A ​kutya lelki élete 8 csillagozás

Elizabeth Marshall Thomas: A kutya lelki élete Elizabeth Marshall Thomas: A kutya lelki élete Elizabeth Marshall Thomas: A kutya lelki élete

Mire ​vágynak a kutyák? A kérdés egyszerûnek tûnik, mégis kevesen tudják rá a választ. Számtalan könyv foglalkozik a kutyákkal, arról viszont nemigen esik szó, hogy mit csinálnának a kutyák, ha nem szólna bele az életükbe az ember. A szerzõ harminc éven át figyelte a különbözõ fajtákhoz és generációkhoz tartozó kutyái viselkedését, s szokásaik értelmezéséhez az emberi párhuzamok mellett segítségül hívta azokat a tapasztalatait, amelyeket a Baffin-szigeti farkasok tanulmányozása során szerzett. A nála élõ huskykból, mopszlikból és dingókból szervezõdött falka szigorú hierarchiát alakított ki, amelyben minden tagnak megvoltak a maga jogai és kötelességei. A cseppet sem unalmas kutyahétköznapokat mulatságos kalandok, veszélyes találkozások, meghökkentõ vállalkozások és megindító események tarkítják. Megismerkedhetünk Mishával, aki százhatvan négyzetmérföldes felségterületet jelölt ki magának igaz szerelmével, Mariával, aki örökbe fogadott egy magára hagyott kölyköt, és a kis Bingóval,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
Európa, Budapest, 2011
144 oldal · ISBN: 9789630792448 · Fordította: Erős László Antal
>!
Európa, Budapest, 1996
158 oldal
>!
Európa, Budapest, 1995
158 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630758458 · Fordította: Erős László Antal · Illusztrálta: Jared T. Williams

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

dontpanic P>!
Elizabeth Marshall Thomas: A kutya lelki élete

Több gondom is van a könyvvel. Nemigen értek egyet az írónő módszereivel, már ami a kutyák tartását/megfigyelését illeti (két példa: hagyja szabadon, felügyelet nélkül kószálni a kutyáit a városban és a környéken – hát ez több okból sem tanácsos, a másik: mindenféle és fajta, kan és szuka kutya egy élettérben, amikor a szukák tüzelnek). És bár a könyv eleve nem tudományos munkának készült, néha fájóan nem az. Ez nemcsak a szóhasználatban mutatkozik meg, de ott a legkönnyebben tetten érhető: pl. feleség – férj és csecsemőgyilkosság szavak használata kutyák esetében.
Ennek ellenére nem bánom, hogy elolvastam, mert vannak benne tényleg érdekes dolgok a kutyák viselkedésével kapcsolatban.

(Még egy zárójeles negatívum, de erről persze nem az írónő tehet: a magyar cím. A könyv eredeti, angol címe az, hogy The Hidden Life of Dogs. A kutyák rejtett élete/világa tökéletesen működő cím lenne magyarul is, és sok esetben valóban abszolút nem „lelki” életről van szó benne. Persze elismerem, ez a cím talán jobban csalogatja az olvasókat.)

pelikanbence>!
Elizabeth Marshall Thomas: A kutya lelki élete

2013-ban vettem csak úgy Magamnak ! :) Szerintem ez egy izgalmas ismeretterjesztő könyv amelyben betekintést nyerhettem a kutyák lelki életébe egy különös kutyafalkán keresztül, amelyről a gazdájuk írt. :) Kedvencem ez a könyv ! :)


Népszerű idézetek

Lisa_Sommers>!

Az a kutya, amelyik emberi szokást vett át, a férjemé volt. […]…a férjem vett magának egy tölcséres fagylaltot. Amikor először belenyalt, észrevette, hogy a kutya figyeli. Odatartotta neki a tölcsért, felkészülve rá, hogy a kutya az egészet be fogja kapni. De meghökkenésünkre a kutya udvariasan nyalt egy kicsit a fagylaltból, úgy ahogyan a gazdájától látta. […]
A férjem és ez a kutya nyolc éven át építgette bizalmon és kölcsönös kötelezettségeken alapuló kapcsolatát, amelyben egyikük sem támasztott indokolatlan igényeket, …

13. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Brian Hare – Vanessa Woods: Az okos kutya
Jan Fennell: Hallgassunk a kutyánkra!
Miklósi Ádám: A kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója
Alexandra Horowitz: A kutya szerint a világ
Korom Gábor: Neked ugatok!
Jakab Ferenc: Kutyapszichológia
Korom Gábor: Még mindig neked ugatok!
Arden Moore: Mit mond a kutyám?
David Alderton: Kutyakód
Jan Fennell: A kutya legjobb barátja