Az ​első lovag 16 csillagozás

Elizabeth Chadwick: Az első lovag

Arthur király és a kerekasztal lovagjainak legendáriumához. De ez a feldolgozás három személy köré szövődik: Arthur király (Sean Connery), Lancelot (Richard Gere) és Guinevra (Julia Ormond) szerelmi hármasának bonyodalmait részletezi.
A film a még fiatal lány Guinevrát mutatja meg: megtudhatjuk, hogy nem afféle félős úri leányka volt, hanem lovagolni, fegyvert forgatni képes amazon. És Angliáért feleségül ment Arthurhoz, akit tisztelt, becsült és szeretett. De egy vitézségi próbán feltűnt egy ifjú, akit senki nem tudott legyőzni. Akaratuk ellenére egymásba szerettek, és szenvedtek, mert mindketten hű alattvalói voltak a királynak. Mit tehetett ebben a helyzetben Arthur, aki igazságosságáról is híres volt?

Eredeti cím: First Knight

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
InterCom, Budapest, 1995
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638370106 · Fordította: Béresi Csilla

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Bla IP
Elizabeth Chadwick: Az első lovag

Annyi fontosabb volt, mint ez a könyv, mert nem gyakorolt rám különösebb hatást, így tudtam mellőzni. Meg egyébként a film tetszett, s így nem nyújtott újat…

>!
vikiniki2
Elizabeth Chadwick: Az első lovag

Alapvetően nagyon szeretem az írónő munkáit, ez is nagyon tetszett. Az egyetlen problémám vele, hogy azért érződött, hogy nagyon meg volt kötve az írónő keze a forgatókönyv miatt, és szerintem egy kicsit többet is ki tudott volna hozni a történetből, de sajnos nagyon kicsi volt mozgástere és így nem sikerült.

>!
hannis
Elizabeth Chadwick: Az első lovag

Apró fruskaként az ilyenek miatt vettem ki egyre több könyvet a könyvtárból. Egyébként pedig a legszimplább szerelmes kötetek egyike. Pfff… (ctrlC/ctrlV a hasonló olvasott könyveim értékeléséből)

>!
Demóna
Elizabeth Chadwick: Az első lovag

Nagymamáéknál voltam még kiskoromban és unatkoztam, ezért nagyi bevitt a hatvani könyvtárba, ahol rokonunk dolgozott és megengedték, hogy nyugodtan vihetek amit szeretnék, annak ellenére, hogy nem voltam tag. :) Nos én ezt vittem ki , 2 másik könyvvel együtt. Akkor nagyon tetszett, egyszerűen nem bírtam letenni. :)


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Richard Adams: Gesztenye, a honalapító
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Neil Gaiman: Csillagpor
Ian Fleming: Dr. No
Charles Dickens: Twist Olivér
Alistair MacLean: Csapda
Daniel Defoe: Robinson Crusoe
Daniel Defoe: Moll Flanders
Daphne du Maurier: A francia kalóz szeretője