Kaliforniai ​rejtély 29 csillagozás

Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély

Fen ​Dexter nyugodt élete egy viharos estén fenekestül felfordul. Vérző férfi kopogtat be hozzá, azt állítva, hogy autóbalesetet szenvedett. Elmondása szerint San Franciscóba tart, hogy segítsen a rendőrségnek kideríteni, ki gyilkolta meg a menyasszonyát. A vihar miatt Fen nem tudja kórházba szállítani a sérültet, így az nála marad éjszakára. A kényszerű összezártságban vonzalom támad köztük.

Másnap reggel a férfi bemegy a kórházba, ahol Fen nővérként, egyik unkahúga, Vivi pedig orvosként a sürgősségi osztályon dolgozik.

Vivi épp egy súlyos sérülttel foglalkozik, akinek átvágták a torkát. A lány állapota válságos – ő a környéken garázdálkodó sorozatgyilkos legutóbbi áldozata, akinek a szájára ugyanúgy ráragasztották a „Ne szólj szám!” feliratú jegyzetlapot, mint a korábbiakéra.

A titokzatos idegen Vivihez fordul, hogy varrja össze a sebeit – ez vajon véletlen, vagy valami ördögi terv része?

Ki ez az ember valójában? Mit akarhat Fentől és a… (tovább)

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632548104 · Fordította: Gogolák Rita

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

ribizlii>!
Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély

Könnyed romantikus detektív regény, nem éppen a csöpögős formából. Mindenből pont elegendőt kevert az írónő. Annak ellenére, hogy hamar rá lehet jönni a tettes kilétére, fenn tartja az érdeklődést. Könnyed, nyári olvasmány.

mokus33>!
Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély

A szokásos Elizabeth Adler történet, bár valahogy most ez nem csigázott fel annyira, mint máskor. Elég hamar rájöttem a tettes személyére, de nem emiatt van hiányérzetem. Inkább csak a sokadik Adler könyv után már érzem, hogy egy kaptafára készülnek a könyvei, igaz, a stílusát és a helyszíneit nagyon szeretem. Egy darabig most pihentetem a regényeit.

geszti>!
Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély

Adler nekem minden évben a medencézős, nyaralós olvasmányom. Ez az idén sem volt másképp. Azt kaptam amit vártam, pergő cselekményt, gondtalan szórakozást.

lotti531>!
Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély

Szeretem Adler könyveit, ez a történet elég szokványos volt, bár nem szerepelt benne a kedvenc párosom a szereplők elég szerethetőek voltak. Könnyen rá lehetett jönni a gyilkos személyére.
J. C. egy kicsit idegesítő volt.

csuriburi>!
Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély

Könnyed szórakozás, engem eléggé beszippantott a történet. Nyárra pont jó.

Csilla_Herczeg>!
Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély

Nekem nagyon tetszett, engem az első oldaltól (majdnem) az utolsóig teljesen lekötött, izgalmas volt, lehetett találgatni, majdnem mint egy Agatha Christie regényben, csak ez egy cseppet könnyedebb stílus. Tényleg az első oldaltól izgalmas, így olvasmányos, nem kell 100 oldalt várni, mire kibontakozik valami cselekmény, itt a szereplőket szépen folyamatosan ismerjük meg az izgalmas sztori mentén. Igazán olyasmi, amit vártam Adlertől. Romantikus, de nem csöpögősen és krimi is…na meg azok a fincsi ételek…itt most a tájleírás és utazgatás maradt el, nem baj, nem kell mindig mindent.

kritta>!
Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély

Ez a regény sajnos annyira nem nőtt a szívemhez.
Nem tudtam azonosulni egyik szereplővel sem, kicsit gyermeteg hozzáállással megáldott három női karakter, igaz más-más korosztály, de mégis gyermeki naivitással. Emellett a három férfi főszereplő sem túlzottan említésre méltó, még a gyilkos karaktere sem váltott ki belőlem különösebb érzelmeket, átlagos szereplők egy átlagos krimiben.
Amint kifejezetten nem szerettem a könyvben az a végkifejlet volt, annyira, de annyira elnagyolt, hogy már szinte sikítani szerettem volna, hogy ez nagyon gyenge, újra kell írni. A végét sokkal jobban ki kellett volna ahhoz dolgozni, hogy elhiggyük, hogy egy rémséges történetbe cseppentünk, ahol szinte tényleg érezni a félelem szagát és együtt retteghetünk az áldozattal. Ehelyett azonban csak az ürességet érezzük és a borzasztó naivitást.
Nem a megszokott színvonalat hozta az írónő, kicsit olyan mintha egy tanítványa írta volna a regényt, aki jól másolja ugyan az eredetit, de túl sok pszichokrimit nézett a televízióban.
http://konyvlelo.blogspot.hu/2014/08/elizabeth-adler-ka…

vgyorvari>!
Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély

A történet nekem nagyon tetszett. A gyilkos kilétére aránylag hamar rá lehetett jönni, de mégis kétségek között maradt az olvasó amíg ténylegesen ki nem lett „mondva” a neve. A könyv vége sikerült a legizgalmasabbra, le sem bírtam tenni míg nem jutottam az utolsó fejezet végére. Egy nagyon összetartó, szerethető családot ismerhettünk meg benne.


Hasonló könyvek címkék alapján

Guillaume Musso: Central Park
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Marina Fiorato: Bíbor & csont
Guillaume Musso: Holnap
Guillaume Musso: Visszajövök érted
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában
Brenda Joyce: Halálos ölelés
Eva García Sáenz de Urturi: A fehér város csöndje
J. D. Robb: Halálos bosszú