Grisam ​kapitány és a szerelem (Fairy Oak 4.) 89 csillagozás

Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem

Tengerről, ​mindenre elszánt, bátor gyerekekről és szerelemről szóló történet.

"Abban a pillanatban határoztam el, hogy felfedem társnőimnek Fairy Oak négy rejtélyét, majd ezek után soha többé nem beszélek a múltról.
Az első estén szerelemről meséltem, a másodikon varázslatos csodákról, a harmadikon barátságról, a negyedik este egy búcsúról szólt."

Az első este…

Egy titkos barlang mélyén, a téli fagyos zuhatagok rejtekében öt ifjú barát kinyitja a régi ládát, amelyből kiszabadul egy évtizedek óta rejtve maradt és elfeledett – és akarattal elfeledett – történet!
Rejtély árnyékolja be annak az embernek a múltját, aki azt állította magáról, hogy hős és bátor kapitány.
Vaníliára, Pervinkára, az ifjú Grisam mágusra, a mókás Floxra és a Kapitány egész Bandájára vár a feladat, hogy összerakják az eltemetett múlt apró darabjait, amely nem csak sötét, de nagyon félelmetes is.
Az ikrek és kis barátaik szeme előtt kibontakozó kép lassan mégis… (tovább)

Eredeti mű: Elisabetta Gnone: Capitan Grisam e l'amore

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
236 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453170 · Fordította: Lénárd Csilla

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Vanília Periwinkle (Babú) · Pervinka Periwinkle (Viní) · Feli · Grisam Burdock · Lalla Tomelilla · Cicero Periwinkle · Dahlia Periwinkle · Fuvalla · Jim Burium


Kedvencelte 26

Most olvassa 15

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 57

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Beriniki
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem

Ismét egy igazán tündéri kis mesét kaphattunk, ami tele volt rejtéllyel, izgalommal, nyomozással és meg volt fűszerezve egy kis szerelemmel :)

2 hozzászólás
>!
Camelia
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem

Egyszerűen nem hittem el hogy mindkét lány ugyanabba a srácba lett szerelmes. De a későbbiekben szerintem Vanília sokkal jobban fog járni Jimmel. Nagyon jó volt. :)

>!
No_Exist
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem

Jobban tetszett, mint a trilógia, de mivel azt újraolvastam így nem zárom, ki annak a lehetőségét, hogy ez most azért varázsolt el jobban, mert újdonságként hatott rám. A szereplőket még mindig nagyon kedvelem, mókásak, szerethetőek és jó róluk olvasni.
Az eddigi értékeléseket olvasva muszáj megvédenem a könyvnek a címét, úgy érzem, hogy egy félreértés, szövegértelmezési probléma akadt itt.
A könyv címe: Grisam kapitány és a szerelem nem pedig Grisam kapitány szerelme. Nem értem miért várta majdnem mindenki azt, hogy itt majd Grisam és Pervinka szerelme lesz a fő szál amikor már a cím sem utal erre. Több értékelésben is olvastam, hogy a címnek semmi köze a történethez, mert a Kapitány életéről szól. Na de az élete mely eseményébe kapunk bebocsátást Grisam segítségével? Persze, hogy a szerelmi életébe. Nagyon tetszett, hogy amíg a Kapitány múltjában kutakodnak addig a saját bájos/gyerekes szerelmük is alakulgat illetve megtudtunk pár dolgot a felnőttekről is. Szívesen megnézném ahogy egy 8-10 évesek kicsit pironkodva olvassák ezt a könyvet. (Ugye még ilyenek a 8-10 évesek?)
Kedvencem lett, szerintem ezt is fogom még párszor olvasni.

1 hozzászólás
>!
egykoraktivmolyvoltam
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem

Hát, szerintem ez a történet messze nem volt olyan jó, és ötletes, mint a többi rész. Nekem Grisam már önmagában nem volt szimpatikus, és ebből a regényből hiányzik a hangulat, ami a többiben ott van.

>!
Mazsola_78 P
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem

Kedves kiegészítő könyve a trilógiának.
A címválasztás szerintem sem szerencsés, egyáltalán nem erről szól a kötet, legalábbis nem ebben az összefüggésben, nem a szerelmes Grisam áll a középpontban. :) Viszont teli van titkokkal, ami kellemes üdítő jelleggel hatnak a korábbi két kötet komorabb hangulata után.

Fairy Oak még mindig hangulatos kis település, ahova szívesen ellátogatnék, ha lenne rá lehetőség. :)

>!
h_orsi P
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem

Istenem… Megint egy egész karácsonyt kellett várnunk, hogy megjelenjen a sorozat következő része… Az évek során kicsit kinőttem a könyvből, illetve mindenki ezt mondaná, akinek megszállott moly és nem rajong az ikrek kalandjaiért. Imádom a sok színes képet a közepén, a történetet, a szereplőket és magát az egész könyvet. Örültem, hogy egy kicsit több időt szentelt az írónő az ikrek barátjára is, Grisamre, Floxra, a kapitányra (szegényt úgy sajnálom :/) és úgy kb. mindenkire. Olyan kis tündéri ez a mese… Lehet, hogy már nagy vagyok ehhez, de egyszerűen imádom :)

>!
lonely15
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem

Amikor megtudtam, mi lesz a címe, mondhatni elment a kedvem az olvasástól (akik már nézegették a bejegyzéseimet, esetleg a bemutatkozásomat, sejthetik, miért). Végül rászántam magam az olvasásra, és azt kell, hogy mondjam, nem is volt olyan „szörnyű”, mint gondoltam. A címnek mondhatni semmi köze sem volt a könyvhöz. Egyébként a történet továbbra is tetszik, ajánlom nosztalgiázó nagyobbaknak és kalandra vágyó kisebbeknek! :)

>!
Alice_and_the_White_Rabbit
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem

Az elősző kötetekhez képest ez tetszett a legjobban, minden benne volt, ami egy jó könyvbe benne kell hogy legyen. Nagyon aranyos történet, szerethető szereplők és eseménydús cselekmény. :)


Népszerű idézetek

>!
Zsálya P

– Honnan tudod, hogy fiú? – érdeklődött Vanília.
– Csak tudom, és kész.
– Honnan?
– Ez egyszerű: nagy, izmos és szőrös… Ő egy hím.

114. oldal

>!
Ingryd

Csak egy dolog létezik, ami izgalmasabb egy rejtélyes levélnél: egy rejtélyes szerelmes levél…

47. oldal

>!
Ingryd

(…) Hogyan is magyarázta Tomelilla? A Fény és a Sötétség, az egyik alkot, a másik pusztít. Egyek, és mégis ellentétesek, elválaszthatatlanok, se nem jók, se nem rosszak, mindkettő szükséges, mint a nappal és az éj…

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lalla Tomelilla
>!
Light_House

Grisam bólintott.
– Néha nagyon nehéz bevallani, mit is érzünk, és ti, lányok, olyan borzasztóan tudtok viselkedni. Egyszerűbb lemondani a dologról.

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grisam Burdock
>!
Light_House

Mindig azt gondoltam, hogy az emberek „törékenyek” a szerelmet illetően. Szenvednek, mielőtt örülnének, és attól tartanak, hogy elillanhat, mint a piros hajnalka virága, amely ahogy kivirágzik, el is hervad. De a szerelem nem ilyen. Az igazi szerelem szilárd, mint a kőszikla, és túléli az időt és a távolságot.

128. oldal - Feli

>!
Ingryd

– Nénikém, léteznek olyan állatok, akik örök szerelmet esküsznek egymásnak?
– Néhányan. Például a galambok, a hattyúk, a sasok és az albatroszok… ha tehetik, egész életükben együtt maradnak.

111. oldal

>!
Ingryd

Minden névre emlékszem: Tizenkétszélfúvófuvallat, Nemfelejtelekelnefelejts, Szépszívalakbannégyszirommindegyiketnekedadom, Virulóvirágravigyázok, és végül a legviccesebb az összes közül és a kedvencem: Ujjambegyemindigbizsereg.

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Feli · Fuvalla
>!
Light_House

Miközben berepültem az édes ágak közé, és megvilágítottam a hatalmas és csillogó leveleket, hallottam, amint a szál halkan, de élesen elpattan, és a szívemben visszhangzik, mint egy összeomló híd. Végleg búcsút mondtam Fairy Oaknak.
A nap tízszer is lenyugodott, mire a könnyek már nem mosdatták arcomat.

14. oldal

>!
Light_House

Az állatok megtanítanak arra, hogy a szerelem természetes és csodálatos dolog, és nincs szükség másra, csak némi ösztönre és közvetlenségre.

117. oldal

>!
Light_House

De már túl késő volt. Vanília elvörösödött, mint a paradicsom.
– Nem tudod, hogy ha izgatott, akkor nem képes uralkodni a varázserején? – szidta Pervinka. – Most aztán mindent eperré és mézzé varázsol majd.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vanília Periwinkle (Babú)

A sorozat következő kötete

Fairy Oak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Matt Haig: A lány, aki megmenti a karácsonyt
Edith Nesbit: Az elvarázsolt kastély
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát
J. R. R. Tolkien: A babó
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
J. M. Barrie: Pán Péter
L. Frank Baum: Óz, a csodák csodája
George R. R. Martin: The Ice Dragon – A jégsárkány