58. legjobb meseregény könyv a molyok értékelése alapján

Grisam ​kapitány és a szerelem (Fairy Oak 4.) 169 csillagozás

Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem

Tengerről, ​mindenre elszánt, bátor gyerekekről és szerelemről szóló történet.

"Abban a pillanatban határoztam el, hogy felfedem társnőimnek Fairy Oak négy rejtélyét, majd ezek után soha többé nem beszélek a múltról.
Az első estén szerelemről meséltem, a másodikon varázslatos csodákról, a harmadikon barátságról, a negyedik este egy búcsúról szólt."

Az első este…

Egy titkos barlang mélyén, a téli fagyos zuhatagok rejtekében öt ifjú barát kinyitja a régi ládát, amelyből kiszabadul egy évtizedek óta rejtve maradt és elfeledett – és akarattal elfeledett – történet!
Rejtély árnyékolja be annak az embernek a múltját, aki azt állította magáról, hogy hős és bátor kapitány.
Vaníliára, Pervinkára, az ifjú Grisam mágusra, a mókás Floxra és a Kapitány egész Bandájára vár a feladat, hogy összerakják az eltemetett múlt apró darabjait, amely nem csak sötét, de nagyon félelmetes is.
Az ikrek és kis barátaik szeme előtt kibontakozó kép lassan mégis… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
236 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453170 · Fordította: Lénárd Csilla

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Vanília Periwinkle (Babú) · Pervinka Periwinkle (Viní) · Feli · Grisam Burdock · Lalla Tomelilla · Cicero Periwinkle · Jim Burium · Dahlia Periwinkle · Fuvalla


Kedvencelte 33

Most olvassa 14

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 116

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

schesztiஐ P>!
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem

Fairy Oak-ot nehéz elengedni, hiszen nagyon könnyű volt megkedvelni az ikreket, Feli-t, a dajkatündérüket, barátaikat, Flox-ot, Shirley-t, és persze Grisam-et, s egy kicsit még inkább Jim-et, aki ezzel kb összetörte Vanília szívét.
Jó volt hát újra olvasni róluk, ráadásul szerintem remek keretet kapott a négy kiegészítő könyv, amikben Feli négy történetet mesél el tündértársainak a kis faluról.

Egy kicsit féltem, hogy mi fog kiderülni a Kapitányról, hiszen nem akartam, hogy a gyerekek csalódjanak benne. :S Aztán ahogy egyre több kis darabka lett meg a rejtélyből, egyre nyugodtabb lettem, hogy itt bizony nem lesz csalódás. :)

És nagyon örültem Jim-nek! :)
Furcsa látni, ahogy felnőnek a lányok, de nagyon szeretem, ahogy finoman megváltoznak, felnőttesednek. :)

Beriniki>!
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem

Ismét egy igazán tündéri kis mesét kaphattunk, ami tele volt rejtéllyel, izgalommal, nyomozással és meg volt fűszerezve egy kis szerelemmel :)

2 hozzászólás
just_eszti>!
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem

A sorozatból szerintem eddig ez a rész tetszett a legjobban. Aranyos, humoros, érdekes történet. A gyerekek a végén megoldották a rejtélyt, és Vanília is boldog lett. Csak azt sajnálom, hogy a másik párról kevesebbet olvashattam.

kittenn>!
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem

Nagyon aranyos történet. Tetszik, hogy a gyerekek semmitől meg nem ijedve nyomoznak és remélik, hogy a szeretett Kapitányuk mégiscsak az a hős volt, akire egykor felnéztek.

KleineKatze>!
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem

Vannak sorozatok, ahol azt érzi az ember „ezt már nem kellene folytatni”. Nos, Fairy Oak és az ikrek története nem ilyen. Sőt, a történet előrehaladtával egyre jobban szeretem, egyre inkább a részévé válok ennek a tündéri kis városka életének.
Rengeteget mosolyogtam, nagyon örültem, hogy Grisam (aki most már hivatalosan is a kedvenc karakterem) ilyen komoly szerepet kapott, de annak is, hogy nem csupán őrá, hanem a többiekre, pl. Ökörszemre is koncentrált az írónő.
És persze a szerelem. Hiszen az egész erről szólt, vagy nem? Vanília és Jim, Pervinka és Grisam, és az, hogy felnőnek. Már nem azok a kis boszorkányok és mágusok akik egykor voltak. Remélem a további részek is hasonlóan a kedvenceimmé válnak!

Eve_Sorel P>!
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem

Feli visszaemlékezéseinek első etapja, ahol a nosztalgia még boldog. Tetszik, hogy sokkal jobban megismerni a karaktereket (a főbb szereplőkön túl), kapnak mélységet és kellemes fejlődéstörténetnek is beillene számomra…. ha nem telt volna el olyan kevés idő a trilógia óta, ahol kb. 11 évesek lehetnek a lányok, itt meg már komolyabb párkapcsolatokat is megpendítenek, meg házasságot. WTF?!

2 hozzászólás
Dóri_Dóra>!
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem

Varázslatos és nagyon aranyos sorozattal ismerkedhettem meg a Fairy Oak könyvek olvasása során. Felnőtt fejjel is rendkívül élveztem; és várom, hogy a kislányomnak is a kezébe adhassam. A kötetek közül a Grisam kapitány és a szerelem lett a kedvencem; mosolyogva olvastam. :) Érdekes a nyomozás, és az általa kirajzolódó történet; szépek az illusztrációk. A szerelmi szálak / történetek / jelenetek nagyon-nagyon bájosak, imádtam! ♥

Camelia>!
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem

Egyszerűen nem hittem el hogy mindkét lány ugyanabba a srácba lett szerelmes. De a későbbiekben szerintem Vanília sokkal jobban fog járni Jimmel. Nagyon jó volt. :)
Jobban szeretem az eredeti trilógiát, mert itt olyan furcsa, hogy Feli meséli a tündérkéknek és ő igazából annyira nincs is benne a történetben. Így is nagyon örülök, hogy ennyi része van még a sorozatnak, és, hogy úgymond minden lényeges szereplő kapott egy külön könyvet. :)

Atara>!
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem

Azt hiszem az eddig olvasott Fairy Oak kötetek közül eddig ez volt a legjobb! :) Izgalmas, titokzatos, aranyos, kedves. :) Igazi varázslatos és tündéri ifjúsági regény! :)
spoiler


Népszerű idézetek

Ingryd >!

Csak egy dolog létezik, ami izgalmasabb egy rejtélyes levélnél: egy rejtélyes szerelmes levél…

47. oldal

Ingryd >!

[…] Hogyan is magyarázta Tomelilla? A Fény és a Sötétség, az egyik alkot, a másik pusztít. Egyek, és mégis ellentétesek, elválaszthatatlanok, se nem jók, se nem rosszak, mindkettő szükséges, mint a nappal és az éj…

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lalla Tomelilla
Szelén>!

– Honnan tudod, hogy fiú? – érdeklődött Vanília.
– Csak tudom, és kész.
– Honnan?
– Ez egyszerű: nagy, izmos és szőrös… Ő egy hím.

114. oldal

Light_House>!

Mindig azt gondoltam, hogy az emberek „törékenyek” a szerelmet illetően. Szenvednek, mielőtt örülnének, és attól tartanak, hogy elillanhat, mint a piros hajnalka virága, amely ahogy kivirágzik, el is hervad. De a szerelem nem ilyen. Az igazi szerelem szilárd, mint a kőszikla, és túléli az időt és a távolságot.

128. oldal - Feli

Light_House>!

Grisam bólintott.
– Néha nagyon nehéz bevallani, mit is érzünk, és ti, lányok, olyan borzasztóan tudtok viselkedni. Egyszerűbb lemondani a dologról.

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grisam Burdock
Ingryd >!

Minden névre emlékszem: Tizenkétszélfúvófuvallat, Nemfelejtelekelnefelejts, Szépszívalakbannégyszirommindegyiketnekedadom, Virulóvirágravigyázok, és végül a legviccesebb az összes közül és a kedvencem: Ujjambegyemindigbizsereg.

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Feli · Fuvalla
Light_House>!

Az állatok megtanítanak arra, hogy a szerelem természetes és csodálatos dolog, és nincs szükség másra, csak némi ösztönre és közvetlenségre.

117. oldal

Ingryd >!

– Nénikém, léteznek olyan állatok, akik örök szerelmet esküsznek egymásnak?
– Néhányan. Például a galambok, a hattyúk, a sasok és az albatroszok… ha tehetik, egész életükben együtt maradnak.

111. oldal

Light_House>!

Miközben berepültem az édes ágak közé, és megvilágítottam a hatalmas és csillogó leveleket, hallottam, amint a szál halkan, de élesen elpattan, és a szívemben visszhangzik, mint egy összeomló híd. Végleg búcsút mondtam Fairy Oaknak.
A nap tízszer is lenyugodott, mire a könnyek már nem mosdatták arcomat.

14. oldal

Fuvalla>!

– Ennek a könyvnek köszönhetem, hogy először rád találtam – mondta az ifjú. – Elhiszed, ha azt mondom, hogy ez egy kalóz hajónaplója?

229. oldal, 28. fejezet - A Kapitány Múzeuma

Kapcsolódó szócikkek: Jim Burium · Vanília Periwinkle (Babú)

A sorozat következő kötete

Fairy Oak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nyulász Péter: Helka
Tuutikki Tolonen: Mumusdadus színre lép
Cressida Cowell: Soha és mindörökké
Ecsédi Orsolya: Banyavész
L. Frank Baum: Óz, a csodák csodája
Roald Dahl: Boszorkányok
Tea Stilton: A korallok hercegnője
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Neil Patrick Harris: A különc varázsló
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda