Találkozzunk ​Provence-ban! 67 csillagozás

Elizabeth Adler: Találkozzunk Provence-ban!

Provence napsütötte vidékén az apró falvak élete titkokkal teli. Ám Franny Marten mit sem tud erről a világról. Az ő kicsiny kaliforniai házát csupán szerelmi álmai töltik meg, csakhogy óriási csalódás éri. Fájdalmáról váratlan esemény tereli el a figyelmét: titokzatos levél érkezik a címére, amelyben egy meghívót talál a régi, neves Marten család provence-i összejövetelére. Noha Franny alig ismeri távoli rokonait, hirtelen elhatározással útra kel élete nagy kalandjára. Egy olyan világba érkezik, amelyikben mintha valamikor régen megállt volna az idő, egy olyan tájra, amelyet a közeli tenger azúr tündöklése ragyog be. És amikor a lány megtudja, valójában miért is terelte a sorsa Provence-be, azt is megérti, hogy a szerelemben gyakran nem minden az, aminek látszik…

Eredeti cím: Invitation to Provence

Eredeti megjelenés éve: 2006

Ulpius-ház, Budapest, 2008
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632540870 · Fordította: H. Prikler Renáta

zsófcsa>!
Elizabeth Adler: Találkozzunk Provence-ban!

nos… nekem ez nagyon összecsapottnak tűnt.
nem is egészen volt tiszta egy-egy dolog ezáltal, az egész olyan gyorsan ledaráltnak tűnt.
persze az elmaradhatatlan étkezések, borozások, tájleírások szokás szerint szuperek voltak, de kb ennyi fogott meg a történetben, pedig Provance-ban ennél sokkal több lehetőség van egy sztorihoz…

agnesasszony>!
Elizabeth Adler: Találkozzunk Provence-ban!

Kisebb olvasási válság-féleségbe keveredtem a hétvégén – aztán rájöttem, hogy az elmúlt hónapokban szinte kizárólag fantasy-t olvastam. Szóval úgy döntöttem, szükségem van valamire, ami kizökkent.
Számomra ez a könyv tökéletes volt erre a célra. Könnyed nyári limonádé, mérsékelt izgalmakkal, pofonegyszerű szerelmi szállal, rengeteg isteni kajával és egy pincényi borral. :) Mindez pedig nagyrészt a festői Provence-ban off, egy újraegyesülés előtt álló család körében.
A kedvenc karakterem egyértelműen Clare volt spoiler, de azért Rafaellát és Kék Pöttyöt is csíptem. :)
A végén volt némi zavar az erőben ezzel a krimi (?) szállal. spoiler Ettől függetlenül szerintem fogok még olvasni az írónőtől hasonló krízishelyzetben.

petra995>!
Elizabeth Adler: Találkozzunk Provence-ban!

Ismét imádtam az egész történetet,a karaktereket úgy szintén,a tájleírások – mint általában Adler könyveknél – csodásak voltak,a végén egy kis izgalom is volt még,egyértelműen 5* :)

napfeny55>!
Elizabeth Adler: Találkozzunk Provence-ban!

Nekem nagyon tetszett. Minden volt benne szinte lese tettem mert csak úgy történtek az események.

MezeiMarcsi>!
Elizabeth Adler: Találkozzunk Provence-ban!

Könnyed kikapcsolódás ez a könyv.Nagyon jó tájleírásokkal,nem túl bonyolult szerelmi szállal. (Már-már túl egyszerű szerelmi szál:) Viszont nagyon durva a szeretőm feleségével nyaralni dolog:)
Szívesen elutaznék én is Provence-be.akár szüretelni is!

picurka13>!
Elizabeth Adler: Találkozzunk Provence-ban!

Már nagyon rég óta szerettem volna Adlert olvasni, de soha nem volt bent a könyvtárban egy könyve sem. Viszont múltkor egész véletlenül figyeltem fel rá, hogy egy kötet ott lapul a polcon. Gyorsan magamhoz is vettem, és a könyvtáros lányka is kinézte már magának. :) De én voltam a gyorsabb ám! Holnap viszem is vissza, hátha akkor már ő lesz a gyorsabb!
Most fejeztem még be, addig fel se keltem az ágyikóból. :) Nagyon szeretek ágyban olvasni, csak sajnos mostanában nagyon ritkán jut rá időm. Egyszerűen csak annyit tudok rá mondani, hogy felemelően nagyon jóóóóó! Mind a tájleírások, mind pedig az érzelmek, amik végigmennek a könyvön. Biztos fogok még olvasni tőle, ha nem kapják el előlem a könyvtárban a könyveit! :)

utazó>!
Elizabeth Adler: Találkozzunk Provence-ban!

Kellemes kikapcsolódás volt, míg olvastam. A tájakat majd hiszem ha látom!!!!!! /Jó lenne egyszer eljutni oda is!/

Emyon>!
Elizabeth Adler: Találkozzunk Provence-ban!

Kikapcsolódásnak jó ez a könyv de azért egy picit többet vártam tőle. Nekem túl sok volt a táj leírása, persze tudom le kell írni hogy az ember elképzelhesse de akkor is… A szerelmi szál elég lagymatag volt. Ezektől függetlenül azért nagyon is olvasható kis könnyed olvasmány. Az előző könyvtől, amit az írónőtől olvastam jobban tetszett.

lattimore>!
Elizabeth Adler: Találkozzunk Provence-ban!

Szeretem az írónő regényeit, ez a jobbak közül való. Gyönyörűek a tájleírások, az ételek fenségesek. :) Bejönnek a karakterek beszólásai. Olvastatta magát. Strandra is való. 4 csillagot megérdemel!

csumat>!
Elizabeth Adler: Találkozzunk Provence-ban!

Imádom az összes könyvét, jó nem az összeset, de a jó 98%-át. Ez is egy nagyon jó történet volt. Kellő képpen összetett, részletgazdag, kedves, alattomos és izgalmas. Én egyébként is oda vagyok a Provance-ban vagy Toscana-ban játszódó történetekért. A borítóján említik Peter Mayle-t, mint meghatározó Provance témájú könyvek írója. Egyet kell értsek ezzel a megállapítással, a tájleírás ugyan „nőiesebb” szavakkal magfogalmazva, de valóban Mayle-hoz hasonlóan részletesek és élvezetesek voltak.

Araragat_Kasztór_Polüdeukész>!

A szenvedély betegség. Sötét kór.
Féltékennyé teszi az embert.
Nincs benne sem fény, sem harmónia.

Georges Simenon

Kapcsolódó szócikkek: szenvedély
Anó P>!

Henri romantikus vacsorákra vitte Rafaellát, finom borokat itatott vele és egy nyári égei-tengeri hajóútra is meghívta, persze a barátaival együtt, hogy gardedámok is legyenek, bár mint kiderült, sok hasznuk nem volt, hiszen Rafaella ezen az úton veszítette el a szüzességét egy hófehér partszakaszon. Szerelmeskedés közben a fülét nyaldosták a hullámok, a part éles kövei belevágtak meztelen hátsójába, és tücskök ciripeltek mindenütt. Nem csoda, ha Rafaellának később mindig a szeretkezést juttatta eszébe ez a hang.

Araragat_Kasztór_Polüdeukész>!

A múltam nem az enyém immár;
Az idő fürgén tovaszállt,
Illékony álom csak,mi megmaradt,
Kép, mi lustán fönnakadt
Az emlékezet fogasán.

Valahol
hangosan ketyeg egy állóóra. Az ablak üvegtáblái között
felzümmög egy csapdába esett darázs. A levegőben lebegő magányt
csak kevéssé szelídíti a virágillat, azé a vadrózsáé, amelyről
valamikor a chateau-t elnevezték.

Baki P>!

Marten-de-Provence-ban sohasem történnek nagy változások.