Nyár ​Capri szigetén 66 csillagozás

Elizabeth Adler: Nyár Capri szigetén

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Vitorlázzon, ​szeressen és nyomozzon a nápolyi öbölben egy mesés jachton!

Elizabeth Adler, számos pazar helyszíneken játszódó romantikus regény világhírű szerzője Toszkána és Amalfi után, most Capri varázslatos mediterrán szigetére repít el minket, ahol mindenki gyanús, akár a legjobb Agatha Christie regényekben.

Egy dúsgazdag angol iparmágnás titokzatos körülmények között életét veszti, de levelet hagy hátra, amelyben hat nevet említ, akik a halálát akarhatták. Daisy Keane, a minden lében kanál titkárnő, és Harry Montana magánnyomozó összefog, hogy a gyanúsítottakat mesés földközi-tengeri hajóútra vigye, amelynek költségét a néhai Sir Robert állja. Miközben megjárják a kaszinók fényeitől csillogó Monte Carlót, St-Tropez-t és Sorrentót, a rejtély egyre kibogozhatatlanabb lesz, ahogy a gyilkos egy lépéssel mindig előttük jár, ráadásul a nyomozó páros is lángra lobban egymás iránt… A földközi-tengeri üdülőhelyek szépsége, a varázslatos hajóút, a szenvedélyek… (tovább)

Eredeti cím: Sailing to Capri

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2007
398 oldal · ISBN: 9789639752504 · Fordította: Alföldi Zsófia

Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
Felixa P
Elizabeth Adler: Nyár Capri szigetén

Ennyi szereplő!… Győztem koncentrálni, hogy ki kicsoda… A címben csalódtam, mivel azt hittem, hogy kapok egy jó kis történetet Capri szigetén. Ezzel ellentétben csak pár nap az ott tartózkodás a gyönyörű szigeten. A tájleírások és a gasztronómia a legjobb benne. Egyébként egy számomra gyorsan olvasós, könnyed és szórakoztató történet.

>!
Virágszépe
Elizabeth Adler: Nyár Capri szigetén

Könnyű, szórakoztató regény. Két „nehezebb” olvasás között egy üdítő limonádé. Bűntény, romantika, jóképű nyomozó, csodás tájak, akkor is megértjük, ha nem igazán koncentrálunk. A szereplők érdekesek, az írónőtől kapunk szerethető és utálható karaktereket is. Kategóriájában igazán kellemes olvasmány, kiszámítható, de nem bugyuta.

>!
Petrus601
Elizabeth Adler: Nyár Capri szigetén

Ez volt a 2. Elizabeth Adler könyv, amit olvastam. Ez is igazán tetszett, de az első jobb volt. Toszkánai nyár
Itt tényleg nagyon tetszett a történet, jól ki lett találva, bár a hajós résznél 1-2 dolog unalmas volt…legalábbis nekem.
Nem volt rossz, hogy több szemszögből volt rálátásom a dolgokra, de nekem azért elég lett volna Daisy és Montana fejezetei.
A végén persze nem gondoltam arra az emberre, aki a „komornyik” volt…meglepő, jó fordulat. :)
4*
(Amúgy a magyar címe nem tetszik, mert nem pont Capri szigetén van a hangsúly, hanem a hajóúton, az angol jobban hangzik ezért.:) )

>!
zsófcsa
Elizabeth Adler: Nyár Capri szigetén

hjajj, ez kellemes volt.
nem mondom, szörnyen idegesített az E/1 személyű elbeszélő. nem is igazán értettem, hogy hogy van az, hogy az egyik fejezetben így, a másikban úgy. de ettől függetlenül élvezhető volt, kellemes kis történet, kiszámítható véggel, mennyei fogásokkal, jó kis borozgatásokkal, whiskey-vel, Amalfival és Caprival.
Amalfi part eddig is tervben volt, de azt hiszem Capri is felkerült a listámra.

>!
Gilgalang
Elizabeth Adler: Nyár Capri szigetén

Kinőttem a romantikus regényes korszakomból és ez alapján nem most fogok vissza szokni. Agatha Christie emlegetése csak reklámfogás, kedvcsinálás, de lehet épp ezért volt csalódás… Olvastam már jobb és izgalmasabb romantikus krimit. Az meg hogy a gyilkos mindig egy lépéssel előttük jár…. semmi ilyesmi nem volt. Krimit vártam romantikus szállal, és tucat romantikát kaptam kevés krimivel.

>!
picurka13
Elizabeth Adler: Nyár Capri szigetén

Nekem tetszett, hamar végigolvastam, és legszívesebben a hajón lettem volna én is Cosmopolitant szürcsölve. :)

>!
lin_da
Elizabeth Adler: Nyár Capri szigetén

Nincs jobb mi meghozná a kedvet az olvasáshoz egy Elizabeth Adler könyvborítónál. Jó néhány könyvét elolvastam és bizton állíthatom, hogy amennyire hasonlóak a borítók ( bár igen gusztusosak, nem vagyok egy világutazó, de még én is szívesen ráhangolódnék Caprira vagy Amalfira, leginkább arra a pontjára, mely a borítón látható), a történetek is mind egy tőről fakadnak. Ettől függetlenül a Nyár Capri szigetén kellemes olvasmány. Viszont a csúcson kell abbahagyni….úgy értem az E. Adler könyvek olvasását és attól tartok én túlzásba vittem.

>!
adroszler
Elizabeth Adler: Nyár Capri szigetén

Már a fülszövegben is Agatha Christie-hez hasonlítják ezt a regényt, és az írónő tényleg megpróbált valami hasonlót írni. Nagyon sok szereplős történet (kénytelen voltam kijegyzetelni, hogy ki kicsoda, mert folyamatosan vissza kellett lapoznom), mindenki gyanúsított, összezárva egy hajón. A cím azért erős túlzás, mert a könyv első harmadában havazik, utána hirtelen nyár lesz, és 6 napot töltenek egy luxushajón, ahogy Caprira hajóznak. Az eredeti cím (Sailing to Capri) sokkal találóbb.
Nem volt annyira izgalmas és letehetetlen. Könnyed nyaralós olvasnivaló.

>!
mályva
Elizabeth Adler: Nyár Capri szigetén

többet nem akarok látni Elizabeth Adler könyvet, az bizti
kár volt elolvasni
de a borítója szép


Népszerű idézetek

>!
Mymo

Senki sem lehet annyira gazdag, hogy visszavásárolja a múltját.
Oscar Wilde

10. oldal

>!
Eszti_Mmm

Kéz a kézben sétáltunk a macskaköves utcákon, meg-megálltunk, bekukucskáltunk az apró műhelybe, ahol a híres szandálokat készítik, az ékszerüzletekbe és a butikokba. A Via Fuorlovadón álló Aurora pizzéria becsábított bennünket a finom illatával, ezért leültünk a te-raszon, iszogattuk a vörösbort, és néztük Capri életét, majd közösen ettünk egy pizza all’acquát mozzarellával és apró, zöld peperoncinóval nápolyi módra. Mennyei ízek vékony tésztán.

156. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka
Anne L. Green: A sötétség fogságában
Borsa Brown: A maffia ölelésében
Andrew Davidson: A vízköpő
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában
Dee Dumas: Marokkói szerelem
Cornelie C. G.: Érzelmi vírusveszély
Bleeding Bride: A téboly kertje
Lakatos Levente: Aktus