Az ​ikrek titka (Fairy Oak 1.) 601 csillagozás

Elisabetta Gnone: Az ikrek titka Elisabetta Gnone: Az ikrek titka

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Fairy Oak varázslatos, réges-régi falucska az időtlen idők rejtekén. Ha rá szeretnénk lelni, a skót felföldek és a normann szirtek között kellene kutatnunk, Bretagne egy virágszőnyegtől tarka völgyében, Írország zöld legelőin és az óceán tágas öbleiben. A falut varázsos és emberi lények lakják, akiket roppant nehéz megkülönböztetni egymástól: a tündérek, varázslók, boszorkák és közönséges lakosok olyan régóta élnek egymás szomszédságában a falu kőházaiban, hogy szinte már fel sem tűnnek nekik a másik furcsaságai. Sőt, ilyen sok idő után már mindannyian hasonlítanak is egy kicsit egymásra! Kivéve a tündéreket. Ők nagyon picikék, csodálatosan fényesek és… repülnek! A völgy varázslói és boszorkái azért hívják ide őket, hogy a falu kisfiúira és kislányaira vigyázzanak. Ezt a történetet éppen egy ilyen tündérke meséli el nekünk: Feli, az ikerlányok, Vanília és Pervinka dajkatündére.

Eredeti megjelenés éve: 2005

Kiadói ajánlás: 8 éves kortól · Tagok ajánlása: 9 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639708914 · Fordította: Mátyás Dénes, Arató Dániel, Lénárd Csilla, Katona Ildikó · Illusztrálta: Alessia Martusciello, Claudio Prati
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
290 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639708914 · Fordította: Mátyás Dénes, Katona Ildikó, Arató Dániel · Illusztrálta: Giada Perissinotto, Alessia Martusciello
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
290 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639708914 · Fordította: Mátyás Dénes, Katona Ildikó, Arató Dániel · Illusztrálta: Gianda Perissinotto, Alessia Matrusciello

1 további kiadás


Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Vanília Periwinkle (Babú) · Pervinka Periwinkle (Viní) · Feli · Shirley Poppy · Lalla Tomelilla · Cicero Periwinkle · Fuvalla · Bizsike · Nefelejcs · Szépszi · Vivivi

Helyszínek népszerűség szerint

Fairy Oak


Kedvencelte 98

Most olvassa 33

Várólistára tette 199

Kívánságlistára tette 151

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
Elisabetta Gnone: Az ikrek titka

Egy kihívás miatt vettem a kezembe ezt a mesekönyvet, és örömmel töltött el az olvasása.
Már rég tudom magamról, hogy én örök gyerek maradok, de néha szükség is van arra, hogy ki tudjunk szakadni a komoly realitásból, és el tudjunk merülni egy ilyen aranyos világban.
Tipikusan az a könyv, ami egy 8-10 éves kislányt magával fog ragadni, és behúzza őt az olvasás csodálatos világába. Az egész mesekönyv gyönyörű. Szép rajzok vannak benne, hatalmas betűk, gördülékeny és könnyen olvasható.
A karakterek egytől-egyik kedvesek, a dajkatündérek pedig tündériek. (mivel tündérek ha-ha-ha)
Ahhoz képest, hogy ilyen fiatal korosztályt céloz meg, elég komplex a történetvezetés, néha-néha már szó szerint izgultam, hogy mi is fog történni.
Ez az a könyv amit gondolkodás nélkül minden kislány, kis tesó kezébe adnék, sőt a legjobb ha szülővel, vagy nagy tesóval olvassa, hisz az „idősebb” korosztályt is remekül fogja szórakoztatni.
Tündi-bündi könyv, örülök hogy elolvastam! :)
Spoiler-mentes, bővebb ajánló: https://missreaders.com/books/details/30

vighagika>!
Elisabetta Gnone: Az ikrek titka

Ez egy nagyszerű gyermek- és ifjúsági könyv! :)
Nagyon sajnálom, hogy most tudtam igazán figyelemmel elolvasni, mert jó néhány évvel ezelőtt biztos még jobban tetszett volna. Így nem valószínű, hogy megveszem a többi részét a sorozatnak, mert már eléggé kinőttem belőle. Ettől függetlenül a megfelelő korosztálynak nagyon tetszhet. :)

wayamaya>!
Elisabetta Gnone: Az ikrek titka

Jaj, ezt én ugyanúgy imádtam, mint… *számol* … 3 éve! :D egyszerűen varázslatos. *.*
Mindenkinek ajánlom. A nagy fantasy rajongóknak tetszeni fog, akárhány éves.

Elisabetta Gnone 10 éves koromban a kedvenc írónőm volt, a W. I. T. C. H. alkotója, na meg persze a Fairy Oak-é. Ez a könyv benne van azok könyvek rövid listájában, amik miatt könyvmoly lettem, és most beletartozik a legaranyosabb könyveim közé.

Haboldogleszelfelismeremmertelmondodrögtönnekem nevű Tündérke (emlékezetből írtam. :P) (Feli) Fairy Oakba megy egy ikerpárt gondozni, a fény és a sötétség boszorkáit. (Annyira tetszik ez a beosztás… Olyan jól illik rájuk!)
Mivel a sztori nagyon rövid sajnos, tovább nem is mesélem, mert már Spoiler lenne. :D

A betűk hatalmasak, és minden fejezet végén kapunk egy gyönyörű rajzot, na meg a könyvben 2 kis naplót, ezért nincs benne nagy cselekmény, de úgy érzem, ez a gyermekeknek tökéletes. Mi pedig, „nagyok” majd elolvassuk a folytatást. (Csak azért azt a harcot leírhatta volna hosszabban, azt a gyerekek sem bánták volna szerintem…)

Pervinkát nagyon bírom. Egyértelműen ő a szimpibb az ikrek közül. Tomelalla boszokrányt is szeretem, na meg Felit.
Bár a világ itt még „fejletlen”, de olyan jó lenne, ha Érd közepén is lenne egy beszélő tölgyfa! xD Vagy ha minden vasárnap kapnánk ajándékokat az ajtónk elé. Egy kimondhatatlan nevű tündérkét is elviselnék. ^^

10 hozzászólás
Lilla>!
Elisabetta Gnone: Az ikrek titka

2023.05.16. újra újraolvasva
Talán a harmadik olvasás után már bevallhatom, hogy attól függetlenül, hogy vannak hibái és nem tökéletes számomra ez egy komfortkönyv.
Nem először vettem kézbe, amikor egy kis nyugalomra vágytam és szerintem nem is utoljára.
Az első fele még mindig nagyon-nagyon elvarázsol. Az a kedvenc részem. Utána a harcjelenet és a konfliktusok már annyira nem illenek Fairy Oak békés kis világába, ezért az utolsó 100 oldalt már nem is élveztem annyira (sőt, a végén már csak azt vártam, hogy visszarakhassam a polcra :')).
De még mindig egy kedves, izgalmas és legfőképp hangulatos kis könyvecskének tartom és felettébb sajnálom, hogy itthon nem lett annyira ismert/elismert, hogy kiadják újra és az új generáció is megismerkedhessen vele. :(

Nagyon aranyos, kalandos és érdekes könyv volt ez.
A történetet Haboldogleszelfelismeremmertelmondodrögtönnekem – azaz Feli szemszögéből ismerheti meg az olvasó.
A történet varázslatos, izgalmas és érdekes. Az alaptéma nagyon jó még akkor is, ha sok helyen Harry Potter copynak tűnik…., /talán csak a kivitelezésbe tudnék csak belekötni, számomra túl rövid, túl lényegretörő volt a regény, volt pár rész, amit én részletesebben is szívesen megismertem volna (pl. A harci jelenet vagy maga FairyOak kinézete)./ Ettől függetlenül minden tetszett benne.
Szereplőket már az elején megkedveltem és Fairy Oak is teljesen elvarázsolt.

Aki egy izgalmas, kalandos és varázslattal teli, aranyos gyermekkönyvre vágyik, annak szívből ajánlom! :)

2020.06.15. újraolvasva
Azért vettem kézbe másodjára, mert a második részt olvasva, nem teljesen értettem a dolgokat, mert közel egy éve olvastam először.
Most is nagyon élveztem, lehet, hogy talán jobban is, mint elsőre.
Kicsit furcsa érzés volt ugyan olvasni, mert úgy indult, hogy csak beleolvasok, hogy tudjam mi is volt az előzmény. Azonban pont egy esős napon, takaró alá kuporodva kezdtem bele, végül a feléig jutottam, onnan már gyorsan ment. :)
Még mindig nagyon aranyos történet, most már örülök, hogy megvettem régebben.
4,5/5

2 hozzászólás
Camelia>!
Elisabetta Gnone: Az ikrek titka

Régebben mikor még olvastam, nagyon tetszett. Aranyos kis könyv volt. Egy csöppnyi izgalommal, és jó sok kalanddal, pont ami kell egy 6-7 éves kislánynak.
Komolyan miután elolvasod, sőt az olvasása közben is úrrá lesz rajtad valamiféle varázslat, ami miatt teljesen beleéled magad a könyvbe. Én szinte már repülni próbáltam az utcán a könyv olvasása után. És ezek után mindig is vágyok arra, hogy ha valami nehezet kell megmászni egyszerűen csak fel tudjak repülni a csúcsra. :D Én is nagyon szívesen éltem volna ebbe a világban, és én is lettem volna ilyen kis cuki boszi mint a Perwinkle lányok. :D
Kisgyerekkorom legjobb könyve volt ez. :)

Cs_N_Kinga P>!
Elisabetta Gnone: Az ikrek titka

Ez egy nagyon aranyos mese gyerekeknek, de a hangsúly a kisebb gyerekeken van. Nagyon lassan csordogálnak a dolgok én kb. 7-8 éveseknek ajánlanám. Az ikerpárról szól nagyjából egy varázslatos helyen. Nagyon másról nem szól mint, bemutatják őket, a környezetük egy részét és elég szájbarágósan van szó a nagy semmiről. De ez jó hosszan, feltételezem a következő rész már sokkal izgalmasabb lesz. De nem akartam lehúzni, hiszen nem az én korosztályomnak szól, én sokkal de sokkal többet vártam tőle, talán fele ekkora könyv még élvezhetőbb lett volna, nekem túl sokáig húzta-nyúzta az írónő ezt a bevezető kötetet. Sajnálom, mert szeretem a meseregényeket, de nagyon úgy fest kinőttem belőlük:(((

BertaPalikSzilvi P>!
Elisabetta Gnone: Az ikrek titka

Nagyon régóta figyeltem ezt a sorozatot, most végre a könyvtárból ki tudtuk hozni.
A borítója és a könyvben szereplő illusztrációk meseszépek, az egyik legszebb könyv, amit láttam.
8 éves kisfiammal olvastuk felváltva, a nagy betűk és rövid fejezetek miatt könnyen tudta olvasni ő is.
Az egész történet elbűvölt, nagyon szerettük a szereplőket, a helyszíneket.
Máté odavolt a beszélő Tölgyért, akiről a falucska, Fairy Oak a nevét kapta.
Szerette a varázslatos lényeket, érdekelte hogyan kapta Vanília és Pervinka a nevét, izgalmasnak találta, hogy milyen kalandokba keverednek.
Egy fantasztikus, varázslatos könyv, amit bátran olvashat az olvasással még csak ismerkedő kisiskolás.
Szerencsére a hosszú nyári szünetre ki tudtuk hozni a sorozat többi részét is, így tovább kalandozhatunk, és titkon remélem, hogy újra kiadásra kerülnek ezek a történetek.

2 hozzászólás
PKatica>!
Elisabetta Gnone: Az ikrek titka

Bár nehezen lendültem bele, a végére letehetetlenné vált a könyv. A szereplők szimpatikusak, főleg Babú, de Vini is könnyen megkedvelhető. Feli az elején egy kicsit fura volt, de a történet végére ő is a szívemhez nőtt. Örülök, hogy a kezembe került ez a könyv, mert így részese lehettem egy teljesen egyedi világnak.


Népszerű idézetek

K_Maria P>!

Az idő nagy hatalmú varázsló.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: idő
9 hozzászólás
Leah P>!

– Majdnem olyan vagy, mint egy fiú! – mondta.
Ez a legszebb bók, amit egy lány egy fiútól kaphat!

194. oldal

1 hozzászólás
Light_House>!

– Rosszabb a félelemnél? Mi lehet még annál is rosszabb?
– Bármilyen hihetetlennek tűnhet, de a félelem valójában nem is olyan rossz dolog: figyelmeztet a veszélyre, és olykor megmentheti az életedet.

185. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fuvalla
Light_House>!

Tizenkétszélfuvófuvallat, vagyis Fuvalla
Virulóvirágravigyázok, azaz Vivivi
Szépszívalakbannégyszirommindegyiketnekedhozom, de nekünk csak Szépszi
Ujjambegyemindbizsereg, Bizsike
Nemfelejtlekelnefelejts, számunkra csak Nefelejcs

Apró, fényes kis tündérek voltak, akárcsak én, és hozzám hasonlóan ők is távoli birodalmakból származtak. És mind olyan bátrak voltak, hogy örökre sikerült beírniuk magukat Fairy Oak történelmébe.

108. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bizsike · Fairy Oak · Feli · Fuvalla · Nefelejcs · Szépszi · Vivivi
Ingryd >!

– Él? – lépett közelebb Babú.
– Persze hogy él, te bolond. Hiszen tündér!
– Egy vérig sértett tündér! Szerintem szóba sem áll veled többé, és igaza van!

45. oldal

Light_House>!

És Feli, hogy még világosabb legyek: ebben a világban nem mondhatjuk egy repülő kislányra, hogy „semmi különös”. Ha egy kislány repül, akkor vagy lenyelt egy léggömböt, vagy pedig boszorka! – zárta le a mondandóját.

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lalla Tomelilla
wayamaya>!

– Ez azt jelenti, sosem fogok tudni együtt repülni vele?
[…]
– Ez a legszebb dolog a világon, és nem csinálhatjuk együtt.

205. oldal

wayamaya>!

– OLYAAAN TITKOKAAAT TUDOOOK, AMIKEET TIII NEEEM TUDTOOOK!

194. oldal


A sorozat következő kötete

Fairy Oak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tea Stilton: A tenger boszorkánya
Veronica Cossanteli: A csibukok varázslatos földjén
Geronimo Stilton: A szeretet ereje
Csobán Zsuzsa: Rozzancs Rozi Barathániában
Tuutikki Tolonen: Mumusdadus színre lép
Nyulász Péter: Helka
Cressida Cowell: A Nukkalave pikkelye
L. Frank Baum: Óz, a csodák csodája
Ecsédi Orsolya: Banyavész
Kate Saunders: Két égetnivaló boszorkány