19. legjobb meseregény könyv a molyok értékelése alapján
71. legjobb gyermek- és ifjúsági irodalom könyv a molyok értékelése alapján

A ​Fény Hatalma (Fairy Oak 3.) 163 csillagozás

Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​trilógia utolsó, lenyűgöző kötete
A Sötétség Urának tervét siker koronázta: az árulástól való félelem átjárja Fairy Oak lakóinak szívét és Pervinkát szökésre kényszeríti. Az ikrek elszakadnak egymástól… A Fény és a Sötétség ősi szövetsége kettészakad. A mágusok védelme összeomlik, a háborút elvesztették. De talán mégsem minden az, aminek látszik. A Fénynek még meg kell mutatnia hatalmát és a szerelem rejteget még egy titkot.

Háború emészti Zöldlapályvölgyet. Fairy Oak lakói megszervezik a védelmet, de lelküket megmérgezi a kétség: vajon az Ellenségnek sikerül az ikrek közé állnia? A Fény és a Sötétség közötti Ősi Szövetség talán megszakadt? Vanília szeretete ellenére Pervinka menekülésre kényszerül, és az Ellenség ekkor indítja végső támadását. Úgy tűnik Fairy Oak falai ellenállnak, de a Sötétség Ura még tartogat egy meglepetést, amely összezavarja az ostromlottakat…
De talán nem minden olyan, mint amilyennek tűnik.
Ezzel a harmadik izgalmas résszel… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: 8 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
380 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998458 · Fordította: Lénárd Csilla
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
374 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632451626 · Fordította: Lénárd Csilla · Illusztrálta: Alessia Martusciello

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Vanília Periwinkle (Babú) · Pervinka Periwinkle (Viní) · Feli · Flox Pollimon · Grisam Burdock · Lalla Tomelilla · Cicero Periwinkle · William E. Talbot · Dahlia Periwinkle · Fuvalla · Acanti Bugle · Hortensia Pollimon · Robin Windflower (Ökörszem) · Rosie Pollimon · Sophie Littlewalton


Kedvencelte 47

Most olvassa 12

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 49

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Camelia
Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma

Szerintem nincs olyan 6-7 éves lány aki nem élvezné ezt a könyvet.
Annyira jól meg lett írva, hogy akárhányszor olvasod, vagy akár-hanyadszorra olvasod mindig lesz egyfajta varázs, aminek a hatása alá kerülsz, és nem bírsz alóla kijönni. :D
Olvasás közben, sőt utána is te si szívesen élnéd azt az életet ami a könyvben van, és te is nagyon szívesen megtanultnál repülni és varázsolni.
Nagyon tetszett a könyv színessége. Volt valami szép a borítóban, abban, hogy a védőborítót levéve egy teljesen mást kép tárul eléd, mint előtte. És hogy a könyvekben találhatóak színes képek. :)
Engem nagyon megfogott ez a sorozat. :)

5 hozzászólás
>!
h_orsi P
Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma

Bár már 17 éves vagyok, de még mindig szeretem a meséket és ezt a történetet is. Semmi rosszat nem tudok rá mondani. Talán azért, mert kiskorom egyik nagy favoritja, vagy azért, mert most is ugyanúgy élveztem, mint évekkel ezelőtt. A képek gyönyörűek benne, már azok miatt is megéri megvenni.
Nincs benne csavar vagy meghökkentő esemény. Nekem mindig is az első marad a kedvenc kötetem. Így visszatekintve azt mondanám, hogy a harmadik részben történik a legtöbb dolog. Ebben van a legtöbb cselekmény.
Egyedül, ami nem tetszett benne az a befejezés volt. spoiler

http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/08/elisabetta-gnone…

>!
Eviii
Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma

Most nem is tudom, mit mondjak… Néha annyira jó, de sokszor egyszerűen… Értelmetlen.

Ezt a részt gondolom a legkomolyabbnak, szerintem már 10+-os. Nem sok új dolog történik, jön az ellenség, csak most még több tragikusabb a helyzet; spoiler. Szomorú volt… Sajnáltam mindenkit, izgultam velük és drukkoltam, de már sok volt nekem. Az első rész ezerszer jobb volt, eseménydúsabb és vidámabb.

Emlékszem, a következő kötetek nagy része unalmas, ezért gondolkodtam a 4,5*-on, hogy a többit ne húzzam le annyira, de éreztetni akarom a különbséget, szóval négyet kap. Nem is baj, hogy megtörténnek a szomorú dolgok, sőt, kifejezetten tetszett, de… Nem kellett volna. Most depis lettem egy gyermek könyvtől. :"(

spoiler

>!
KleineKatze
Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma

Szívet melengető Vanília és Pervinka története, ami szerintem A Fény Hatalmában tökéletes lezárást kapott.
Kedvencem végig Pervinka volt, nem hittem hogy ez változhat a történet előrehaladtával. Azonban az utolsó részben Vaníliát is egyre inkább megszerettem, talán mert ez a rész róla szólt, és a bátorságáról, amit a testvére iránt érzett szeretetből és odaadásból merített.
De nagyon megszerettem Grisham-et, Shirley-t, és a többieket is! Szuper kis csapat, egy pillanatra arra gondoltam, mennyire szeretnék én is Fairy Oak-ban élni.
És igen, ez a történet még 21 évesen is könnyeket csal a szemembe és mosolyogva olvasom minden sorát!

>!
Hollóhát
Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma

Tudom, hogy még 4! rész hátravan, mégis, egy nagy fejezet lezárult. Jó volt izgulni, szorítani Fairy Oak népéért a nagy csatában. Örültem, hogy most inkább Vaníliát követhettük, sokat fejlődött a kis boszorkány. Sőt a fejlődést a többi szereplőn, apán, anyán, nagynénin, tündéren és boszorkán, a kapitány gyerekcsapatán, és beszélő fán is fel tudtam fedezni. Azt hiszem, hogy a végén minden a helyére került.

>!
Beatrice8
Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma

Na, ez egy jó kis trilógia volt. Jaa, hogy vannak még részei?!

>!
Beriniki
Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma

Nem akarom terjengős véleményt írni, és nem akarom előre elárulni a történetet. Csak annyit tudok mondani, hogy minden gyereknek és minden olyan felnőttnek, akinek a lelkében még él a gyermeki énje el kell olvasnia!!

7 hozzászólás
>!
Theana
Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma

Miért van az mindig,hogy a sorozatok 3.része tetszik a legjobban (nem mindegyiknél,de általában igen)??
A könyvet borzasztóan imádtam. A végén meg majdnem visitoztam örömömben,és azért is,mert nem volt nálam a folytatása. A történet minden részét átéreztem,majdnem sírtam/nevettem.
Még mindig nem vagyok magamnál,komolyan. Meg kell szereznem a következő részeket!

>!
Zakuro
Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma

Méltó zárása a trilógiának (a kiegészítő kötetek közül eddig kettőt olvastam, de majd igyekszem beszerezni a másik kettőt is).
Vaníliát, ha eddig nem szerettem volna, ebben a részben tuti biztos, hogy a szívembe zárom: továbbra is megmaradt annak, aki mindig is volt: becsületes, lelkiismeretes, érzelmes, igazi Fény boszorkája, de itt megmutatta, hogy benne is megvan a bátorság, eszes volt és talpraesett, egy igazi vagány kis boszi :3 Shirley valamelyest többet szerepelt és itt végre megtudtuk, mekkora ereje is van igazából spoiler. spoiler. Pervinka is megtette, amit meg kellett tennie, és ebben a többi gyerek is közreműködött; egyszóval, a regényben végül minden helyreállt: egy régi világ megszűnt, de rögtön ebből létrejött egy új.
Szívmelengető, bájos lányregények ezek – ha lányom lesz, biztos, hogy a kezébe adom majd őket :3

>!
egykoraktivmolyvoltam
Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma

Amikor ezt a részt először olvastam, már határozottan kezdtem kinőni ebből a világból. Viszont ez a könyv jóval felülmúlta a sorozat többi részét, legfőképp a vége miatt. Bár furcsa volt számomra a happy end, én inkább valami komoly befejezésre számítottam.


Népszerű idézetek

>!
Cheril

Egy tündér nem hal meg.
Színe egy másik tündérbe száll és én felismerem majd benne ugyanazt a tekintetet, ugyanazt a bátorságot és bölcsességet, amely fényünket táplálja.
Egy tündér nem hal meg…

>!
Eviii

Hála az új tündérek érkeztének, ismét teljes fényben ragyogtunk! Varázslatos fényben, amely meggyógyítsa a sebeket és az elkeseredett lelkeket.

304. oldal

>!
Light_House

– Alszik? – tudakolta a kis Sophie.
– Igen – felelt Fuvalla, és megsimogatta. – A mi Kapitányunk örökre elaludt.
A lányokból kitört az elfojtott sírás. Acanti és a kis Ökörszem is felzokogott. Grisam a kezében szorongatta sapkáját, és lesütötte a szemét.
– Azt… azt akarod mondani, hogy…
– Elhajózott – mondta Fuvalla könnyezve. – De nem szabad szormorkodnunk. Látjátok? Mosolyog. Valószínűleg már szeli az óceán hullámait, és bálna vagy kalózok után kutat.

151. oldal

>!
Light_House

Tomelilla még a korábbinál is jobban felhördült.
– Ki volt az, aki a ti családotokban a neveket adta? – kérdezte. – Egy részeg pók?
– Ne merészelj ilyet mondani, Tomelilla! – harsogta a papa. – Ti talán különb neveket adtok: Gerbera, Sassifraga… Ezek talán szépek?
– No de kedves Cicero, nagy valószínűség szerint a lányod boszorkány lesz, ezért egy virág nevét kell viselnie.
– Annaszaura, mint a nagynéném! – vágott vissza a papa.
Tomelilla néni sem hagyta magát.
– Violacsokka, mint az édesanyánk!
– Eszterulda, mint a nagymama unokahuga!
– Margaréta, mint az unokahúgom nagymamája!
– Fedóra, mint az édesapám ük-nénikéje!
– Violetta, mint a mi ük-üknagymamánk!
– Ofelida, mert szép, mint a húgom!
– Cseresznyécske, mert gömbölyű és pihepuha!
– Szoledad, mert ragyogóan fényes!
– Magnólia, mert finom és világos!
– Vanessza, mert könnyű lesz, mint a pilleszárny!
– Kamilla, mert édes és megnyugtató!
– VANÍLIA! – kiáltott fel abban a pillanatban Dahlia. A két versengő mereven nézte egymást néhány percig, majd miután egyik sem talált benne kivetnivalót, lejjebb eresztették az agyarakat, és helyet adtak a megegyezésnek:
– Ám legyen! – bólintott rá Ciceró. – Akkor Vaníliának fogják hívni!

162-163. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cicero Periwinkle · Dahlia Periwinkle · Lalla Tomelilla
1 hozzászólás
>!
Cheril

– Egyszer majd elérkezik az a pillanat is, hogy csakis a szívedre hallgass – mondta a fa. – De nem most. Ma a szíved még túlságosan sajog és elkeseredett, így nem jó tanácsadó. Ilyen gyenge és zavarodott állapotban öntudatlanul is olyan dolgokat cselekednél, melyeket később biztosan megbánnál. Adj időt, hogy lenyugodjék, várd ki türelmesen azt, amikor megint tisztán látsz vele, úgy, ahogyan csak a szív képes. Majd akkor, csakis akkor cselekedj! Akkor tedd meg azt, amit a szíved tanácsol.

194-196. oldal

>!
Light_House

Így ő maga választotta meg a pillanatot, hogy elmenjen. Csendben és visszafogottan, amilyen mindig is volt, mint a Kapitánya. Egy könnycsepp gördült le az arcomon, és többé nem tudtam visszafojtani a sírást.
– Egy tündér sosem hal meg – suttogta ebben a pillanatban Fuvika kedves és lágy hangja. Szóról szóra idézte az ősi szöveget, amelyet annyira szerettem, és oly sokszor elolvastam.
„… Szíve egy másik tündérbe száll, és ha találkozom vele, felismerem majd benne ugyanazt a tekintetet, ugyanazt a bátorságot, ugyanazt a bölcsességet, amely fényünket táplálja. Egy tündér nem hal meg…”

344. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Feli · Fuvalla
>!
Light_House

Az Éjféli Vendég Dala

A jövő útja sötét és bizonytalan,
Ám továbblépni ne félj, mert
Világító orrod jelzi utadat
Íme a fény….
Íme az Orr…

Ne higgy annak, aki tudja, hová kell lépni,
A múltat ismeri, ám a jövőt nem érti.
Utazz könnyű tarisznyával és szívvel,
Iszákodból ma este a köveket hajítsd el!

349. oldal

>!
Light_House

Tomelilla jól elmagyarázta nekem: egyikük Fény, másikuk Sötétség, de vérükben és szeretetben egyek. Vanília és Pervinka képviselte mindazt, ami ellen a Rettenetes 21 örök idők óta harcol: az Egyensúlyt és a Harmóniát. Az életet.

10. oldal

>!
Light_House

Nem tudom, honnan vettem a bátorságot, hogy megszólaljak, és feleljek ANNAK, aki a végünket jelentette, de azt mondtam:
– HAZUDSZ! Mivel hazugságból és hamisságból épülsz, és azzal takarózol. Mutasd meg igazi valódat! Éjszaka Vihar, nappal Rejtély… Névtelen és reménytelen gonosz vagy. Szemeidből sugárzik a sötétség és az önkény, ezért látásod elhomályosul. Nem látod a valóságot, ezért meg sem érted. Nekem pedig se kedvem, se időm arra, hogy most elmagyarázzam neked. Eljön majd a nap, amikor rájössz, mit rejt egy tündér szíve, és miért nem állíthatja meg a dobbanásokat semmilyen halálos varázslat anélkül, hogy egy másik ne születne a helyébe. Ez olyan lánc, amelyet senki nem szakíthat meg, még te sem!

316. oldal


A sorozat következő kötete

Fairy Oak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Michael Ende: A sátánármányosparázsvarázs­pokolikőrpuncspancs­lódítóbódítóka
Bökös Borbála: Szmirkó
Tea Stilton: A jéghercegnő
J. R. R. Tolkien: A babó
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát
Catherynne M. Valente: A lány, aki Tündérföld alá zuhant és a tivornya élére állt
Geronimo Stilton: A talizmánok titka
Daisy Meadows: Borostyán, a narancstündér
Neil Gaiman: Coraline