Sötét ​vadvirágok (Rutherford Park 2.) 5 csillagozás

Elizabeth Cooke: Sötét vadvirágok

A ​yorkshire-i, csodálatos szépségű, ötszáz éves Rutherford Park lakóinak viszonylag békés élete immár a múlté.
1915 májusában Lord Cavendish, Rutherford nyolcadik earlje és felesége, Octavia, húszéves Harry fiukért aggódik, aki Franciaországban a Királyi Repülőhadtestnél pilótaként szolgál. A hazafias lelkesedés hatására a Park fiatal férfi alkalmazottai is kiképzőtáborokba, majd a Csatornán túli hadszínterekre mennek harcolni a németek ellen. Otthon maradó szeretteikre gondolva próbálják elviselni a háború iszonyatos borzalmait. A frontról sebesülten térnek vissza, vagy életüket áldozzák hazájukért. A német torpedók még a világ akkori leggyorsabb utasszállító hajóját, a Lusitaniát is elsüllyesztik, amikor Amerikából Liverpoolba tart, ártatlan civilekkel, főleg asszonyokkal és gyerekekkel a fedélzetén.
Harry gépét is találat éri, ő súlyosan megsebesül, és francia hadikórházba kerül. Apja szívbetegsége miatt édesanyja megy érte a folkestone-i kikötőbe, és hazaviszi… (tovább)

>!
I.P.C., Budapest, 2017
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636356187 · Fordította: Fazekas Eszter

Kedvencelte 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Aleysa
Elizabeth Cooke: Sötét vadvirágok

Nem igazán tudom hová tenni a fejemben ezt a regényt. Ami zavart, hogy nem igazán volt főszereplője, rengeteg szálon futott a történet, ami végül nem állt össze egy egésszé. Mindenkiről szólt, egy csomó „alszereplőről” is, így nem igazán voltak benne megszerethető karakterek. Mintha egy tv sorozat epizódjainak a forgatókönyvét olvastam volna. Rengeteg elvarratlan szál is maradt a végén… Sőt az összes száll az maradt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lesznai Anna: Kezdetben volt a kert
Kate Morton: Felszáll a köd
Silingi Terézia: Ómama nyaklánca
Ken Follett: A Titánok bukása
Alexander Waugh: A Wittgensteinek
Penny Vincenzi: Lázas évek
Catherine Banner: Ház az éj peremén
Cynthia Harrod-Eagles: Őrizzétek az otthoni lángot!
Ormay Imre: Bejelentőlap
Amy Stewart: Lány pisztollyal