Az ​éjszaka ura (Maiden Lane 5.) 109 csillagozás

Elizabeth Hoyt: Az éjszaka ura

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A St. Giles-i kísértet épp négy útonállóval küzd egyszerre, amikor egy pisztolycsővel találja szemben magát, és a fegyver el is sül. Az első lövés nem talál, de az asszony, aki rászegezi a pisztolyt, bosszúszomjasan egy újabb fegyvert emel a magasba… A nő pedig nem más, mint a felesége.
Godric St. John remeteéletet él londoni házában, a nappalait könyvek között és kávéházakban tölti, az éjszakáit azonban portyázással a St. Giles-i nyomornegyed veszélyekkel teli sikátoraiban. Godric két év óta nem találkozott a feleségével, aki a vidéki birtokról csak rendszeres, meleg hangú leveleivel adott hírt magáról. Most azonban itt áll előtte az asszony, a haja kibomlott, az arca kipirult, a tekintete vad és szenvedélyes…

Elizabeth Hoyt könyve egy megtört, visszafogott férfi és egy csupa szív, életteli, ám a veszteséget ugyanolyan jól ismerő nő regénye. Képesek-e eljutni egymás szívéhez, van-e pillantás, érintés, szó, amely a halottnak hitt fát is virágba boríthatja?

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2015
302 oldal · ISBN: 9789636438340
>!
General Press, Budapest, 2015
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636438050 · Fordította: Danyi Andrea

Kedvencelte 12

Most olvassa 2

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Sippancs P>!
Elizabeth Hoyt: Az éjszaka ura

Istenem! Fogalmam sincs, hogy az írónő hova tudja ezt még fokozni a további részekben, de én már most is menthetetlenül bele vagyok szerelmesedve ebbe a sorozatba és a főhőseibe!
Nagyon tetszett ez a rész is. A fülszöveg alapján eleinte kicsit össze voltam zavarodva, nem értettem, hogy St. John felesége, akire korábban halottként utaltak, hogyan kerül a képbe, aztán mikor leesett, hogy ez már a spoiler, akkor villant fel az égő az előző rész epilógusa miatt.
Sajnáltam Godricot és Megst, amiért veszteségből indult a házasságuk, de úgy gondolom, hogy Griffin ajánlatánál jobb nem is történhetett volna velük. Ha eleinte nehezen és érzelemmentesen is viszonyultak egymáshoz (az a pár együttlét, jaj!), nagyon hamar bebizonyosodott, hogy van számukra boldog, közös jövő, amihez viszont elengedhetetlen volt az spoiler.
Az epilógus ezúttal sem okozott csalódást, alig várom, hogy olvashassak a spoiler St. Giles-i kísértetről, illetve aki miatt még felcsillant a szemem, az Apollo.
Mondtam már, hogy mennyire imádom ezt a sorozatot? :)

4 hozzászólás
_Leelan_ P>!
Elizabeth Hoyt: Az éjszaka ura

Az elején nem gondoltam volna, hogy Godrick és Megs párosa ennyire tetszeni fog.
Megs egy nagyon céltudatos és aranyos fiatal hölgy, aki hamar megismerte a fájdalmat. A fájdalom több szintjével és fajtájával is találkozott,mégis újra tudott mosolyogni, ami nagyon szimpatikussá tette számomra.
Ez a lány nem csak külsőleg szép,de belülről is. Erős és nagyon bátor.
Godric hasonló fájdalmat élt át, mint Megs, ő azonban belemerült ebbe. Mégis… Képes volt egy döntést hozni, amivel egy fiatal leány életét megváltoztatta.
Ebben a könyvben nem csak a romantika és a St. Giles-i kísértet ügyeiről van szó. Sokkal nagyobb hangsúly van a szereplők lelki vívódásain, a sebeiken, majd a gyönyörű gyógyuláson.
Egyet sajnálok, hogy az elején Godric egy idős embernek lett beállítva, aminek a képétől nehezen szabadultam :/ talán még a fejemben el is túloztam az öregségét xD
Ettől eltekintve ettől a könyvről kaptam eddig a legtöbbet ❤ , Megset is nagyon-nagyon szerettem. Godrick viszont nem ütötte meg Mick és Winter szintjét :D

5 hozzászólás
ncsn87>!
Elizabeth Hoyt: Az éjszaka ura

Hoyt nem tud hibázni! Imádtam ezt a részt is! ♥
Megs mindig is a kedvencem volt, de Godriccal együtt tökéletes párost alkottak. Kiegészítették, meggyógyították egymást. Fantasztikus, hogy Hoyt úgy tudta mindezt róluk elém tárni, hogy teljesen átéreztem a fájdalmukat, a veszteségüket… Zseniális írónő. Mindig tudja tovább fokozni, amikor már azt hiszem, nem lehet. Átéreztem a fájdalmukat, hogy ez a továbblépés mennyire nem könnyű nekik. Az együttléteik az elején… Összetört a szívem miattuk. :(
Artemis nagyon felkeltette az érdeklődésemet spoiler. Bár nem tudtam a következő könyv fülszövegét, de kitaláltam, ki lesz az ő párja. Izgatottan várom! spoiler
Nem akarom, hogy ez a sorozat valaha véget érjen! ♥♥♥

3 hozzászólás
anikho>!
Elizabeth Hoyt: Az éjszaka ura

hmmmhmmm. Nyilván élveztem ezt a történetet is.

Itt két megsebzett főszereplőnk van, akik már egyszer voltak igazán szerelmesek, és vesztették már el ezt a szerelmet.
A sztori boncolgatja, hogyan lehet tovább lépni.., már ha lehet egyáltalán. Megs-et kedveltem, tényleg nagyon életvidám lány. Godric pedig a „begyöpösödött” "öregúr".. Ami ne már! 37 éves könyörgöm! Már írták előttem, hogy túltolták ezt az idősebb jelzőt.. és valóban. :S :D

Mindenesetre ők ketten elkezdenek nyitni a másik felé, és újra feléled bennünk a szerelem. Ami korábban halottnak tűnt, valójában nagyon is él a vastag kéreg alatt. Megjegyzendő, nagyon tetszett a metaforikus párhuzam, a fa és Godric között.

Artemis és a Herceg kapcsolatára való utalásokat imádtam! Jézusom… :P :D

Tóth_Orsolya_3 P>!
Elizabeth Hoyt: Az éjszaka ura

Aki még nem olvasta Hoyt ezen sorozatát és szereti a történelmi romantikát, akkor azonnal tegyen félre mindent, és kezdjen bele, mert ez a sorozat No.1. a kategóriájában!
Imádtam Godrick és Megs párosát, két megtört lélek, akik képesek túllépni a múlt fájdalmán és egymás mellett egy csodaszép jövőt építeni.
Szeretem, ahogyan az írónő mindig csepegtet egy kis információt a következő rész főszereplőiről is, így nagyon várom a következő részt! Remélem az is jön hamarosan!!! :-)

SzAngelika>!
Elizabeth Hoyt: Az éjszaka ura

„… a St. Giles-i kísértet, a gyengék védelmezője, akitől mindenki tartott. Ő volt az éjszaka, valamint a kerület ura…”

A György korabeli, a megszokott történelmi románcoktól kissé talán komorabb hangvételű, ugyanakkor szellemes, s okos történet teli van buja szenvedéllyel és édes romantikával, ám mindemellett nem nélkülözi az érdekfeszítő titkokat, valamint az izgalmas akciót sem, hisz a másodszálat egy rejtélyes leányrablási ügy felderítése, valamint egy gyilkos kézre kerítése adja.

Bővebben: http://angelikablogja.blogspot.hu/2015/09/elizabeth-hoy…

3 hozzászólás
Dora_Sullivan>!
Elizabeth Hoyt: Az éjszaka ura

Winter története után, megvallom igencsak nagyot lestem azon, hogy ez Codric könyve és hogy ő is egy a St. Giles-i kísértetek közül. Nem számítottam rá. De tetszett ez a fordulat, és maga a karakter is akit végig hozott.
Tetszett, hogy az eddigi visszahúzódó karakterből ilyen tüzes, szenvedélyes és nem mellesleg kedvelt férfit ismerhettem meg.
Viszont a korábbiaktól függően, a női karakter nem lett épp a szívem csücske. Meg-et nem igazán sikerült megkedvelnem. Csak éppenséggel nem vált ellenszenvessé a karaktere. Viszont ennél előrébb nem jutottam vele.
Hol olyan benyomást tett rám a történet során, hogy többet érez Codric iránt mint azt bemerte volna vallani, hol pedig olyant, aki csak kiakarja használni a férfit. És ez nagyon nem jött be.
Megértettem azt, hogy az első szerelem elvesztése, ráadásul a szeretett férfi elvesztése mily szenvedéssel járt számára, amelyet egy spoiler. Ezt követően persze nem is azt vártam, hogy majd újra képes lesz majd szerelembe esni Codric-ba, De az, amiért felkereste a férfit nos nálam az okkal kissé kiverte a biztosítékot…
Pláne meg, hogy ő csak kért, mint sem adott volna…
Viszont a vége… az olyan lezárást biztosított, és hozott amit tudtam szeretni.
Tetszett, hogy végére nem csak Codric személyiségének teljes változását és az elengedett múltját követhettem végig, de Meg ráébredését arra, hogy nem élhet a múlt árnyaiban, nem ragadhat meg a múlt szerelemben, ha ott van az orra előtt az új szerelem, egy olyan férfi mellett aki mindvégig tisztelettel és óvón bánt vele.

Megs személyétől függően a könyv hozta azt a fajta hangulatot és vonalat mint a korábbi részek.
Örültem, hogy felbukkantak a korábbi szereplők is. Így számomra teljes és igazi egy sorozat, ha a korábbiakról is lehet olvasni/hallani. *-*

A_Shara>!
Elizabeth Hoyt: Az éjszaka ura

Remélem soha nem ér véget ez a sorozat. Szívmelengető történet, szeretni való szereplők. Hamarosan itt a következő rész :))

1 hozzászólás
Trice29 P>!
Elizabeth Hoyt: Az éjszaka ura

Hoyt úgy hat rám, mint egy finom bor, ellazít, boldoggá tesz :o)
Most sem csalódtam benne. Nagyon tetszett a történet (bár már lassan listát kell írnom a kísértetekről).
Godrick és Megs elragadó jellemek, örültem a boldogságuknak. Kicsit hiányoltam, hogy keveset tudtunk meg a segítő lánykereskedőről. Megért volna egy pár oldalt, hogy miért kereste a vörös kislányt.
Remélem sok rész jön még!

Annie04>!
Elizabeth Hoyt: Az éjszaka ura

Az előző rész végén kaptam egy érdekes csavart, ami ebben a folytatásban tovább bontakozott. Bizony, ez a rész sem volt unalmas, a krimi és akcióvonallal nem is volt semmi baj. Viszont a főszereplők már más tészta. Godric úgy ahogy volt, csudajó karakter. Hamar megkedveltem a kissé zsémbes figurát, viszont asszonykáját, Griffin húgát, Megst, nem.
Szövevényes és szomorú események vezettek ahhoz hogy ők ketten házasságra lépjenek, amit nagy érdeklődve olvastam, de Megs azért igen sűrűn kezdte kiverni a biztosítékot. Ha erőt veszek magamon, megértem az indokait, de ahogy sokáig Godric-hoz állt, azt nehezen veszi be a gyomrom.
Szerencsére a kishölgy nem maradt meg nálam a negatív oldalon, viszont jó sokáig irritált a karaktere, a gondolkodásmódja. De ez a részlet nem von le a könyv értékéből, mert összességében nagyon szerettem ezt is.


Népszerű idézetek

Tóth_Orsolya_3 P>!

…Godric csak a fülébe suttogott, rekedten, de olyan közelről, hogy a lány szinte érezte ajka melegét.
– Kivel szeretkezik, asszonyom? Mert annyi bizonyos, hogy nem velem.

Deszy P>!

Úgy tûnik, a beszélgetés a nõk számára a boldogság egyik különleges kifejezési módja.

miaow P>!

Megs a magasba emelte az egyik ujját, mert eszébe jutott valami, és Moulder felé fordult. – Van segítsége a ház vezetésére, ugye?
– Volt néhány erős legény és szobalányok is, de ők lassacskán mind elmentek, helyettük pedig nem vettünk fel senkit. – A férfi vállat vont, és felnézett, mintha a mennyezetről lógó pókhálókban fészkelő pókokhoz beszélt volna. – Csak egy Tilly nevű lány maradt itt, asszonyom, ő meg viselős lett egy hónappal ezelőtt. De ennek nem én vagyok az oka!
Minden szem Godric felé fordult, aki dühösen kapta fel a fejét. – Én sem!

38. oldal

SzAngelika>!

Megs szemöldöke felszaladt. – Maga a legőrjítőbb férfi a földön!
Néhányan feléjük fordultak, de Godric ezt a gyalázatot már nem hagyhatta szó nélkül.
– Én? Én lennék őrjítő? Biztosíthatom, asszonyom, hogy inkább ön az! Én még soha életemben nem rendeztem jelenetet…
– Most pedig már a másodikat csinálja! – vágott vissza Megs.
Gyerekes válasz volt, de mélységesen felbosszantotta Godricot, ahogy a felesége próbálta lerázni magáról a felelősséget, aztán újra elszakította őket a tánc ritmusa.
Így természetesen a feleségéé lett az utolsó szó.

93. oldal

SzAngelika>!

D’Arque ekkor suttogva megszólalt: — Megdöbbentett az udvariassága, St. John. Talán tartanom kell attól, hogy kést vág a bordáim közé?
Godric rezzenéstelen arccal fordult a vicomte felé. Azt hajlandó elfogadni, hogy Megs csupán információt akart kicsikarni ebből a piperkőcből, de a flörtölést nem hajlandó elnézni neki. — Úgy véli, megérdemelné?
A másik oldalán Griffin mély sóhaj kíséretében susogta: — Kétségkívül megérdemli, St. John, de a hölgyeket talán zavarná a műélvezetben, ha a páholyban vér folyna.

152. oldal

Sippancs P>!

(…) Godric ismét eltűnődött, vajon honnan tudnak a nők mindent a lélek dolgairól anélkül, hogy kimondanák.

275. oldal

krisztin1>!

Megs felvonta a szemöldökét. – Maga a legőrjítőbb férfi a földön!
Néhányan feléjük fordultak, de Godric ezt a gyalázatot már nem hagyhatta szó nélkül.
– Én? Én lennék őrjítő? Biztosíthatom, asszonyom, hogy inkább ön az! Én még soha életemben nem rendeztem jelenetet…
– Most pedig már a másodikat csinálja! – vágott vissza Megs.

Zeraphic>!

Megs a magasba emelte az egyik ujját, mert eszébe jutott valami, és Moulder felé fordult. – Van segítsége a ház vezetésére, ugye?
– Volt néhány erős legény és szobalányok is, de ők lassacskán mind elmentek, helyettük pedig nem vettünk fel senkit. – A férfi vállat vont, és felnézett, mintha a mennyezetről lógó pókhálókban fészkelő pókokhoz beszélt volna. – Csak egy Tilly nevű lány maradt itt, asszonyom, ő meg viselős lett egy hónappal ezelőtt. De ennek nem én vagyok az oka!
Minden szem Godric felé fordult, aki dühösen kapta fel a fejét. – Én sem!

2. fejezet

krisztin1>!

Jobb, ha az ember inkább sodródik az árral, különben megfullad.

krisztin1>!

– Igazán örülök, hogy megismerhetem önt, Miss St. John – felelte a férfi széles mosollyal. – Bevallom, a szépsége elkápráztat.
– Nem lehet túl kellemes érzés – felelte Sarah, amikor a lord felegyenesedett. – Remélem, nem vakítom el annyira, hogy ne találjon ki a szobából.


A sorozat következő kötete

Maiden Lane sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lorraine Heath: Mindent egy lapra
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem
Papp Csilla: Azon is túl
Jay Crownover: Rule
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem
Brittainy C. Cherry: Lebegés
Courtney Cole: Ha velem maradsz
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Kim Karr: Kötődés