18. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
34. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
75. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Az ​indíték 125 csillagozás

Ella Steel: Az indíték

Matheo Morin, az, a férfi, aki bármire képes, hogy elérje a céljait.
Egy napon elérkezett a pillanat, hogy pontot tegyen az ügy végére, amin évekig dolgozott. Hogy mit kapott érte cserébe? Három év letöltendőt.
Nora Marceau házassága maga a pokol. Számára az élet a túlélésről szól. Az ehhez szükséges erőt a gyerekeiből nyeri.
A szívét elzárva tartja, a testét tárgyként kezeli, mígnem egy napon belép az irodájába Matheo Morin. A férfi iránti vonzalma ráébreszti, hogy változtatni akar.
Nora mindenkinek megadja a második esélyt, de talán hibát vét, amikor gondolkodás nélkül megbízik a pártfogoltjában…
Kiismerhetünk valakit, akivel csak pár alkalommal találkoztunk?
Felülírhatjuk a sors akaratát, ha az életünk a tét?
De a legfontosabb kérdés, kicsoda valójában Matheo Morin?

Ismerd meg a Sors-Fordítóban elkövetett tettek indítékait.

„Féltem az ismeretlentől, de sokszor úgy éreztem, a szívem már meghozta a döntést a jövőmmel kapcsolatban.”

>!
NewLine, 2021
440 oldal · ISBN: 9786155956799
>!
NewLine, Bakháza, 2020
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155956775

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Matheo (Matt) Morin


Kedvencelte 28

Most olvassa 2

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Ella Steel: Az indíték

Ella minden könyvét olvastam már, és bátran kijelenthetem, hogy sikerült felülmúlnia önmagát és megalkotnia legütősebb történetét. ♥ A legjobban a lapokból áradó finom érzékiség nyűgözött le, az erotika visszafogott volt, mégis érezhető volt az erős kémia a két főszereplő között.
Bár a fülszöveg Matt indítékait helyezi középpontba, engem Nora indítéka jobban érdekelt. Egy igazi harcos nő. ♥

1 hozzászólás
Mocori_>!
Ella Steel: Az indíték

Jajjjj, nekem ez nagyon nem tetszett.
Nagyon sok helyen felesleges volt szerintem a sok magyarázat, ugyanazt hatféle képpen leírta.
Amikor Jess családját bemutatta, teljesen elvesztem, ki kicsoda, de ez egyébként a történetben abszolút mellékes, engem mégis zavart.
Nem tetszett, hogy egyik témáról átvált hirtelen másikra.
Szóval sajnálom, ez csalódás volt!

marilynmiller I>!
Ella Steel: Az indíték

Ismét volt szerencsém még a megjelenés előtt elolvasni Ella Steel soron következő könyvét, Az indítékot.
Nehéz úgy írni véleményt, hogy az ne legyen spoileres. Talán azzal az ajánlóval kezdeném az értékelésemet, ami a könyvre is felkerült.

„Súlyos titkokkal átszőtt szerelmi történet, ami manipulatív, ravasz és szenvedélyes.”

Ez a mondat véleményem szerint tökéletesen leírja a könyvet.
Talán kezdeném a két karakterrel, akiknek ismét sikerült a szívembe lopniuk magukat.
Adott egy bukott rendőr, Matheo Morin, számomra már itt jól indult a sztori. Nagyon kíváncsi voltam arra, hogy mit miért tett, vagy fog tenni.
Hogy neki mik az indítékai…
Matt egy dögös fickó, és nagyon okos,amit fel is használ a céljai elérésében.
Legyen szó a nagy visszatérésről, vagy egy olyan nő meghódításáról, aki bizony kemény dió. Matt azonban nem adja fel. Felhasználja azokat a pozitív tulajdonságait, amik előre viszik. Mint mondtam: dögös és okos. Ez egy nő számára veszélyes kombináció.
És itt jön a képbe Nora Marceu. Egy olyan nő, akinek csupa bánat és keserűség az élete, és nem utolsó sorban Matt pártfogója.
Na ez számomra érdekes volt.
Vajon hogyan tud egy börtönviselt férfi közel kerülni egy olyan nőhöz, aki fél, aki bizalmatlan?
És itt jönnek a titkok…
Soha nem tudhatod, hogy ki mit titkol. Kit mi hajt, és mi motivál. Mert itt senki sem az, akinek mondja magát!
Ahogy Ellától megszokhattuk, itt is fontos szerepet kap a család.
Család…
Felbukkannak régi karakterek, akiket a Sors sorozatban ismerhettünk meg. Aki számomra még mindig nagyon nagy arc, az Jesse Keller, aki üde színfoltja volt a történetnek. Nagyon jó volt olvasni róluk újra. A Keller család, az a Keller család. Aki olvasta a sorozatot, tudja miről beszélek.
Család…
Csak más perspektívában.
Nora sajnos nem ilyen családban él. Hiába vannak gyerekei, akik nagyon jó fejek, az élete mégis pokol. Jó és rossz. Nevetés és könnyek…
Mattnek mindezek ellenére sikerül közelebb kerülni Norához, és itt jön a manipuláció. De vajon ki manipulál kit? Mattnek fogalma sincs, hogy mibe mászik bele. Ahogy Norának sem. És jönnek a csavarok…
Feszült figyelemmel olvastam az oldalakat, tudni akartam mindkét fél indítékát.
Ahogy megismertem, ahogy a vége felé közeledtem, újabb és újabb pofon csattant az arcomon. Olvasás közben felhúztam a szemöldököm, azt kérdezve: Mi van?
Végül mindenre fény derült, amikre nagyon nem számítottam.
Ella Steelnek sikerült egy csavaros, szenvedélyes, letehetetlen könyvet alkotnia. Ismét. Azt hiszem, ezzel a könyvvel más szintre emelte az írói munkásságát.

2 hozzászólás
Hópárduc P>!
Ella Steel: Az indíték

Először kicsit megijedtem, hogy ez is egy sablonos „maffiás” könyv lesz.
Mert azért lássuk be, hogy van belőle jó pár. De, örülök, hogy annyira még sem.Volt benne egy-két részlet, de örülök, hogy annyira nem merültünk bele.
Kicsit messziről és vontatottan indult a történet, aztán belelendültünk. Homályosan tapogatózunk, aztán szépen kitisztul a kép.
A főszereplők két külön világ, de aztán kiderül, hogy annyira még sem. A férfi karakter (Matt) a szimpatikusabb számomra, még ha „zsivány” is. :)
Üdítő volt benne Jesse és a szópárbajok. :)
A vége kicsit összezavart, de érdekesen csavarodott. :)

2 hozzászólás
pinkprincessreads>!
Ella Steel: Az indíték

Rejtélyek, izgalmak és megannyi felszabadulni vágyó érzelem

Nem titkolom, hogy az írónő ezen könyve már nagyon régóta felcsigázott és őszintén picit szomorú is voltam, amikor megtudtam, hogy előtte érdemes lenne elolvasnom a Sors- Fordítót. Viszont így utólag visszagondolva már egyáltalán nem bánom, hogy ilyen sorrendben olvastam, hisz szerettem azt a könyvet is, ezt pedig egyenesen imádom. A következő könyvajánló nem fog túl sok konkrét cselekményt tartalmazni, mert sajnos nehezen tudnék bármit is írni róla spoiler nélkül, de ettől függetlenül megpróbállak meggyőzni titeket arról, hogy ezt igenis EL KELL OLVASNOTOK!

Először is ismerjétek meg Matheo Morint. Ohh Matt, Matt, Matt. Ha olvastátok a Sors sorozatot, akkor már ismerősen csenghet a neve, de ha még nem, akkor mondok róla pár dolgot. Mattről ugyanis tudni kell, hogy igaz, hogy egykoron rendőr volt, ma mégis csak egy börtönviselt ember. De vajon miért került egykoron börtönbe, ha állítólag az igazságszolgáltatás jó oldalán állt? Valóban megérdemelte a bűntetését vagy csak egy szerencsétlen véletlen folytán került a hűvösre? Egy azonban biztos, hogy a sármján és a mérhetetlenül okos eszén ez kis kényszerpihenő sem tudott változtatni. És talán pont ez fogta meg Norat is. Nora Marceu élete sem éppen habostorta, hisz akármennyire is van családja az élete mégis egy pokol. Mitől retteg szegény nő? Miért olyan bizalmatlan másokkal szembe? Milyen hatással lesz Matt az életére?

A könyv olvasása közben picit talán te is átértékelheted a saját életedet, hiszen nagyon sok komoly és jelentőségteljes témát boncolgat. Először is a családon belüli erőszakot. Már belegondolni is rémes, hogy ezt valakinek nap, mint nap át kell élnie, de így az írónő tolla által vált számomra még ijesztőbbé, valóságosabbá. Továbbá a könyv által megtalálhatjuk mi is egy kicsit önmagunkat. Tudom, ez picit klisésen hangzik, viszont a történet elolvasása után mintha egy egészen új emberré váltam volna, mert rávilágított arra, hogy igenis csak mi tudunk változtatni a jelenlegi helyzetünkön és ha ez nehéz is, de meg kell hozzá tennünk az első lépést. Ezek mellett pedig kaphatunk egy pici maffia szálat is. Aki ismer, az tudja, hogy oda és vissza vagyok a maffiás történetekért, és mit ne mondjak, ebben Ella is kiemelkedőt alkotott.

Szóval, ha egy izgalmas, picit rejtélyes, de egyben szórakoztató történetre vágysz, ami meg van fűszerezve némi érzéki szállal és persze még fejlődhetsz is általa, akkor Az indíték garantáltan el fogja lopni a szívedet. Csak ajánlani tudom mindenkinek, de előre szólok, hogy az írónő stílusa könnyen additívvá tehet bármelyik olvasót.

whisperingwithwolves>!
Ella Steel: Az indíték

Ahogy elkezdtem olvasni, még semmi extra nem volt benne. Aztán ahogy egyre inkább haladtam előre úgy vonzott még jobban magába a kötet. Egy ültő helyben el is olvastam cirka 300 oldalt, s annyi információval és ténnyel gazdagodtam, hogy úgy éreztem kell egy kis pihenő, hogy a maradék oldalakat is fel tudjam fogni ép ésszel. Hihetetlen, hogy mennyire tudja Ella mozgatni a szálakat, ahogy a karakterek szájába adja a mondatokat és ahogy a gondolataikat irányítja. A kötet eleje egy idillinek éppen nem mondható, de annál inkább titokzatos légkört árasztó hétköznapi, szürke jelenetek összessége. Majd jön az első csavar és beszínezi az egész cselekményt, nemcsak színekkel látja el, de átmenetekkel is. Úgy színezi meg a lapokat, mint ahogy más fűszerezi az ételeket. Nemcsak Nora kap egy sejtelmes bemutatkozást, hanem Matt is, aki sokaknak már ismerős lehet. De ha mégsem az, akkor ajánlom, hogy mielőtt elkezditek Az indítékot olvassátok el Jesse Keller történetét is, amit megtalálhattok a Sors-Fordító regényben. Ezután a kis kitérő után visszaevezve Az indítékra, már az első oldalak után világossá válik, hogy ez bizony egy hamisítatlan Ella Steel regény lesz. Nemcsak mozgalmas, titokzatos, de homályos is, ami csak még inkább szítja a kedélyeket. Az írónő ebben a regényében a mérgező kapcsolatokra és önmagunk megtalálására helyezi a hangsúlyt. Kiutat mutat, s közben szórakoztat, s kikapcsol.

Megadja a kezdő löketet, ami elindíthat minket a világosság felé vezető úton. Beléd veri, hogy igenis küzdeni kell, nem szabad feladni önmagukban és még a legkilátástalanabb helyzetből is van kiút, nem szabad emellett behódolni sem. Nem szabad azt mutatni, hogy gyengék vagyunk, mert igenis monumentális erő lakozik bennünk. S ha te nem állsz a sarkadra és nem törsz ki a ketrecedből, aki ki fog? Nincs senki aki segíthetne, hiszen te magad vagy a saját sorsod kovácsa.

Te vagy az, aki irányítod a saját sorsod, s te vagy az, aki megálljt parancsolhat a legnagyobb gonosznak is. S ha ez még nem lenne elég komoly, akkor a családon belüli erőszak is előkerül, mint fontos téma és itt sem hagy vélemény nélkül, megmutatja, hogy igenis van kiút. Csodálom érte az írónőt, hogy ilyen mélységekben tud beszélni a dolgokról és a karakterein keresztül segítséget nyújtani. A kötet másik nagy csomópontja az, hogy kik is vagyunk, s hogy megtaláljuk önmagunkat az álca és a hazugságok mögött.

Mi magunk vagyunk azok, akik ezt tudhatják, s igenis elő kell bújni a függöny mögül és büszkén felvállalni azt, akinek születtünk és aki az út során lettünk. Legyen ez fájdalmas, illetve lelkiismeretet csökkentő lépés. Mindezek mellett az írónő az alvilág mocskát és az érzelmeket is belekeveri a játszmába. Mert igen, Az indíték egy játszma, az ész és a szív hátborzongatóan tökéletes tánca, ahol a tét a boldogság és a láncaink elhagyása. Mindezt egy olyan közegben alkotja meg Ella Steel, ahol boldog pillanatok, meglepő fordulatok és könnyes viszontlátások is előfordulhatnak.

A szemünk előtt születik újjá az a pillangó, aki kis zöld bábként kezdte, s a lelkünkben nyílik ki az a virág, aminek a szirmait letépkedték. Nem mondom, hogy könnyed olvasmány, mert az eddigi Ella Steel kötetek közül eddig ez a legveszedelmesebb, a legkiszámíthatatlanabb, de egyben a legszerethetőbb is. Nemcsak az új karaktereket ismerhetjük meg, hanem a régiek is visszatérnek egy-egy fejezet erejéig és reménnyel töltik meg a lapokat.

3 hozzászólás
Detty77 >!
Ella Steel: Az indíték

Nagyon fordulatos, érzelmes és különleges történet az Írónő “tollából”♥ Matt-et megismerhettük a SORS trilógia 3.részében, de erre nem számítottam. Kíváncsi voltam, mi lehet az Ő sztorija! Végig egy sejtelmes burok vette Őt körül, mindig történt valami, amitől letehetetlen volt a könyv. Nora egy elnyomott házasságban élő, okos, csinos nő, akit sosem szerettek igazán. Ez a két kivételes ember találkozik, és “buldózer” módjára bontják le egymás falait, mellyel feltör az igazi szenvedély. Nora-ból előjön egy vad és tüzes, de olykor bizonytalan NŐ. Matt-ről pedig végül kiderül, mi is volt az igazi INDÍTÉKA. Jesse “felbukkanása” óriási volt!! Annyit mosolyogtam rajtuk, a nagy szájúk, a szókimondásuk.. Imádtam♥

2 hozzászólás
t_briga P>!
Ella Steel: Az indíték

Eddig volt szerencsém az írónő összes könyvét olvasni, így erre alapozva mondom azt, hogy számomra ez most kissé más volt, mint a többi, de semmiképpen sem kevésbé élvezetes. Eszméletlenül feszült volt végig a hangulat, volt benne izgalom bőven. Ahogy a főszereplőnő, Nora is végig bizonytalansággal küzdött, hát jómagam is sokszor gondolkodtam el azon, hogy valójában mi is Matt szándéka?! Számomra ő végig kiismerhetetlen volt. spoiler Már csak azért is nehéz volt letenni egy-egy szünet erejéig, mert közben végig azon agyaltam, hogy az éppen aktuális csavar miben fog kiteljesedni. Mert csavar az volt bőven, bevallom őszintén jó pár dologra nem is számítottam. Mesterien volt szőve a történet fonala, hát le a kalappal! A végén, az epilógus előtti résznél meg egyenesen megállt bennem az ütő…
Annak örülök, hogy Ella majd’ mindig össze tudja kapcsolni az éppen aktuális könyvet egy-egy előző történetével, így kapunk egy kis betekintést az azokban szereplők további életébe. Imádom Kelleréket, és hát Jesse pedig nagyon nagy kedvencem. Tetszett, hogyha csak egy-egy epizód erejéig, de újra találkozhattam velük ismét.
Az eddigi Ella Steel könyvekkel is elégedett voltam, de külön öröm, hogy az írónő mindig képes megújulni, valami újat mutatni. Történetről történetre tudja fokozni az izgalmakat. Engem “megvett kilóra”. :)
… és hát ahogyan Marilynnél is írtam a készülő közös könyv kapcsán, melyből a könyv végén kaphattunk egy kis ízelítőt. Konkrétan leesett az állam, hogy kik is lesznek a főszereplők. Egy biztos, az is ütős sztori lesz! Nagy izgalommal várom a megjelenését!

>!
NewLine, Bakháza, 2020
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155956775
1 hozzászólás
Zsófia_Unger>!
Ella Steel: Az indíték

Hihetetlenül izgalmas és meglepő fordulatokkal teli történet, ami nem csak szerelmről és szenvedélyről szól, hanem a bizalomról is, ami a legfontosabb és egyben a legtörékenyebb is egy kibontakozó kapcsolatban. Imádtam ismét bepillantani a Keller család bolondos és szeretetteljes életébe is. Ők felejthetetlenek! Köszönöm az élményt Ella! Már izgatottan várom a következő könyvedet!

1 hozzászólás
inci81 P>!
Ella Steel: Az indíték

Azta mindenit! Tudtam, hogy Ella jól ír, azt is, hogy ezt még fokozni is tudja, de arra mégsem voltam felkészülve, hogy Az indítékban sikerül jóval felülmúlnia önmagát.
Imádom Ella Steel könyveiben, hogy annyira tudja csavarni a szálakat, hogy képtelenség kitalálni a részleteket.
Egy titokzatos pasi, egy sebzett lelkű nő, egy találkozás, mely fékezhetetlen vágyat, mély érzelmeket ébreszt.
Amikor belekezdtem a regénybe, roppant kíváncsi voltam Matheo indítékára, egyszerűen tudni akartam, hogy mi mozgatja ezt a pasast.
Nagy játékos Matheo Morin, egy nem mindennapi fickó, akinek minden durva álcája ellenére hatalmas szíve van.
Szívet tépő Nora sorsa, helyzete. Annyira szerettem volna, ha beléphetek a regénybe, hogy kiragadjam abból a fájdalmas helyzetből, amiben benne van.
Az első pillanattól fogva rokonszenves volt számomra ez a nő, aki mások számára gyengének tűnhetett, de igazából hihetetlen erő lakozott benne.
Csupaszív, erős nő, akit lelkileg meggyötört az élet, aki mindennél jobban szereti a gyermekeit, és mindent meg is tesz értük.
Minél tovább olvastam a történetet, annál inkább rájöttem, hogy Ella Steel egy olyan regénnyel ajándékozta meg az olvasóit, amely nem csupán egy lebilincselő, érzelmekkel teli romantikus történet tele csavarokkal, hanem bőven ad gondolkodni valót, számtalan kérdés bukkan fel, amelyeken az ember elmerenghet.
Persze sosem egyszerű a válasz ezekre a kérdésekre, számtalan nézőpont létezik, attól függ egy-egy vélemény, hogy honnan, milyen helyzetből látjuk a kérdést.
Az elejétől a végéig izgalmas, feszültséggel teli olvasmányt kapunk Az indítékkal. Az ember minden egyes mondatra, szóra figyel, azt várva mikor hint el az írónő egy-egy apró információmorzsát.
Fantasztikus volt, hogy felbukkantak régi szereplők, akiket imádok, merthogy nagy kedvencem a Keller család. Közülük pedig akinek a legtöbb szerep jutott, az Jesse, aki a legnagyobb kedvencem Ella Steel főhősei közül.
A történet végére a kirakós minden apró darabja a helyére kerül, minden titokra fény derül.
Ella Steelnek sikerült ismét egy csodás történetet adni az olvasóknak. Egy olyan történetet, amely lebilincselő volt, tele váratlan fordulatokkal, amelyben szinte senki sem az, akinek látszik, amelyben tulajdonképpen jobban voltak csavarva a szálak, mint eddig bármikor. Valószínűleg nem leszek egyedül a véleményemmel, amikor azt mondom, hogy Az indíték az egyik legjobban sikerült könyve az írónőnek.
Már nagyon várom, hogy ismét elmerülhessek egy újabb Ella Steel történetben

Bővebb értékelés:

https://konyvszenvedely.blog.hu/2020/05/09/ella_steel_a…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

marilynmiller I>!

Figyelmeztetés nélkül lépett az életembe és anélkül vált a részemmé, hogy időt hagyott volna arra, hogy megfontolhassam a kérdést.

marilynmiller I>!

Ebben a világban mindenkinek megvásárolható a hűsége. Nincs olyan ember, akinek ne lenne meg az ára… És ebben a világban igencsak sok olyan ember él, akinek futja az ilyen kiadásokra.

marilynmiller I>!

A jelenléte olyan, akár a vihar utáni napsütés, ami beragyogja a szürkébe öltözött eget, amit percekkel ezelőtt még a tomboló vihar sötét fellegei uraltak.

marilynmiller I>!

Azzal szemben, aki valójában vagyok, a hivatalos papírokon csak egy önbíráskodó, túlkapáson ért rendőr voltam.

marilynmiller I>!

Abba az éjfekete szempárba, ami oly sok titkot őriz, ami oly sok ígéretet rejt, amibe legszívesebben azonnal, gondolkodás nélkül fejest ugranék, ha megtehetném.

inci81 P>!

…a tetteink következményeti el kell viselnünk…

19. oldal

inci81 P>!

Néha úgy szeretnék más bőrébe bújni! Valakiébe, akinek nem kell minden másodpercét megtervezni, valakiébe, akinek nem kell minden egyes nap megjátszania magát. Valakiébe, aki tudja, mi az az önfeledt boldogság –

63. oldal

inci81 P>!

…néha még a legnagyobb harcok alatt is időt kell szakítani a játékra. Vigyázni kell, hogy a sötétség, a szemünk előtt villogó cél ne pusztítson el minket teljesen.

124. oldal

marilynmiller I>!

Egyetlen ember jelentette számomra a fényt, egyetlen ember volt, aki megmutatta a célom felé vezető utat, és az az ember Matheo Morin."

marilynmiller I>!

Tulajdonképpen mindig mindenkinek hazudtam, minden egyes szavam attól függött, hogy mit akartam elhitetni, hogy merre akartam továbblépni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Anne L. Green: Heather vonzásában
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Anita Boza: Édes borzongás
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Lakatos Levente: Aktus
Benina: Mindig és Soha
Lakatos Levente: Szeress jobban!
Anne L. Green: A sötétség fogságában
Anne L. Green: Eltitkolt múlt