58. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Vágyak ​dallama (Vágyak dallama 1.) 137 csillagozás

Ella Steel: Vágyak dallama

Kíra ​Wells egy fiatal nő, akinek a szívén ütött sebek nehezen gyógyulnak. Az egyetlen, ami mindig boldoggá teszi, ha énekelhet. Szeretne bizonyítani, maga mögött hagyni egykori énjét, de fél, mi lesz, ha az emberek kegyetlensége még ettől az egy örömforrástól is megfosztja. Jelentkezik egy versenyre, de már az első nap szembekerül azzal a férfival, aki az éneklés terén a legnagyobb félelmét személyesíti meg.
Logan Kenward tudásának és alázatos munkájának köszönhetően magasra jutott. Szakmájában elismert, tekintélyt parancsoló, arrogáns férfi, aki nem rejti véka alá véleményét. Életét hosszú évek óta a nyilvánosság előtt éli, múltjáról azonban mit sem tud a világ.
Kíra mindent meg akar tenni, hogy kivívja Logan elismerését, ezzel egy időben Logan azon dolgozik, hogy múltja Kíra előtt is titok maradhasson.
Mindennapivá válik a küzdelem az elfojtott vágyak és a felszínre törő érzelmek ellen.
De mi történik, amikor a vágyak dallama őket is magával… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
NewLine, Bakháza, 2021
460 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156309150

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Kíra Wells · Logan Kenward


Kedvencelte 29

Most olvassa 4

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Ella Steel: Vágyak dallama

Nagyon értékelem, ha egy írónő munkásságán érződik a fejlődés, és pont ez az, amit Ella könyveiben szeretek. Könyvről könyvre letisztultabb a cselekmény, nagyon szépen ki van bontva minden. Csak így tovább. ♥

Pati28 P>!
Ella Steel: Vágyak dallama

“- Hogy ki az, aki jó előadóvá válik? Az, aki át tudja adni azokat az érzéseket, amik lejátszódnak benne, amikor énekel. De igazán profivá csak az válhat, aki olyan dalok mondanivalóját, érzelmeit is képes átadni, amit ő maga az adott pillanatban talán nem érez.”

Az előző olvasmányom után kicsit könnyedebb vizekre szerettem volna evezni, így erre a könyvre esett a választasom. Aztán ahogy haladtam előre a műben, rá kellett döbbennem, hogy hiába reméltem én itt efféléket, ez is egy mélyérzésű és szomorú események tarkította történet volt, ami gondolkodásra késztetett.

Kíraban és Loganben nagyon sok közös tulajdonság rejlik, különösen a gyermekkoruk az, ami sötét folttal rendelkezik, és amely a személyiségükre befolyással bírt.

Kíra Wells egy tehetségkutatón szeretné megmutatni, hogy mire képes, csakhogy az ide vezető út rögös és bonyodalmakkal teli volt számára. Miután sikerül levetkőznie a gátlásait, mindenki döbbenten kapja fel a fejét a tehetséges és sziporkázó hangjára.

Logan Kenward is egy azok közül, akit már az első fellépése során elvarázsol a lány tehetsége. Arroganciája és bunkó viselkedése csupán egy jól begyakorolt álca, amit a külvilág felé mutat. Az igazi énjét rejtegeti, mégis meg tudja magát kedveltetni a szörnyű stílusa ellenére is.

Voltak benne klassz poénok, amiken hangosan felnevettem, és muszáj megemlítenem még a zeneszámokat, amik most is annyira illettek a történethez, mintha azokat külön erre a célra írták volna.

A befejezés nekem picit nonszensz volt, kb. mesébe illő, de ezt leszámítva örülök, hogy egy újabb Ella könyv részese lehettem.

marilynmiller I>!
Ella Steel: Vágyak dallama

Ella Steel neve garancia a vérpezsdítően romantikus könyvekre. Kíváncsian vártam, hogy ezúttal mivel rukkol elő az írónő. Amikor megtudtam, hogy milyen témához nyúlt, azonnal tudtam, hogy ez az én könyvem lesz. A zene minden egyes könyvében nagyon fontos szerepet kap, viszont ebben a történetben ez hatványozottan igaz. Adott egy igazi kis harcos amazon, Kíra Wells, aki a saját félelmeit és korlátjait legyőzve, nevezett az életét megváltoztató versenyre. A félelme végül testet öltött egy dögös és ambiciózus öltönyösben, Logan Kenwardban, akitől minden tehetség fél. Nos, létezik olyan erő, ami képes egy arrogáns és kemény férfit is térdre kényszeríteni. Ella ért ehhez. Furfangos kis női praktikákat bevetve eléri, hogy az olvasói vágyják a soron következő lapokat.
A humor természetesen itt is elengedhetetlen, azt hiszem ez Ella Steel egyik védjegye. Pikáns, szókimondó, mély tartalommal. De ezen túl mást is ad. Reményt. Hitet. Erőt. Nem titok, itt sem kíméli a karaktereket illetve a lelküket. De én pont ezt szeretem benne. Hogy a vicc és humor mellett, megjelenik a mély érzés, amivel képesek vagyunk együtt lüktetni a könyv végéig.
Voltak olyan jelenetek, amiket nagyon szerettem, és persze voltak olyanok is, amik összeszorították a szívemet.
Ez egy verseny. De nem csak a hangok versenye.
A szíveké is.
Vajon hogyan zárul egy olyan történet, ahol mindkét lélek törött? Vajon elég lesz néhány szépen csengő dal, elsuttogott sor, hogy az összetört szívek egyesüljenek?
Olvasd el és megtudod.
Ringatózz a vágyak dallamán, ess szerelembe, és merj küzdeni. Nekem ezt adta ez a könyv.

pinkprincessreads>!
Ella Steel: Vágyak dallama

Könyv, mely a szíved húrjain játszik igazán.

Őszintén szólva ebbe könyvbe anélkül kezdtem bele, hogy egyáltalán elolvastam volna a fülszövegét, hiszen a megnyerő borítója rögtön elrabolta a szívem. Szeretem, ha egy könyv már a külsejével megfog, viszont ez esetben a belső tartalom még a lenyűgöző külsőt is túlszárnyalta, amivel automatikusan a kedvencemé vált. Felkészültél? Ez garantált szerelem lesz!

Kíra félelmeit lekűzdve benevez élete első tehetségkutatójába, viszont amit eme műsor ad neki arra egyáltalán nincs felkészülve. A múltban szerzett sérüléseit félretéve ország világ elé kiáll, hogy megmutassa, milyen csoda is rejlik benne valójában. A verseny során viszont nem csak az elképesztően zseniális hangját bocsátja versenybe, hanem egyúttal a szívét is, hiszen az rögtön elkezd hevesen kalapálni, amikor Logan Kenward feltűnik a színen.

Ohh Logan, mennyi ajtócsapkodást megérnél te nekem. Logan az a fajta ízig-vérig valódi férfi, akinek nem kell a szomszédba mennie önbizalomért. Miért is kellene, ha eszméletlenül jól néz ki és persze nem utolsó sorban pokoli tehetséges is. Eme önbizalom viszont csak egy jól felépített álca a részéről, ami egy igen fájdalmas titkot rejt valójában.

Ella Steel ezen regényével két megtört ember szemén keresztül vezet végig minket egy romantikus, szenvedélyes, izgalmas és nem utolsó sorban igen humoros kis történeten, amit egyszerűen csak imádni lehet. Külön tetszett, hogy ahogy a verseny haladt előre, úgy fejlődött egyre jobban Kíra és persze Logan karaktere is, szóval ha véletlenül elsőre valamelyik nem is lenne szimpatikus (amit nem hiszek), akkor idővel biztos vagyok benne, hogy úgyis belopják magukat a szívedbe. Ezt a könyvet minden romantikus lelkületű olvasónak teljes szívemből ajánlom, ugyanis garantáltan szerelem lesz első olvasásra.

Hópárduc P>!
Ella Steel: Vágyak dallama

Kellemes történet volt, de maradandó élményt nem hagy bennem.
A főszereplők szerethetőek lennének éppen. Sok mindenen mentek keresztül, nehéz gyermekkoruk volt. Pár mellékszereplő felbukkanását nem nagyon értettem és nem is hiányoltam volna őket.
Kissé gyorsan történtek egymás után az események a könyvben. De, a történet alapja, tehetségkutató, jó.
Viszonylag gyorsan haladtam az olvasással.
460 oldal

2 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Ella Steel: Vágyak dallama

Magával ragadó történet volt. Jó lett volna igaziból hallani Kíra hangját. Érdekes lány volt, bírtam a stílusát és a szövegét. Logan-ban tetszett, ahogy megmondta a véleményét. Oké, sokszor bunkó volt a stílusa, ahogy mondta a dolgokat, de soha nem mondott rossz dolgokat, mindig építő jellegű volt, amit mondott, tanácsolt. Érdekes világ ez az énekes-szavazós-mentorálós világ. Tetszett Logan és Kíra között a kémia, nekem nagyon jól átjött a sorok között. A végét imádtam.

Orsolya_Mojzer>!
Ella Steel: Vágyak dallama

Az Indíték után, utalok itt az írónő előző regényére, ez a történet számomra csalódás volt. Kírát egyszerűen nem tudtam hova tenni. Nem értettem a viselkedését, a folyamatos hisztériázását. Ő most tulajdonképpen hány éves is valójában, mert amit művelt sokszor az egy kamasztól is durva lett volna. Logant az elején kedveltem, de nehezen tudom elképzelni, hogy egy közel negyvenes férfi ennyire belezúgjon egy olyan hisztérikába mint Kíra. Az egész sztori nekem túlságosan rózsaszín mámor volt. Jesse kirohanása például érthetetlen! A bonyodalmakat szinte csettintésre sikerült megoldani, ez nem megszokott az írónőtől számomra. Aminek örültem az Matt, Nora és Daniel O' Brian felbukkanása volt. Igazán sajnálom, de ez a könyv nem nekem íródott.

Beszterczei_Erika>!
Ella Steel: Vágyak dallama

„Az életünkben sokszor történik sorsfordító esemény, de az emberek nagy többsége nem is gondolná, hogy ezeket, amik akár az életünket is megváltoztathatják, ilyen apró tettekben keressék.”

IMÁDTAM!!
Nem, egyáltalán nem arra számítottam, mint amit kaptam @Ella_Steel -től. Sokkal, sokkal többet. Nem gondoltam volna, hogy Én még fogok Tőle olvasni valaha, DE nem bántam meg, hogy Anita barátnőm rá vett, sőt köszönöm is neki. Én mindig úgy gondoltam, hogy Ella az az írónő aki nem nekem ír, na de ez most 360 fokos fordulatot vett, hiszen alig várom, hogy faljam a többi könyvét is.

Még most is a hideg rá, ha Loganre és Kirára gondolok.
Egy nagyon jól megírt történet, ami teli van érzelemmel és belőlem ezt az írónő sokszor ki is hozta. Hol nevettem, hol izgultam, hol a vágyak dallamán szálltam velük és volt egy olyan fejezet, de jó pár rész is amit könnyek közt olvastam. Megmondom őszintén zenét én csak Ludányi Bettina és Marilyn Miller könyveinél hallgatok meg, naaaa de itt, mindet is, volt amit hidegrázva, hogy te jó ég, mit tesz ez a nő velem. Rég kerített ennyire hatalmába egy könyv, egy történek, egy igéző viharkék szem és egy kimagasló női karakter. Én két hangszert imádok a hegedűt és a zongorát, na de ha azon a zongorán egy Logan Keenward játszik, basszus elolvadok, mert igen mikor ő zongorázott, hallgattam a zongoraszót.

Egy picit a szereplőkről még írnék, bár nem terveztem hosszú értékelést írni :)

Kíra az én szememben rengeteget fejlődött a történetük végére. Az elején nagyon bírtam és sajnáltam is, azért ami vele történt, de voltak kirohanásai amit nem tudtam hova tenni. Becsülte azt, ahol van, mert tudta mit akar, itt értem azt, hogy nem celeb akart lenni, hanem énekes. Megérdemelte a sikert, a barátnőit és ezt a gyönyörű befejezést! Számomra, hozzám minden dalából áradó fájdalom és szerelem átjött! Az árvaházban és az azután történő dolgok miatt felnéztem rá és tiszteltem!!! A vágyak dallama vele volt teljes, egy nagyon erős női karakterré nőtte ki magát a szemembe, ahoz képest milyen fiatal, de hát az élet tanít és erőssé tesz!

Logan sokszor úgy, deeeee úgy lefejeltem volna az én kőszikla testű, de érző szívű zongoristámat, hiszen annyira sokszor volt hideg és kimért, számtalanszor, nem, hogy Kírának, még nekem is fájtak amiket mondott. Nagyon rossz volt olvasni a múltját! Nem gondoltam volna… Örültem mikor megnyílt és az őt körülvevő kősziklák elkezdtek le omlani.

A mellékszereplőket még nem ismerem, így belőlük senkit nem emelnék még ki, de nagyon szerettem mindet!

Mind a két fő karakter az én szemembe egy hosszú utat tett meg azért, hogy együtt csiszolódjanak tovább.

Felültettek a vágyak dallamára, mellyel a lelkembe lopták magukat és a szívembe kaptak billentyűt.

köszönöm, hogy olvashattam @Ella_Steel , a következő a Sors sorozat lesz !!

1 hozzászólás
Anita_Simon>!
Ella Steel: Vágyak dallama

„ Mindenkinek az életében vannak sorsdöntő pillanatok, amik váratlan fordulatokkal szolgálnak az úton, amin haladunk, hogy a sorsfordító pillanatban kellő indítékunk legyen arra, hogy jól érezzük magunkat a vágyak dallamán.”

Ohhhh Drága @Ella_Steel, ismételten hatalmasat alkottál☝️❤❤❤
Kíra könyvbéli életútján érződik a pozitív fejlődése. Bár az elején hezitált a tehetségkutatón való indulása miatt, Hayley sikeresen döntésre bírta, ami kellett neki. Kicsit hisztis p@csát játszott Kíra néhol, de ezt megértettem, pláne hogy az anyja hiánya visszaütközik (legalábbis én erre IS következtettem☺) Tipikusan elkövette a hibát, nem látta a fától az erdőt…. A családja népességét és barátait nem vette számításba egészen addig, amíg a tehetségkutató felkészülése alatt egyedül nem marad…. a jellemfejlődéséhez kellett ez a műsor, szetintem nagyon is. Barátokat meg itt is szerez, ami meglepetés számomra, hisz itt „ellenfelek”, a mai világban ritka kincs ilyen helyzetben barátokat szerezni.☝️❤
Logan Logan Logan…. egy beképzelt majom képet kapunk róla első felvonásban, aztán szépen lassan megismerjük a majom-álarc alatt rejtőző valódi Logant❤❤❤ amit IMÁDTAM❤❤❤ Megértettem miért olyan amilyen, miért veszi fel az álarcot, és imádtam a kegyetlenül őszinte beszólásait. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen gyerekkor után ilyen csodás életet élhet, rettentően fájt a szívem a kicsi Loganért, akit elszakítanak a kishugától.
Tetszett a kémia a főszereplők között, hisz ez adja a pikánsabb részeket a könyvben, amit én nem bánok☝️☺❤
Jesse kirohanása kissé túlzás volt szerintem, így nekiesni valakinek… csak kapkodtam a fejem a sorok között. DE☝️ mondjuk Jesse már csak ilyen, Kíra védelmezője, és ha azt vesszük, élő adásban lealázni ilyen szintem Kírát, valahol meg is értem. Az meg hogy Logan hagyta magát, már csak hab a tortán… Elismerte ezzel Logan, hogy elcseszte a dolgokat…
Meghan, nah őt is szívesen megismerném közelebbről is, csak hogy milyen volt a sorsa, amíg Logant elszakították mellőle❤❤❤
Az egész klán felbukkanása hatalmas öröm volt, egy kicsit újra olvasni róluk, imádom őket❤❤❤❤
Uhhh majdnem kihagytam az ikrek felbukkanását, hasamat fogva vihogtam Logan reakcióján, hatalmas jelenet volt, kellett XDXDXD
@Ella_Steel, kérlek írj, írj és írj, nem bánom ha busz-menetrendet vagy étlapot, nekem MINDEN IS KELL TŐLED☝️❤❤❤❤❤❤
K Ö S Z Ö N ÖM ❤❤❤❤❤❤❤❤

Ficere_Barbara>!
Ella Steel: Vágyak dallama

Hihetetlen érzelem gazdag könyvet kaptam @Ella_Steel tollából! Egy ízig vérig romantikus könyv, a maga minden bájával! Könnyen olvasható , mégis hatalmas élményt nyújtó könyv volt számomra! Kíra és Logan történetének minden betűjét imádtam! Érzelmek sokaságát kaptam, és én minden szó olvasásakor érzetem a vágyak dallamát!
Egy nagyon jól felépített történetet kaptam, rengeteg fordulattal, izgalommal, megismeréssel, felismeréssel, szerelemmel!
Tetszett, hogy Kíra útját végig kísérhetjük a tehetségkutató műsorban! Tetszett az érzelmeinek a sokasága , a bátorsága! Logan karaktere könnyen belopta magát a szívembe!
Vajon képes e két megtört szív újjá épülni, megnyitni a kapukat! Képes e a szerelem lerombolni a hatalmas falakat? Képes e a zene ereje magával ragadni, felemelni és megsemmisíteni minden rossz emléket?? A Vágyak dallama szárnyán minden kérésére választ kapunk! Engedd, hogy a vágy, a dallam magával ragadjon
“A színek elmosódnak, a szívek egy ütemre dobbannak, a lelkek összefonódnak, ha megtaláljátok egymást ebben a zűrzavaros világban”!
Köszönöm @Ella_Steel ezt a történetet Neked ! ♥♥


Népszerű idézetek

marilynmiller I>!

Vannak nők, akiknek nem az a feladatuk, hogy világra hozzanak egy új életet, hanem az, hogy megtalálják és hazavigyék az elbolyongott lelkeket.

marilynmiller I>!

Mert legyen egy ember bármilyen erős, jusson bármilyen magasra, legyen bármekkora a vagyona, szeretetre mindenkinek szüksége van…

BookLover0205>!

Mindenkinek az életében vannak sorsdöntő pillanatok, amik váratlan fordulatokkal szolgálnak az úton, amin haladunk, hogy a sorsfordító pillanatban kellő indítékunk legyen arra, hogy jól érezzük magunkat a vágyak dallamán.

431. oldal, Epilógus-Vágyak dallama (NewLine, 2021)

B_Kittina >!

Sem éjjelem, sem nappalom, mióta megpillantottalak téged e színpadon.
Az ész megállt, s már nem hallhattunk mást, csak hogy a szívünk veszettül kalapált.
A szó is elszállt, s mi halkan vártuk a csodát, mely egy dallal ránk talált.
A tűz hirtelen fellobbant, s a szívünk egyszerre dobbant.
A sorsunk ott s akkor összefonódott, mikor a tekintetünk összemosódott.

BookLover0205>!

Egy ölelés.
Egy kedves szó.
Egy mosoly.
Mind ingyen van. Az érte kapott boldogság mégis megfizethetetlen.

Tündenella>!

Akkor, ott, abban a percben éreztem, hogy ő az, akiért itt vagyok. Rá vártam.

Bookaholic77 >!

Vannak, akik csonka családban nevelkednek. Vannak, akik elveszítik az apjukat; vannak, akiket elhagy az apjuk; vannak, akiknek csak egy apa jut, sokaknak azonban még az sem.

2 hozzászólás
Tündenella>!

Az erő, a férfiasság, ami belőle áramlott, egyszerűen elvette az eszemet. A pillantás, a testtartás a szigorúság és a lazaság tökéletes elegyét alkotta meg.

whisperingwithwolves>!

Az ő pillantása mellett a háborgó tenger föléd tornyosuló, vad hullámai is semmivé lesznek… Egy másodpercre úgy éreztem, elvesztem.

whisperingwithwolves>!

– Már abban a pillanatban berobbantál a szívembe, amikor először kiálltál elénk a színpadra. Ami pedig tegnap történt…


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán
Vi Keeland: Szerelmi háromszög
Erica Anthony: Miután a fények kialszanak
B. E. Belle: Visszatérők
B. E. Belle: Szépségek
Anne Raven: Egy riport ára
K. M. Holmes: Miénk a pillanat
Marilyn Miller: A felejtés útján
Borsa Brown: Gyalázat és szerelem
Heniko Sakka: Süß & Turner