Egy ​ágyban a szörnyeteggel (Maiden Lane 7.) 119 csillagozás

Elizabeth Hoyt: Egy ágyban a szörnyeteggel

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lily ​Stump kisfia kifulladva rohan az anyjához: egy szörnyeteg van a kertjükben. A nagydarab, vad külsejű férfi üres tekintete azonban meggyőzi a nőt, hogy nem kell az idegentől tartania, élhetnek egymás mellett, a számukra menedékként szolgáló, düledező épületben meg a parkban. A csonka kis család és a néma idegen mindennapjai lassacskán összefonódnak, ám a nő egy nap megdöbbentő felfedezést tesz: a rejtélyes férfi cseppet sem együgyű, a bamba arc csak álca.

Mit titkolhat, mi vagy ki elől rejtőzik? És vajon mi lehet a hallgatása mögött? Szóra bírhatja-e őt Lily? Elég-e ehhez a zsigeri vonzalom, amely egyre leküzdhetetlenebbé válik kettejük között, vagy kénytelenek lesznek üzenőfüzetekre hagyatkozni a találkozásaik során? És ha a rejtélyre fény derül, az vajon nem választja el őket örökre egymástól?

Elizabeth Hoyt regényében két súlyos titkot cipelő ember kerül izgatóan közel egymáshoz; megtapasztalva azt, hogy megszólalni, megszólítani a másikat vágyat, szerelmet… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2017
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520238

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Valentine Napier, the Duke of Montgomery · Apollo Greaves · Asa Makepeace · Lily Stump


Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Elizabeth Hoyt: Egy ágyban a szörnyeteggel

Ez a történet egy kicsit más volt, mint a sorozat többi része. Kilenc hónappal az előző rész történései után játszódik. A leégett Hart mulató kertjét szeretnék helyrehozni. Itt bujkál Apollo a hatóságok elől kertészként dolgozva. Csak Artemis és Asa tudnak róla, amikor ideköltözik a híres színésznő kisfiával és idős szolgálójával, no meg egy csintalan kiskutyával. Érdekes Szépség és a szörnyeteg feldolgozás kerekedik ki a helyzetből, csak egy kicsit rövidke. Sajnos a híres spoiler is hiányoltam. Az írónő újabb szereplőket hoz be a sorozatba, kíváncsi vagyok, kikkel folytatja.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Elizabeth Hoyt: Egy ágyban a szörnyeteggel

"- Tudod, hol vagyunk?
– Igen.

– A szívedben… és az enyémbem."

Talán ez a rész nem került annyira közel a szívemhez, mint az előzőek, de akkor is egy igazi, izgalmas, romantikus Hoyt regényt olvashattam. *-*

Sippancs P>!
Elizabeth Hoyt: Egy ágyban a szörnyeteggel

Többet vártam ettől a résztől, vagyis inkább Apollótól, már csak a bedlami háttere és a folyton emlegetett morózus termete miatt is. De alig jutottam el az 50. oldalig, már éreztem, hogy kopik az előző részek varázsa. Talán ha az írónő a sok viszontagság után kicsit kérgesebb szívvel áldja meg, vagy meghagyja őt élete végéig spoiler, közelebb kerül hozzám, így viszont nekem ez most túl szép kategória volt – amellett persze, hogy vágytam a boldog befejezésre.
Montgomery ezzel szemben sziporkázott, imádtam minden egyes megmozdulását, az egész nemtörődöm, arrogáns, piperkőc jellemét. Olyan kár, hogy az ő könyvére még ennyit kell várni!

6 hozzászólás
kellyolvas P>!
Elizabeth Hoyt: Egy ágyban a szörnyeteggel

Remekül szórakoztam a könyv olvasása során, teljesen kikapcsolt, megszerettem a főhősöket is és ahogy szert tudok tenni rá, be fogom szerezni a sorozat többi részét is. A szerző stílusa nagyon olvasmányos, tetszett, hogy nem erőltette túl a romantikus szálat, hangsúlyos volt a cselekmény maga, és olyan fordulatokat is belevitt, amitől konkrétan leesett az állam. Korábban olvastam már néma főhőssel történetet, ezt igazán nehéz lehet megírni, főleg ha külső szempontból kapjuk a leírást és nem épp a néma szereplő fejében vagyunk. A szerző mégis remekül megoldotta ezeket a részeket. Tetszett nagyon Lily karaktere, két lábbal a földön járó, gyakorlatias, erős nőt személyesített meg, akiben meg lehet bízni, akire rá lehet bízni a titkokat. Egy dolog volt, ami zavart, úgy éreztem a nevekkel nem bánt szerencsésen a szerző, főleg a kisfiú Indio neve volt több mint furcsa. Amúgy is különleges volt a heterokrómiás szemeivel, a nevével már nem játszottam volna. És még egy, miért kellett annyiszor hangsúlyozni, hogy a vicomt nem éppen jóképű? A teste viszont….
Bátran ajánlom azoknak is, akik hozzám hasonlóan nem olvasták az előzményeket, garantáltan kikapcsoló, könnyed olvasmányra számíttok!

Adri93>!
Elizabeth Hoyt: Egy ágyban a szörnyeteggel

Elizabeth Hoyt kalapot emelek előtted, megint fenomenálisat alkottál. Egyre jobb és jobb lesz a sorozat. Alig várom a következő részt, ha a kezemben lenne, már akkor is késő lenne .

SzAngelika>!
Elizabeth Hoyt: Egy ágyban a szörnyeteggel

„A szépség és a borzalom egyaránt része az életnek.”

Ez a könyv hozta mindazt, amitől számomra letehetetlenné válik egy történelmi románc. Tartózkodott az unalomig ismert kliséktől, meglepő fordulatokkal teli, csavaros sztorit kerekített a csöppet sem mindennapi karakterek szenvedélyes szerelembe esése köré, és közben még némi humort is képes volt megvillantani. Őszintén, csak ajánlani tudom.

Bővebben: http://angelikablogja.blogspot.hu/2017/08/elizabeth-hoy…

Trice29 P>!
Elizabeth Hoyt: Egy ágyban a szörnyeteggel

Nagyon szerettem ezt a történetet is. Hoyt varázslatosan tud mesét faragni, valóságossá tenni egy ókori történetet :O) Nagyon megkedveltem mindkét főszereplőt, persze a kisfiú is igazi vagány csibész volt. Nagyon várom már Phoebe történetét! Ezt a sorozatot nem lehet megunni!

3 hozzászólás
ncsn87>!
Elizabeth Hoyt: Egy ágyban a szörnyeteggel

A sorozatban az első borító, ami gyönyörűre sikeredett és illik hozzá. A cím tökéletes. Teljesen beleestem. ♥ A Minótaurosz legendája is teljesen passzolt a regényhez. Ez volt az első talán, amit nekem úgy igazán eltaláltak. A fordítás továbbra is fantasztikus.
A regény maga tetszett, de valahogy ez a rész kicsit kevésbé szippantott be, nem tudom megmagyarázni miért. Minden tetszett, a főszereplők, a történetvezetés, a cselekmény… Mégsem ragadott teljesen magával úgy, mint az előzőek.
Imádom Apollot. ♥ Az ilyen pasik jönnek be valamiért. Magas, nagyobb darab, erős, értelmes, érzelmes, de nem nyálasan. Lily is fantasztikus nő. A kisfia nagyon édes, na meg Nárc is. :D
Montgomery eléggé felkeltette az érdeklődésemet. Túl piperkőc, de van benne potenciál. Kis huncut, titokzatos. *.*
Alig várom a következő részt! Phoebe és Trevillion könyve izgalmasnak ígérkezik. *.*

7 hozzászólás
_Leelan_ P>!
Elizabeth Hoyt: Egy ágyban a szörnyeteggel

Imádtam!
Apollo már az előző kötetben is felkeltette a kíváncsiságomat. Nem hiába, hisz szegény férfival nagyon sok minden történt. Tipikus hős karakter, pont olyan, amilyeneket szeretek a hasonló történetekben.
Sokat szenvedett, kemény kötésű, kicsit mogorva és durva, de nagyon szépen tud szeretni. *-*
A hiányosságától még inkább a szívemhez nőtt, maradhatott volna úgy :D
Lily karaktere talán egy kicsit gyengébb, mint az előzőek, de ő sem utálható. Igazából remek anya, jó színésznő.
Szerettem a történetet, szerettem a párosukat!
A cselekmény és a történet Hoythoz méltóan izgalmas, fordulatos! :)
Montgomery hercege nagyon érdekes karakter! Valóban agyoncsapni való és sokszor rálép az ember utolsó idegszálára is, de nagyon csípem :D
Akaroma könyvét!!! :D remélem lesz :P
Jah és a mi kis Trevellion kapitányunk *-* Nagyon remélem, hogy az a lányka lesz a párja :)
A sorozat elején nem gondoltam volna, hogy ennyire a szívemhez nő e a sorozat, de csak buzdítani tudok mindenkit, hogy olvasson Hoytot! :)
Nem a megszokott habos-babos, cukormázas történelmi romantikus. Igen csak van benne ármánykodás és véres részek. Szenvedés és fájdalom, meg persze romantika :DDD
Nem áradozok tovább, olvassátok és megértetek engem! :)

l_moni>!
Elizabeth Hoyt: Egy ágyban a szörnyeteggel

Tetszett de valahogy nem az igazi.
Nem ragadott magával az eleje, nekem igazán értettem, miért is szerepel ebben a sorozatban. Nem illik bele.
Lily kedves hölgy, de túl sokat nem tudtunk meg róla azon kívül, hogy színésznő, az anyja is az volt, az apja meg egy szegény ember.
Apollo már érdekesebb figura, miatta volt érdekes a könyv. A vad külseje, a némasága, a nagy szíve és a sok szeretet ami benne van.
A történet átlagos, a vége összecsapott. Túl könnyedén és naivan lett megoldva, szerintem legalábbis.


Népszerű idézetek

Sippancs P>!

– Hadd kérdezzem meg – szólt Montgomery vontatott hangon –, megzavartam valamit?
– Nem, de hívatlanul tör be az otthonomba! – csattant fel Makepeace.
– Meghívásra várni szörnyen unalmas dolog – mondta a herceg egy nagy sóhaj kíséretében –, és megfigyeltem, hogy sokszor nem érkezik meg, amikor az ember a leginkább szeretné.

166. oldal

Sippancs P>!

– Artemis Batten, Wakefield hercegnéje a testvéred – sziszegte.
– Csss – suttogta Apollo.
– A húgod egy átkozott hercegné!
– És?
A férfi furcsán nézett rá, mintha mi sem volna természetesebb annál, hogy az ember lánytestvére egy hercegné.
– Ez azt jelenti, hogy a herceg a sógorod.
– Elég nagy barom, ha ez számít valamit.

178-179. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Apollo Greaves · Lily Stump
Sippancs P>!

– Nincs mentség arra, ha valaki megüt egy nőt, bármilyen nőt, de főleg azt, akit állítólag szeret.

241. oldal

Sippancs P>!

– Hol vagyunk?
– A kert… szívében – felelte Caliban mely, reszelős hangon. – A jövőbeli… kertem… szívében… a labirintus… közepén.
Lily megborzongott a szavak hallatán. A hely semmiben sem különbözött a kert többi részétől, de feltételezte, hogy egy park szíve éppúgy tud rejtőzködni, mint egy emberé.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Apollo Greaves · Lily Stump
[névtelen]>!

– Ő James Trevillion kapitány, akit a bátyám fogadott fel mellém, hogy akár egy láncra vert kutya vigyázzon rám, mintha valami finom húsos pite volnék.
– Hölgyem, én inkább almás piteként gondolok önre – motyogta Trevillion kapitány, …

Sippancs P>!

Lily a kandallóhoz ment, amelynek a párkányán ott állt a borosüveg, és figyelmen kívül hagyta Maude rosszalló ciccegését.
– Köszönöm – mondta Edwin, amikor átvette a poharat. Belekortyolt az italba, majd elfintorodott. – Jóságos ég, ennek olyan az íze, mint…
Lily tágra nyitotta a szemét, és jelentőségteljes pillantást vetett Indióra.
– Mint egy sáros pocsolyának – fejezte be Edwin könnyedén a mondatot.
– Hű! – jegyezte meg Indio érdeklődéssel. – Megkóstolhatom?

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lily Stump
miaow P>!

– Egy szép nap még valaki meggyilkolja önt álmában – felelte Apollo, miközben egy legyintéssel elutasította a neki felkínált bort.
Tiszta fejjel akarta végigcsinálni az estét.
– De csak ha átjut a csapdákon, amelyeket felállítottam – vetette oda a herceg félvállról.
Valószínűleg csak viccelt, de nem volt elképzelhetetlen, hogy Montgomery csapdákkal rakta tele a hálószobáját, hiszen olyan volt, akár egy keleti nagyúr.

176. oldal

miaow P>!

– Ó, a tapasztalatom szerint bizonyítékot könnyedén lehet fabrikálni – vetette oda a herceg félvállról, miközben egy marcipánnarancsot pottyantott a teájába.
Érdeklődéssel figyelte, amint alámerül.
Rövid, döbbent csend támadt.
A herceg egyszer csak mintha észrevette volna, hogy valami nem stimmel. Felpillantott, kék szeme ártatlanul elkerekedett.
– Valami probléma van?

168. oldal

Sippancs P>!

– (…) Miért kellene engem kivételesen óvni az ilyesmitől?
– Azért – mondta a férfi, és az ölébe húzta –, mert te jelented a fényt és a vidámságot az életemben, és ha hagynád, az életem hátralevő részét azzal tölteném, hogy megvédjelek az ilyen borzalmaktól.
– Az lehetetlen – suttogta a nő. – A szépség és a borzalom egyaránt része az életnek.
– Lehet, de ettől még megpróbálnám – erősködött Apollo.

245. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Apollo Greaves · Lily Stump
Szerafina P>!

– A pokolba, Montgomery, hát meddig kell még várni, hogy végre cselekedjen?
– Ó, rendben – felelte a herceg durcásan a háta mögül, és lábon lőtte Richardot.
A férfi üvöltve rogyott a földre. Lily pislogott.
– Mit…?
A herceg a homlokát ráncolva nézte a pisztolyát.
– Egy kicsit jobbra húz. Az ágyékára céloztam.


A sorozat következő kötete

Maiden Lane sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gayle Callen: Bűnös szerelem
Julia Quinn: Mr. Cavendish, ha jól sejtem?
Amanda Quick: Csábítás
Jennifer Ashley: Az elrabolt menyasszony
Heather Graham: A kalóz kedvese
Gayle Callen: Az ellenség lánya
Iris Johansen: A Szél Táncosa 2. – Szélvihar
Mackenzi Lee: Úriemberek kézikönyve: a bujaságtól az erényekig
Juliet Grey: A fényűzés napjai
Johanna Lindsey: Foglyom vagy, szerelmem