50. legjobb meseregény könyv a molyok értékelése alapján

Az ​ikrek titka (Fairy Oak 1.) 360 csillagozás

Elisabetta Gnone: Az ikrek titka Elisabetta Gnone: Az ikrek titka

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Fairy Oak varázslatos, réges-régi falucska az időtlen idők rejtekén. Ha rá szeretnénk lelni, a skót felföldek és a normann szirtek között kellene kutatnunk, Bretagne egy virágszőnyegtől tarka völgyében, Írország zöld legelőin és az óceán tágas öbleiben. A falut varázsos és emberi lények lakják, akiket roppant nehéz megkülönböztetni egymástól: a tündérek, varázslók, boszorkák és közönséges lakosok olyan régóta élnek egymás szomszédságában a falu kőházaiban, hogy szinte már fel sem tűnnek nekik a másik furcsaságai. Sőt, ilyen sok idő után már mindannyian hasonlítanak is egy kicsit egymásra! Kivéve a tündéreket. Ők nagyon picikék, csodálatosan fényesek és… repülnek! A völgy varázslói és boszorkái azért hívják ide őket, hogy a falu kisfiúira és kislányaira vigyázzanak. Ezt a történetet éppen egy ilyen tündérke meséli el nekünk: Feli, az ikerlányok, Vanília és Pervinka dajkatündére.

Eredeti mű: Elisabetta Gnone: Il Segreto delle Gemelle

Eredeti megjelenés éve: 2005

Kiadói ajánlás: 8 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639708914 · Fordította: Mátyás Dénes, Arató Dániel, Lénárd Csilla, Katona Ildikó · Illusztrálta: Alessia Martusciello, Claudio Prati
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2007
290 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639708914 · Fordította: Mátyás Dénes, Katona Ildikó, Arató Dániel

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Vanília Periwinkle (Babú) · Pervinka Periwinkle (Viní) · Feli · Shirley Poppy · Lalla Tomelilla · Cicero Periwinkle · Fuvalla · Bizsike · Nefelejcs · Szépszi · Vivivi

Helyszínek népszerűség szerint

Fairy Oak


Kedvencelte 66

Most olvassa 39

Várólistára tette 116

Kívánságlistára tette 99

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
FairyDust P
Elisabetta Gnone: Az ikrek titka

Egy kihívás miatt vettem a kezembe ezt a mesekönyvet, és örömmel töltött el az olvasása.
Már rég tudom magamról, hogy én örök gyerek maradok, de néha szükség is van arra, hogy ki tudjunk szakadni a komoly realitásból, és el tudjunk merülni egy ilyen aranyos világban.
Tipikusan az a könyv, ami egy 8-10 éves kislányt magával fog ragadni, és behúzza őt az olvasás csodálatos világába. Az egész mesekönyv gyönyörű. Szép rajzok vannak benne, hatalmas betűk, gördülékeny és könnyen olvasható.
A karakterek egytől-egyik kedvesek, a dajkatündérek pedig tündériek. (mivel tündérek ha-ha-ha)
Ahhoz képest, hogy ilyen fiatal korosztályt céloz meg, elég komplex a történetvezetés, néha-néha már szó szerint izgultam, hogy mi is fog történni.
Ez az a könyv amit gondolkodás nélkül minden kislány, kis tesó kezébe adnék, sőt a legjobb ha szülővel, vagy nagy tesóval olvassa, hisz az „idősebb” korosztályt is remekül fogja szórakoztatni.
Tündi-bündi könyv, örülök hogy elolvastam! :)
Spoiler-mentes, bővebb ajánló: https://missreaders.com/books/details/30

>!
vighagika
Elisabetta Gnone: Az ikrek titka

Ez egy nagyszerű gyermek- és ifjúsági könyv! :)
Nagyon sajnálom, hogy most tudtam igazán figyelemmel elolvasni, mert jó néhány évvel ezelőtt biztos még jobban tetszett volna. Így nem valószínű, hogy megveszem a többi részét a sorozatnak, mert már eléggé kinőttem belőle. Ettől függetlenül a megfelelő korosztálynak nagyon tetszhet. :)

>!
Eviii
Elisabetta Gnone: Az ikrek titka

Jaj, ezt én ugyanúgy imádtam, mint… *számol* … 3 éve! :D egyszerűen varázslatos. *.*
Mindenkinek ajánlom. A nagy fantasy rajongóknak tetszeni fog, akárhány éves.

Elisabetta Gnone 10 éves koromban a kedvenc írónőm volt, a W. I. T. C. H. alkotója, na meg persze a Fairy Oak-é. Ez a könyv benne van azok könyvek rövid listájában, amik miatt könyvmoly lettem, és most beletartozik a legaranyosabb könyveim közé. Pedig 13 éves vagyok.

Haboldogleszelfelismeremmertelmondodrögtönnekem nevű Tündérke (emlékezetből írtam. :P) (Feli) Fairy Oakba megy egy ikerpárt gondozni, a fény és a sötétség boszorkáit. (Annyira tetszik ez a beosztás… Olyan jól illik rájuk!)
Mivel a sztori nagyon rövid sajnos, tovább nem is mesélem, mert már Spoiler lenne. :D

A betűk hatalmasak, és minden fejezet végén kapunk egy gyönyörű rajzot, na meg a könyvben 2 kis naplót, ezért nincs benne nagy cselekmény, de úgy érzem, ez a gyermekeknek tökéletes. Mi pedig, „nagyok” majd elolvassuk a folytatást. (Csak azért azt a harcot leírhatta volna hosszabban, azt a gyerekek sem bánták volna szerintem…)

Pervinkát nagyon bírom. Egyértelműen ő a szimpibb az ikrek közül. Tomelalla boszokrányt is szeretem, na meg Felit.
Bár a világ itt még „fejletlen”, de olyan jó lenne, ha Érd közepén is lenne egy beszélő tölgyfa! xD Vagy ha minden vasárnap kapnánk ajándékokat az ajtónk elé. Egy kimondhatatlan nevű tündérkét is elviselnék. ^^

10 hozzászólás
>!
Camelia
Elisabetta Gnone: Az ikrek titka

Régebben mikor még olvastam, nagyon tetszett. Aranyos kis könyv volt. Egy csöppnyi izgalommal, és jó sok kalanddal, pont ami kell egy 6-7 éves kislánynak.
Komolyan miután elolvasod, sőt az olvasása közben is úrrá lesz rajtad valamiféle varázslat, ami miatt teljesen beleéled magad a könyvbe. Én szinte már repülni próbáltam az utcán a könyv olvasása után. És ezek után mindig is vágyok arra, hogy ha valami nehezet kell megmászni egyszerűen csak fel tudjak repülni a csúcsra. :D Én is nagyon szívesen éltem volna ebbe a világban, és én is lettem volna ilyen kis cuki boszi mint a Perwinkle lányok. :D
Kisgyerekkorom legjobb könyve volt ez. :)

>!
horsegirl
Elisabetta Gnone: Az ikrek titka

Nem volt rossz. Emlékszem, hogy amikor kint olvastam, rászállt egy veréb. :D

4 hozzászólás
>!
CsakSimánDorka P
Elisabetta Gnone: Az ikrek titka

Ezzel kellett volna kezdenem a Fairy oak sorozatot, de mivel figyelmetlen vagyok a 2. részt sikert először kivennem. De most, hogy ezt is elolvastam, sokkal jobban tetszik a 2 . rész is, mert már értem :D
Nagyon aranyos kis történtet boszikról, tündérekről és Nembűbölőkről :) Imádtam Felit az összes kis vicces hóbortos dolgával együtt :) A ikrek közül Pervinka sokkal szimpatikusabb volt, viszont Vanília természete sokkal közelebb áll hozzám. A Rettenetes 21 valóban rettenetes a sok gusztustalan sáskával és egyéb cukiságával együtt. Ha most lennék 10-12 éves tuti ez lenne a kedvenc sorozatom ^^

>!
Leánykökörcsin
Elisabetta Gnone: Az ikrek titka

Az egész sorozatot imádom. Talán az imádom áll hozzá a legközelebb, de amit érzek, azt nagyon nehéz szavakba önteni.
Sokszor olvastam már a köteteket, de soha nem tartom unalmasnak. Olvasás közben úgy érzem, hogy sokkal jobb ember vagyok. Segít meglátni a szépet, a boldogságot a legkisebb, legapróbb dolgokban is. Olyan sokat lehet belőlük tanulni! Lehet, hogy ez egy mesekönyv, de mégis sokkal több annál. Én mindenképp ajánlom a kicsiknek. Mikor először olvastam, én rettenetesen izgultam, sodort magával a történet.
De idősebbeknek, felnőtteknek is ajánlom! Annyi érték lakozik ezekben a könyvecskékben! Olyan sokat lehet belőlük tanulni az igazi, feltétel nélküli szeretetről, barátságról. A bátorságról. A természetről. Arról, hogy mi is fontos az életben.
Ha szomorú vagy csupán fáradt vagyok, hatalmas löketet ad, hogy ott vannak a polcomon, hogybármikor belelapozhatok, olvasgathatom. Vagy a rajzokat nézegetem. Elbűvölőek!
Ha megkérdeznék tőlem, hogy melyik világban élnék legszívesebben, akkor biztos, hogy Fairy Oak falucskáját mondanám. És imádnék a Fény egyik boszorkája lenni! :)
Bár nem a kedvenc kötetem a sorozatból, egyszerűen képtelen vagyok nem öt csillagot adni.

>!
Vivi_
Elisabetta Gnone: Az ikrek titka

Aranyos kis könyv a maga módján. :) Nem kell sokat beleképzelni, és nagy hévvel nyújtanám egy tízéves kezébe, mert igazából nekem már kicsit „gyerekes” volt, de jókat mosolyogtam rajta. A szereplők egytől egyig kedvelhetőek, kezdve a beszélő Tölgytől a testvérpárig. A könyv közepén képek is vannak, amik segítettek a karakterek elképzelésében, mert tényleg nagyon jók. Kicsit már régebben olvastam, de megmaradt bennem nagyjából a történet, szóval még lehet, hogy folytatom is, ha olyan kedvem lesz.

2 hozzászólás
>!
zsálya
Elisabetta Gnone: Az ikrek titka

Nem tudom szavakba önteni, mennyire szerelmes voltam most ebbe a történetbe. Mikor először olvastam, abban a kényelmetlen helyzetben kötöttem ki, hogy azt a korosztályt éppen kinőttem, akinek ezt írták, viszont nem voltam még elég idős ahhoz, hogy a nosztalgia miatt ennyire bele tudjam élni magam. Ellentmondás a köbön. Most viszont nem tudtam megálljt parancsolni magamnak (így túl a húszon), annyira érdekes és izgalmas volt. Mindent színt, illatot és ízt sokkal intenzívebben éreztem, és az összes karaktert egytől-egyig imádtam. (Túlcsorduló szeretet.) Kérek még ebből a varázslatból.


Népszerű idézetek

>!
zsálya

Az idő nagy hatalmú varázsló.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: idő
5 hozzászólás
>!
Leah

– Majdnem olyan vagy, mint egy fiú! – mondta.
Ez a legszebb bók, amit egy lány egy fiútól kaphat!

194. oldal

1 hozzászólás
>!
Light_House

– Rosszabb a félelemnél? Mi lehet még annál is rosszabb?
– Bármilyen hihetetlennek tűnhet, de a félelem valójában nem is olyan rossz dolog: figyelmeztet a veszélyre, és olykor megmentheti az életedet.

185. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fuvalla
>!
Ingryd

– Él? – lépett közelebb Babú.
– Persze hogy él, te bolond. Hiszen tündér!
– Egy vérig sértett tündér! Szerintem szóba sem áll veled többé, és igaza van!

45. oldal

>!
Light_House

Tizenkétszélfuvófuvallat, vagyis Fuvalla
Virulóvirágravigyázok, azaz Vivivi
Szépszívalakbannégyszirommindegyiketnekedhozom, de nekünk csak Szépszi
Ujjambegyemindbizsereg, Bizsike
Nemfelejtlekelnefelejts, számunkra csak Nefelejcs

Apró, fényes kis tündérek voltak, akárcsak én, és hozzám hasonlóan ők is távoli birodalmakból származtak. És mind olyan bátrak voltak, hogy örökre sikerült beírniuk magukat Fairy Oak történelmébe.

108. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bizsike · Fairy Oak · Feli · Fuvalla · Nefelejcs · Szépszi · Vivivi
>!
Eviii

– OLYAAAN TITKOKAAAT TUDOOOK, AMIKEET TIII NEEEM TUDTOOOK!

194. oldal

>!
Eviii

– Ez azt jelenti, sosem fogok tudni együtt repülni vele?
(…)
– Ez a legszebb dolog a világon, és nem csinálhatjuk együtt.

205. oldal

>!
Light_House

És Feli, hogy még világosabb legyek: ebben a világban nem mondhatjuk egy repülő kislányra, hogy „semmi különös”. Ha egy kislány repül, akkor vagy lenyelt egy léggömböt, vagy pedig boszorka! – zárta le a mondandóját.

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lalla Tomelilla
>!
Ingryd

– Repülök? Most repülök? – kérdezte csukott szemmel.
– Nyisd ki a szemed, te hibbant, és nézd meg magad! – nevetett Babú.
Pervinka két méter magasan volt a föld felett, és úgy lebegett, mint egy szentjánosbogár.
– REPÜLÖK! REPÜLÖÖÖK! – kiáltotta boldogan.

203. oldal


A sorozat következő kötete

Fairy Oak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nyulász Péter: Helka
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány
Bálint Ágnes: Az elvarázsolt egérkisasszony
Otfried Preußler: A kis boszorka
Bombicz Judit: Csodák könyve
J. R. R. Tolkien: A babó
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul
J. M. Barrie: Pán Péter
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda