Erőpróba (Spirit Animals – Szellemállatok 6.) 58 csillagozás

Eliot Schrefer: Erőpróba

A sivatag közepén egy gyönyörű oázis rejtőzik, ahol egy rendkívüli király uralkodik – egész Erdászban nincs hozzá fogható. A neve Cabaro, a Nagy Oroszlán, az állatok birodalmának uralkodója, aki féltékenyen őrzi varázslatos aranytalizmánját. Ember még sohasem tette be lábát a Nemes Vad területére. Nem mindennapi feladatra vállalkoznak hát hőseink, amikor útra kelnek az oázis felé.
Conor, Abeke, Meilin és Rollan már máskor is végrehajtotta a lehetetlent. Most azonban a csapat a felbomlott – barátságukat szétzilálta egy szörnyű, pusztító árulás.
Az ifjú hősök és szellemállataik máris rengeteg áldozatot hoztak a talizmánokért folytatott harcban. Ám amint a világ lassan darabokra hullik körülöttük, és egy kegyetlen ellenség követi minden lépésüket, még súlyosabb csapások érik őket.

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
244 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633996942 · Fordította: Robin Edina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
248 oldal · ISBN: 9789633996959 · Fordította: Robin Edina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
248 oldal · ISBN: 9789633996966 · Fordította: Robin Edina

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Szellemállatok

16 tag · 7 karc · Utolsó karc: 2019. október 16., 20:21 · Bővebben


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Conor, Fenray fia · Abeke · Meilin · Gar tábornok · Gerathon · Irtike · Rollan · Shane


Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Eliot Schrefer: Erőpróba

Szellemállatok 6

Ezt is gyorsan kiolvastam és nagyon tetszett.
Ez a rész most sivatagi hadművelet volt, egy újabb talizmánért, amit csökkentett létszámmal kellett végrehajtani, mivel az előző részben a csapat két lánytagját foglyul ejtette az ellenség. Így miközben követtük a fiúkat a sivatagban, bevillant egy-egy jelenet a lányok fogságáról.
Idáig talán ez volt a legnehezebb feladat, mivel a nemes vad oroszlán, a talizmán őrzője egyáltalán nem volt együttműködő, embermentes környezetben élt egy sivatagi oázisban.
Arról nem is beszélve, hogy az ellenség egész sereggel indult ugyanezen talizmán után.
Volt sok izgalom, csata, harcok, szökés, veszteség is és a végére maradt egy hatalmas árulás is.
Remélem a befejező részben, minden elrendeződik, amihez már is nekikezdek.

Kek P>!
Eliot Schrefer: Erőpróba

Ismét egy olyan világ (a sivatag), ahová nem szívesen utaznék, még ha muszáj lenne is. Cabaro Sukához hasonlóan unszimpatikus, visszataszító figura. Drina halálának körülményei még így leírva is elég erős hatást gyakoroltak rám, gondolom megfilmesítve sokkal durvább lenne. Meilin visszamaradását a szökés után megértem, a nagy segítő átváltozását viszont jól leírt fordulatnak tartom. A talizmánok elrablását viszont nevetségesen pitiáner és gyorsan elintézett húzásnak. Régen olvastam már a záró részt, de mintha épp úgy indítana, hogy újra együtt van a 4 kölyök. Akkor hogyan is és mikor csatlakozik újra hozzájuk Meilin? Lehet, hogy van rá utalás a 7. részben, csak már én nem tudom felidézni így utólag. Sebaj. Lehet, hogy újra kellene olvasnom lezárásképpen? Sajnálom, hogy Tarik és Lumeo már abban nem szerepelhet, viszont Itrike és a csupaszkája se tér vissza, pedig ők milyen jó figurák voltak ebben a részben!

Veee_Sis P>!
Eliot Schrefer: Erőpróba

Nem a legjobb rész a sorozatból.
Nem annyira kötött le, mint az eddigi kötetek; bár ez nem feltétlenül a könyv hibája, inkább az olvasási válságé, amiből nemrégen másztam ki. Valahogy Eliot Schrefer írásmódja nem nyerte el a tetszésemet.
A történet kicsit furcsának hatott számomra, de a végére kitisztultak az események. spoiler
Összességében szerintem jobb is lehetett volna, de a végére eléggé izgalmas lett, így már várom, hogy elolvashassam a folytatást.

Allanon P>!
Eliot Schrefer: Erőpróba

Remek folytatása a sorozatnak. A karakterek még mindig emberiek és szerethetőek a hibáikkal együtt is. olyan dolgok történtek amikre nem számítottam. Most már nagyon kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik a történet és hová fut ki mindez.

tigi5 IP>!
Eliot Schrefer: Erőpróba

Nahát, az oroszlán nem lett a szívem csücske, az biztos.

Szörnyii P>!
Eliot Schrefer: Erőpróba

Az új Nemes Vad szó szerint a szavanna királya. És bár a döntése önzőnek és gonosznak tűnik, de rá kell jönni, hogy azért csinálta, mert azt a lehetőséget választotta, aminek hála nagyobb az esélye annak, hogy megmenekülnek még ha kevesebben is. Mint király a hadseregét is jól meg kell szerveznie és taktikákat kieszelni, aminek egy igen jó példája a struccok.
Abeke népének a kultúrája lenyűgözőt, azt a csupasz állatkát egyszerre tartottam irtó rondának és mega menőnek. Rollan képességével vártam pár poént, de ez elmaradt, amim meglepődtem, de utólag rájöttem, hogy ez egy igen jó döntés volt. Ami miatt viszont haragszom Rollanra, hogy túl sokat poénkodott szerencsétlen kis vakond szerűségével.
A csata jelenet filmként pörgött le előttem és rettentően látványos volt. spoiler

tashley P>!
Eliot Schrefer: Erőpróba

Kellemes csalódás volt, bár nagyon vonakodva álltam neki. 10 éves lányom miatt olvasom a sorozatot, hogy meg tudjuk beszélni (:-)) és ő nagyon haragudott rá. Alig bírtam rávenni magam. De felnőttként nézve tetszett az a visszafogott üzenet, ami végig átlengi a könyvet: mi, emberek elpusztítjuk az állatok élőhelyeit, világát. Nagy állatvédő a hölgy, aki írta.
A sorozat egészét nézve viszont van panaszom, szerintem a 9-12 éves korosztályt, akiknek szánják, nem lehet ennyiszer pofára ejteni. A felnőtt meg csak a haját tépi 1-2 fordulatnál.


Népszerű idézetek

Kek P>!

Néha a család, amelyikre rátalálunk, sokkal jobb, mint amelyikben felnőttünk.

239. oldal

Kek P>!

– Az Aranyoroszlán csatlakozik a többi talizmánhoz, amiket kemény küzdelem árán sikerült biztonságban megőriznünk. Dinesh Palaelefántja. Halawir Bronzsasa. Briggan Ezüstfarkasa. Uraza Borostyánleopárdja. Dzsí Bambuszpandája. Essix Rézsólyma. Kovo Obszidiánmajma. Ninani Márványhattyúja.
     Olvan a reggeli napfényben himbálózó, összegyűjtött talizmánokra mutatott.
– Ezek képviselik munkánk summáját. Bár Tarik tovább él az emlékezetünkben, valójában a talizmánok örökségében is megőrződik a neve. A segítségük nélkül Kovo nem szabadulhat ki a börtönéből.

217. oldal

1 hozzászólás
Kek P>!

Conor szélsebesen átviharzott az udvaron, alig bírta megfékezni a lendületét, hogy fel ne döntse a lányt. Körbeforogtak, boldogan nevetve a váratlan viszontlátás fölötti örömükben.
– Hát visszatértél, épen és egészségesen! – örvendezett Conor. – Ó, hadd nézzelek meg!
– Igen! – felelte Abeke. – És ti is jól vagytok? Lenori elmesélte, mi történt veletek Nilóban. Bárcsak én is ott lehettem volna, Conor! Meilinnel nem is olyan messze raboskodtunk.

220. oldal

Kek P>!

Egyenesen Olvanhoz lépve letérdelt, és két tárgyat húzott elő zöld köpenyének egyik belső zsebéből.
– Íme, még két további talizmán. Arax Gránitkosa és Mulop Korallpolipja. Az első talizmán, ami mindnyájunkat összehozott, és… és az utolsó, amit Tarik életében látott. Az a talizmán, amelyik megmentette az életemet.
     Rollan leeresztette a két talizmánt az üres szarkofág és a fedele kzötti résbe.
– Szeretném ezt a kettőt idebent őrizni, amíg újra szükségünk nincs rájuk. Mert Tarik, Lumeo és a zöld köpenyesek nélkül… mi… sohasem tudtuk volna megszerezni őket.

218. oldal

Kek P>!

Meilint mélabús patkányok vették körül.

149. oldal

Kek P>!

A tisztás szélén egyszer csak szétvált a zöld bozót, és egy hatalmas fekete teremtmény tört keresztül rajta, oldalvást érkezve a tisztásra. Megcsavarodva felágaskodott. Fejének két oldalán a pikkelyes szárny csuklyaként kifeszült, és a kígyó ábrázatán elterülő széles, fölényes vigyor látni engedte két kard hosszúságú méregfogát.
     Gerathon.
A gigantikus kobra láttán Cabaro vicsorogva megperdült. Az oroszlán csapdába esett – az egyik menekülési útvonalat Gerathon zárta el, míg a másikat Rollan és társai.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cabaro · Gerathon · Rollan
Ezvagyok32 P>!

– Igazából soha nem voltam oda a lovakért – kiáltotta.
A lova válaszul felnyerített.
– Nem vagyok benne biztos, hogy ő odavan érted – felelte Conor.

8. - Az oázis, 136. oldal

Kek P>!

A pandával együtt megkerülték a falat, majd besurrantak az épületbe; Dzsí terebélyes hátsó fele éppen csak befért.

157. oldal

Kek P>!

Meilin most nem értékelte a kígyó jelenlétét az elméjében, ami valószínűleg azt jelenti, hogy a megszállottság nem állandó. Gerathon ezek szerint szándékosan tör be a tudatába, és nem ott lakozik egész végig.

76. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gerathon · Meilin
Kek P>!

Való igaz, hogy végre átaludhatta a teljes éjszakát egy ismerős ágyban, de még így is kevesebb, mint huszonnégy óra telt el, amióta fáradtan bevánszorogtak Zöldmenedék kapuján. A fiúk bőre még vörös és sebes volt a kegyetlen nilói homoktól.

214. oldal


A sorozat következő kötete

Spirit Animals – Szellemállatok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jessica Townsend: Csudamíves
Tea Stilton: A korallok hercegnője
Szigeti Kovács Viktor: A táltos
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Peter S. Beagle: Az utolsó egyszarvú
J. R. R. Tolkien: A babó
C. S. Lewis: A végső ütközet
Rick Riordan: A sötét prófécia
John Flanagan: Gorlan romjai