Marvin, ​a bogár 14 csillagozás

Elise Broach: Marvin, a bogár

A történet egy kis bogárról, Marvinról és a családjáról szól, akik a Pompaday család házában laknak a konyhában, egy kis zugban. James, Pompaday-ék fia akkor figyel fel a kis jószágra, mikor a szülinapjára a bogár egy képet fest neki. Az ajándék döbbenetesre sikerül, olyannyira, hogy James szülei, abban a hiszemben, hogy a képet fiuk készítette, elviszik egy neves festő kiállításra. A múzeumban mindenkit lenyűgöz a mű, és kérik Jamest, hogy fesse meg egy híres kép másolatát. De hogy fogja ezt a fiú teljesíteni? Hogyan lehet ebben segítségére apró, új barátja? És vajon mire kell a múzeumnak a másolat? Hatalmas kaland veszi kezdetét, sok izgalommal és még több vidámsággal.

Eredeti mű: Elise Broach: Masterpiece

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Delfin könyvek

>!
Maxim, Szeged, 2014
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632615639 · Fordította: Lázár Júlia · Illusztrálta: Kelly Murphy

Enciklopédia 2


Kedvencelte 2

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Kek P
Elise Broach: Marvin, a bogár

Szuper! Jók a rajzok, jó a szöveg. Nem értem, hogy miért lenne ez fiús – szerintem nemtől függetlenül kiválóan élvezhető. Kicsi művészet, kicsi fantasy, kicsi nyomozás, kicsi felnőttbírálás, kicsit állatos, kicsit érzelmes-löketes (ha ez utóbbit nézem, akkor meg lányos). Szóval, minden gyereknek való, haladós, szellős – vaskosságával és borítójával szerintem különösen a könyvmolyos csemeték számára vonzó és csábító termék. Vagy ha csak álca, annak se rossz – nem tudom elképzelni, hogy ne kapna kedvet hozzá, aki csak belepillant. Jószívűség. Mondom: Jószívűség. Ránézel e hat lábra, meg két szempárra a borítón és ez jut róla eszedbe. És ha elolvastad a könyvet akkor is.
(Meg hogy ez a hangyányi figura ott elől olyan, mint az arc orra. Hát persze! :) Marvin James szimatja!)

2 hozzászólás
>!
No_Exist
Elise Broach: Marvin, a bogár

Én a bogarakkal vagyok. Volt egy csótányom egy sérült szarvasbogaram és egy csomó általam ismeretlen fajú cukiságom. Örültem volna egy Marvinnak is.
A történet egy édes kis mese, eléggé kiszámítható felnőtt szálal. A felnőtteket nem kedveltem, főleg az anyukát nem, olyan furcsa volt mindegyik.
James és a bogarak jó fejek. A cselekmény nem egy nagy eresztés, de mesének jó volt és a művészeti szál is nagyon bejött. Érdemes gyerek kezébe adni, szerintem élvezné.
Nem hiszem, hogy anya örülne neki, de ismét kedvet kaptam valamilyen bogár tartásához.

>!
Lilla
Elise Broach: Marvin, a bogár

Egy aranyos történet a barátságról, Marvin és egy kisfiú James történetébe burkolva. Nagy mondanivalója volt a könyvnek és az írónak sikerült úgy megvalósítania azt, hogy a mondanivaló eljusson az olvasóhoz, hogy közben a szereplőkkel izgultunk s éltük át a kalandjaikat. Élveztem, és mind a két főszereplőt megkedveltem.
Ajánlom mindenkinek aki egy jó kis könyvet akar olvasni a barátságról, kicsit tudakozottabbá válni a művészet terén és egy nagy kalandba keveredni Marvinnal és Jamessel! :)

Ui.: És külön dicséret a rajzokért! *-*

>!
TökmagSophie
Elise Broach: Marvin, a bogár

Nagyon izgalmas és érdekes történet, a könyvfesztiválon féláron jutottam hozzá. ajánlom 10 és 14 éves kor között, igaz egy kicsit fiús de bátran olvashatják a lányok is. Azért tetszett maga a könyv mert nem találtam más hasonló témájú könyvet! Ha tetszett írd meg te is a véleményed! Én most megyek és átrágom magam a Tom Sawyeren! ( még egy pasis könyv)

>!
PUjszászi
Elise Broach: Marvin, a bogár

Szerintem ez egy szuper gyerekkönyv. Az ovis csoportomnak olvastam fel belőle részletekben elalvás előtt. Nagyon szívesen hallgatták, olykor izgultak, olykor pedig nevettek a történeten. :) A gyerek közönség a legőszintébb közönség, s azt hiszem, ez a könyv átment a próbán. :)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Kek P

Ahogy felfedezed a világot – önmagadat is másként látod. Ha otthon maradsz, biztonságban, a lényed bizonyos részei is rejtve maradnak.

272. oldal

>!
Lilla

A barátságban a legfontosabb dolgokat nem kell hangosan kimondani.

149. oldal

Kapcsolódó szócikkek: barátság
>!
Kek P

– Minden valódi dologban vannak hibák.
– Pontosan. És bármilyen furcsa, a művészet világában éppen ezek a hibák jelzik az értéket.

155. oldal

>!
Kek P

A nagy barátság olyan, mint egy nagy műremek, gondolta. Időt és figyelmet igényel, és még valamit, egy szikrát, ami leírhatatlan. Boldog és szerencsés véletlen, ha az ember rokonlélekre talál egy idegenben.

291. oldal

>!
Kek P

– Az emberek művészi tökélyre fejlesztették, hogy bajba keverjék magukat

125. oldal

>!
Kek P

A jó tanárok így csinálják. Nem akarják, hogy pont olyan légy, mint ők, abban segítenek, hogy magadból hozd ki a legjobbat.

72. oldal

Kapcsolódó szócikkek: pedagógia
>!
Lilla

Hiszen a barátság lényege, gondolta Marvin, éppen a segíteni vágyás a bajban, magadénak tekinteni a barátod gondját.

127. oldal

>!
Lilla

Az ember igazi önmaga talán csak azokkal lehet, akiket szeret.

153. oldal

Kapcsolódó szócikkek: barátság
4 hozzászólás
>!
Kek P

James még mindig beszélt, rekedt, halk hangon.
– Azt mondták, nem az én hibám, hogy elváltak. Elmondták újra és újra, „nem a te hibád, szeretünk, te vagy nekünk a legfontosabb”. De ha ez így van, miért nem voltam elég fontos ahhoz, hogy együtt maradjanak?

176. oldal

>!
Kek P

– Annyit értek, hogy máris túl messzire mentél. Ez mégiscsak szándékos csalás. Jó vagy rossz a célja, mindenképpen helytelen. Nem emlékszel a szólásra? „Máris kusza hálót szövünk, hacsak egyszer is gyakoroljuk a csalást!”
     Marvin a szemét forgatta.
– De Mama, ezt a pókok találták ki!
– De tökéletesen illik a helyzetre.

126. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Szigeti Kovács Viktor: Lúna gyermekei
Kertész Erzsi: Állat KávéZoo
Bökös Borbála: Szmirkó
Molnár Krisztina Rita: Kréta-rajz
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek
A. Gatti – D. Morosinotto: Ki rabolta el a tűzhely királyát?
Dodie Smith: Száz meg egy kiskutya
Michael Ende: A sátánármányosparázsvarázs­pokolikőrpuncspancs­lódítóbódítóka