Toszkánai ​nyár 89 csillagozás

Elizabeth Adler: Toszkánai nyár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Gemma Jericho elvált, agyonhajszolt New York-i orvosnő, akinek életét az egyre nehezebben kezelhető kamaszlánya és állandóan aggódó édesanyja tölti ki. Egy titokzatos toszkánai örökségről szóló levél azonban felvillantja előtte a változás lehetőségét: búcsút mond hát az unalmas hétköz-napoknak, s családjával Olaszországba utazik. Gemma azt reméli, hogy a kiruccanás alatt kibékülhet lányával, és a változás új értelmet adhat édesanyja életének is.

Eredeti cím: Summer in Tuscany

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2006
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637253513 · Fordította: Nagy Zsolt

Kedvencelte 4

Most olvassa 5

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
zsófcsa
Elizabeth Adler: Toszkánai nyár

hát… váó. nem gondoltam volna, hogy egy Adler regény ennyire ki fog borítani… az elején még tetszett, izgatottan vártam, hogy a megszokott stílusában végigélvezhetem Toszkána bájait. de mire a végére értünk.. nagy erő kellett hozzá, hogy végigolvassam. ugyan még nem volt hozzá szerencsém, de erősen egy Júlia-füzet típusú nyál egyveleg keveredett ki belőle. nem bírtam a párbeszédek stílusát sem, a szerelmi jelenetek borzasztóak voltak.
remélem, hogy ez volt csak az írónő mélypontja, és nem kell kiszeretnem belőle…

>!
blankaveronika I
Elizabeth Adler: Toszkánai nyár

Imádtam, az elejétől a végéig. A római helyszíneket magam is végigjártam, és most vágyok Fizenze után. Ez egy olyan könyv, amiben a hangulatfestés dominál. Szerintem a történet is erős, de a helyek, az ízek, az illatok leírása páratlan. Köszönöm @brena az élményt :)

1 hozzászólás
>!
lattimore
Elizabeth Adler: Toszkánai nyár

Amikor még nem voltam moly, többször olvastam a könyvet. Szeretem az írónő regényeit. Ez a regénye a nagy kedvenc. Jók a karakterek beszólásai. Vannak részek amik megnevettetnek. Gyönyörűek az olasz tájak bemutatása. Úgy elmennék Olaszországba egyszer. <3 5 csillagot ér. :)

>!
kiccsillag7
Elizabeth Adler: Toszkánai nyár

Hogy én mennyire imáááádtam ezt a könyvet!!! Tökéletesebb nyári olvasmányt keresve se találtam volna! Nagyon örülök, hogy kezembe akadt. Ahogy belekezdtem, máris teljesen beszippantott :) Nagy adag életszeretet, pozitív emberek, pisztácia fagyi :), utazgatások, könnyű nyári vacsorák, csodás tájak….és sok-sok humor…élveztem minden egyes sorát! Bár sose ért volna véget ez a toszkánai nyár! :)

>!
B_Bori
Elizabeth Adler: Toszkánai nyár

Hát ez jólesett! Jól ki lehettem éhezve romantikára …

„Az életet élni kell. Napról napra.” … csak az nem fér a fejembe, hogy miért kell minden alkalommal egy olasz regényt kiolvasnom, hogy megfogadjam újból és újból, igen. élni akarok, az élet minden percét átélni…akármilyen is… vajon mi olyan nehéz az olaszok nélkül? :)

>!
Habók P
Elizabeth Adler: Toszkánai nyár

Jaj, ez most nagyon jót tett a lelkemnek! Kedves, vidám, felnőttes, kamaszos. Jó volt újra Firenze utcáin járkálni. Szerettem a szereplőket (Maggie lett a kedvenc), és örültem a boldog végnek. Keresni fogom az írónő többi könyvét is.

>!
minett
Elizabeth Adler: Toszkánai nyár

Egy utazás végett olvastam el, mert szerettem volna viszontlátni a megélt élményeket, s ezt meg is kaptam maradéktalanul.
Bár nem hagy mély nyomot, mégis aranyos, kedves történet, napsütéses nyárra való

>!
Arabella
Elizabeth Adler: Toszkánai nyár

Az elsők között olvastam ezt az Elizabeth Adler könyvet, talán épp ez a könyv volt, ami miatt a többit azóta is „vadászom”. Nekem tetszik az írónő stílusa, olvasmányos, érdekesnek is tartom. Egyszerűen szeretem a könyveit :)

>!
kiruu P
Elizabeth Adler: Toszkánai nyár

Aranyos. :) Nagyon megfogott benne, hogy Gemma mennyire jégszívű. Tetszett, ahogy Ben szépen lassan felmelegíti a hideg szívet… Közben pedig több-kevesebb új szerelem és barátság alakul. :)

>!
FruzsinaRacz
Elizabeth Adler: Toszkánai nyár

Olyan limonádé volt, ami kellemesen kikapcsolt. Bár néha túl soknak éreztem a lelkizést, nem volt egyáltalán humoros, és annyira szirupos volt a végkifejlet, hogy mindezen tulajdonságok együttese biztosít arról, hogy egy jó ideig nem fogom újraolvasni ezt a könyvet.
Toszkána még mindig elvarázsol. És nagyon szeretném már látni.


Népszerű idézetek

>!
coni11

Vajon ott tudnánk-e hagyni a kifinomult, városi, világot, és tudnánk-e új életet élni itt, ahol a múló időt a gyümölcs érésében mérik, ahol a szüret az év legnagyobb ünnepe, és ahol az olajfák termése fontosabb, mint a legszebb gyöngyszemek? Ahol egy kirándulós nap abból áll, hogy az ember elmegy Firenzébe, cappuccinót kortyol a Gilliben, aztán körbejárja a várost, és különleges sajtokat vagy szép cipőket keres, de végül egy régi festményt talál egy hajlott hátú régiségkereskedő üzletében, s többször is elgondolkodik azon, hogy vásárolnia kéne egy gyors, ezüstszínű robogót?

379. oldal

>!
Droci P

Biztonságban akarok lenni a saját magam által épített barikádok mögött.

41. oldal

>!
coni11

Istenem, gondolta Ben, te jó kedvedben teremtetted ezt a nőt.

215. oldal

>!
pieta4

(…) nem mindig az a fontos, amit látsz… A lényeg az, hogy hogyan látod.

153. oldal

>!
coni11

– Csodálatos, kislányom – mondta. – A ciprusfa tökéletesen középen van, és az olajfák színét is bámulatosan eltaláltad. Most már remélem, érted, hogy nem mindig az a fontos, amit látsz… A lényeg az, hogy hogyan látod.
És ugyanez vonatkozik az életre is, tette hozzá gondolatban.

153. oldal

>!
enyedil

Vajon ott tudnánk-e hagyni a kifinomult, városi világot, és tudnánk-e új életet élni itt, ahol a múló időt a gyümölcs érésében mérik, ahol a szüret az év legnagyobb ünnepe, és ahol az olajfák termése fontosabb, mint a legszebb gyöngyszemek? Ahol egy kirándulós nap abból áll, hogy az ember elmegy Firenzébe, cappuccinót kortyol a Gilliben, aztán körbejárja a várost, és különleges sajtokat vagy szép cipőket keres, de végül egy régi festményt talál egy hajlott hátú régiségkereskedő üzletében, s többször is elgondolkodik azon, hogy vásárolnia kéne egy gyors, ezüstszínű robogót? Ahol az életet megkeserítheti az egyfolytában akadozva folyó víz, ahol az áram mindegyre kimarad, ahol télen a hideg tramontana fúj a havas hegyek felől, a nyarak hosszúak, tikkasztóak és forrók, ősszel az erdők pirosak és gesztenyeszínűek, karácsonykor mindenki panna cottát eszik, húsvétkor pedig különleges süteményt? Ahol lehet, hogy a legújabb filmek csak évek múlva jutnak el az apró moziba; ahol a szórakozást az olvasás, a zenehallgatás és a teraszon elfogyasztott pohár bor jelentik, de ahol a csodához csak egy társra van szükség, aki mellénk ül, és velünk gyönyörködik a tájban?

379. oldal

>!
Habók P

– Fiatalság? Miféle fiatalság?. Maggie Marcessinek ez a harmincadik negyvenkilencedik születésnapja. Mégis mit gondolsz, hány fiatalember lesz ott Livvie kedvéért?

>!
Habók P

Ám ahogy telt az idő, Bella Piacere mintha csodát művelt volna velem. Azon vettem észre magam, hogy lelassultam – annyira lelassultam, mintha higanyban mozognék, látni véltem az időt, amikor teljes nyugvópontra jutok. Végre semmi mást nem tettem, csak kóstolgattam az életet. Az igazi életet. Nagyokat ettem, és minden falatot élveztem, hosszú sétákat tettem a dombok között, kiruccantam a szomszédos falvakba.

>!
Habók P

A Lungarno delle Grazién sétáltam, kéz a kézben esküdt ellenségemmel, és boldogságtól sugárzó arccal arra gondoltam, hogy nem láttam még soha ennél a folyónál, ezeknél a régi kőépületeknél és ennél a férfinál szebbet.

>!
Habók P

… végigsétáltunk a szűk árkádos utcákon – ezeket az utcákat olyan régi épületek szegélyezték, hogy végre megértettük, milyen fiatal ország is Amerika.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szerb Antal: Utas és holdvilág
Phil Doran: Csábító Toscana
Frances Mayes: Napsütötte Toszkána
E. M. Forster: Szoba kilátással
Máté Ferenc: Bor, mámor, Toszkána
Frances Mayes: Mindennapok Toszkánában
Miles Roddis – Alex Leviton: Toszkána és Umbria
Edward Mayes – Frances Mayes: Vigyük haza Toszkánát!
Renzo Rossi: Magasan Toscana felett
Russel Chamberlin: Firenze és Toscana