Ez ​hát a szerelem 122 csillagozás

Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem

Mi lett volna, ha Hamupipőke sosem próbálja fel az üvegcipellőt?

Hamupipőke hősiesen tűrte sorsát, de eljött a perc, amikor képtelen továbbra is eltitkolni, hogy hiányzik neki a herceg, és mostohájával is végképp elviselhetetlenné vált az élete. Nagy döntésre szánja el magát: varrónőnek jelentkezik a palotába.
Azonban amikor a király udvarban vendégeskedő nővérének szolgálatába áll, fültanúként egy nagy összeesküvés közepén találja magát. A konspirálók nem csupán a király és a herceg hatalmára törnek, de a tündérek is az ármánykodásuk céltáblái, így Hamupipőke Tündérkeresztanyja is veszélybe kerül.
Hamupipőkének meg kel találnia a módját annak, hogyan állítsa meg a cselszövőket még mielőtt túl késő lenne…

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: 8 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sorsfordító történetek Manó Könyvek

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2020
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634039068 · Fordította: Bús Teodóra

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Ginevra hercegnő · Hamupipőke · Károly herceg · Lenore


Kedvencelte 17

Most olvassa 5

Várólistára tette 162

Kívánságlistára tette 332

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem

Ez a könyv teljesen elvarázsolt.

Alapvetően a Hamupipőke nem tartozik a kedvenc Disney meséim közé, a többi rajzfilmhez hasonlítva kissé egyhangú és unalmas. Elizabeth Limnek viszont egy apró csavarból olyan varázslatos történetet sikerült megalkotnia, amelyhez még mindig nem találok szavakat. Van benne cselszövés, árulás, szerelem, mágia… minden, ami egy izgalmas, és letehetetlen könyvhöz kell.
A rajzfilmben nem sokat tudunk meg az egyes szereplőkről, itt viszont megismerjük a háttértörténetüket, motivációikat, félelmeiket, amely által sokkal emberibbek és szerethetőbbek is lettek. Számomra izgalmas fordulat volt, hogy spoiler, ami teljes ellentéte a mesében látottaknak.
Amit pedig muszáj kiemelnem, hogy végre egy eredeti magyarázatot kaptam rá, hogy miért éjfélig tart csak a varázslat!

Izgalmas és szerethető történet, amit bátran ajánlok azoknak, akik titkon még mindig imádják a Disney meséket.

3 hozzászólás
Málnika P>!
Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem

„Olyan sok minden felett nincs hatalmunk – mások büszkeségét és ármánykodását, a betegséget, a halált nem tudjuk befolyásolni. Hát nem kellene megragadnunk a boldogságot, amikor az megadatik?”

A Sorsfordító történetek ifjúsági regénysorozat új részében a Grimm testvérek klasszikus meséje, a Hamupipőke kerül terítékre. A figyelemfelkeltő kiadás az első találkozásom a retelling műfajjal, így kíváncsian vártam, milyen lesz gyermekkorom egyik kedvencét más köntösben olvasni. Az újragondolt változat abból a koncepcióból indul ki, hogy mi történt volna, ha Hamupipőke nem próbálja fel az üvegcipellőt. A minden korosztály számára fogyasztható történet nem nélkülözi a romantikát, a gonosz cselszövést és a mágiát sem, miközben Hamulány rájön, hogy az élet több lehet annál, mint hogy elviseljük és műmosolyt öltsünk. Míg az udvar annak a lázában ég, ki lehet az üvegcipellős hajadon, aki teljesen elcsavarta Károly herceg fejét, különböző érdekek ütköznek össze a monarchián belül. Az új szereplők közül kiemelkedik a király nővére, Ginevra hercegnő, aki üde színfoltja a mesének. Az izgalmas és fantáziadús feldolgozás gondtalan kikapcsolódást nyújt, miközben a színes lapszélű kiadást igazán különleges élmény lapozgatni.

7 hozzászólás
Niitaa P>!
Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2020/11/elizabeth-lim-e…

"Hamupipőke története valahogy sosem tartozott a kedvenceim közé. Félre értés ne essék, ezt is nagyon szerettem, de más mesék sokkal nagyobb hatást gyakorolt rám. Mindeddig. Elizabeth Lim Ez hát a szerelem című feldolgozása után úgy gondolom, ott a helye a kedvenceim között. A szerző megmutatta, hogy sokkal több rejtőzik ebben a történetben, mint amit eddig feltételeztem. Hamupipőke többrétű személyisége hamar megnyert magának. Átéreztem a sanyarú évek alatt magával hordott terhek súlyát és a személyisége fejlődésének üvegszilánkos útját. Csodálatos volt látni, ahogy a belső szikrája újra és újra megcsillan, majd egyre nagyobb lángba borítja lelkét. S a belső kételyek mellett egyéb klasszikus problémák is felszínre törtek, amelyek körbejárásával további színeket vitt fel a szerző története palettájára.
Szintén egy jó lépésnek tartom, hogy a lapokon Aurelais, a nagy hatalmú birodalom múltja is megelevenedik. Az olvasó nem csak az üvegcipellők csilingelő hangját hallhatja, hanem a sok éve koptatott lépcsőkön koppanó cipősarkak tompa hangját is. Minimális rálátást enged egy birodalom felépítésére, működésére. Különös figyelemmel van az egymástól eltérő anyagi helyzetben élő emberek lehetőségeit illetően, amely megadja a regény sarkalatos pontjait is. S mindemellett egy kedves történetet fog kezébe az olvasó, ahol egy csupa szív lány küzd a múltjával és jelenével egyaránt, miközben új otthonra és barátokra lel.
Izgalmas mesekönyv fiatalnak és idősnek egyaránt. Nem hittem volna, hogy ennyi értéket képviselhet. Egyszerűen elvarázsolt, hogy mennyi minden belefér úgy, hogy közben nem veszik el a részletes leírásokban. Végig fenn tudja tartani az olvasó figyelmét. Mindezek után türelmetlenül várom, hogy elveszhessek azokba a további kalandozásokba, amelyeket a Sorsfordító történetek tartogatnak még a számomra."

9 hozzászólás
BeliczaiMKata P>!
Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem

Érdekes elgondolás volt, hogy mi lett volna, ha Hamupipőke nem tudta volna felpróbálni a cipőjét és nem házasodik össze a herceggel. A rajzfilmet régen láttam, az élőszereplőset viszont mostanában is valamikor. Annak a szereplői jelentek meg inkább itt, úgy gondolom. Valóban érdekes volt a Nagyherceg viselkedése, törekvése már a filmben is, gondolom ez adta az ötletet ennek a kötetnek a megírásához. Illetve az is szerepet játszott, mint a cím is adja, hogy a szerelem nem külsőségeken, inkább egymás megismerésén kellene hogy alapuljon.
Könnyű volt olvasni, fenntartotta az érdeklődésemet, de egyszer olvasós.

csakegyluca P>!
Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem

Nagyon megkedveltem a Sorsfordító történeteket, és igazán kíváncsi vagyok a legújabb kiadásokra is. Nem volt kérdés, hogy kezembe veszem e az Ez hát a szerelmet is.
Hamupipőke története máshogy alakul, mint a hagyományos mesében. Ella nem próbálta fel a cipőt, és miután a családban kiderült, hogy hol is volt valójában a lány tegnap este a bál alatt, elküldik cselédnek jó messzire. Azonban Ella megszökik, és egy varrónő lánya talál rá az utcán. Hamupipőke a palotában fog dolgozni, az éppen itt tartózkodó királyné mellett. Miközben azon tűnődik, hogy vajon hogy mondhatná meg Károlynak, hogy ő a titokzatos lány aki eltűnt a bálról, és akit az egész királyság keres, a betiltott varázslás, a mostoha előli bújkálás, majd György herceg különleges betegsége is bekerül a képbe.
Mindig is a kedvencem volt Hamupipőke. Szerettem újra és újra átélni a történetet, miszerint a cselédlányból hercegnő lesz. A Disney remekül megcsinálta az animációt, amit remek magyar szinkronhangjaink még színesebbé tesznek. A Mi lett volna ha elképzelés itt is nagyon jól meg volt alkotva, csakúgy, mint a többi Sorsfordító történetben.
Elizabeth Lim-től olvastam már a Fénytöréseket, ami a Mulan történetét meséli el másképpen. Az nekem nagyon tetszett, és valami hasonló színvonalat vártam itt is. Viszont nem éreztem teljesen azt a minőséget, mint amit ott tapasztaltam. Biztos nagy kutató munka lehetett ez is, de valahogy jobbnak, kidolgozottabbnak éreztem a Fénytöréseket. Annál is, és ennél is észre vettem olyan részeket, ahol a cselekmény kicsivel döcögősebben, lassabban halad, és számomra unalmasak voltak azok. Ha sorrendbe kellene állítanom az eddig olvasott Sorsfordító történeteket, akkor az így nézne ki: 1. Ne érezz, ne kérdezz! 2. Fénytörések 3.Ez hát a szerelem.
Amit pedig nagyon szerettem benne, az a hangulat. Bármennyire is különbözött a mesétől a story, Hamupipőke bája, a mostohák gonoszsága, Károly szenvedélye, az állatok aranyossága és György király igazi „nagypapás” modora olyanná tette a regényt, mintha a filmet nézném. Sok jellegzetes karakter, apróság előkerült, amihez szívesen társítottam a már oly annyira ismert zenéket, mint pl.: Az álmod egyszer majd valóra vál, vagy a Csiribi-csiribá bú-t.
Tetszik, hogy tágul a tudásunk a Disney világa terén, hiszen megismerhetjük a karakterek eredeti nevét, aprólékosabban a jellemzőiket, a kedvenc dolgaikat, és még azt is, amikor Hamupipőke anyukája élt. Hiszen ki gondolta volna, hogy a Tündérkeresztanyának Lenore az igazi neve?
Hamupipőke bájos mint mindig, és ennyire szerény, kedves, becsületes embert tényleg csak a mesevilág tud kreálni. Amellett, hogy egy igazán értékes szereplő, bátorsága, merészsége nem hagy alább. Mindig is a kedvencem lesz.
Károlyba azt hiszem ennek a könyvnek köszönhetően szerettem bele. Nem volt a kedvenc hercegem, ugyanis sokáig kicsit butuskábbnak képzeltem, na nem annyira mint Herkulest, de nem éreztem annyira férfiasnak, mint mondjuk Shangot. Itt viszont kimutatta azt az érzelmes, szerelmes, szenvedélyes oldalát, amibe azonnal beleszerettem.
Összességében kalandos, aranyos, mesebeli egy regény volt, bár nem lett a kedvencem. Kíváncsi vagyok a többi Mi lett volna ha regényre is.
További: https://csakegyluca.blogspot.com/2021/07/elizabeth-lim-…

Dsheavenofbooks>!
Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem

"Bevallom, amikor a kezembe vettem a könyvet, már nem igazán emlékeztem a fülszövegre, így meglepődve vettem tudomásul, hogy hol vesszük fel a fonalat az alaptörténetben, hiszen az első bál, vagyis Hamupipőke és a herceg megismerkedése a kiindulópont. Szerencsére azonban ez egy pozitív meglepetés volt, sokkal jobban tetszett ez az in medias res kezdés, mintha újra át kellett volna élnem századjára is a mesében megismert alapokat.

Mi lett volna, ha Hamupipőke sosem próbálja fel az üvegcipellőt? Nos, ez most kiderült.

Nagyon szeretem a retellingeket, hiszen jó érzés visszatérni részben a megszokott mese világába, részben pedig egy teljesen új történetbe, viszonylag megváltozott és árnyaltabb karakterekkel, friss konfliktusokkal. Ez most sincs másképp, habár az Ez hát a szerelem sok lényeges mozzanatot megtart az ismert Hamupipőke sztoriból, mégis teljesen külön lehet kezelni a kettőt. A Manó Könyvek kiadását úgy, mint egyfajta alternatív spin-off folytatását a mesének."

A teljes értékelésem megtalálható a blogomon: http://dsheavenofbooks.blogspot.com/2021/02/konyverteke…

ap358 P>!
Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem

Hamupipőke sose tartozott a kedvenc hercegnőim közé, az alázatossága és a tehetetlensége zavart, ellenben a meseátiratokért rajongok, így nem volt kérdés, hogy ezt is olvasni fogom.
Örültem, hogy a történet bemutatta a bál estéjét is, a két szerelmes találkozását, és azt a meseszerű, mégis kedves pillanatot, amikor rövid beszélgetésük során rádöbbennek, hogy egymásnak lettek teremtve. Hamupipőke hamar belopta magát a szívembe, már a cipő széttörésénél. Végre kaptam egy olyan lányt, aki képes tenni önmagáért, és aki megáll a saját talpán. Hamupipőke nem próbálja fel a cipőt, és utána kénytelen menekülni, mígnem szolgálónak áll. A kedvessége kifizetődik, a cselekmény során fokozatosan megtérül, márpedig itt van minden: intrika, cselszövés, árulás, mágia, régi sérelmek.
Ginevrát (Károly nagynénjét, akit Hamupipőke szolgál) az első pillanattól fogva imádtam, a csípős jelleme igazán élővé tette.
Károly továbbra sem az a herceg, aki sutba vágva mindent a szerelme keresésére indulna, de ezt az írónő a politikai helyzettel, és a hercegi elvárásokkal nagyon jól kompenzálta, és valójában, miközben Károly végig csak egy helyben toporgott, ezt olvasás közben egyszer sem éreztem.
Most már biztos, hogy ezek a Sorsfordító történetek a kedvencemmé váltak, és bízom benne, hogy a kiadó a sorozat többi részét is elhozza.

Ancalimë P>!
Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem

Ez sokkal jobb volt, mint a mese, izgalmasabb és kicsit valósághűbb is. Háborúk, diplomácia, poltikai csatározás, elnyomás, manipuláció, herceg ne vegyen el nem nemesi származású nőt…. Persze meg van a varázsa a disney mesének is, de mégis élvezetesebb és hihetőbb volt így. Nemcsak maga a világ lett sokkal kidolgozottabb, hanem a karakterek is. Itt legalább Hamupipőke cselekedett is valamit, valamennyire megdolgozott a saját boldogságáért, nemcsak az ölébe hullt a luxus. És kiállt saját magáért. Nagyon örültem, hogy nem csak az ő szemszögéből olvashattuk a történetet. Mindig is szerettem volna jobban megismerni Károlyt, belelátni a gondolataiba. A mesében csak a szépségét csodálhattam, talán kétszer hallhattam beszélni. Beleláthattunk a gonosz fejébe is, ugyanis neki is jutott néhány fejezet. Új szereplőket is kaptunk, Ginevra jelenléte nagyon feldobta a sztorit.
A borító pedig gyönyörű. *-*

csfannie P>!
Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem

„Szerintem az első hercegnő, akivel megismerkedtem gyermekkoromban, az Hamupipőke volt. Kezdetben tetszett a története, de ahogy felcseperedtem, nem láttam benne mást, csak azt, hogy képtelen kiállni magáért, és hiányzik belőle az a harciasság és céltudatosság, ami megvan például Mulanban vagy Belle-ben. Éppen ezért kíváncsian vártam ezt a könyvet, és reménykedtem abban, hogy Hamupipőke karaktere átalakul. Úgy érzem, hogy ez a verzió sokkal inkább betalált nálam, mint az eredeti, és nem csak a cselekmény, de a főszereplő is izgalmasabb lett.”

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2020/12/elizabeth-li…

LepkeLány>!
Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem

Sokszor elgondolkodom egy történet folyamán, hogy mi lett volna ha ez meg az történik. Szerintem egy nagyon jó és ötletes könyv, pláne, hogy mindent szeretek ami Disney. Néhol kicsit túl hosszúnak éreztem a történetet, a közepe felé kicsit untam, de a könyv varázsa magával ragadott és a mesében éreztem magam. :)


Népszerű idézetek

Málnika P>!

Ha az életedet a haragra építed, sosem ismered meg a boldogságot.

389. oldal (Manó Könyvek, 2020)

Kapcsolódó szócikkek: harag
Málnika P>!

“Ne aggodalmaskodj – mondta magának. – Élvezd ki a pillanatot!”

285. oldal (Manó Könyvek, 2020)

Málnika P>!

Kemény munka és állhatatosság, Hamulány, az visz előre.

164. oldal (Manó Könyvek, 2020)

Caledonia_Valley P>!

– …Légy bátor, kedvesem. A boldogság felé vezető út nem mindig könnyű…

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hamupipőke · Lenore
konyvmolyblog>!

– De ne felejtsd el, hogy a boldogság nem csak egy mosoly. Ha erőlteted, nem lesz igazi.

Kapcsolódó szócikkek: boldogság · mosoly
csfannie P>!

Ha valaki közelről megnézi, észreveheti, hogy a párnára, amin az üvegcipellő áll, egy szó van hímezve. Egy szó, mely Hamupipőke és a herceg szerint még hatalmasabb, mint a mágia, az álmok, a boldog befejezés és a remény.
A szeretet.

konyvmolyblog>!

A legkisebb dolgokat is megéri kiélvezni, hisz nagyobbak felé visznek.

konyvmolyblog>!

Nem ez a lényeg? Olyan sok minden felett nincs hatalmunk – mások büszkeségét és ármánykodását, a betegséget, a halált nem tudjuk befolyásolni. Hát nem kellene megragadnunk a boldogságot, amikor az megadatik?

konyvmolyblog>!

Valahányszor úgy érezte, elég erős, hogy kibírja rosszindulatukat, mindig új módját találták, hogy bánthassák.

Caledonia_Valley P>!

Az év ezen időszakának legfőbb eseménye közelgett – minden hajadon lány hivatalos volt a bálba, melyet György király palotájában rendeztek.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Meg Cabot: Jinx
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Csóti Lili: Hetedvérig
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Margit Sandemo: Örvényben
Krencz Nóra: A követ
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya