Ház ​Amalfin 64 csillagozás

Elizabeth Adler: Ház Amalfin

Lamour ​Harringtonnal másodszor fordult elő, hogy elveszítette a szeretett férfit. Tizenhét éves volt, amikor apja titokzatos körülmények között eltűnt. Amikor a férjét is utoléri a végzet, úgy érzi, elárulták, és visszatér a kis házba a buja növényzetű Amalfi-parton, ahol gyermekkora legboldogabb éveit töltötte apjával. Csakhogy a mesés partszakaszon magányosan álló házikónak szintén megvannak a maga titkai, és hiába a szikrázóan kék tengeren ringó bárkák és a mindent betöltő citromillat, Lamour kénytelen szembenézni az igazsággal. Vajon apja halála valóban baleset volt? Vagy rejtegetett valamit, és ez vezetett idő előtti távozásához? Eközben valaki biztos akar lenni benne, hogy Lamour nem fedi fel az idilli, mesés part titkát. Az asszony életébe belép két rejtélyes, erőteljes férfi, és miközben köztük vívódik, rájön, hogy a múlt olyankor tér vissza, amikor az ember legkevésbé várná. Lamournak le kell számolnia kétségeivel, mert csak így szedheti össze a bátorságát, és élhet… (tovább)

Eredeti cím: The house in Amalfi

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2007
344 oldal · ISBN: 9789632540108 · Fordította: Alföldi Zsófia

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

>!
Felixa P
Elizabeth Adler: Ház Amalfin

Azt szeretem az ilyen könyvekben, hogy annyira magával ragad a tájak festői leírásaival, illetve a gasztronómiai különlegességek megjelenítésével, hogy legszívesebben azonnal csomagolna az ember és elutazna a helyszínre, hogy személyesen lássa és kóstolhassa a könyvben leírtakat. Mielőtt megunhattam volna, jött a váratlan fordulat és kellemes élménnyel értem a történet végére.

>!
roganedina
Elizabeth Adler: Ház Amalfin

Ez volt a második Adler-könyv, amit elolvastam, de meg se közelítette az elsőt, A Villa Mimosa titkát. Sajnos. Pedig a „drámai” rész ebben is nagyon jó volt, ledöbbentett, de hiányzott valami plusz ebből a könyvből. Továbbá ez a szerelmi háromszög-dolog se jött be túlzottan. Meg Lamour karaktere sem, ahogyan Aurora karakterét is elég eltúlzottnak találtam.

1 hozzászólás
>!
Britta89 
Elizabeth Adler: Ház Amalfin

A gyönyörű tájleírásokkal gazdagított történet elvitt egy mesebeli kis helyre. Csak remélem, hogy a valósában is el fogok jutni erre a varázslatos helyre.
Elizabeth azonkívül, hogy ilyen részletesen beszámolt a természetről, olyan emberek életét mutatta be, akik akár közöttünk és élhetnének.
Ez a realitás egy kissé visszavette a kedvemet, hogy tovább haladjak, de szépen és megfontoltan azért a végére értem.
Lamour egy megtört középkorú hölgy, aki csak próbál utána járni a múltbeli történéseknek, mindeközben fény derül az ő életének bizonyos részleteire is. Mindeközben pedig eljut Amalfira, ahol keresi a boldogságot. Úgy vélem, ezt viszonylag gyorsan meg is találja. Mindössze nekem azzal volt bajom, ahogy flörtölt egyszerre apával-fiúval..vagy ezt csak én találom furcsának?!
Úgy gondolom, hogy a könyvben mindegyik szereplő megpróbáltatásokon ment keresztül és ez járult ahhoz, hogy kissé letargikus hangulata lett a műnek.
Értem én, hogy minden mindig nem lehet happy end…legalább a környezet kárpótolt mindenért. :)

>!
FarkasKa06 
Elizabeth Adler: Ház Amalfin

Nyári szabadság alatt limonádé mellé tökéletes, hamar el lehet olvasni. Az étel leírások és a hegyes tengerpari leirások szép színesek, én tavaly el is mentem Amalfira.

>!
Petrus601
Elizabeth Adler: Ház Amalfin

Ez is egy jó kis történet volt. A mínusz 1 csillag sok kis apróság miatt…mint például, Jammy lányát mindig a „főiskolás lány”-nak említik, egy idő után már nagyon idegesítő volt.
Tény, hogy Jon-Boy volt az egyik meghatározó szerepelő Lamour életében, de megelégedtem volna egy kicsit kevesebb Jon-Boy említéssel is. Oké, ezek tényleg csak az apróságok, ezenkívül tetszett, olyan Elizabeth Adler féle.:))
4*

>!
Gádorka
Elizabeth Adler: Ház Amalfin

Miután többször voltam Amalfin egy-egy fél napot, többet vártam. Nem kaptam azt az Amalfit, amit úgy szeretek. A könyv olvasható, könnyű nyári vagy utazásra való.

>!
brigi11 P
Elizabeth Adler: Ház Amalfin

Utáltam a főhőst, borzalmas nőszemély. Elég gagyi volt a romantikus szál is, de jó volt az utazás, a napsütés, a kaják és a hajókázás.

>!
cinegér
Elizabeth Adler: Ház Amalfin

Egyszer olvasható könyv, kicsit többet vártam tőle, de azért volt benne izgalom is.
Tipikus strand könyv, kikapcsolódásra pont jó.

>!
Duduci
Elizabeth Adler: Ház Amalfin

Elizabeth Adlertől ezt a regényt olvastam először, a többit majd még felveszem a listámra, mert szinte már az összes regényét olvastam, de azt kell mondanom – lehet mert ez volt az első olvasásom tőle – ez tetszett a legeslegjobban. Izgalmas írásmű, mert, volt benne kellő intelligenciával megírt szerelem, romantika, krimi, rejtély, cselszövés, szóval minden ami egy igazán jó könyvhöz kellhet, s mindezt tetézve azzal , hogy az írónő nagyon szépen ír, s mesél. szinte láttam magam előtt a kék tengert, a hegyes utakon kanyargó utakat, egyből szerettem volna Olaszországba menni!


Népszerű idézetek

>!
Petrus601

Nászajándékként Lorenzótól megkaptam Daisyt. […] A tehénke gyönyörű, ha lehet ilyet mondani egy szarvasmarhára. De igenis, Daisy kifejezetten szép.

339. oldal

>!
Ács_Milán

… az olaszok az anyjukon kívül mindenkivel kikezdenek.

54. oldal

1 hozzászólás
>!
Ács_Milán

… semmi nincs olyan jó hatással egy nő kedélyére, mint a vásárlás.

151. oldal

>!
Ács_Milán

Az ember finomsága nem a származásától, hanem a viselkedésétől függ…

167. oldal

>!
Ács_Milán

Az élet kiváltság, és nekünk bölcsen kell sáfárkodnunk a rendelkezésünkre álló idővel.

321. oldal

>!
Britta89 

-Az élet lényege nem a változatlanság – mondta Mufune. – Az élet kiváltság, és nekünk bölcsen kell sáfárkodnunk a rendelkezésünkre álló idővel. Rajtunk áll, hogy kihasználjuk-e a lehetőségeinket.


Hasonló könyvek címkék alapján

R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.
Susan Kay: A fantom
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Borsa Brown: A maffia szívében
Cornelie C. G.: Talán mindörökké
Cornelie C. G.: Érzelmi vírusveszély
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
Jeffrey Archer: Apám bűne
Jeffrey Archer: Párbaj
Daphne du Maurier: A Manderley-ház asszonya