A ​sötétség hercege (Maiden Lane 6.) 124 csillagozás

Elizabeth Hoyt: A sötétség hercege

Maximus ​Batten tizennégy évesen válik Wakefield hercegévé, miután szüleit egy rablás során kegyetlenül meggyilkolják. A férfi azóta járja St. Giles utcáit, és harcol a bűn ellen; reménykedve, hogy egyszer bosszút állhat. Egy sötét éjjel két hölgy segítségére siet, kimenekítve őket az erőszakoskodók karmai közül, amikor elkapja az egyik nő bátor, meg nem alkuvó pillantását. Mi lakozhat a szelíd vonások, az egyszerű, barna ruha mögött, ha a nő tekintete ennyire beszédesen erőt sugárzó?
Artemis Greaves úgy érzi, a sorsa gúzsba köti: társalkodónőként mosolyog, végszavaz, támogat és segít, de rendre csak a második, a harmadik vagy a leghátsó sorból. Mindig a társadalmi elvárásoknak megfelelően. Mindennek ellenére Artemis független nő, aki képes magához édesgetni egy herceg kutyáit; hölgyhöz nem illő módon, cipőit levetve hajnali sétát tenni a herceg birtokán… és megzsarolni a férfit. Egy herceget, a St. Giles-i kísértetet. Egy dologgal azonban nem számol, hogy a köztük fellobbanó… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2016
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439217 · Fordította: Nagy Nikoletta

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Maximus Batten · Artemis Greaves · Lady Phoebe Batten · Apollo Greaves · Lady Hero Batten · Lady Penelope Chadwicke


Kedvencelte 18

Most olvassa 4

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Elizabeth Hoyt: A sötétség hercege

Csak ennyi? Ne már! Túl hamar lett vége, még olvastam volna. Vajon az írónő hogyan párosítja a főhőseit? Annyira össze nem illő embereket rak párba…
Mint most is. A dölyfös Wakefield herceg, aki a rangja szerint akar nősülni és a szürke kis nevelőnő, Artemis. Egy újabb kísértet, és Artemis testvére, Apollo is talány. Nagyon sajnálom, hogy évente csak egy részt kapunk ebből a sorozatból, már olvasnám a folytatást.
Vigyázat, a herceget nem könnyű megkedvelni, viszont a hősnő talpraesett csajszi.

6 hozzászólás
>!
Sippancs P
Elizabeth Hoyt: A sötétség hercege

Ó, Maximus! Csak egyszer adódna az életben, hogy találkozzak veled St. Giles utcáin!
Már a felénél járva kedvenceltem a könyvet. Nem tudom, hogy mit hoz még a jövő, de jelenleg úgy érzem, hogy ez a sorozat legerősebb és legmeghatározóbb darabja. Maximus és Artemis párosa egyszerűen tökéletes volt, és ahogy egymásra találtak, az maga a mennyország. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a fele könyvet lúdbőrözve olvastam, a másik felében pedig vagy a körmömet rágtam, vagy nagyokat sóhajtoztam. És ha lenne szavazás a sorozat első csókjai között, az biztos, hogy az erdei, Artemis részéről pofonnal kezdődő csók vinne mindent. *nagy sóhaj*
Az epilógus utolsó két oldalán már meg sem lepődőm, most aztán várhatom, hogy mi lesz a Harte Vigadó és a romokon ücsörgő férfiak sorsa.

1 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Elizabeth Hoyt: A sötétség hercege

Hoyt könyveivel nem lehet betelni. Oly mértékben képes odaszegezni a könyvhöz, hogy az ember egyszer csak azt veszi észre, beszippantotta a történet és a szereplőkkel együtt él, együtt lélegzik.
Ismét egy izgalmas, megható és igazán érzelmes történelmi romantikust olvashattam. Maximus és Artemis párosa pedig belopta magát a szívembe.
Egy-két dolgot szerettem volna még tudni Penelope és Scarborough hercegéről, bízom benne, hogy fogok még hallani róluk.
Remélem, hogy a következő részre nem kell sokat várnunk, mert nagyon kíváncsi vagyok Apollo történetére. spoiler

4 hozzászólás
>!
B_Vivien_Kitti P
Elizabeth Hoyt: A sötétség hercege

Nagyon jó volt ez a rész is.
Maximusra nagyon kíváncsi voltam, és Artemis is nagyon érdekes és szerethető női karakter volt.
Artemis hatására Maximus is egy kicsit felengedett, lazább lett és nem csak egy cél lebegett a szeme előtt.
Élveztem a könyvet, a történetet, még sem vagyok teljesen elégedett. Maximus egy igen csak beképzelt herceg és azt hiszi, hogy neki mindent lehet.
Igaz, hogy a végére sokat fejlődött és megismerhettük, de Apollora sokkal-sokkal kíváncsibb vagyok. Az ő karaktere már jobban tetszik, mint Maximusé
Amit nagyon sajnáltam, hogy a végén olyan semmilyen, tessék-lássék módon lett megoldva Maximus ügye az Ördöggel.
Nem volt olyan eget rengető, de határozottan élvezetes, egy nap alatt kiolvasós könyv *-*
És most várok Apollóra :D

3 hozzászólás
>!
ncsn87
Elizabeth Hoyt: A sötétség hercege

Hoyt megint megcsinálta! Megint rátett egy lapáttal… Hihetetlen egy nő!
Ez a sorozat egyre jobb. Sajnos a csillagokat már nem tudom hová fokozni, de azt hiszem Wintertől most Maximus átvette a stafétát. ♥♥♥ Őrá voltam szinte a legjobban kíváncsi Winter mellett.
Ez a pasi MINDEN! Vad, őrülten szenvedélyes, titokzatos… Artemis meg neki lett teremtve. A vad és a vadász. ♥ Tökéletesek együtt mind érzelmileg, mind szenvedély tekintetében.
Ahogy halad a sorozat egyre kevesebb értelmes dolgot tudok róluk írni, mert annyira nagyon tökéletes az egész. Minden percét élvezet olvasni. ♥
Apollo könyvét epekedve várom. *.* Remélem hamar a kezünkbe foghatjuk. Szomorú vagyok, hogy most már várnom kell az új részekre, nem tudom tovább olvasni. Kicsit beszippantott az egész. :D
A fordításról eddig nem ejtettem szót sajnos, pedig fantasztikusra sikerült mindegyik. Köszönet érte a fordítóknak egyáltalán nem érződik, hogy több ember fordította a sorit és a kiadónak is, hogy figyelnek erre.
Köszönöm Elizabeth Hoytnak ezt a sorozatot! ♥♥♥ Könyörgöm, sohase hagyja abba!!!! ;) Egy hódolója :D

4 hozzászólás
>!
l_moni
Elizabeth Hoyt: A sötétség hercege

hmmm, napok óta gondolkozom mit is írjak.
A könyv tetszett, nagyon tetszett, viszont a főszereplővel komoly bajom volt/van.
Maximus.
Nem sok férfi főszereplőt találok utálatosnak, de Őt igen.
Undok, nagyképű. Csak önmagát szereti és egy álomképnek akar megfelelni. Meg sem érdemli Artemis szerelmét.
Artemis.
Ő fantasztikus. Ő viszi a hátán az egészet. Szeret és belenyugszik abba ami a világ szerint neki jár. Pedig olyan sokat érdemelne, sokkal, de sokkal többet.
Egyedül a világban, kiszolgáltatva a rokonság szeszélyeinek és Ő nem törik meg. Ő hisz és bízik. Mer és cselekszik. Nem is értem mikor és miért szeretett bele Maxba. Szerintem annyira nem illenek össze.
Sokkal többet olvastam volna a köztük lévő összhangról, de csak a szenvedély izzott.
A vége tetszett, amikor is végre lehetett valamit érzékelni a szerelemből is. De valahogy lezáratlannak éreztem. Kíváncsi lettem volna még mi lett Penelopeval (de felképeltem volna).
Max és Artemis esküvője is rejtély maradt sajnos.
Olvastam volna még egy kicsit.

>!
anikho
Elizabeth Hoyt: A sötétség hercege

Millió csillagot akarok adni! Egy nap alatt elolvastam, alig aludtam miatta. Nem bírtam letenni.

Szerelmes vagyok Wakefield hercegébe, Maximusba. Igen, kimondom. Talán nem értitek? Akkor olvassátok el!

Maximus az én zsánerem. Fanyar, arrogáns, kegyetlen. Néha egyenesen porig alázó a viselkedése. De kell neki egy nő, mint Artemis, akit aztán nem érdekel a herceg rangja. Felvértezi magát a férfi kegyetlen természete ellen.. miközben rájön a titkára.
Jön a zsarolós rész.. , és az első csók.. aaaww.

Imádtam! Atyaisten! Annyira újraolvasós.
Nem akarok a cselekményszálról írni, – pedig lehetne!- legyen elég annyi, hogy Maximus, ahogy megjósoltam top-os álompasi, az Artemis-Maximus páros csillagos ötös.

Szenvedély.
Szerelem.
Titkok.
Kémia.
Feszültség.
Gyötrődés.
Minden.

>!
Trice29 P
Elizabeth Hoyt: A sötétség hercege

Az írónő ezúttal sem okozott csalódást. Kaptam izgalmas történetet, értékes főszereplőket, mély érzelmeket, valamint sok kérdésemre választ. Nekem Artemis jobban tetszett, mint Max, Ő számomra túl merev. Több szálon nyitva maradt a történet, így nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra.

>!
Nikyy18
Elizabeth Hoyt: A sötétség hercege

Nagyon vártam már ezt a könyvet és nem csalódtam benne. Bár az elején féltem, hogy nem kedvelem meg Maximus-t, de végére nagyon megkedveltem. Artemisben-ben viszont kellemesen csalódtam. Nem gondoltam volna, hogy ilyen talpraesett. Egy gond volt a könyvel hogy ilyen hamar a végére értem :) És már nagyon várom Apollo történetét. Kiváncsi vagyok kit szán neki az író nő.

>!
SzAngelika
Elizabeth Hoyt: A sötétség hercege

„… semmi nem áll közénk. Sem a te múltad, sem az enyém.”

Nagyon szeretem az ilyen regényeket. Két, hibáikkal együtt szimpatikus szereplő, meglepetéseket tartogató, nem épp tucat történet, és jó adag izzó szenvedély. A nagyszerű mellékszereplő gárda már igazán csak kényeztető ráadás, ami után mindössze egyet kívánhatok: remélem hamarosan olvashatjuk az ő könyveiket is magyarul.

Bővebben: http://angelikablogja.blogspot.com/2016/12/elizabeth-ho…


Népszerű idézetek

>!
miaow P

Vidéken nőtt fel, hosszú napokat töltött az erdőt járva, és tudta, hogyan kell vadászni. Igaz, azelőtt csak madarakat és néha egy-egy mókust ejtett el, nem pedig ragadozó hercegeket, de az alapelv nyilván ugyanaz.

111. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Artemis Greaves
>!
miaow P

– Bocsásson meg, kegyelmes uram, remélem, nem bánja, ha nyersen fogok fogalmazni…
– Miért, számítana? – mormolta Maximus a bajsza alatt, és azt kívánta, bár elfogyaszthatta volna legalább a reggeli teáját, mielőtt a saját inasa megszorongatja.
Craven tudomást sem vett arról, hogy félbeszakították.
– Azt szeretném megtudni, vajon teljesen elment-e az esze?

227. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maximus Batten
>!
Sippancs P

Egyetlen őszinte, baráti mosoly többet ért ezer hamis arcnál.

142. oldal

>!
Sippancs P

– Különös, hogy meg tudnak változni az emberek – mondta Phoebe. – Nyugtalanító, nem?
– Néha. – Lady Hero vállat vont. – Én személy szerint azt jobban furcsállom, hogy emberek mennyire nem változnak… bármi is történjék körülöttük.

201. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lady Hero Batten · Lady Phoebe Batten
>!
krisztin1

(…) minden embernek szüksége van társaságra. Barátságra. Szeretetre.

Kapcsolódó szócikkek: Artemis Greaves
>!
Sippancs P

A legcsodálatosabb érzés volt, amit valaha érzett, szörnyű és egyben helyénvaló, és Artemis tudta, hogy ettől a pillanattól kezdve az élete visszavonhatatlanul megváltozik. Itt és most Maximus lerombolja a bástyáit, szétmorzsolja a köveket, feloldja a habarcsot. Lecsupaszítja a mélyben lakozó nőt, és a legijesztőbb az volt, hogy Artemis maga sem tudta pontosan, ki az a nő.
Még sosem találkozott vele.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Artemis Greaves · Maximus Batten
>!
miaow P

Artemis szeretett volna összetűzésbe kerülni a férfi uralkodó természetével, szeretett volna együtt futni vele az erdőben, szerette volna kihívások elé állítani, testileg és szellemileg egyaránt, a saját, kitalált játékaikban.
És a hidegség?
Ahogy belenézett a herceg parancsoló tekintetébe, Artemis teljes szívéből kívánt valamit. Ha tudná, átvenné a férfitól ezt a hidegséget. Magára vállalná.
Aztán melegséggé alakítaná, és elborítaná vele mindkettőjüket.

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Artemis Greaves
>!
miaow P

Ha megkérdezték volna, milyen színű a herceg szeme, annyit tudott volna mondani, hogy sötét. És ez igaz is. Nagyon sötét szeme volt, majdnem fekete, de nem teljesen. Wakefield hercegének szeme mélybarna, mint a frissen főzött kávé, mint az olajozott-fényezett diófa, mint a fényben megcsillanó fókaprém, és bár szép volt ez a szempár, ugyanakkor hideg is, akár a vas a téli hidegben. Egyetlen érintés, és Artemis lelke jéggé fagy.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Artemis Greaves · Maximus Batten
>!
miaow P

Voltak, akik Bedlamet a pokolhoz hasonlították, a kínzás és az őrület gyötrő purgatóriumához. Ám Apollo Greaves, Kilbourne vicomte-ja tudta, mi Bedlam valójában. A pokol tornáca.
A végeérhetetlen várakozás helye.
Várakozás arra, hogy véget érjen a nyugtalan éjszakai nyöszörgés. Várakozás annak a saroknak a csikordulására a kövön, amely jelzi, hogy megérkezett a reggeli száraz kenyér. Várakozás a néhány csepp jeges vízre, amit fürdésnek neveztek. Várakozás arra, hogy kiöntsék az éjjeliedénynek használt vödör bűzös tartalmát. Várakozás az ennivalóra. Várakozás az innivalóra. Várakozás a friss levegőre. Várakozás valamire – bármire –, ami bizonyítja, hogy még életben van, és egyáltalán nem őrült meg.
Egyelőre legalábbis.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Apollo Greaves
>!
Sippancs P

– És ahogy Miss Alversnek is említettem, az ember megkínálhatja a vendégeit forró kakaóval délután négy óra után, de hogy valaki tényleg igyon is belőle, ráadásul savanyú uborkával, az mindenképpen helytelen. Nem gondolja, kegyelmes uram?
– Még nem formáltam véleményt a forró kakaóról, sem délután négy óra előtt, sem az után – felelte Maximus szárazon.
– Tényleg nem, Wakefield? – kérdezte a Maximus balján ülő Scarborough szemmel láthatóan megrökönyödve. – Ezt felettébb sajnálatosnak tartom, bár nem akarom megsérteni…
– Nem is sértődtem meg – mormolta Maximus, és belekortyolt a borába.
– De hát minden illemtudó embernek kell hogy legyen véleménye a forró kakaóról – folytatta az idős herceg.

131. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lady Penelope Chadwicke · Maximus Batten

A sorozat következő kötete

Maiden Lane sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: A herceg és én
Julia Quinn: Miss Bridgerton miatt
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya
Lorraine Heath: A herceg szeretője
Emma Chase: Királyi szerető
Julia Quinn: Mr. Cavendish, ha jól sejtem?
Kathleen E. Woodiwiss: A láng és a liliom
Sylvia Day: Idegen a férjem