Szívembe ​zárva (Maiden Lane 8.) 141 csillagozás

Elizabeth Hoyt: Szívembe zárva

A ​csinos és életvidám Lady Phoebe Batten minden vágya, hogy egy herceg húgaként a pozíciójához illő társasági életet élhessen. Ez azonban nem kivitelezhető egykönnyen, lévén a fiatal nő szinte teljesen vak, és a bátyja utasítására mindenhová elkíséri egy felfegyverzett testőr – a meglehetősen idegesítő, ámde felettébb vonzó Trevillion kapitány.
James Trevillion azután szerelt le a királyi dragonyosoktól, hogy megsérült a lába. A sántasága ellenére mégis ördögien ügyesen lő és lovagol, egyszóval nem lenne szabad nehézséget okoznia számára, hogy megvédelmezze az őrjítő Lady Phoebet. A csábító nő azonban egyre gyakrabban tereli el a figyelmét a feladatáról; így amikor Lady Phoebe emberrablók célpontjává válik, a kapitány merész lépésre szánja el magát, hogy megvédelmezze a szívének egyre kedvesebb hölgyet…

Elizabeth Hoyt a Maiden Lane-sorozat nyolcadik részében egy ártatlan, fiatal nő és egy megkeseredett katona történetét meséli el, akik hosszú utat járnak be, mire… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2018
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634521228 · Fordította: Fügedi Tímea
>!
General Press, Budapest, 2018
296 oldal · ISBN: 9789634521235 · Fordította: Fügedi Tímea

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Valentine Napier, the Duke of Montgomery · Lady Phoebe Batten · James Trevillion


Kedvencelte 16

Most olvassa 3

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Elizabeth Hoyt: Szívembe zárva

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, Bár lassan a St. Giles-i kísértet a háttérbe szorul, azért akadnak még izgalmas részek a történetben. Titokzatos alakok megpróbálják Lady Phoebet elrabolni, így a herceg és Trevillion kapitány extra óvintézkedéseket kell, hogy tegyenek. A sok cselszövés között pedig Phoebe és James rájönnek, hogy még barátságnál is többet éreznek egymás iránt. Persze ezzel a kalanddal az írónő újabb két szereplőt hozott be a történetbe (ugye a többiek már szépen révbe értek), akik lassan főszereplővé fognak válni. Bár Val herceg nekem még Lisa Kleypas Sebastianjánál is kevésbé szimpi, igazából egy hisztis kisfiúnak tűnik, úgyhogy az írónőnek nagyot kell alkotnia, hogy a későbbekben megkedveljema fickót.
A Cornwallban játszódó jelenetek kimondottan tetszettek, legalább megismerhettem a kapitány múltját is.

Sippancs P>!
Elizabeth Hoyt: Szívembe zárva

Nagyon örülök annak, hogy tartottam 3 hónap szünetet a 7. rész és e között, mert most már kellően ki voltam éhezve egy jó kis Maiden Lane történetre.
Zseniális volt ez a kötet is, az első szótól az utolsóig. Phoebe-ről sejtettem, hogy nagyon fogom szeretni, na de hogy Trevillion kapitány így belopja magát a szívembe!? Őrület!
Különösen jót tett a történetnek Cornwall, Tóbiás és Agnes, Val furcsaságait ugyanakkor nem értettem – galamb ajándékba, spoiler, zsarolás? Miért és hova?
A Harte Vigadó köré épített mellékszál viszont ígéretesnek tűnik, úgyhogy jöjjön Asa és Eve könyve!

1 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Elizabeth Hoyt: Szívembe zárva

„Elhoztad a napfényt az én magányos, szürke életembe.”

Olyan jó volt végre ismét Elizabeth Hoytot olvasni. Már nagyon vártam Phoebe történetét, és nem csalódtam. Az írónő pedig mindig képes elérni, hogy még jobban várjam a sorozat következő részét.

nope P>!
Elizabeth Hoyt: Szívembe zárva

Sokáig halogattam ezt a részét a sorozatnak, mert valahogy úgy éreztem a fülszöveg alapján, hogy számomra nem az igazi. Igazam is lett végül, mert jó volt, jó volt, de valahogy nem volt egészen kerek.
A karakterek alapvetően szimpatikusak, csakhogy Trevillion személyiségében annyira gyors a változás, hogy az már egészen hihetetlen, a szereplők közti kémia pedig alapvetően hiányzott számomra. Persze vágynak egymásra, meg egymásnak is esnek off, de nincs meg az, amikor csak úgy pattognak a szikrák a sorok között.
Az egész háttérsztori rémesen erőltetett, oké, hogy spoiler A „titkok” pedig egyáltalán nem titkok, teljes mértékben kiszámíthatóak.
A karakterek és a történet mellett a lendület is hiányzott nekem, nem mondom, hogy egyáltalán nem tartotta fenn az érdeklődésem, de letehetetlen sem volt. Egyszer jó volt elolvasni, de kedvenc egészen biztosan nem lesz.

1 hozzászólás
_Leelan_>!
Elizabeth Hoyt: Szívembe zárva

Nagyon tetszett!
Nem egészen erre számítottamn, de kellemes csalódás volt.
CoHo Maybe Someday-a óta keresek olyan műveket, ahol fogyatékossággal él a szereplő. Itt ugyebár Phoebe vak. Ez pedig adott a történetnek egy kis pikantériát. Phoebe nem siránkozik emiatt, persze nagyon ritkán megesik, de amúgy erős lány. Jól viseli ezt a sorsot. Le a a kalappal előtte! Hoyttól már megszoktam az erős női karaktereket, de szerintem eddig ő viszi a pálmát. Makacs, okos, vadóc és nagyon bátor. Néha viszont hirtelen, felindulásból képes cselekedni. Nem gondolkodik. Ebből persze Trevellionnak jó kis munkája adódik.
A kapitány túl zsémbesnek tűnt az elején, de annyira illettek a herceg húgával. Nagyon jó párost alkotnak.
Izgalmas és csavaros sztorit kaptunk, mint azt már ebben a sorozatban megszokhattuk.
Hoyt igazán tudja, hogy is kell felcsigázni az olvasót. Nincs felesleges dráma, nincs felesleges időhúzás. Mindennek megvan a maga szerepe és nem unatkozik az olvasó.
Nappierre nagyon-nagyon kíváncsi vagyok. Kleypas már egyszer elérte nálam, hogy egy utálatos hapsit megszeressek. Izgatottan várom, hogy Hoytnak vajon ez sikerülni fog-e.

meteoritastar>!
Elizabeth Hoyt: Szívembe zárva

Ez egy nagyon aranyos történet volt, ha csak arra gondolok, hogy egy vak lány és a testőre kibontakozó szerelmét követhettem nyomon.
Szeretem az ilyen könyveket.
Jókat mosolyogtam, ahogy Trevillion próbálta tartani a távólságot. Próbált erös lenni Phoebe mellett.
Izgalmakban is volt részem, bár semmi körömrágosdi. De így volt jó. Bár, a végén, kicsit felnevettem. spoiler
Nem volt nagy rejtély, hogy ki a rossz fiú. Sajnálom, ez lehetett volna csavarosabb, ahogy Trevillion is lehetett volna erősebb kicsit a Phobevel szemben és akkor többet mosolyogtam volna. De így nagyon tetszett ez a könyv.
Val szimpatikus lett. Az a galamb meg…. Ez még inkább felkeltette az érdeklődésemet Val iránt.

/Én kicsit felcseréltem a részek. Olvastam már az 1. 2. 3. részt. utánna ezt a részt. A következő részek következtek nálam ez után. 8. rész, utánna meg a 4. rész. Teljesen élvezhetőek voltak így is. Mivel már korábban megtudtam, kikövetkeztettem pár dolgot, így nem volt részem olyan spoilerben, ami új lett volna nekem. /

Trice29 P>!
Elizabeth Hoyt: Szívembe zárva

Továbbra is meggyőző a sorozat. Ez a rész is izgalmasra, érzelmesre, nagyon szerethetőre sikerült. Trevillion kapitány jelleme már korábban is felkeltette az érdeklődésemet, szerencsére most sem csalódtam benne. Phoebe is egy tündéri lény, megérdemelte a szerető társat és a boldogságot! ♥

Dora_Sullivan>!
Elizabeth Hoyt: Szívembe zárva

Akárcsak az elődeinek, úgy ennek is megvolt a maga sajátos menete, hangulata és élvezetessége.
Bár volt már ettől „kedvencebb” rész, ebben a sorozatban, de mégsem tudtam 5*-nál kevesebbet adni erre.
Mert meglepő volt, romantikus hangvitelű, és nem mellesleg szerethető is.

Phoebe karaktere a korábbi részektől eltekintve, sokkal erőteljesebb volt. Eddig amolyan a háttérben meghúzódó személy volt, aki csak volt… de ebben a sajátjában, igazán kellemes meglepetést okozott nekem.
Megszerettem a személyét.
Határozottan tetszett az, hogy szembe szállt mint a bátyjával, mint a kapitánnyal, és hogy nem hagyta magát elnyomni.

És akárcsak ő, maga a kapitány Trevillion is kellemes meglepetés volt számomra, akárcsak korábban Godric… viszont ha kettőjük közül még inkább meglepetéssel volt rám, az a kapitány személye volt.
Bár a korábbi részekben is egyre szimpatikus arcát mutatta, ebben még inkább szimpatikus volt, sőt mi több szerethető is.
Szerettem a gondolkodását, az odaadását, a védelmező oldalát.
És legfőképpen azt szerettem, hogy nem nyomta el Phoebe-t, ha nem mindig sikerült meglátnia azt a lányban és a lány körül, amit más nem.

Remek párost alkotott az írónő kettőjükből. És egy aranyos, szerethető romantikus történetet is. :)

l_moni>!
Elizabeth Hoyt: Szívembe zárva

Nagyon de nagyon tetszett!
E.H. szenzációs karaktereket hozott össze ebben a könyvben. Pheobe és a kapitány is nagyon szimpatikus, együtt pedig fenomenálisak.
Imádtam a szócsatáikat, a morgolódásukat.
A meghitt, közös jeleneteiket.
Érezni lehetett végig a szikrát közöttük. Nem volt túlbonyolítva, felesleges szenvedés beleírva. Jók voltak együtt :)
A herceg azért néha kiütötte a biztosítékot.
Kedvenc lett, újraolvasós.

ncsn87>!
Elizabeth Hoyt: Szívembe zárva

Nagyon, nagyooon imádtam! ♥ Amikor meg tudtam, hogy az övék lesz a következő kötet, éreztem, hogy nem fogok csalódni és így is lett. Hatalmas kedvenc lett! *.*
Phoebe jó szívű, erős nő, ahogy minden nap küzdött a világgal… James meg kicsit bezárkózott, de szenvedélyes, ugyancsak erős egyéniség. Imádtam a kezdeti csatáikat. Izzott a levegő közöttük. Viszont, amikor végre megadták magukat a vágyaiknak… Hát, huh… Perzselő volt. Gyönyörűen, túlfűtötten voltak megirva az erotikus részek. ♥ Meg az is csodaszép volt, ahogy egymásba szerettek, ahogy kialakult ez a szoros kapocs, kölcsönös bizalom, szeretet közöttük.
Tényleg le a kalappal Hoyt előtt, nagyon szép volt! ♥
Ezt a sorozatot olvasni kell! Ne hezitáljatok!
Kíváncsian várom a folytatást, ami nem lehet elég hamar a kezemben! :D spoiler

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

krisztin1>!

– Az ember sok hibát elkövet az élete során, köztük van pár kisebb, lényegtelenebb, és vannak olyanok is, amelyektől minden megváltozik. De az a lényeg, hogy aztán túllépjen rajtuk, és élje tovább az életét. Mert ha ott ragad a múltban, és olyasmikkel foglalkozik, amiken már nem tud változtatni, akkor neki vége.

Sippancs P>!

Az embernek néha meg kell botlania, hogy érezze: él – nem gondolja?

120. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lady Phoebe Batten
krisztin1>!

– A bátyja herceg, milady…
– De ő is kifújja az orrát.

Kapcsolódó szócikkek: James Trevillion · Lady Phoebe Batten
Sippancs P>!

– Nem fogom megcsókolni – közölte a kapitány olyan határozottsággal, mint ahogy a bíró mondja ki a halálos ítéletet.
– Miért nem?
– Nagyon jól tudja, miért nem!
– Nem – tiltakozott Phoebe lassan, elgondolkodva. – Nem, nem mondhatnám, hogy tudom. Úgy értem, ismerem az érveit: olyan öreg, mint a Temze; rangban alattam áll; én túl fiatal és könnyelmű vagyok, maga túl komoly; és a többi, és a többi, de nekem igazából semmi okom rá, hogy ne csókoljam meg. – Szünetet tartott, hogy levegőt vegyen, elgondolkodott, aztán kiegészítette a megállapítását. – Kivéve persze, ha igaz az egyik a következők közül: maga (a) egy igazságszolgáltatás elől menekülő, szökött gyilkos, vagy (b) titokban nős. Igaz valamelyik?
– Micsoda?
– Igaz, hogy maga – ismételte a nő türelmesen – egy igazságszolgáltatás elől menekülő, szökött gyilkos, vagy titokban nős?
– Hisz tudja, hogy nem igaz! – tiltakozott a férfi dühösen. Tiszta szerencse, hogy Phoebe makacs, mert ez a hangnem sok más fiatal lányt elkedvetlenített volna. – Phoebe…
– Tehát egyáltalán semmi okom rá, hogy ne csókoljam meg újra.

144. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csók · James Trevillion · Lady Phoebe Batten
9 hozzászólás
Fairymysz>!

Néha komolyan könnyebb lenne az élet, ha az ember egyszerűen fejbe csaphatná az urakat!

143. oldal

krisztin1>!

Talán Phoebenek igaza van. Talán az embernek néha meg kell botlania, és el kell esnie, ha élni akar.
Ő pedig azt akarta, hogy Phoebe éljen.

zöldelefánt P>!

Trevillion a saját józansága megőrzése érdekében elfordult. És a becsülete érdekében. Ez a nő tizenkét évvel fiatalabb és száz évvel ártatlanabb nála. Egy herceg lánya és egy másik herceg húga; hamvas, vidám, gyönyörű.Trevillion csak két töltött pisztolyt, egy sánta lábat és egy kőkemény szerszámot tudott felmutatni.

1 hozzászólás
krisztin1>!

– Hogy nézek ki?
– Mint aki sírt.
A nő akarata ellenére is elnevette magát az egykedvű választól.
– Tudom, hogy borzalmasan festek, de igazán hazudhatott volna.

Kapcsolódó szócikkek: James Trevillion · Lady Phoebe Batten
miaow P>!

– Néha cseppet sem kedvelem magát, Trevillion kapitány.
– Végtelenül hálás vagyok, hogy csak néha, milady – felelte a férfi, és helyeslő mormolással megállította az állatot.

19. oldal

Kapcsolódó szócikkek: James Trevillion · Lady Phoebe Batten
miaow P>!

– Többé nem fenyegetheti meg MacLeisht, kegyelmes uram. Világos?
– Mint a Temze sötét vize.

111. oldal


A sorozat következő kötete

Maiden Lane sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Az ördög télen
Lisa Kleypas: Apja lánya
Diana Gabaldon: Szitakötő borostyánban
Julia Quinn: A herceg és én
Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc
V. E. Schwab: Addie LaRue láthatatlan élete
Julia Quinn: A másik Miss Bridgerton