54. legjobb meseregény könyv a molyok értékelése alapján

Shirley ​varázslatos napjai (Fairy Oak 5.) 126 csillagozás

Elisabetta Gnone: Shirley varázslatos napjai

Fenséges ​varázslatok és csodás kalandok. A második estén a varázslatos napokról, a fenséges varázslatokról, a bátor és dobogó szívekről, a megdöbbentő találkozásokról és az erdő rejtelméről meséltem társnőimnek . Shirley varázslatos napjai – Fairy Oak falujába végre beköszöntött a tavasz. A levegőben már érezhető a nárciszok finom illata, a napok hosszabbak és játékosabbak. De sajnos megérkezik az eső is. És nem csak esik, hanem zuhog, mennydörög, jégeső is hullik, hosszú, végtelenül hosszú napokon keresztül. Ám szerencsére ott van Shirley Poppy, aki a falu gyermekeit jókedvre deríti az új, összetett rejtéllyel. Nagynénje titkos műhelyében az ifjú, de nagy hatalommal bíró, kis boszorkány egy nagyon, de nagyon furcsa receptkönyvre bukkan. Az ősi, meggyűrődött oldalakon nem tojás és liszt alapú receptekről olvashatnak, hanem só kardról, ég szeletről, kő szívről és egy titokról. Az Erdő titkáról. Shirley elhatározza, hogy kideríti miről is van szó, és természetesen sorozatos… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
264 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455242 · Fordította: Lénárd Csilla · Illusztrálta: Alessia Martusciello, Roberta Tedeschi

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Pervinka Periwinkle (Viní) · Shirley Poppy


Kedvencelte 25

Most olvassa 7

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 118

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Camelia>!
Elisabetta Gnone: Shirley varázslatos napjai

Ez volt az első olyan könyvem, amit egyedül, saját magamnak olvastam. És amitől már olyan „nagyobbnak” éreztem magamat. :D
Igen sajnos nem az első résszel kezdtem. De hát ilyenek a nagymamák, sosem az első részét veszik meg a sorozatoknak. Csak általában azt ami legjobban tetszik nekik. :D
Így hát kénytelen voltam, ezzel kezdeni. :( De persze később a többit is elolvastam, sőt másodjára már sorban sikerült elolvasnom, mert addigra sikerült mindegyik részt beszereznem. :)
Nem tudok róla túl sokat írni, mert nagyon rég olvastam. Így ami biztosra megmaradt.
Pont ez kell egy 6-10 éves lánynak. Fiúk kezébe én nem adnám. Nagyon aranyos volt. Van egy varázsa, amibe mindenki beleesik aki olvassa.
A ruhák egyszerűen gyönyörűek. :) És nekem különösen tetszett, hogy mindegyik részben vannak képek.
Röviden: nagyon jó könyv egy fiatal lánynak. :D

kittenn>!
Elisabetta Gnone: Shirley varázslatos napjai

Ami az elején hatalmas nagy butaságnak tűnik az a végén értelmet nyer és ezt is megoldják a gyerekek. Összefoglalva ennyi :D
Szóval a történet elején adott egy nagyon zavaros és nem mindennapi recept, aminek semmi értelme. Ezzel szemben az ikreknek és a többi gyereknek meg sem rebbent a szempillája, nemhogy hozzá sem látnak, mert zagyvaság, hanem annál nagyobb lendülettel adják bele minden erejüket a nyomozásba. :D
Nagyon tetszett, aranyos és izgalmas történet volt ez, amivel jobban megismerhettük Shirley-t.

Eve_Sorel P>!
Elisabetta Gnone: Shirley varázslatos napjai

Shirley Fairy Oak Luna Lovegoodja. Számomra.
Minden megjelenését szerettem az eddigiekben, totálisan elszállt karakter a többiekhez képest. Aranyos, jóindulatú, bolondos.
Kicsit átéreztem a vágyódását (valamilyen szinten sorstárs vagyok), a motivációja érthető volt számomra.
Itt már kezdtem érezni, hogy a nosztalgia Feli számára már nem olyan édes-boldogságos.

KleineKatze>!
Elisabetta Gnone: Shirley varázslatos napjai

A trilógiát olvasva valamiért nem nagyon figyeltem oda Shirley-re. Pedig milyen csodálatos ez a lány! Elolvasva a róla szóló történetet igazán örülök, hogy az írónő neki is szánt egy kötetet. Shirley, a boszorkány, aki előtt nincsenek akadályok, mégsem tökéletes az élete. Varázslatát nem akadályozza a Nap felkelte vagy a Sötétség leszállta, még sincs igazán boldog családja, aki haza várhatná. Ő mégsem szomorú vagy irigy társaira, ehelyett mindenben igyekszik a szépet és a jót látni! Barátai az állatok, és gondoljanak róla bármi rosszat, ő mindenki felé szeretettel és tiszta szívvel fordul.

Atara>!
Elisabetta Gnone: Shirley varázslatos napjai

Nos, ez igazán varázslatos volt. :) Állítom, hogy a folytatások jobbak, mint az első három kötet!
Tetszett, hogy szerepelt benne egy rejtély, és az is, ahogy a gyerekek próbáltak segíteni megoldani.
Nem tudom hogy csinálja az írónő, hogy ennyire átjön a hangulat, de ez minden egyes kötetnél így volt eddig. És annak külön örülök, hogy a természet szeretete minden részben finoman, de ott van. :)

Lahara IP>!
Elisabetta Gnone: Shirley varázslatos napjai

Túl sokat kiabálnak benne, és mi az, hogy van valami, amit a felnőttek titkolnak, sőt megoldhatatlannak gondolnak, erre egy csapat gyerek megoldja?!
De a hangulat meg a feeling miatt megérdemli az öt csillagot.

2 hozzászólás
egykoraktivmolyvoltam>!
Elisabetta Gnone: Shirley varázslatos napjai

Ez volt az első könyv, amit az egész sorozatból olvastam. Éppen ezért először nehezen tudtam belerázkódnom, időbe telt, mire hozzászoktam. Akkor viszont, miután megszoktam, magával rántott a történet varázsa, és fordulatai.

Juhesztus>!
Elisabetta Gnone: Shirley varázslatos napjai

Egy nagyon, nagyon gyönyörű mese. Élvezet volt olvasni. <3

narancs_citrom>!
Elisabetta Gnone: Shirley varázslatos napjai

Nagyon szeretem ezeket a könyveket, mert olyan aranyosak, megnyugtatóak, elterelik az ember gondolatait a hétköznapi életről – bár ez mondjuk minden könyvre igaz :) – és izgalmasak. Ahogy azt gondoltam ebben se voltunk rejtély nélkül, ami kétség kívül érdekesség és izgalmassá teszi a történetet, de valahogy nem nyerte el annyira a tetszésemet mint az előző kötet.


Népszerű idézetek

Ingryd>!

Kalickába zárhatod a madarat, de nem tilthatod meg, hogy repülni vágyjon. Dobozba zárhatsz egy fényképet, de nem akadályozhatod meg, hogy emléke kövessen. Láncra kötheted a kutyát, de sosem feledi el a szabadságot. És ha megpróbálod feltartóztatni a vizet…

211. oldal

Ingryd>!

Minden népnek megvannak a maga meséi és legendái, melyek elmesélik történetét, legérdekesebb eseményeit, hiedelmeit. És mint mindenki tudja, minden legendában rejlik egy cseppnyi igazság.

156. oldal

Ingryd>!

Lementek a lépcsőn, és átvágtak a sötét ebédlőn, amikor egy villám hasított a felhők közé, nappali fénnyel világítva meg a szobát. Az ikrek megtorpantak, és fülüket befogva várták a fülhasogató dörgést.
Hatalmas dörej remegtette meg a házat.
– Isten hozott, kedves tavasz! – dünnyögte Pervinka gúnyosan, és besietett a konyhába.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pervinka Periwinkle (Viní)
Ingryd>!

Az első könyvtári napról mindig tíz emlék marad fenn: könyvek, könyvek, könyvek és könyvek. Rengeteg könyv! Az illatuk, az első adatlap, amit ki kell töltened, a neveddel ellátott olvasójegy, hogy kikölcsönözhess. A szék, amelyre leültél, hogy beleolvass, és gyakran a könyvtáros néni arca is…

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyvtár
blankaveronika IP>!

Előfordult már veletek, hogy a hajnal első sugarainak fényében léptetek az erdőbe? Esetleg egy napos délután vagy este, miközben a téli köd átölelte a csendes lombkoronákat? Egészen varázslatos…

73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: erdő
Fuvalla>!

Mi történt a folyóval?
Még sosem viselkedett így. A víz az élőlények barátja, és egészen az idők kezdete óta mindig igen mély volt a Fény és a víz közötti egyetértés.

196. oldal, 22. fejezet - A nagy mentőakció

Ingryd>!

(…) A tavasz mindenhol felütötte a fejét, és ezúttal a vártnál korábban köszöntött be.
Az ég ismét távoli és békés volt. Csodálatos, egyöntetű kék, ahogyan a szél elfújta a felhőket. Mintha ceruzával satírozták volna egyenletes kékre. A friss tengeri fuvallat besurrant a házak közé, bólogatásra késztette az út kövei közül előbújt vadvirágokat, miközben méhek döngicséltek felettük.

35. oldal

Ingryd>!

– Ami egy aszteroida után a talajra érkezik, amikor becsapódáskor az atmoszférával érintkezésbe lép, nem más, mint a meteorit, azaz az ég egy darabja…

221. oldal

Cheril>!

Shirley később elmesélte nekünk, hogy a négy kiskacsa soha nem hagyta magára Barolót, és a kutyus kénytelen volt megtanulni repülni, hogy megtaníthassa rá a kicsinyeket.

112. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Shirley Poppy
Cheril>!

– Ne félj, Shirley, nekünk elmondhatod.
– Megfenyegetett valaki?
– Vejtőzik egy ovk az evdőben?
– Félsz a sötétben?
– Kaphatok még egy almás-epres cukorkát?

124-125. oldal


A sorozat következő kötete

Fairy Oak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nyulász Péter: Helka
Tea Stilton: A tenger boszorkánya
C. S. Lewis: Az oroszlán, a boszorkány és a szekrény
L. Frank Baum: Óz, a csodák csodája
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Catherynne M. Valente: A lány, aki Tündérföld alá zuhant és a tivornya élére állt
Geronimo Stilton: A talizmánok titka
Melissa de la Cruz: Az Elveszettek szigete
Roald Dahl: Boszorkányok
Ecsédi Orsolya: Banyavész