Kiskert ​a konyhában 3 csillagozás

Elizabeth Millard: Kiskert a konyhában

Szeretnél ​saját termesztésű zöldségeket, csírákat fogyasztani, de nincs kerted? Ez nem akadály: a könyvben ajánlott trükkök és technikák segítségével akár egy parányi lakásban is remek eredményeket érhetsz el.

Kíváncsi vagy, milyen növényeket érdemes választanod, és hogyan neveld őket, hogy alacsony költségek mellett is bőséges termésben legyen részed? A szerző hasznos tanácsokat ad a különböző ültetőedények, a talaj, a megvilágítás, az öntözés és a kártevők elleni védekezés kérdéseiben is, illetve bemutatja az egyes növények esetében a leggyakrabban előforduló problémákat, és azok orvoslását is.

Ha a csírákkal kezded, az ültetéstől számított néhány héten belül már fogyaszthatod is a saját magad nevelte aprócska, ám tápanyagban annál gazdagabb, ropogós hajtásokat. Egy kis türelemmel és némi felszereléssel azonban komolyabb zöldségfélék, például paradicsom, saláta vagy burgonya nevelésébe is belevághatsz. Ugye, milyen izgalmas napról napra lesni, ahogyan a magról… (tovább)

>!
Bioenergetic, Budapest, 2016
224 oldal · ISBN: 9789632912684

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Bori_L P
Elizabeth Millard: Kiskert a konyhában

Kicsit hezitáltam, hogy érdemes-e ilyen könyvet venni a Libri-ajándék utalványomból, amit nagy valószínűséggel nem túl nagy megerőltetés árán az internet különböző csücskeiből is össze tudnék vadászni, de egyáltalán nem bántam meg. Nagyon praktikus kis könyvecske, praktikus tippekkel és probléma megoldásokkal, emellett a szerzőnek elég jó a stílusa is, és az külön tetszik, hogy kísérletezésre biztatj az olvasót, nem pedig megmondja a tutit.
Szóval nőnek már az ablakpárkányon a mikrozöldjeim meg a borsómagoncaim, a csíráztatást már amúgy is ki akartam próbálni, és ki tudja, talán még a gombanövesztés is összejön egyszer!


Népszerű idézetek

>!
Ninácska P

Mindenképpen figyelj arra, hogy gombacsírát vásárolj, ne pedig spórát.

143. oldal

>!
Ninácska P

Gyakorlatilag bármilyen növény csíráztatható, csak némelyik jobb ízű.

133. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sigrid Heuer: Szobanövények
Hans-Werner Bastian: Stresszmentes kertészkedés
Anthony Atha: Edénykertészet
Kerti bútorok és tűzhelyek
Lelkes Lajos (szerk.): Virágoskert, pihenőkert
Kohut Ildikó: Bodza a kertben, a konyhában és a házi patikában
Thorsten Willmann: Könnyen fenntartható kertek
Sue Joiner – Vincent Gradwell – Katharine Gurney – Kay Maguire: Titkok és ötletek nagyapáink kertjéből
Natalie Faßmann: Konyhakert az erkélyen
Gideon F. Smith: Kaktuszok és pozsgások