm volt! Imádtam a karizmatikus, erős, mégis odaadó stílusát, nagyon egyedi és kivételes lett! A második részben pedig talán még jobban megkedveltem! Itt egy kicsit jobban megmutatkozott a gyengédebb oldala, persze nem ment át szerencsére nyafogó $@!%, de éppen eléggé lágyult el ahhoz, hogy még így is egy igazán szerethető karaktert maradhasson.

Jay-el az első részben nem tudtam nagyon zöld ágra vergődni. A véleményemben meg is írtam róla, hogy számomra kissé olyan volt mintha felcserélődtek volna a női és férfi szerepek, hiszen itt inkább Jay volt az, aki nyafogott és kirohanásai voltak, ami számomra eléggé furva volt, hiszen ilyet én még csak magamon, mint nőn érzékeltem. Ehhez képest ebben a részben már nagyon is megkedveltem. Jobban előjött a macsós oldala, nem a bunkó típusúra gondolok itt. De ugyanakkor a védelmező es a sebezhető is. Egy igazán összetett karaktert kaphattunk általa, aki, mint férfi kiválóan megállta a helyét.

Maga a történet számomra hihetetlen volt, jó értelemben. Még az első részt túl gyorsnak találtam, addig ez a rész szintén pörgött, de már jobban tudtam követni az események láncolatát, nem csapkodott ide-oda a történet, hanem szépen haladt előre és végre mindent megmutatott nekem olvasónak, amire az első könyv nem derített fényt! Továbbra is nagyon hozta azt a fajta stílust, amit én imádok egy jó könyvben, mégpedig azt, hogy nem lankadt le, nem írt le felesleges sorokat.

Ami pedig kiderült a könyv által na attól eldobtam az agyam!

Istenein csavaros lett az egész és csak kapkodtam a fejem. Esküszöm még pislogni is szerintem elfelejtettem, nehogy lemaradjak bármiről!

Köszönöm az írónőnek ezt a kis kalandot!

Kedvenc idézetem a könyvből:

“– Na látod, ebben legalább igazad van. Sokan ítélnek el valakit a külseje alapján, és azok, akik ilyen előítéletekkel élnek, el sem hinnék, mennyi érzelem lapul egy-egy zord külső mögött. Az ilyen emberek azt hiszik, ők többek másoknál, de ha tudnák, hogy pont ennek az ellenkezőjét érik el az ilyen megnyilvánulásaikkal .. – sóhajtott. – A külső nem minden. Ahhoz, hogy igazán ismerj valakit, a lelkét kell megismerned.”

Dora_Sullivan>!
Ella Steel: Végzetes hajsza

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Kétségkívül a Hajsza sorozat, eme része is nagyon tetszett. Sőt, lebilincselt.
Együtt, egymást követvén teljes lebilincselés. Teljesség érzetet adó.
(Tanácsolnám mindenkinek, hogy mielőtt elolvassa a folytatást, előtte olvassa el az első részt, vagy éppenséggel újra, mert úgy még nagyobb extázist nyújt ez a könyv. Ez a sorozat. Ez a Hajsza.)

Ez a Végzetes hajsza mely szüntelenül magával ragad.
Ez a Végzetes hajsza melyben Jay és Mira átgázolva a múlt sérelmein, fájdalmain és keménységein csak még szorosabbá válik a kötődésük a másik iránt.
Ez a Végzetes hajsza melyben a vágy, a szenvedély, a bizalom, a hit, az összetartozás és kitartatás, és a feltétlen szerelem úgy csapott még nagyobb fokozatú lángra, hogy azt élvezet volt ezúttal is olvasni.
Ez a Végzetes hajsza melyben, Jay teljesen megnyílt, és teljesen odaadta nekünk magát, mint Miranak, mint nekünk. És ezért odáig voltam. Na meg persze, magáért a nagyképűségért és minden egyes porcikájáért, stílusáért és a szívéért egyaránt.
Ez a Végzetes hajsza melyben, Mira is maga is sok változáson esett át, de továbbra is megmaradva annak a kőkemény, de belevaló csajnak, amilyennek az első részben megismertem és megszerettem.

És ez a Hajsza sorozat, melyben új kedvenc sorozatra tettem szert.
Ez a Hajsza sorozat, melyben olyan féktelen izgalmat, szerelmet, vágyat és karaktereket ismertem meg, amelyek mindazt megtestesítik amiket én szeretek, és amit keresek egy történetben vagy sorozatban.
Ez a Hajsza sorozat, melyet én úgy érzem s vélem is, hogy nagy kár volna kihagynia bárkinek is, mert nagyon jól összeszedett. Fantasztikusan megírt történet, és könnyedén rabul ejtő.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

És akkor még pár sor így a végére:
Nagyon kevés írónál/könyvnél/sorozatnál érzek féktelen izgalmat, afelől, hogy vajon mit tartogathatnak az oldalak. A cselekmények. A karakterek.
Ezen írókhoz tartozik @Ella_Steel is. Minden eddigi könyve, de legfőképpen a Hajsza sorozata keltett bennem olyan Féktelen izgalmat, melynek olvasására nagyon vágytam. Melynek olvasását a sok érzés mellett, végig izgultam, hogy miként is alakul majd a két megszeretett főhősöm sorsa., hogy vajon mik tartogathatnak számomra az előttem álló sorok és lapok.
Ha valaki azt kérdezné tőlem, hogy megkaptam e mindazt ettől a könyvtől és sorozattól, amire vágytam, könnyedén azt tudom feledni: Hogy igen! Sőt, még fokozta is azt, amire vágytam.
Izgalmat. Pezsgést. Vágyat. Szeretetet. Bizalmat. Kitartást. Összetartást.
Féktelen és pezsdítő, forró vágyat és szerelmet a főhősök között.
Nevetést, könnyeket, de legfőképp azt az érzetet, hogy mindezzel együtt, Imádni is tudtam ezeket az érzelem hullámokat.

Ezúttal is, örülök és elmondhatatlanul hálás vagyok, amiért olvashattam ezt a könyvet és sorozatot is. Melyet, kétségkívül újra és újra előfogok majd venni és olvasni. Mert Jayből és Mira-ból nem elég.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

4 hozzászólás
Karinaa7 P>!
Ella Steel: Végzetes hajsza

Na ez már sokkal jobb volt, mint az első rész. Jó Mira itt is sokszor kiakasztott, de szerencsére nem annyira, mint az első könyvben. A két könyv alatt azért több szereplő is volt a könyvben és néha nálam hatalmas káosz volt, hogy most akkor ki is az említett szereplő. A könyv krimi része nem tetszett, nagyon nem valóság hű volt számomra.
Voltak a végén még egyes szereplőkkel nem lezárt dolgok, gondolom, akkor ők még külön könyvet fognak kapni.

Tünde_Vágási>!
Ella Steel: Végzetes hajsza

Hát nem volt semmi egy rész az biztos. Volt benne rózsaszín köd, rengeteg dráma, amit még több sírás követett. A szexről ne is beszéljünk, de komolyan mint a nyulak. :)
A történet előre haladtával a story egyre izgalmasabb, pörgősebb, esemény dúsabb. Végre lehullt a lepel Jay múltjáról is. Lily még mindig cukorborsó. Elképesztő volt az írónő eme könyve is. Imádtam minden egyes sort.A dalok is tökéletesek voltak. Erről a könyvről ismét nem tudok rosszat mondani. Köszönet az adrenalin fröccsért. :D
Travis és Mona párosa felkeltette az érdeklődésemet, na nem mintha ennek ellenkezője elképzelhető lett volna. Nagyon kíváncsi vagyok az ő történetükre is valamint Noah És Lily kalandjaira is.
És ami hab a tortán feltűnt egy másik kedvenc írónőmtől származó álompasim. Igaz csak 1 mondat erejéig. De akkor is megmosolyogtatott és eszembe is jutott az a könyv,amit pont most adtam kölcsön.

Ani249 >!
Ella Steel: Végzetes hajsza

Ez a rész sokkal jobban tetszett. Kiderült Jay titka, és ennek hála, csak úgy pörögtek az események. Jay és Mira összerázódnak, és Lillyvel igazi családként élnek. Lilly imádnivaló, cserfes kislány. Végére pár dolog az első részből is értelmet nyer. A vége lehetett volna kidolgozottabb, de így is tetszett.

Paulina_Sándorné P>!
Ella Steel: Végzetes hajsza

Még mindig van egy fura érzésem a könyvvel kapcsolatban. Mirát továbbra sem tudom teljes egészében elfogadni. Amikor már azt hinném, hogy minden oké, csinál valami, szerintem hülyeséget. Azt viszont imádtam, ahogy Lily-vel viselkedik. Annyira cuki az a kislány. Imádtam, hogy mindig pont jókor „zavarta” a felnőtteket. De végülis ezzel spoiler Jay múltja nem semmi, nagyon kemény. Sok mindenen átment, jó, hogy ép ésszel megúszta. A múltjában volt pár részlet, ahol tátva maradt a szám spoiler Travis-t bírtam, volt pár rész, ahol mosolyogtam.


Népszerű idézetek

marilynmiller I>!

Rábíztam a titkaimat. Megnyíltam neki. Tálcán nyújtottam felé a lelkemet. És ezt kaptam cserébe. Elvett tőlem mindent és apró darabokra tépte szét, hogy utána arcon csapjon a lelkem morzsáival…

marilynmiller I>!

– Az előbb még rettegést láttál benne, most meg titkokat? – kérdeztem felvont szemöldökkel.
– A szem a lélek tükre, ami igencsak beszédes tud lenni – felelte komoly tekintettel.

marilynmiller I>!

Erőt, határozottságot és dominanciát sugárzott. A tekintetével foglyul ejtett és egészen addig nem is engedett, amíg mellé nem értem. A pillantása felélesztette bennem a tüzet, a szeméből áradó vad, szenvedélyes birtoklási vágy körülfont, hogy egy életre magához láncoljon. Igen, mert attól a naptól kezdve, hogy azon az estén megláttam a Red Flowers egyik asztalánál, képtelen voltam kiverni őt a fejemből. Rabul ejtett, és azóta sem enged.

marilynmiller I>!

– Ne is reménykedj! Észrevettem volna, ha követsz…
– Megtennéd, hogy legalább a gondolatimmal kettesben hagysz? – kérdeztem felvont szemöldökkel.

inci81 P>!

Tudod, hogy én már csak ilyen vagyok. Azokban is meglátom az értéket, amik mellett mások elsétálnak.

46. oldal

inci81 P>!

Minden olyan megnyilvánulásával, amivel kimutatta, hogy mennyire figyel rám és adódik értem, összébb forrasztotta a szívemen tátongó mély sebek egyikét, amelyekből így napról-napra egyre kevesebb lett.

114. oldal

marilynmiller I>!

Amikor az ember azt hiszi, révbe ért… sokszor történik valami, ami kirántja alóla a talajt és a földön találja magát. De egyet jól jegyezz meg! Az erő, ami a talpra álláshoz szükséges, benned lakozik.

fairy22e>!

Hiába minden, hiába minden korty ital, ez még most is rohadtul fájt. Ahelyett, hogy az alkohol tompította volna az érzéseimet, csak még intenzívebbé tette a lelkemet tipró fájdalmat.

12. oldal

fairy22e>!

Ezt, ami kettőnk között van, át kell élned ahhoz, hogy tudd, mi az a szerelem. A szenvedély vad ,a birtoklás önző, a szeretet gyengéd, az összetartozás erős, semmihez sem hasonlítható elegye.
– Tudom, hogy piszok jól érzed magad az elméd elzárt világában, de lassan visszatérhetnél hozzám! Én nem hagytalak el, akkor te se tedd! – jutott el tudatomig az ismerős hang, megszakítva ezzel az álmodozásomat.

427. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mira Wright
fairy22e>!

– Na látod, ebben legalább igazad van. Sokan ítélnek el valakit a külseje alapján, és azok, akik ilyen előítéletekkel élnek, el sem hinnék, mennyi érzelem lapul egy-egy zord külső mögött. Az ilyen emberek azt hiszik, ők többek másoknál, de ha tudnák, hogy pont ennek az ellenkezőjét érik el az ilyen megnyilvánulásaikkal .. – sóhajtott. – A külső nem minden.
Ahhoz, hogy igazán ismerj valakit, a lelkét kell megismerned.

46. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Anne L. Green: Baljós szitakötő
Anne L. Green: Heather vonzásában
Anita Boza: Édes borzongás
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Anne L. Green: Arcátlan csábító
Anita Boza: Elsikkasztott szerelem
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Emy Dust: Veszélyes házasság
Böszörményi Gyula: Szer'usz világ