Az édességkészítés magasiskolája, avagy bárkiből lehet a cukor művésze.
Fellebben a fátyol a lélegzetelállító, mennyei ízű és mestercukrászok munkáit idéző édességek titkairól. Kezdő konyhatündérek, gyakorlott háziasszonyok vagy csak az ünnepekkor szorgoskodó édesszájúak egyaránt találnak kedvükre való desszertet ebben a csodás könyvben.
-A cukorka és bonbonkészítés alapjai: eszközök, hozzávalók és technikák
-Lépésről-lépesre a selyemcukorka nyújtása, trüffelek formázása vagy krémes csokicsészék töltése.
-Több, mint 50 recept: vajkaramellák, csokis falatkák, keménycukorkák, nyalókák, grillázsok, bonbonok, trüffelek, gyümölcsös és diós édességek, valamint a sokoldalúan felhasználható cukormassza.
-Mentőötletek arra az estre, ha valami nem sikerülne elsőre
-Klasszikus és modernizált nyalánkságok, hagyományos és trendi alapanyagok felhasználásával.
-Díszítési ötletek, praktikus fogások, dekorációs alapanyagok, hogy a desszertek még… (tovább)
Édes meglepetések 3 csillagozás
Karamellák, csokis falatkák, keménycukorkák, nyalókák, grillázsok, bonbonok és cukormassza – a legegyszerűbbtől a legrafináltabb desszertekig
Várólistára tette 3
Kívánságlistára tette 6
Kiemelt értékelések
Aemitta>!
Elizabeth LaBau: Édes meglepetések Karamellák, csokis falatkák, keménycukorkák, nyalókák, grillázsok, bonbonok és cukormassza – a legegyszerűbbtől a legrafináltabb desszertekig
Nagyon-nagyon jó könyv! Részletes útmutató is van benne, hogy hogyan készítsük el a legnépszerűbb édességeket, sőt, tortadíszeket is bemutat, amik egyszerűen elkészíthetők. A kötetben vannak nyalókák, karamellák, trüffelek, bonbonok receptjei többek között, klasszikus és ínyenc ízvilággal. A könyv nem csak cukrászoknak lehet egy tankönyv, hanem laikusoknak is, elmagyarázza jól pl. a temperálás csínjait is. Sok színes kép mutatja be az elkészítési folyamatokat, illetve 'jó tudni' leírást is ad, hogy mire kell vagy érdemes odafigyelni.
Bár az összetevők között vannak nehezebben beszerezhető alapanyagok, de manapság internetről már kikereshető, hol lehet beszerezni azokat.
Hasonló könyvek címkék alapján
- Nagy Mária (szerk.): Cupcakes – Tortácskák ·
Összehasonlítás - Beke Csilla (szerk.): Csokoládés sütemények ·
Összehasonlítás - Borbás Marcsi: Édes békeidők II. ·
Összehasonlítás - Sandra Mahut: Nutella ·
Összehasonlítás - Mary Berry: Desszertek ·
Összehasonlítás - Szabó Zsolt (szerk.): Diós-mákos sütemények ·
Összehasonlítás - Beke Csilla (szerk.): Csokoládé ·
Összehasonlítás - Chantal Duroy – Jacques Dumolin: Olasz édességek ·
Összehasonlítás - Elek Mária: Fánkok és édes muffinok ·
Összehasonlítás - Havas Dóra: Álmaim cukrászdája ·
Összehasonlítás