The ​Historian 4 csillagozás

Elizabeth Kostova: The Historian

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Late one night, exploring her father's library, a young woman finds an ancient book and a cache of yellowing letters addressed ominously to 'My dear and unfortunate successor'. Her discovery plunges her into a world she never dreamed of – a labyrinth where the secrets of her father's past and her mother's mysterious fate connect to an evil hidden in the depths of history.

In those few quiet moments, she unwittingly assumes a quest she will discover is her birthright – a hunt for the truth about Vlad the Impaler, the medieval ruler whose barbarous reign formed the basis of the Dracula myth. Deciphering obscure signs and hidden texts, reading codes worked into the fabric of medieval monastic traditions, and evading terrifying adversaries, one woman comes ever closer to the secret of her own past and a confrontation with the very definition of evil.

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Sphere, London, 2006
734 oldal · ISBN: 9780751537284

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Juci P>!
Elizabeth Kostova: The Historian

Az elején nagyon sablonosnak és érdektelennek éreztem, aztán belelendültem. Viszont ilyen hosszú regényt csak akkor szabad írni, ha ennél sokkal jobb. :)

1 hozzászólás
littlepepper>!
Elizabeth Kostova: The Historian

Ezt az angol nyelvű könyvet Németországban vettem, nem tudtam róla semmit, ezért nagyon is meglepett a spoiler. Nagyon tetszett a nyelvezete, kellemes volt olvasni. Az elején nagyon berántott, izgalmas volt. Utazás, nyomozás, kalandozás, történelem, természetfeletti és egy kis romantika, tényleg minden van benne, talán egy kicsit sok is. És nagyon hosszú. Úgy a 2/3-ánál kicsit lelassult a tempó (legalábbis az én olvasási tempóm), úgy éreztem, nem halad a történet, csak ismétli magát különböző helyszíneken. Ha nem húzza el ennyire, jobb lett volna. De így is jó élmény volt, mindenképp megér egy olvasást.


Népszerű idézetek

littlepepper>!

It was good to walk into a library again; it smelled like home.

354. oldal, Chapter 41


Hasonló könyvek címkék alapján

Jeffrey Archer: Be Careful What You Wish For
Jaime Jo Wright: The House on Foster Hill
María Dueñas: The Time in Between
C. F. Dunn: Mortal Fire
Candace Camp: An Affair Without End
Cat Sebastian: Hither Page
Elizabeth Peters: Crocodile on the Sandbank
Deanna Raybourn: Silent in the Sanctuary
Simone St. James: An Inquiry Into Love and Death
Lisa Wingate: Before We Were Yours