Főnix (A Fekete Város krónikái 2.) 152 csillagozás

Elizabeth Richards: Főnix

Ash ​Fisher azt hiszi, túl van minden megpróbáltatáson. Eljegyezte Natalie-t, az élet csak jót tartogat számára. De a boldogsága csak addig tart, míg fenyegető látogatást nem tesz nála Tiszta Rózsa, és ultimátumot intéz hozzá: ha nem szavaz Rózsa Törvényére, ami a sötétfajzatokat és a többi másként gondolkodót haláltáborokba gyűjti, megöli Natalie-t. Elsőre egyszerűnek tűnik a döntés, de odadobhatja-e Ash sok millió sötétfajzat életét, hogy megmentse a szerelmét? Ash rögtön megpecsételi Natalie sorsát, amikor nem képes a szerelmét feláldozni több millió sötétfajzatért. Ekkor bukkan fel Elijah Theroux, a jóképű Básztet-fiú, akit Natalie korábban kimentett az anyja laboratóriumából, ahol Elijah-t kínozták és kísérleteztek rajta. Az őrök az ő mérgéből készítették a halálos Arany Ködöt, ami a Fekete Városban kitört lázadáshoz és Ash Főnixként, a lázadás jelképeként való újjászületéséhez vezetett. Elijah most visszatér, és Ash nem kedveli: nyilvánvaló, hogy Elijah odavan Natalie-ért, és… (tovább)

Eredeti mű: Elizabeth Richards: Phoenix

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, 2014
356 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632615325 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin
>!
Maxim, 2014
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632615318 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Ash Fisher · Natalie Buchanan · Elijah Theroux


Kedvencelte 28

Most olvassa 5

Várólistára tette 88

Kívánságlistára tette 88

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Elizabeth Richards: Főnix

Nagyon szeretem, mikor az első kötetet követően a második rész is legalább annyira jó, ha nem jobb.
Nekem nagyon tetszett, kellően volt izgalmas, fordulatokban és érzelmekben gazdag, egy igazi kalandtúra.

Tudom megint nem a megfelelő hímért rajongok, de egyszerűen nem lehet nem szeretni Elijah Theroux – ot.

Mivel kedvenc nem is kérdés, hogy ajánlom! :)

>!
MFKata
Elizabeth Richards: Főnix

Az első rész sem volt rossz, de az sokkal akciódúsabb, izgalmasabb, fordulatosabb. Egy igazi kalandtúra és nekem pont erre volt szükségem. Készüljetek fel, beszippant és nem tudjátok letenni!

Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.com/2014/11/elizabeth-rich…

>!
Roni_olvas
Elizabeth Richards: Főnix

Igazán ritkán fordul elő velem, hogy szinte egymás után két olyan könyvet is elolvasok, amire aztán minden kétséget kizáróan elmondhatom: Ez igen! Ez aztán valami! Ez kedvenc lett!
Nos, most megtörtént!

Ráadásul Elizabeth Richards sorozatának első kötetét annyira szerettem, hogy biztos voltam benne, hogy ezt nem lehet felülmúlni. Meg sem fordult a fejemben, hogy tévedhetek!
Ám a Főnix nemhogy felülmúlta A sötétség városának izgalmait, egyenesen túlszárnyalta azt! Hihetetlenül mozgalmas, lebilincselő, érzelemdús regény, tele frusztráló helyzettel, idegtépő jelenettel, meglepő fordulattal! Lehetetlen letenni, és közben nem szétrobbanni a feszültségtől!
Mit is mondhatnék? Ez igen! Így kell ezt csinálni!

Nagyon-nagyon szerettem!

Bővebben a linkeknél!

2 hozzászólás
>!
perpetua P
Elizabeth Richards: Főnix

Sokkal jobban indult, mint az első, a feléig nagyon nagyon élveztem, aztán jött egy fordulat, amivel egyáltalán nem tudtam megbarátkozni, ezért nem tudom emelni a csillagok számát. :(
A hangulat egyre fokozódik Ash és Natalie körül. Egyre többen állnak a lázadók közé, hogy megdöntsék Tiszta Rózsa uralmát. Ez az állandó harckészültség és a csatározások tették izgalmasabbá ezt a részt. Tetszett, hogy a városból is kimozdultak, szélesítették az általunk megismert világ határait és jó volt újabb szereplőket/lényeket is megismerni.
Ash és Natalie szerelme töretlennek tűnik, nagyon aranyosan együtt, kedvelhető páros. De jött az izgalom miatt kötelezőnek mondható szerelmi háromszög, és ettől borultam ki teljesen… Általában szeretem, ha versengenek a lányért, illetve, ahogy mérlegeli magában a lehetőségeket, de itt ez az egész esetlen volt, kidolgozatlan. Úgy éreztem, csak azért került bele, mert „kötelező”. Amúgy is kaptunk egy nagyobb csavart a jövőjükben, ami miatt tudunk volna végig izgulni, tényleg nem hiányzott ez a szerelmi bonyodalom. :(
A vége ismét érdekesen zárult, tehát mindenképp várom a folytatást, főleg, hogy már befejező rész lesz, de nagyon sajnálom, hogy nem tudtam jobban szeretni ezt a történetet. :(

>!
deen
Elizabeth Richards: Főnix

Ash ugyan megmenekült az előző rész végén, de az igazi háború csak most kezdődik. Az államok szavazásra készülnek Tiszta Rózsa törvényéről. Míg az emberek többsége fél és nem mer ellenszegülni, addig a háttérben egyre nagyobb lesz a lázadók csoportja, akik nem akarnak elnyomást. És Tiszta rózsa is tartogat némi meglepetést a tarsolyában. Ashnek rögtön az elején nehéz döntést kell meghoznia: mi a fontosabb, egy ember élete, aki a mindene, vagy több millióé? A titkolózások a két szerelmes között már az elején elkezdődnek, és valljuk be, mind tudjuk, hova vezet, ha nem vagyunk őszinték a másikkal. Mindketten érzékelik, hogy a másik valamit rejteget, de beszélgetés helyett inkább magukban kombinálnak. Elijah, a korábban kiszabadított básztetfiú, érdekes hírrel szolgál, és felcsillan a remény, hogy véget vethetnek a terrornak. Ehhez azonban rengeteg veszteséget, árulást, szenvedést kell elviselniük. A könyv rengeteg izgalmat tartogat, a váltott szemszög kitűnően mutatja a két főszereplő vívódását. Mindketten követnek el hibákat, és valljuk be Elijah, aztán Giselle is rátesz még egy lapáttal a problémákra. Az írónő szerintem nagyon jól ábrázolja az égő városokat, a rettegő embereket, a kitartást, a bátorságot, a reménytelen harcokat. Emellett viszont nagyon okosan csepegtet néhány boldog pillanatot is az olvasónak, így ha lehet a negatív dolgok még hangsúlyosabbak lesznek. Sebastian karaktere sokkal sötétebb, mint az előző részben volt, most már egy mindenre elszánt fanatikus, szadista katona, aki ott támadja Nataliet, ahol az a legjobban fáj neki. Bár a történet végig tartogat meglepetéseket, a vége igazán csavaros, és természetesen most rögtön tudni akarom, hogy mi lesz a vége a sorozatnak.

>!
ƨɔɴом
Elizabeth Richards: Főnix

Oh Te jo eg! MOST azonnal akarom a folytatast!!!
Nagyon tartottam ettol a resztol, mert a fulszoveg alapjan ugy voltam vele, hogy nem fogja tulszarnyalni az elozo reszt, oh de mekkorat tevedtem!
A cselekmeny valami fantasztikusan zsenialis. Szinte vegig porog es korullengi egyfajta borus hangulat, ami megjobban megdobja az amugy is letehetetlen sztorit.
A szereplok kozul meg mindig Ash a kedvencem, nem is ertem miert… :D
Elijah viszont… hjajjj kuldenem nyaralni Sebastiannal egyutt, de hat nelkuluk hova lenne az izgalom?!
Mindenkinek ajanlom, mert ha az elso nem is, de ez garantaltan a kedvencek polcan fog landolni! :)

6 hozzászólás
>!
Lisie87 P
Elizabeth Richards: Főnix

Tetszett ez a rész is, majdnem végig izgalmas és szórakoztató volt a könyv, egyedül ezt a barom spoiler . Ezért is vontam le 1 csillagot. Sosem tetszett ez a megoldás, hogy ha baj van, akkor hallgassuk el a másik elől, mert nem akarunk fájdalmat okozni neki, stb. … persze általában ezzel csak rontunk a helyzeten. Ezt leszámítva jó kis pörgős volt a rész, szokatlan ilyet hallani tőlem, de meglepően sok volt a könyvben a vérontás, ahhoz képest, hogy elvileg YA.
Összegezve, jó volt, majdnem hozta az első rész színvonalát, szóval mindenképpen elolvasom a harmadik részt, meg hát kíváncsi is vagyok rá! :D

>!
Pnikolett
Elizabeth Richards: Főnix

Hű. Meglepett ez a folytatás.
Nem azért,mert az első olyan rossz volt,az is tetszett,de valahogy nem fogott meg annyira,habár már eltelt egy kis idő mióta az első részt olvastam. Bajban is voltam kicsit, mert fel kellett magamban eleveníteni mik is történtek előzőleg és valamiért egyes eseményeket kevertem az Angyalok bukásával :D igaz a kettőnek nem sok köze van egymáshoz,de nagyon egymás után olvastam ezeket a könyveket

Ebben a könyvben is ami zavart az Natalie és Ash szerelmének alakulása gondolok itt az spoiler

Egyébként a cselekmény tetszett nagyon. Pörögtek a dolgok, nem sokat lehetett unatkozni rajta,mindig történt benne valami. Elég erős párhuzamokat vontam Dan Wells-Részlegesek trilógiájával, lehetséges hogy azért,mert azt meg mostanában olvastam. Ebben az esetben ez nem baj,mert azt a trilógiát is szerettem és ahogy látom ezzel sem lesz már problémám.

Várom a befejező részt!

>!
Katara_Phoenix P
Elizabeth Richards: Főnix

Egy dolog volt rosszabb ennél a kötetnél: Amikor rájöttem,hogy nem csak ezt, de a folytatását is el akartam olvasni egy nyamvadt kihívás miatt. ._." Akkor sem adom fel!
Az első részt is utáltam, de ez – ha lehet – még katasztrófálisabb volt. Egyszerűen irritált Natalie, aki spoiler, „majd ő megoldja” alapon, (/magánvélemény helye), egyszerűen..NEM SZÓL RÓLA! ._." Komolyan, Ash lassan gondolatolvasó kell,hogy legyen ehhez a libához…
Ezúton megjegyzem, Asht még mindig nem szeretem, spoiler
Korábban úgy jellemeztem az első részt, hogy „Posztapokaliptikus Rómeó és Júlia”. A folytatás már „Egy Posztapokaliptikus Elcseszett Brazil Szappanopera”. Na,lássuk mit tartogat a folytatás!

Ezt legalább nem rakták be a 100 legjobb disztópia közé, az első rész sem érdemelte meg. *hüp-hüp*
Kidühöngtem magam, köszönöm.:D

7 hozzászólás
>!
DarknessAngel P
Elizabeth Richards: Főnix

Már majdnem elfelejtettem, miért is szeretem ezt a sorozatot. Szerencsére a Főnix eszembe juttatta, és újra elérte, hogy rajongjak minden soráért.
Érdekes volt figyelni, hogy mennyi minden változott az első rész óta, hogy az emberek, még ha nem is a többség, végre ki meri mondani, mit gondol, fel mernek lázadni.
Asht nagyon szeretem, nem kérdés, hogy ő és Natalie csodálatosak együtt. Viszont most itt van Elijah, aki egyszerűen hihetetlen, engem totálisan megfogott :D
A történet nagyon érdekes, Tiszta Rózsára még mindig nőként gondolok, a kis drámázás is nagyon tetszett, nincs kivetnivalóm.
Még a végére annyit, hogy Pollyért a szívem szakadt meg :( Alig emlékszek a szereplőkre az első részből, de szegény kislány, őt annyira sajnáltam.


Népszerű idézetek

>!
ƨɔɴом

Ahol nincs félelem, ott nincs elnyomás!

12. oldal

>!
Gothic01

Elijah bemutat egy hagyományos básztet táncot, amitől ránk jön a vihogás.
– Rendben, ti jöttök – mondja rosszkedvűen.
Ash áll fel, és eljár egy mulatságos dzsigget, ami állítása szerint sötétfajzat néptánc, de én tudom, hogy csak kitalálja az egészet. Nevetésben török ki, ahogy Elijah is.
– Kigúnyolod a tánclépéseimet, te kis szőke? – ugrat.
Bólintok.

331. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ash Fisher · Elijah Theroux · Natalie Buchanan
>!
Lili16

– Miért nem mondtad el? – kérdezem.
– Nem tudtalak még elveszíteni – vallja be. – Bocsáss meg, Ash. Mindvégig szerettelek, csak…
Megcsókolom.
(…)
– Szeretlek – suttogom az ajkához simulva.
– Bocsáss meg, hogy fájdalmat okoztam. – súgta vissza.
– Te is – utalok Giselle-re. – De most egyedül az számít, hogy együtt vagyunk.

312. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ash Fisher · Natalie Buchanan
>!
szju

Bár közvetlenül mellettem van, mintha fényévekre lenne.

47. oldal

>!
Gothic01 

– Bocs – hadarom. Mint a básztet konzul fia, inkább azt szokta meg, hogy a lányok rózsaszirmokat dobnak a lába elé, és nem, hogy odahányjanak.
Finoman megfogja a kezemet, amivel meglep. Olyan forró a keze, mint az enyém, ha a szabad tűz fölött melengetem. A csuklóján lévő arany karperecek csillognak; erre koncentrálok, mert megnyugtatónak érzem.
– Idefent ritkább a levegő – mondja. – Ettől mindenki rosszul lesz. – A lábára fröccsent undokságot nézi. – Sárgarépát ettél reggelire?
Felnevetek.

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elijah Theroux · Natalie Buchanan
>!
Gothic01

– Ha még egyszer rá mersz nézni, elharapom a torkodat – acsarog Ash a keresztfal túlsó oldalán.
Kikémlelek a válaszfal keskeny résén, és látom, hogy Ash Elijah torkát markolja. Nem kell zseninek lenni, hogy kitaláljam, Elijah engem figyelt vetkőzés közben. Micsoda szemétláda!

168-169. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ash Fisher · Elijah Theroux · Natalie Buchanan
>!
Gothic01

Azóta megizmosodott, ami nem is csoda, hiszen nem éheztetik és kínozzák. A mellkasán és a karján erősek és kidudorodnak az izmok, vastagabbak lettek a nyakizmai is. A lágyékán lévő gyönyörű, barna foltok keskeny csípőjén túl, a nadrágja korca alatt is folytatódnak, és ha nem csal az emlékezetem, a lábfejénél érnek véget. Elpirulok. Ugyan miért jár ezen az eszem?

193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elijah Theroux · Natalie Buchanan
>!
Gothic01

– Ez a zsák büdös halszagú – panaszkodik Elijah, a hangja tompán szűrődik ki.
– Azt hittem, a macskák szeretik a halat – jegyzi meg Stuart.

115. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elijah Theroux
>!
Lili16

Lehunyja a szemét. Rövidesen egyenletessé válik a lélegzetvétele.
– Ébren vagy még, Natalie? – suttogom.
Nem válaszol.
Csak most, amikor már alszik, engedem szabadjára a könnyeimet.

314. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ash Fisher · Natalie Buchanan

A sorozat következő kötete

A Fekete Város krónikái sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös
Cassandra Clare: A hercegnő
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Aprilynne Pike: Illusions – Illúziók
Melissa Marr: Veszélyes játék
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő