Túl ​az álmokon 54 csillagozás

Elizabeth Camden: Túl az álmokon

Anna ​O'Brien térképtárosként-könyvtárosként csendesen, magányosan éli mindennapjait, de roppant büszke arra, hogy az illusztris Kongresszusi Könyvtárban dolgozhat, és nagyon érti a dolgát. A feladatai végzése közben a kezébe akad egy hibás haditengerészeti irat, amely egy hajó eltűnéséről ad számot. Arról a hajóról, amelyen egykor az édesapja is utazott… Elhatározza, hogy mindenáron javíttatja a hibát, de bárhogy is próbál érvényt szerezni a kérésének, rendre falakba ütközik. Sőt meg is fenyegetik. Szégyenlősségét levetkőzve úgy dönt, az egyik befolyásos kongresszusi képviselő segítségét kéri.
Luke Callahan az egyik legbefolyásosabb és legtehetségesebb politikus a képviselőházban, ám forrófejűsége miatt egyik napról a másikra kegyvesztetté válik. Mindenáron tönkre akarja tenni az ellene tevékenykedő házelnököt, ezért Anna segítségét kéri, hogy minél több információt gyűjthessen össze a férfiról.
A két fiatal együtt igyekszik felvenni a harcot az őket fenyegető… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2016
318 oldal · ISBN: 9789636439514 · Fordította: Ligeti Lujza
>!
General Press, Budapest, 2016
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439194 · Fordította: Ligeti Lujza

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Anna O'Brien · Luke Callahan


Kedvencelte 1

Várólistára tette 68

Kívánságlistára tette 37

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Elizabeth Camden: Túl az álmokon

Nem a megszokott történelmi romantikus regény, mert hát sehol egy gróf vagy vikomt, viszont helyette megkaptam a sármos Luke Callahan képviselőt az 1800-as évek végi Washingtonból.
A történetben megfért egymás mellett a politika és a romantika, egy kis rejtély és nyomozás. Hősnőnk nagyon eltökélt abban, hogy felkutassa az igazságot, pedig ezt sokan ellenzik. Lelkiismeretes térképészeti könyvtárosként minden információt meg akar osztani az utókorral. Visszahúzódó, csendes természete pont ellentéte a vehemens Callahan képviselőnek, aki mellé segédnek kijelölik. Bár úgy tűnik, hogy teljes ellentétei egymásnak, mégis vonzalom alakul ki közöttük. Anna azonban félti az állását és a szívét.
Első olvasásom az írónőtől, de nagyon is tetszett. Nincs túlírva, nem csöpög, humoros és izgalmas. Valódi történelmi eseményeket alapul véve íródott. A szereplők hétköznapi emberek, mégis különlegesek és kedvelhetőek. Ha a General Press kiad még valamit a szerzőtől, én vevő leszek rá.

Sippancs P>!
Elizabeth Camden: Túl az álmokon

Kormányhivatalok, villamos, telefonközpont, női munkásszálló, haditengerészet? Hol is vagyunk? Ja, hogy 1897-ben, Washingtonban? Így mindjárt más!
Miután ezt rendbe tettem a fejemben, és kitöröltem onnan mindenféle történelmi romantikus ábrándot, elkezdtem figyelni a történetre, és mondhatom, nagyon tetszett. Imádtam Anna és Luke párosát, a riposztjaikat, a könyvek iránti szeretetüket, hogy míg az egyikük hódolt az újdonságoknak, addig a másikuk rajongott a régi dolgokért. Luke-ba már a 33. oldal legalján beleszerettem, Anna pedig egy az egyben Evie-ként (Múmia c. film) jelent meg előttem. Tetszett a nyomozás, a közös munka, a háttérszál, amire a cselekmény épült, néhol viszont számomra leült a történet, ezért a fél csillag levonás.

8 hozzászólás
meteoritastar>!
Elizabeth Camden: Túl az álmokon

Első könyvem az írónőtől és tetszett.
Nem szeretem a politikát. De ez a történet, mivel Luke politikus volt, így annak is fontos szerep jutott. De itt nem volt bajom ezzel a szállal. Érdekelt, hogy mi lesz a karierjével.
De természetesen a hajó titka is nagyon foglalkoztatott és aggódtam is párszor Annaért. Igen csak darázsfészekbe nyúlt.
Anna egy bájos könyvtáros volt, aki imádta a könyveket és a munkáját. Szenvedéllyel. Nagyon szimpatikus volt. Tetszett, ahogy egyre bátrabb lett. Az első találkozása Luke-kal is jól ki lett találva.
Luke-ot is kedveltem. Jó volt olvasni, ahogy megismerték egymást, ahogy megnyíltak egymásnak és képesek voltak a felszín alá látni.
Egyszer úgy voltam vele, hogy férre teszem a könyvet. Alvás idő. De pont olyan rész jött, hogy nem lehetett csak úgy lerakni. spoiler Szoval lekötött. Pedig nem mondhatnám egy pörgös történetnek. Lassan folydogálos. Ráadásul a romantikus vonal is úgy volt megírva, hogy bármely korosztály is nyugodtan olvashatja. Nem 18 as karikás. De ez nem baj. Szép volt.
Amit viszont sajnálok, az Luke viselkedése volt. Természetesen megértettem, hogy vannak dolgok, amik mindennél fontosabbak. Ez nagyon jó drámai rész volt. De utánna nem bizonyított, legalábbis nekem, hogy megérdemli a lányt. spoiler
De ezzel együtt is jó könyv volt.
A könyv borítója nagyon szép. Illik a könyvhöz.

Gyöngyi0309 P>!
Elizabeth Camden: Túl az álmokon

Könnyed, romantikus történet, amely valós eseményeken alapul. Az amerikai politikai élet egy rövidebb korszakát mutatja be, párhuzamosan a könyvtárosok munkájával, akik akkoriban sokat segítették az aktuális politikai hatalmat, ugyanis abban az időben pk voltak a Google.
Iszonyat nagy munka lehetett ez, illetve ennek megfelelően ezek az emberek hatalmas nagy tudással rendelkezhettek. Szép történet ez megbocsájtásről, jellemfejlődésről, persze mindezt egy szerelem történetének köntösébe bújtatva. Tetszett Luke politikai útja, aki a nagy idealiásták világmegváltó nézeteivel kezdi pályáját, de hamar rájön arra. hogy ez a világ csak sakkjátszmák sorozata.

Dixy05 P>!
Elizabeth Camden: Túl az álmokon

A százalékok alapján sokkal rosszabbra számítottam. Tény, hogy az elején nagyon lassan indult be a történet, de ahogy a főszereplők fokozatosan közelebb kerültek egymáshoz, úgy vált számomra egyre érdekesebbé az egész. Függetlenül attól, hogy nem volt tele lapot átégető erotikával, egy szerethető és érdekes történetet olvashattam. Ezt gondoltam úgy a könyv közepéig. Aztán a maradék 100 oldal már elég nagy csalódás volt. Az egész történet egy 15 évvel ezelőtti esemény felderítésére épült, Anna végig ezt próbálta kideríteni. A cselekmény alakulása alapján számomra logikus lett volna egy bizonyos végkifejlet. Csakhogy itt jött egy hatalmas csavar, és mégsem azt kaptam, amire számítottam. Sőt, teljesen az ellenkezőjét. Így el is vesztettem a lelkesedésem a történet iránt. Összességében az egészet kiforratlannak, összecsapottnak éreztem, sok szálba belekezdett az író, amit nem fejezett be. Ami miatt mégis megérte elolvasnom, a könyvtári jelenetek, valamint a főhősök könyvek és versek iránti szeretete volt.

>!
General Press, Budapest, 2016
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439194 · Fordította: Ligeti Lujza
anesz P>!
Elizabeth Camden: Túl az álmokon

borító: 5
tartalom:5
stílus:5
szereplők:5
élmény:5
mondanivaló:5

Teljesen más, mint a megszokott történelmi romantikusok, épp ezért nagyon tetszett. Ráadásul nem egy unalomig ismert korszakban játszódik. A szereplők sem sablonosak: nem tökéletesek, megvan a hibájuk, amik ellen keményen küzdenek, sokszor elbuknak. Mégis nagyszerűen kiegészítik egymást. Egy nyomozás áll a háttérben, ami meglepő eredményre vezet. Érdekes volt a kongresszusi könyvtárosok szerepe, a térképtárosok munkája pedig teljesen elvarázsolt. (Nem is beszélve a szabadalmi hivatalról!) Nekem tetszett a stílus is. A mondanivalóvalóval is tudtam azonosulni: még ha kilátástalan is a harc, akkor se adjuk fel elveinket! Ha elbukunk, akkor sem lehet hiányérzetünk és lelkiismeret furdalásunk, mert nem adtuk fel! Állandóan küzdeni kell a bűneinkkel is, de a megbocsátás elengedhetetlen az egészséges lélek érdekében.

pieta4>!
Elizabeth Camden: Túl az álmokon

Ha a történet helyszíne egy könyvtár, az már fél siker. Szerettem Anna O' Brien stílusát, eszét, de a többi szereplőt is megkedveltem.
A szabadalmak, találmányok fel-fel bukkanása nagyon szórakoztató volt.

Kuri_Szilvia P>!
Elizabeth Camden: Túl az álmokon

Nem az amit megszoktam, ha történelmi romantikust olvasok: hiányoztak a címek. Itt csak könyvtárosok és politikusok voltak. Alaptörténet nagyon tetszett: hiba van a jelentésben. És itt bejön a képbe a politika, a haditengerészet, az érzelmek. Mind a két szereplő gyerekkorában „sérült” lett. Anna az apja halála után , a nagybátyja által, Luka pedig az apja által. A két lelkileg sérült ember kapcsolatát mutatja meg: a bizalom kialakulását, majd elvesztését.
Titkok mindenütt: amit csak szép apránként fedett fel az írónő, fenntartva a kíváncsiságot.

Babó_Buca P>!
Elizabeth Camden: Túl az álmokon

Nem is tudtam, mit várjak el a regénytől. Eredetileg a fülszövege fogott meg, hiszen a főhősnőnk egy könyvtárban dolgozik, amely titokban (vagy épp nyíltan) minden könyvmoly álma. Még a korszakkal se voltam tisztában, nemhogy az országgal. Washington D. C. – 1897. Századfordulós Amerika. Nem is olyan rossz, hisz ebben a korban játszódnak az Ambrózy kötetek is, csak a helyszín más. Így azért lettek elvárásaim.
Különös egy könyv, én teljesen mást vártam volna tőle. Féltem, hogy a hamar lobbant szerelem után – konkrétan 100 oldal után már Lükénk szerelmet vall – belekerül a testiség, de szerencsémre csak kétségbeesetten keresték egymás társaságát a könyv végéig. Kicsit szenvelgősre sikeredett az érzelmi szál. Az elején pattogott köztük a szikra, élveztem a szóváltásaikat, meg a stílusukat, de egy idő után inkább rétestésztaként húzzák a szerelmet és csaponganak a gondolataik. Talán azért is zavart ez annyira, mert Anne érzései mellett Luke fejébe is beleláttam.

Bővebben: https://egy-lany-blogja.blogspot.com/2020/04/politikai-…

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Elizabeth Camden: Túl az álmokon

Jó könyv volt, tetszett. Nem rózsaszín lányregény, komoly történelmi romantikus. A főhősök valóságos érzelmi hullámvasúton vannak a 19. századvégi amerikai politika útvesztőjében. Valós történelmi személyekkel is találkozhatunk benne és bepillanthatunk valós történelmi eseményekbe is. Természetesen azért happy end a vége.


Népszerű idézetek

Babó_Buca P>!

Ha sosem követ el hibákat, az azt jelenti, hogy nem mer nagyot álmodni.

75. oldal

2 hozzászólás
Zizu8_4>!

Egy lapot és egy tollat adott a férfi kezébe.
-Ez meg mi? Nincs itt valami rendes írószerszám?
-Ebben a tollban egy golyó forog, az osztja el a tintát. Új
-Nem fogok ezzel az újmódi szamársággal írni. Nincs egy rendes töltőtolla?
Sokan voltak bizalmatlanok az újításokkal szemben, de Anna legjobb barátja a Szabadalmi Hivatalban dolgozott, így újítások egész tárházához fért hozzá, még azelőtt, hogy azok piacra kerültek volna. Az új tollak még kissé bumfordiak voltak ugyan, de Anna szerette kipróbálni az új találmányok prototípusait.
– Hozhatok önnek vésőt és agyagtáblát, ha azt jobban szereti. Ha jól emlékszem, a múzeumban van még néhány.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: agyagtábla · Anna O'Brien · Luke Callahan
Kicsicsillag123 P>!

egy könyvtár csodás menedék lehet a világ bajai elől.

Kapcsolódó szócikkek: könyvtár
Baba082>!

Azáltal, hogy megbocsátott neki, megszabadult a keserűség és a harag terhétől. Nincs olyan bűn amit ne lehetne megbocsátani.

178. oldal

Kapcsolódó szócikkek: megbocsátás
Kicsicsillag123 P>!

A hibák azt jelentik, hogy tanulunk, fejlődünk, próbálkozunk… hogy vágyunk valamire, és nem félünk az álmainkat megvalósítani. Azt, hogy alkotunk és hozzáadunk valamit ehhez a világhoz, még akkor is, ha nem úgy alakul minden, ahogy elterveztük. Lásson neki, hibázzon! Egyszer az életben ne a biztonságra játsszon, hanem kövessen el jó néhány szarvashibát – mondta a képviselő szenvedélyesen, és talán kissé túlságosan is hangosan. Még a végén mindenki rájuk figyel majd. – Kövessen el dicső hibákat, amelyeket az utókor visszhangoz majd. Kövessen el olyan hibákat, amikre eddig még csak nem is gondoltunk! Ne verje béklyóba magát, nem számít, mennyire nem megszokott a terve. Nyújtsa ki a kezét, és küzdjön valamiért, jusson túl az álmokon!

Babó_Buca P>!

Utálta a telefont; idegesítő és lélektelen gépnek tartotta. Kényelmetlen és személytelen úgy beszélni valakihez, hogy nem is látjuk. A levélírás megadta azt a luxust, hogy kiválassza a leginkább odaillő kifejezést, így pontosabban tudta leírni az érzéseit.

26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: telefon
Kicsicsillag123 P>!

Még hat év után is megesett, hogy a polcok között állva ámuldozott a fölötte tornyosuló könyvek sokaságán. Varázslatos és fönséges látványt nyújtott számára. Bámulatosat és inspirálót. Ezekben a könyvekben ott rejtőzött megannyi évszázad bölcsessége, némelyik még azután is fennmaradt, hogy az ország, ahol a lapjait készítették, eltűnt a föld színéről.

Kicsicsillag123 P>!

Azok a papírdarabok, amiken szavak és vonalak vannak, megváltoztatják a világot

Baba082>!

Nehezebb olyasvalakinek megbocsátani, aki ragaszkodik a bűnéhez, de akkor is így kell tenni.

178. oldal

Könyveslány P>!

Könyvtáros volt. Az a munkája, hogy tudja, hogyan találjon meg és hozzon napvilágra bizonyos információkat. Ha egy út bezárult előtte, addig ügyködött, amíg egy másikat nem talált.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kathleen E. Woodiwiss: Gyere, szeress egy idegent
Jennifer Blake: A vágy fogságában
Jennifer Blake: Szerelem délen
Jennifer Blake: Királyi csábítás
Jennifer Blake: Becsület
Jennifer Blake: Gyengéd árulás
Jennifer Blake: Éjféli valcer
Nancy Bush: A botrány kedvese
Barbara Keller: Arizonai szerelem
Jennifer Blake: Démoni szenvedély