Vidéki ​menedék 34 csillagozás

Elizabeth Adler: Vidéki menedék

A tizenöt éves Issy és egyedülálló édesanyja, Caroline Evans próbálnak rátalálni saját és közös útjukra. Amikor úgy dönt, hogy hátrahagyja szingapúri életüket (és jómódú férjét, Jamest, aki jó néhány éve szeretőt tart), Caroline teljesen más világba csöppen. Egy angol vidéki kisvárosba költözik Issyvel, ahol szerény sikereket ér el catering cégével. Issy imádja apját, és magában anyját vádolja a történtekért. Amikor Caroline álma, egy régi csűr felújítása és étteremmé alakítása végre valóra válik, és a dolgok kezdenének jó irányba fordulni, James különös eltűnése és egy pénzügyi botrány forgatja fel immár békésnek hitt életüket. Az áhított nyugalom érdekében Caroline-nak és Issynek egy gyilkossági ügyet is meg kell oldania.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
410 oldal · ISBN: 9789632546278 · Fordította: Bartók Imre

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Ács_Milán
Elizabeth Adler: Vidéki menedék

Nem egyszerű egy elvált nőnek egy lázadó, kamasz gyermekkel új életet kezdeni, ráadásul egy idegen országban és új környezetben. Caroline egy talpraesett, határozott nő, aki megmutatta, hogy egyedül is képes talpon maradni. A többszörösen megcsalt nőnek sok próbát kellett kiállnia, amire az élete egyenesbe került és megvalósította az álmát.
Jó volt olvasni, hogy a szerelmet is megtalálta a nála 11 évvel fiatalabb férfi személyében és a lányával is sikerült megtalálniuk a közös hangot a történet végére.

>!
Székely_Ági
Elizabeth Adler: Vidéki menedék

Első könyvem az írónőtől és első könyvem krimi müfajban. Mivel nem nagyon szeretek félni és szorongani olvasás közben és után , így én ezzel a „halvány” krimi szállal bőven meg vagyok elégedve. Sőt! Megkönnyebbülés, hogy nem volt sem véresebb, sem titokzatosabb a történet ezen vonala. A cselekményt elviszi a Caroline és Issy életének alakulása. Tetszett, de semmi plusz vagy kiemelkedő nincs benne. Lassan folydogál a történet, azt hiszem, nagy segítség volt olvasás szempontjából, hogy igen rövid fejezetekből tevődik össze. Egynek elmegy, az írónőtől sem vette el a kedvem, de tuti nem újraolvasós.

>!
PTJulia P
Elizabeth Adler: Vidéki menedék

Eléggé olyan „megírom ezt a 20. könyvet három nap alatt, mert már nagyon nyaggat a kiadó” hangulata volt…

>!
mokus33
Elizabeth Adler: Vidéki menedék

Olvastam már sokkal jobb Adler könyvet is… Persze, nem vártam tőle eget rengető izgalmat, körömrágós helyzeteket, de ennél azért többet reméltem. 410 oldalon keresztül alig-alig történik valami, a krimi része a regénynek pedig nagyon semmitmondó volt. Olyan érzésem volt, mintha az írónő maga sem tudta volna, mit kerekítsen ki ebből a történetből, mintha rendelésre dobta volna össze ezt a regényt, mintha muszáj lenne belepakolni egy szaftos bűnügyet, de valahogy nincs is kedve hozzá. Így aztán nem is sült ki belőle semmi izgalom. Nyugodt szívvel kihagyhatta volna ezt a részt, kb. kétszáz oldalba pedig belesűríthette volna, hogyan kezd új életet Caroline és Issy a csodás angliai kis faluban. Ha így lett volna, elképzelhető, hogy nem ilyen hiányérzettel tettem volna le ezt a könyvet.

>!
Habók P
Elizabeth Adler: Vidéki menedék

Válás, új élet kezdése, kamasz-anya küzdelmek és egy gyilkosság jókora csalással fűszerezve, ez akár nagyon izgalmas is lehetne, de nem az. Kellemes lassúsággal csordogál, semmiért és senkiért nem kell aggódni, minden mindig időben megoldódik.

>!
AustraliaFan
Elizabeth Adler: Vidéki menedék

Vonatozáshoz tökéletes olvasmány volt. Izgalmakban annyira nem bővelkedett, inkább az a kis csendes, pihengetős, minden jó, ha a vége jó típusú könyv.
Kicsit lágyabb, rózsaszínebb, mint az eddigi Adler könyvek, de mindenképpen beleillik a sorba.

>!
Eszti_Mmm
Elizabeth Adler: Vidéki menedék

Sokáig nem akartam elolvasni a könyvet, mert egyszerűen valahogy nem vonzott a témája első sorban a vidék miatt. Ez volt kb 2 éve. Aztán megismerkedtem a párommal aki szintén vidéken él és valahogy megváltoztatta bennem a vidékről alkotott képet és elképzeléseimet. Bementem a könyvesboltba és ez volt az első könyv amit észre vettem. Újra elolvastam, hogy miről szól, aztán a címén filóztam kicsit és annyira megfogott, hogy azonnal megvettem, és nekikezdtem. Nem bántam meg, nagyon kedves kis történet szerethető szereplőkkel és igazi otthonos vidéki hangulattal. Imádtam :)

>!
Csilla_Herczeg
Elizabeth Adler: Vidéki menedék

Nem egy nagy sztori, de a rövid fejezetek segítettek fenntartani az érdeklődést, végülis kíváncsi lettem a főszereplők sorsára. Tudomásul kell venni, hogy ha valaki krimire vágyik, akkor mondjuk olvasson Agatha Christie-t. Volt már erősebb könyve is, de azt kaptam, amit vártam Elizabeth Adler-től. Egy könnyed könyvet, és most erre volt szükségem.
Cassandra volt számomra az üde színfoltja ennek a könyvnek.
Ami zavart, az az, hogy a vége felé egyre több elgépelés szerepelt a könyveben, ez nyilván nem az írónő hibája, inkább csak az (egykori) Ulpius szégyene.

1 hozzászólás
>!
Barbara_Szentkùti
Elizabeth Adler: Vidéki menedék

Mondhatni a kedvenc ìrònőm Elizabeth Adler. Nagyon szeretem a könyveit, könyed stìlusban ìr, jòl olvashatò. Azonban ennek a könyvnek az első rèsze halàlosan unalmas! Fölösleges leìràsok, ròvidebben is be lehetet volna mutatni a szereplőket. Ellenben a màsodik fele annàl inkàbb felkelti az ember kìvàncsisàgàt. Izgalmas, inkàbb itt kellett volna jobban kidolgozni a jeleneteket ès több oldalt szentelni egyes törtènèseknek ès az elejèből kivenni a lapos rèszeket.


Népszerű idézetek

>!
Amapola P

– Jackie. Mint Kennedy, tudja.
– Csak éppen a gyöngyök nélkül – jegyezte meg Cassandra, gondolatban hozzátéve: „és a színvonal nélkül”.

289. oldal

>!
Eszti_Mmm

Igaza volt. Most belevaghat az uj eletebe. Megtalalta a helyet a videken. Hazatalalt.

132. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Lakatos Levente: Aktus
Nalini Singh: Vonzódás
Karen Rose: Halj meg értem
Nalini Singh: Angyalkard
Nalini Singh: Angyalárny
Lakatos Levente: Bomlás
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka
Nalini Singh: Angyalcsók
Tara Monti: La mattanza – Sorsforduló