Megjelenésének várható időpontja: 2020. április 20.

Utolsó ​szívdobbanás (Alexander és Maya 2.) 36 csillagozás

Ella Maise: Utolsó szívdobbanás

„Összetört a szívem Alexanderért.” – Marieke's Books
A nevem Alexander, és nem vagyok egy elcseszett hős.
Nem, ha képtelen voltam megmenteni az apró szívdobbanásokat, amiket a saját életemmel kellett volna védelmeznem.

Amikor a szívemet összeszorítja egy haláleset, ami térdre kényszerít, végül a nő után indulok, aki után hónapok óta vágyódom. Nemcsak azért, mert a gyönyörű arca az egyetlen, ami képes elsöpörni a fájdalmat, ha becsukom a szemem, de azért is, mert titkon arra vágyott, hogy helye legyen a szívemben – és nem adott számomra más esélyt.

De ha megteszem, ha elhitetem magammal, hogy megérdemlem őt, a döntéseim vajon mindent tönkretesznek kettőnk közt? És vajon ő el fogja fogadni a tényt, hogy nem kell kétszer elhagynia engem?

A nemzetközi bestsellerszerző, Ella Maise legújabb sorozatának második, befejező részében megtudhatjuk, mire képes az emberi szív, hogy feldolgozza a gyászt és újra beengedje a szerelmet.

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013422 · Megjelenés időpontja: 2020. április 20.
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
364 oldal · ISBN: 9786156013422

Kedvencelte 3

Most olvassa 5

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 51


Kiemelt értékelések

>!
Ács_Milán
Ella Maise: Utolsó szívdobbanás

A sorozat első részét nagyon szerettem, így alig vártam, hogy elolvassam a folytatást is. Viszont amennyire vártam, akkora csalódás is ért.
Pont ott folytatódott a második rész, ahol az első befejeződött. Nem volt nehéz kitalálni, hogy mi lesz a folytatása Maya és Alexander kapcsolatának, tehát nagy meglepetéseket nem okozott számomra.
A két főszereplő továbbra is szimpatikus és szerethető karakter, továbbra is érezni lehetett a köztük lévő kémiát, tüzet, lángolást, szerelmet.
Egy erotikus műfajú regények elengedhetetlen jelenetei a szexuális aktusok, de én személy szerint azt szeretem, ha nem csupán ilyen jelenetekkel van tele a történet. Itt viszont azt éreztem, hogy az írónő nagyon is az ágyjelenetekre épített… a regény nagy részében legalábbis.
Az első részhez képest nálam alulmaradt ez a rész ugyan, de nem bántam meg, hogy elolvastam.
Az epilógus cukira sikerült, talán túlságosan is.

>!
L_B_Mariann
Ella Maise: Utolsó szívdobbanás

Szerintem ez jobb volt az előző résznél. İtt tényleg szükség volt a váltott szemszögre, így Alexander gondolatait, érzéseit is megismerhetjük.
Most komolyan, hogy lehetnek ilyen szülei? Vagyis inkább az apja, hogyan viselkedhet vele szemben így. Alexander volt felesége mellé állni, a fia helyett? És ott van még persze Jackson is. A féltestvére, aki egy rohadtul, csúszó mászó rohadék! Ez aztán a család!
Maya már sokkal másabb ebben a részben. Persze még mindig, nagyon hiányzik neki az édesapja. Mégis jó úton halad a gyász feldolgozásában.
Ebben a részben Alexander az akinek szüksége van a támogatásra és a gyógyító szerelemre, amit Maya meg is ad neki. Alexander viselkedése viszont engem is nagyon meglepett. Nem értettem miért tölt annyi időt a barátjánál. Persze egy gyermek nagy veszteség egy anya számára, de nem Alexander volt a kisfiú édesapja. Egyszerűen fel nem foghatom, hogy merte kérdőre vonni Natalie. Sőt még Natalie szülei is. Az amiket kértek tőle szerintem, már nem egy barát hatásköre, felelőssége.
A vége valami cukira sikeredett, a gyerkőcökkel. :)

>!
pufivipi
Ella Maise: Utolsó szívdobbanás

Kicsivel jobban tetszett, mint az első rész, de így is csak a tucatkönyvek közé sorolnám. Nem értem miért lett ez két kötet, sok történés nem volt bennük. Olyan sablonos és előre kiszámítható. Alexander múltja lelepleződik, megismerjük a titkait, de viselkedése miatt egyre jobban távolodik tőlem. Maya végre nem könyörögtet, nincsenek felesleges körök a részéről, inkább azt éreztem, hogy csak úgy van ebben a részben, támogató,de kiemelkedő szerepe nincs.

>!
Anna_Tóth_5 P
Ella Maise: Utolsó szívdobbanás

Az elején úgy voltam vele, hogy nem értem, hogy lehetett így elrontani az első részt… Eleinte Alexanderről nem tudunk meg sok mindent azonkívül, hogy gyászol, pedig a múltja is fontos és nagyon sok lehetősége volt elmondani Mayanak a dolgokat, mégsem tette… Olyan, mintha arra kellett volna neki, hogy jól megdugja – bocsánat a kifejezésért – aztán azzal el is van intézve minden… Majd beindultak az események, szerintem, a végét kellett volna tovább taglalni, mint a sok szexjelenetet, de ettől eltekintve megszerettem ezt a könyvet. Megszakadt a szívem Alexanderért, az epilógust pedig tudtam volna sokkal tovább is olvasni :) ♥

>!
baba03 P
Ella Maise: Utolsó szívdobbanás

A második részt icipicit gyengébbnek éreztem, mint az elsőt. Persze tetszett ez is, csak Alexander viselkedésével nem vagyok teljesen kibékülve. Ebben a történetben is a gyász áll a főszerepben, csak most Alexander oldaláról. Ő veszít el egy számára több szempontból is fontos kisfiút és ezért is dönt Maya mielőbbi felkeresése mellett. Tetszett, hogy egészen Svédországig ment érte, mert szüksége volt rá. Tetszett, hogy visszacsábította Maya-t New Yorkba. Az egyetlen amivel nem vagyok kibékülve az az, ahogyan Alexander viselkedett Natalie-val és ahogyan oly sokszor magára hagyta Maya-t. Persze tökéletesen megértem, átélem Natalie gyászát, de lehetett volna karakánabb Alexander, nem kellett volna mindig mindent, főleg Maya-t otthagyva rohannia hozzá. Mikor végre a sarkára állt, megtörtént a szörnyűség. Jackson egy féreg, reméltem, hogy Alexander a nyomára bukkan, sajnálom, hogy ez nem történt meg. A család sem piskóta, hogy ennyire Jacksont és Claire-t támogatják, milyen szülő az ilyen?
A vége ismét megsiratott, egyszerűen szörnyű, hogy miket kellett mindkettőjüknek elérni ahhoz, hogy megkapják a jól megérdemelt boldogságot. Imádtam a végét, ahogyan Alexander mindent megtett Maya-ért, majd az epilógusban a gyerekeiért. Kicsit olvastam volna még a jövőjükről, de tulajdonképpen úgy volt jó, ahogy, örülök, hogy olvastam.

>!
Noncus
Ella Maise: Utolsó szívdobbanás

Az előző részben kissé hiányoltam Alexander szemszögét, de ebben a könyvben végre ő is szóhoz jutott. Nagyon szerettem ezt a könyvet is, annak ellenére is, hogy itt Maya-nak és Alex-nek még több szívfájdalom jutott, mint az első részben. Nagyon sajnáltam, hogy Alexander túl későn lépett Natalie-val kapcsolatban, és ezzel teljesen összetörte mind a saját, mind Maya szívét. De szerencsére ez a pasi az állhatatottságáról híres, így végül sikerült mindent helyre hoznia. És megkapta azt, amit egész életében a legjobban vágyott: a családot.

>!
vincze_zsuzsanna
Ella Maise: Utolsó szívdobbanás

Az első rész után nagyon vártam a folytatást…. de erre a folytatásra nem gondoltam :(
Már az első résznél megtetszett a borító és itt is nagyon gyönyörű lett….
Igaz az elején sok volt az erotikus, szex jelenetek így egy kicsit már a közepe felé zavart de utána jöttek a fordulatok.
Alexander már az első résznél kíváncsivá tett az Írónő, hogy mi történt vele a múltban, de ezt álmomban sem gondoltam hogy ilyen fájdalmon ment át, amit Claire művelt vele az elfogadhatatlan, de párszor megfojtottam volna Clairet…
Sajnáltam Mayat ahogy viselkedett vele Alxander igaz sokat befolyásolt hogy ott volt Natalie aki elvesztette a fiát és segített neki feldolgozni a gyászt..
Ebben a könyvben megjelenik a szívfájdalom, erotika, szenvedély, szenvedés és fordulatokban gazdag, mire azt gondoltam minden rendben van addigra mindig jött egy olyan karakter aki közbe lép a boldogságukba.
Jackston meggyűlöltem amit Mayával tett az elfogadhatatlan, de Alex családjának a viselkedése is fúra volt, az exet támogatták úgy hogy tudják mit tett Alexanderrel….
A könyv utolsó kb. 100 oldalát végig sírtam annyi fájdalmon kellett átélniük Maya és Alexandernek hogy nehezen lehet olvasónak is feldolgozniuk…
Az epilógus egy kicsit összecsapottnak tűnt, mert én szívesen olvastam volna még a jövőjüket egy kicsit hosszabban.
De az szívmelengedtető volt, ahogy Alexander a gyermekeit kisajátítja a Mayatól.

>!
wallery
Ella Maise: Utolsó szívdobbanás

Ha kimarad az életemből, akkor se történt volna semmi. Ez a történet abszolút felejtős

>!
Veress_Éva
Ella Maise: Utolsó szívdobbanás

Tetszett. Az én ízlésemnek túl sok volt a kínlódás. Tipikus esetek amikor ha valaki kinyitja a száját és elmondja mi is nyomasztja jóval előrébb lennének, mint ez a belső őrlődés, szomorúság stb. Persze megértem, hogy ha ez nincs akkor igazából nem sok mindenről szólna ez a könyv.
Összességében élvezhető volt, kedves, és szívet melengető befejezés, és a végén egy nem túl kellemes ugyan akkor sejthető „fordulattal”.

>!
SeRa00
Ella Maise: Utolsó szívdobbanás

Először úgy éreztem, hogy nekem igazán ragadott annyira magával, mint ez első rész, azonban ahogy egyre csak olvastam és olvastam, azt vettem észre, hogy teljesen elvesztem Maya és Alex világában.
Ez a rész még szívszorítóbb és szenvedélyesebb volt. Végre Akex szemszögéből is megismerhettük a történetet. Megismerhettük Alex-et, megtudhattuk,hogy mennyire is szereti Mayá-t. Tökéletes párt alkottak, annyira édesek voltak. Én csak szurkolni tudtam nekik, hogy végre boldogok legyenek.
Adam volt az akiről még szívesen megtudtam volna többet, valahogy annyira édes volt a kisfiúsan szégyenlős megjelenésével.
Maya nagynénje is nagyon aranyos volt. Bár nem voltak vérrokonok mégis családtagként tekintettek egymásra.
Összességében ez valóban egy nagyon szép történet!


Népszerű idézetek

>!
Anna_Tóth_5 P

A szív akkor lep meg minket, amikor a legkevésbé számítunk rá.

263. oldal

>!
penzesliza P

– Féltékeny típus vagyok, Maya.
A mosoly lassan eltűnt az ajkáról.

118. oldal

>!
Anna_Tóth_5 P

Mert néha be kell ismerni a vereséget ahhoz, hogy más utat találjunk a győzelemhez.

334. oldal

>!
penzesliza P

– Azért voltak mind szőkék, mert Claire barna?
– Igen.
– Én is barna vagyok – mondta ki azt, amit mindketten tudunk.
– Mégpedig gyönyörű barna. – Megragadtam a kezét. – Te kezdettől fogva annyira más voltál, mint a többiek!

118. oldal

>!
penzesliza P

– Mindent tudnom kell rólad, Maya. Mindent meg kell tudnom, amit csak lehet!
– Miért? – kérdezte ártatlan tekintettel.
– Mert mostantól az enyém vagy.

113. oldal

>!
penzesliza P

[…] – Ha most felkelek, biztos, hogy furcsán fogok járni, úgyhogy, ha nevetsz, vagy valamilyen frivol megjegyzést teszel, akkor megbánod! – mormolta.
– Örömmel hallom, hogy kielégítettelek, szivi.
– Ezt mondtam volna?
– Tudok olvasni a sorok között.
– Jó. Most, hogy az egód alig fér el a szobában, mit szólnál ahhoz ha felkelnék, hogy elinduljak a munkába? […]

106. oldal

>!
penzesliza P

– Soha nem múlik el, ugye? – kérdezte. – Soha nem tudod betölteni azt az ürességet.
– Állandó kísérőddé válik – ismertem be
– Azt hiszem, nem tudjuk lefejteni magunkról a fájdalmat úgy, hogy csak a jó emlékeket őrizhessük meg, igaz? Nincs visszaút.
– Egy idő után a gyász egyszerűen a lényed részévé válik, és te nem tehetsz mást, mint megőrzöd a halálod napjáig. Aztán idővel, ha majd eszedbe jut, a fájdalom helyett boldogságot fogsz érezni.

76-77. oldal

>!
penzesliza P

– Köszönöm – mondta Alexander, és apró csókot lehelt az ajkamra.
[…]
És átölelt.
Rám volt szüksége.
– Mit köszönsz? – kérdeztem hosszú csend után.
– Azt, hogy nincs senki az életedben, aki megbonyolítaná számomra a dolgokat. Azt, hogy nem zavarsz el. Hogy megengeded, hogy a magamévá tegyelek. Fogalmad sincs róla, micsoda megkönnyebbülés azt látni… azt érezni, hogy még mindig az enyém vagy.

77. oldal

>!
SeRa00

– El sem hiszem, hogy itt vagyok! – suttogtam, és megfogtam a karját.
– El sem tudom képzelni, hogy bárhol máshol legyél! –suttogta.


Hasonló könyvek címkék alapján

Carly Phillips: Forró szerelem
Penelope Bloom: Her Cherry – Megnyalnám
Alexa Riley: Mindent bele
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Vi Keeland: A beosztott
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Kendall Ryan: Szeress és akarj
Corinne Michaels: Még egyszer, kérlek