80. legjobb meseregény könyv a molyok értékelése alapján

A ​sötétség bűvölete (Fairy Oak 2.) 318 csillagozás

Elisabetta Gnone: A sötétség bűvölete Elisabetta Gnone: A sötétség bűvölete

Fairy Oak Zöldlapályvölgy ősi, elvarázsolt falva, amely Tölgyről kapta a nevét, az óriás bűvös fáról, mely köré épült. Fairy Oakban a Fény és a Sötétség Mágusai szoros szövetségre léptek és harmonikusan élnek együtt a Nembűvölőkkel, olyannyira, hogy szinte lehetetlen őket megkülönböztetni egymástól. De úgy tűnik, most a békeidőnek vége szakad, mert az ősi ellenség visszatért, hogy bosszút álljon. A Sötétség Ura a homályban akarja uralni a világot, és hogy ez sikerüljön, meg kell semmisítenie a mágikus hatalom másik felét, a fényt. A védelem a Mágusok feladata, akik már a régmúltban is sikeresen elűzték őt, de az Ellenség beférkőzik közéjük és az ősi szövetség meginogni látszik. A remény Vanília és Pervinka, a fiatal ikerlányok kezében van, akik a szövetség élő szimbólumai. Így folytatódik ezernyi kaland közepette Feli, a fénytündér története, akire az a rettenetesen nehéz feladat hárul, hogy megvédelmezze Fairy Oak ikerboszorkáit.

Eredeti megjelenés éve: 2006

Kiadói ajánlás: 8 éves kortól · Tagok ajánlása: 8 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
358 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633997031 · Fordította: Lénárd Csilla
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
340 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632450919 · Fordította: Lénárd Csilla · Illusztrálta: Alessia Martusciello
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
338 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632450919

1 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Pervinka Periwinkle (Viní) · Feli · Flox Pollimon


Kedvencelte 53

Most olvassa 21

Várólistára tette 68

Kívánságlistára tette 58

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Navi P>!
Elisabetta Gnone: A sötétség bűvölete

Folytatódik a lányok története, a Fény és a Sötétség boszorkányainak kalandjai. Megtudjuk, hogyan lett Feliből dajkatündér, elolvashatunk egy régi könyvet a sötétségről, valamint megtámadja a falut Rettenetes 21. Nagyon kíváncsi vagyok arra az ominózus beszélgetésre. Miért fontos Rosato jogara? Mi lett a lányokkal? Remélem, meg fogja találni Vini a második könyvet, kíváncsi vagyok.
És remélem, hogy nem vette le a lábáról a Sötétség bűvölete, hanem erősebb a szeretete és a bizalma.

Lilla>!
Elisabetta Gnone: A sötétség bűvölete

Nagyon aranyos sorozat eddig. Bár van pár rész, ahol így elgondolkoztam, hogy ez most valami utalás lenne-e társadalmi rétegekre esetleg, de szerintem csak az agyamra ment a sok justice…
A történet még mindig nem nagy durranás, viszont az egész sorozatnak olyan különleges hangulata van, hogy sokszor, mikor letettem pár napra és mást olvastam, egyszerűen késztetést éreztem, hogy visszatérjek az ő kis világukba.
Az elején nagyon össze voltam zavarodva, hogy most akkor a Babú az a Vanília-e és a Viní is a Vanília-e, meg fordítva. :D Mikor újraolvastam az első részt ennek már a felénél tartottam, és mire az 1. befejeztem, a 2.-at felejtettem el….nem egy hűdenagy történet, de a hangulata miatt mindenképpen érdemes elolvasni. Kíváncsi leszek, hogy az ennek a kötetnek a végén lévő rejtélynek mi lesz a megoldása.
Folytatni fogom a sorozatot, de nem hiszem, hogy beszerzem a többi részt is itthonra (főleg, hogy van, amelyiket már nem is lehet kapni), az első rész az, amit még újra fogok olvasni szerintem, de fölöslegesnek tartom beszerezni mindet.
Várom a következő részt! :)

Camelia>!
Elisabetta Gnone: A sötétség bűvölete

Erre sem lehet mást mondani mint a többi részre. Fantasztikusan aranyos.
Sőt ez még izgalmas, rejtélyes és cselekmény dús is volt.
Olvasásközben szinte beszippant ez a világ és legszívesebben te is ott élnél.
A ruhák. A könyv stílusa. Nagyon gyönyörű mind.
Nagyon jól meg lett írva ez a sorozat.

wayamaya>!
Elisabetta Gnone: A sötétség bűvölete

Most látom, ehhez nem volt értékelés. „Rég” olvastam már, azért lesz rövid értékelés…

Szóval, Fairy Oak-ot támadja a Rettenetes 21, ezért minden olyan nyomasztó. A gyerekek nem mehetnek sehova, mert minden felnőtt retteg. Annyira átjött ennek a hangulata, velük együtt izgultam.
Bár sokszor túl sok volt ebből a rosszkedvből, Elisabetta tök jól megoldotta, berakott a történetbe egy… történetet. Na jó, az sem volt épp valami vidám, de nekem nagyon tetszett. Meg Talbooth kapitány sztorija is. És emellett még ott voltak az ikrek, szóval nem lehetett unatkozni… Mégis sokáig olvastam. Kissé eltűnt az a jókedv, ami Az ikrek titkában volt.
Ha én depis lettem, vajon hogy bírta ezt a kötetet a kilencéves énem..? De mivel a vége úgy-ahogy jól végződött, most nem akadok ki. Emlékezetem szerint a következő még depisebb lett, de azt szerettem a legjobban… :D

Irány a következő rész! És attól függetlenül, hogy ez nem lett egy hippi kötet, ajánlom bátran minden kistesónak/gyereknek! ^^

Lady_Hope I>!
Elisabetta Gnone: A sötétség bűvölete

Most olvastam másodjára. Úgy ahogy az első kötet, úgy a második sem tetszett mikor kicsi voltam, de igazából fogalmam sincs hogy miért. Nagyon aranyos, és sokat mondó történet. A világ, amit az írónő alkotott, egy gazdag, és csodás hely: bármikor szívesen elugranék Fairy Oak-ba.
(Sajnálom hogy a fordító nem játszott a nevekkel. A 'Tündér Tölgy' pedig olyan szépen hangzik.)
Nagyon kedves, és atmoszferikus történet, visszahozta azokat az időket, amikor még reggel a könyvemért nyúltam először, és este addig olvastam, amíg el nem fáradt a szemem. Kíváncsi vagyok a harmadik kötetre. Még szerencsre hogy ismerek valakit, akinek megvan otthon. (Magadra ismersz? :) )

5 hozzászólás
BeliczaiMKata>!
Elisabetta Gnone: A sötétség bűvölete

Először is szót kell ejtenem a csodálatos képekről. A képek és maga a hangulat, ami ebben a kis közösségben van, az emberek egymáshoz viszonyulása, az élet, a mindennapok, nagyon tetszettek. A cselekmény már nem annyira, de talán ha gyerekként olvasom, akkor ennyi is kielégítő lehet számomra.

CsakSimánDorka>!
Elisabetta Gnone: A sötétség bűvölete

Ez egy nagyon nagyon aranyos kis mese tündérekről, boszorkányokról, mágiáról. Nagyon megszerettem, bár nem át én korosztalyom a célközönség :D

Csak annyi volt a baj, hogy előbb olvastam el ezt a részt, mint az Ikrek titkát, mert figyelmetlenségből ezt a részt vettem ki a könyvtárból az első rész helyett :D volt benne pár visszautalás is, de gyorsan rá lehetett jönni, hogy mi is történt az első könyvben. :)

2 hozzászólás
noni55 P>!
Elisabetta Gnone: A sötétség bűvölete

A Rettenetes 21-től való félelem miatt Fairy Oak vezetői szigorú szabályokat hoznak. Nem lehet kimenni az utcára bizonyos időpontokban, őrjáratok próbálnak figyelni a legapróbb változásokra is. Az ikrek, Vanília és Pervinka továbbra is tanulják a varázslás művészetét. Nehezen viselik az új szabályokat, néha meg is szegik azokat. Az Ősi Könyvet olvassák a lányok esténként, amiből sok mindent megtudnak elődjeik múltjáról.

l_moni>!
Elisabetta Gnone: A sötétség bűvölete

Ez már kevésbé tetszett a kislányomnak. Az elején határozottan szenvedett vele, azért a vége felé beindultak az események :)
Kért egy kis „pihenőt” a következő rész előtt.

schesztiஐ P>!
Elisabetta Gnone: A sötétség bűvölete

A második kötet épp olyan elbűvölő, mint az első! :)
A Rettenetes 21 sajnos sok sötétséget és félelmet hoz a békés és bájos Fairy Oak-ba, és egyre visszafordíthatatlanabbul és megállíthatatlanabbul közeleg az idő, amikor a két kis ikerlánynak bizonyítania kell rátermettségét és bátorságát. Az, hogy ennyire szeretik egymást, remélem a továbbiakban is megsegíti őket.

A könyv továbbra is csodaszép, öröm kézbe venni! ♥ A belső rajzok, a kis kommentárokkal tüneményesek, alig vártam, hogy oda érjek az olvasással. :D


Népszerű idézetek

lin_da>!

Ha nem tudsz nemet mondani, akkor mondj igent, de tégy úgy, mintha a te ötleted lenne, és diktáld a szabályokat.

41. oldal

Horv_Dori>!

A vasmacska a földhöz szegez, kisasszony, de a bizalom… Ó, a bizalom! A bizalom oda repíthet, ahová csak akarod!

157. oldal

wayamaya>!

Ha okos vagyok, bátor és bölcs, majd kiderül a megfelelő pillanatban, amikor valóban számítani fog.

44. oldal

wayamaya>!

– Miért? Olyan rettenetes álom, hogy nem is akarod felidézni?
– Igen…
– De hiszen ez csak egy álom, és ha megosztod velem, akkor egy kicsit az enyém is lesz, és nem maradsz vele egyedül.

19. oldal

2 hozzászólás
wayamaya>!

– Amikor valaki végre ebben a házban hajlandó lesz tisztességesen válaszolni egy kérdésre, esküszöm, nappal is repülni fogok! – dörmögött Pervinka.

31. oldal

wayamaya>!

Azok a Mágus Vadászok ketrecei. Ősrégiek, mint a gyűlölet.

232. oldal

Light_House>!

– Roseto miért nem próbálta észhez téríteni a Gonoszt?
– Mert, drágaságom, mindenki saját hite szerint használja ki a lehetőségeket, amiket az élet felajánl neki.

244. oldal


A sorozat következő kötete

Fairy Oak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cressida Cowell: Soha és mindörökké
Ecsédi Orsolya: Banyavész
L. Frank Baum: Óz, a csodák csodája
Nyulász Péter: Helka
Roald Dahl: Boszorkányok
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Tea Stilton: A sivatag hercegnője
J. M. Barrie: Pán Péter
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Angie Sage: Küldetés