Bűnös ​szándék (Maiden Lane 1.) 143 csillagozás

Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék

Egy ​férfi, akit az ösztönei és a vágyai vezérelnek, és egy nő, akit a múlt sötét titka kínoz. Egy izgalmakkal, szenvedéllyel és szenvedéssel teli nyomozás London leghírhedtebb nyomornegyedében, ahol bűn és vágy kéz a kézben jár. Lazarus Huntington mindig is híres volt mindennapinak éppen nem nevezhető vágyairól. Egy nap a szeretőjét holtan találják – gyilkosa különös kegyetlenséggel vette el a lány életét. A férfi úgy dönt, időt, pénzt és fáradságot nem kímélve felderíti, ki végzett a nővel. Londonnak e bűnözőktől és utcalányoktól hemzsegő nyomornegyede azonban ismeretlen terep a számára, így hát elhatározza: segítőt fogad. Választása az erényes és szemérmes özvegyre, Temperance Dewsra esik, aki a helyi árvaház vezetője. A férfi egy igen egyszerű ajánlattal áll elő: ha a nő a kalauza lesz a környéken, ő cserébe lehetőséget teremt Temperance-nak arra, hogy a csőd szélén álló árvaházat megmentse. A gyanútlan özvegy végül vállalja a feladatot, de nem is sejti, pontosan kinek és mire… (tovább)

Eredeti mű: Elizabeth Hoyt: Wicked Intentions

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2013
344 oldal · ISBN: 9789636434830 · Fordította: Melis Pálma

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Lazarus Huntington (Lord Caire) · Temperance Dews


Kedvencelte 10

Most olvassa 1

Várólistára tette 97

Kívánságlistára tette 62

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék

„… az ember lelkében akkor is ott élhet a szeretet, ha képtelen arra, hogy kimutassa.”

Azt hiszem örülök, hogy végre befejeztem, de ugyanakkor nem fogom azt írni, hogy ne tetszett volna, csak egyszerűen a vége nagyon untatott.
Maga a történelmi korszak mindig is érdekelt, de ebből a puritánságot leszámítva nem sokat tudtam meg, bár valószínű csak nekem vannak efféle igényeim, amikor egy történelmi romantikus címkét meglátok.
Ezért is vontam le az egy csillagot, soknak éreztem a cicomát és arra a kérdésemre, hogy spoiler, szóval mikor ilyen válaszok nélkül maradok, nem vagyok elégedett. Főleg úgy nem, hogy bár ez egy sorozat, mégis minden egyes kötet más – más párról szól.
Picit még azért él bennem a remény, hogy fellebben az a bizonyos függöny és megtudom amit akarok, de ezt csak később fogom megtudni.
Ettől függetlenül tetszett a nyomozás és az érzelmek különböző árnyaltsága is.
A karakterek bár fejlődtek, nem erre volt a fő hangsúly fektetve, ami pedig egy bizonyos álarcost illeti, sajnos én pontosan sejtem, hogy ki az. És ha igazam van csalódott leszek, de nagyon….
Szóval tetszett, de azért nem estem tőle hasra, annyira viszont elegendő volt, hogy érdemesnek találjam folytatni a sorozatot. Kíváncsi vagyok a többiek történetére is.

10 hozzászólás
>!
Sippancs P
Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék

Muszáj azzal kezdenem az értékelést, hogy édes istenem, minden egyes Lazarus által kiejtett „Mrs. Dews”-ba beleborzongtam! Mint valami függő, úgy csüngtem ennek a férfinek a szavain, és esküszöm, hogy még a pihék is felálltak a karomon bizonyos beszélgetések (pl. bordélyház) alkalmával! Hoyt asszonyság valami fantasztikusat alkotott a személyében, egy látszólag rideg, az élvezeteket kedvelő (de még hogyan! ;)), belül azonban meleg, szeretnivaló lordot.
Ami a történetet illeti, teljesen levett a lábamról, a maga nemében felüdülés volt a sok báli szezon között nyomornegyedről és árvaházról olvasni. A nyomozós szál is teljesen rendben volt, én a végéig találgattam, hogy ki lehet a gyilkos, és bár egyelőre egyik Makepeace-testvér sem került igazán közel hozzám, biztos, hogy folytatni fogom a sorozatot.
Fél csillagot pedig csak azért vonok le, mert volt néhány dolog, amit vagy hiányoltam (epilógus Lazarus és Temperance részéről), vagy furának találtam (Temperance „szerelmi vallomása”).

21 hozzászólás
>!
Csoszi
Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék

Tavaly olvastam először az írónőtől, és biztos voltam benne, hogy folytatni fogom az ismerkedést. A történet izgalmas. A 18. századi Londonban játszódik, és nem csak a kiváltságos réteg, az arisztokraták csillogó életét mutatja be, hanem a város sötétebb oldalát, a St. Giles nyomornegyedet, ami tele van alvilági figurákkal. Nagyon tetszett a nyomozás a gyilkos személye után. A főszereplő Lazarus és Temperance remek párost alkottak. Nagy reményeket fűzök a folytatáshoz.

>!
General Press, Budapest, 2013
344 oldal · ISBN: 9789636434830 · Fordította: Melis Pálma
>!
ncsn87
Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék

Eleinte furcsa volt kicsit az egész, túl sötétnek találtam, talán ez a jó kifejezés rá. Nagyon kontrasztos volt Lisa Kleypas Wallflowers sorozatához képest, amit ezelőtt olvastam, az sokkal vidámabb, humorosabb. Ez is tetszett, csak először nem tudtam hova tenni magamban. Aztán, ahogy kezdtem megismerni a szereplőket magukat, a lelki világukat, úgy sodort magával jobban engem is Hoyt.
Teljesen más oldalát mutatta meg az írónő ennek a kornak. A mocskosabb, a sötétebb, a vágyakkal és a szenvedéllyel telibb oldalát. Hmmm… fincsi volt. *.* ♥ Számomra picit lassan haladt az egész a végkifejlet fele, nem vagyok teljesen elégedett, de amit a végén kaptam, az kárpótolt mindenért, minden értelmet nyert. Izgalmas volt!
Lazarus és Temperance tökéletes páros. Amennyire azt hitték, különbözőek, pont hogy annál inkább összeillettek minden tekintetben. Lazarus… Oh, te jó ég… ♥ Vajon milyen lesz Hoyt többi férfi karaktere ezek után, mert a barátosnéimtől @BeccasBubbles -től és @Nüx_Játékterme -től csak jókat hallottam róluk. Mindenestre alig várom a következő kalandot, a következő párost! ;)

4 hozzászólás
>!
Valeria729 P
Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék

Az elején kicsit nehezen rázódtam bele, de a közepétől már nem tudtam letenni. A legjobban az tetszik, hogy kiléptünk a csillogó báltermek és szalonok világából. spoiler Azt hiszem először a hatodik részt olvastam, aztán a harmadikat, de most az első után elolvasom sorba a teljesebb összképért.

1 hozzászólás
>!
Navi P
Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék

Jó volt, bár nem a megszokott történelmi romantikus. Bálok helyett nyomornegyed, úri kisasszonyok helyett szajhák. Véresebb és durvább volt az átlagnál, s nagyobb hangsúly volt a szexen. Furcsa volt Lazarus, valahogy nem tudtam elképzelni, hogy ilyen férfi márpedig létezhet. Temperance szerethető és érthető karakter volt, bár a végén, ahogy bebizonyította, hogy ő márpedig szereti Lazarust, hát, inkább kínzásnak tűnt, mint szerelmi vallomásnak. A bűnügyi szál sem volt eléggé kifejtve, a tettes, hát, nem tudom. Igazából én most Silence, a Kísértet és Lady Hero történetére vagyok kíváncsi.

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék

Miért nem olvastam én eddig az írónőtől?
Nekem nagyon tetszett. Tartalmaz mindent, amit egy történelmi romantikus könyvnek tartalmazni kell! ( @Sippancs még „azt” is! Szóval ajánlom a sorozatot. ;-))
Mégsem tucatkönyv, valahogy közvetlenebb, szókimondóbb, nem az a habos babos, rózsaszín álomvilágos. Persze a kötelező HEA elem itt sem maradhat el! ;-)

4 hozzászólás
>!
anikho P
Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék

Igazából nem értem, miért halogattam eddig ezt a sorozatot.
Mmmm..

Pedig milyen élvezetes volt!
Nagyon szerettem.
Olvastatta magát, észrevétlenül repültek az oldalak. Mindig úgy lett vége egy fejezetnek, hogy na most még nem tehetem le.

Caire és Temperence jó páros voltak, szerencsére nem drámázták túl ezt az egészet. Szerettem őket.

Silence szála már most érdekel! :D
De ahogy olvasgattam már a többi rész értékeléseit, nem kell tartanom Griffin és Hero könyvétől sem.. :)

>!
Dora_Sullivan
Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék

Először is kezdeném azzal, hogy: Nem is értem miért várattam magam ennyi ideig e könyv elolvasásával. S hogy, hogy-hogy ennyi ideig csak kerülgettem ezt a könyvet, azt sem értem… S folytatnám azzal, hogy ez nagy hiba volt tőlem, mert ez egy nagyon jó könyv volt.
Imádtam minden sorát, minden pillanatát. Akárcsak a két főszereplőt is.
Maga a fülszöveg is kellő figyelemfelkeltő, de maga a teljes könyv, nah az valami más. Valami sokkal jobb.
Az már nem titok, hogy nagyon szeretem a történelmi romantikus regényeket, ahogyan az sem, amelyekben még valami különös rejtély, nyomozás, titokzatosság is szerepet kap, épp ugyanannyit mint az a bizonyos szenvedélyes vágy is, amely egymás karjaiba űzi a két főszereplőt. Éppen ezért rettentően örültem annak, hogy e könyv elolvasására hajtottam meg a fejemet, mert imádtam. Többet kaptam mint amire számítottam.
Szerettem ahogyan Caire és Temperance megnyíltak egymásnak, és ahogyan egymás mellett, egymás által váltak s lettek igazán önmaguk lenni. Szerettem, ahogyan Caire lépésről – lépésre kezdte felfedezni azt, hogy mit is jelent neki a nő. Ahogyan azt is szerettem, hogy Temperence a végére beismerte ön magának, hogy nem okolhatja magát az érzései és a vágyai miatt, amit Caire-nek köszönhet.
S szerettem, ahogyan ezek ketten egymásra leltek, *.*

Temperence húgát, Silence-t sajnáltam a végén, de abban reménykedem, hogy az írónő, jobb életet, egy olyan férfit sodor majd az útjába, aki nemcsak megbízik benne, de tényleg s igazán fogja majd őt szeretni, nem úgy mint William…

S ahogyan nem rég, Hawkins-ban, magában Hoyt-ban is egy olyan íróra leltem, akinek tetszik az írás stílusa… akivel akár még szorosabbra is fűzhetem a kapcsolatomat, így olvasás téren. ;)

>!
katalinko
Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék

Nagyon tetszett, izgalmas fordulatos volt. Végre megismerhettük London sötétebb oldalát is. Lazarus és Temperance nagyon összeillő párost alkottak, már az elejétől fogva. Tetszett a történetük és kíváncsian várom a folytatásokat is! :)


Népszerű idézetek

>!
Csoszi

– Éppen bocsánatot kér tőlem, Lord Caire?
– És mi van, ha igen? – kérdezte halkan. – Elfogadná a hódolatomat?
A nő lesütötte a szemét.
– Nincs szükségem arra, hogy a lábaimnál heverjen.
– Nincs? – kérdezte Lazarus könnyedén. – Talán akkor én igénylem, hogy ott találjon.

>!
SzAngelika

… az ember lelkében akkor is ott élhet a szeretet, ha képtelen arra, hogy kimutassa.

251. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Lord Caire nagyon… tisztességes ember, és nagyon kellemes megjelenésű, úgy látom.
Temperance ránézett. Nell az ajkába harapott.
– Azt hiszem, a haja miatt, olyan hosszú, sűrű és csillogó. És ezüstszínű! Annyira feltűnő.
– Nekem a szeme tetszik – ismerte be Temperance.
– Tényleg?
Egy csöpp tea volt az asztalon, és Temperance a mutatóujjával megérintette, majd egy kört rajzolt az asztalra.
– Még soha nem láttam ilyen kék szemet. És a szempillája olyan sötét a hajához képest.
– Elég szép az orra – mondta Nell elgondolkodva.
– És széles a szája, ívelt az ajka. Észrevetted?
Nell akkorát sóhajtott, hogy az felért egy válasszal.

>!
SzAngelika

… az ember ingatag és hálátlan teremtmény.

196. oldal

>!
Ingryd

– Természetellenesen kedvelem a marcipánból készült édességeket.

112. oldal, 6. fejezet

>!
krisztin1 P

(…) – Hogyan lehetne szavakkal leírni a zenét? Lehetetlen feladat. Van, aki érzi a csodát, és van, aki nem.

>!
Csoszi

Lazarus figyelte, amint Mrs. Dews arca először rózsaszínre, majd mélyvörösre vált, és még így, legyengülve is valamiféle izgalmat érzett az ágyékában, ami több volt puszta testi vágynál. Egy pillanatra szúró fájdalmat érzett a mellkasában, valami furcsa vágyódást arra, hogy megváltozzon az élete, a személyisége. Hogy talán kiérdemelhetne egy ilyen nőt is.


A sorozat következő kötete

Maiden Lane sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó
Sylvia Day: Idegen a férjem
Kathleen E. Woodiwiss: A láng és a liliom
Amanda Quick: Ne nézz hátra!
Nicole Jordan: A szerelem foglyai
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Gayle Callen: Bűnös szerelem
J. D. Robb: A halál fényében
Julie Garwood: Kastélyok