Mezítláb 33 csillagozás

Elin Hilderbrand: Mezítláb

Egy júniusi délutánon három nő érkezik Nantucket repülőterére, kisgyerekekkel, ormótlan szalmakalapokkal és nyilvánvaló érzelmi gondokkal terhelten. Vicki, a két kisfiú édesanyja, súlyos betegsége hírét igyekszik feldolgozni. A húga, Brenda épp most kényszerült otthagyni a professzori állását, miután fény derült egy vele egykorú diákjával folytatott titkos viszonyára. A barátnőjük, Melanie hét sikertelen beültetés után végre teherbe esett, ám közben kiderül, hogy a férjének viszonya van. A három nő Nantucketre menekül élvezni a napsütést, és a környék megnyugtató légkörét. Ám a barátságos kis kunyhó, mely már száz éve a család tulajdona, túl kicsi a rajta átsöprő érzelmi viharokhoz. A szerző emlékezetes és szórakoztató regényt alkotott, melyben megragadóan ábrázolja a mindent megváltoztató szerelem, s a családi kötelékek erejét.

Eredeti mű: Elin Hilderbrand: Barefoot

Eredeti megjelenés éve: 2007

A következő kiadói sorozatban jelent meg: I.P.C. Mirror

>!
I.P.C., Budapest, 2014
414 oldal · ISBN: 9789636355074 · Fordította: Fügedi Tímea

Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Elin Hilderbrand: Mezítláb

Megint egy könyv talált rám.
Beismerem, először a kedvező ára vonta magára a figyelmemet, aztán a borítója, majd a moly-os %-a. Többször is elmentem mellette, aztán jött az érzés, hogy kell nekem.
Hogy mennyire örülök, hogy megvettem és elolvastam, azt nehéz szavakba foglalni. Csodálatos élmény volt. Hol nevettem, hol sírtam, hol dühöngtem, rengeteg érzést megmozgatott bennem.
Kedvenc lett. spoiler
Úgy szeretnék elmenni én is Nantucket szigetére. Csodaszép lehet.

5 hozzászólás
>!
Csoszi
Elin Hilderbrand: Mezítláb

Nyaraláshoz egy nyaralós könyv Elin Hilderbrand-tól tökéletes választás. Picit irigyeltem a három nőt, amiért egy csodálatos helyen, Nantucket szigetén töltenek két és fél hónapot, de csak ezért. A gondjaikat, problémáikat köszönöm, de nem kérem.
Vicki rákos és a szigeten veszi igénybe a kemoterápiát. A húgának, Brendának a karrierje romokban hever, kirúgták imádott professzori állásából, és most el kell döntenie, hogy hogyan tovább. Vicki legjobb barátnője, Melanie sok éves küzdelem után végre babát vár, csak éppen a férjének viszonya van egy fiatalabb nővel. Mindhárman komoly gondokkal küzdenek, de közben figyelniük kell egymásra. Jó a lánytestvérek, barátnők közti konfliktusok, kapcsolatok ábrázolása. Néha olyan érzésem volt, mintha a kis házikójuk egy tyúkól lenne, ahonnan már csak egy kakas hiányzik, hogy rendet tegyen. Ez a személy pedig nem más, mint Josh, a jóképű egyetemista, aki írónak tanul és bébiszitterként segíti ki őket. Nemcsak a gyerekeknek lesz a támasza, hanem más-más módon Vickinek, Brendának és Melanie-nak is. Két szereplő volt, akit nem tudtam megkedvelni. Az egyik Peter, Melanie férje, a másik pedig a kis kavarógép Didi, Josh ex-barátnője.
A betegség és a problémák ellenére ez a könyv egyáltalán nem nyomasztó. Nagyon – nagyon tetszett.

>!
BoneB
Elin Hilderbrand: Mezítláb

Kicsit nyögvenyelősen indult és volt benne pár olyan dolog, ami baromira nem érdekelt és a történet szempontjából se volt fontos, de oldalnövelőnek jó volt. :)
Az írónő első könyve a Sziget szerintem sokkal jobb volt, ez már csak valami utánzás félének tűnt mellette. Azért a végére már elég jó kis történet volt kialakulóban, voltak itt titkok, szerelmi szálak, betegség, kétségbeesés, vandalizmus, összeveszések-kibékülések, spoiler egyszóval: minden. Didi pedig az agyamra ment és a végén még meg is könnyebbültem, hogy spoiler.

>!
Mariann_ P
Elin Hilderbrand: Mezítláb

A fülszöveg adott.
3 problémás nő , 2 kisgyerek , és egy főiskolás fiú bébiszitter egy festői szigeten egy egész nyáron át.
Hogyan lehet mindennapi dolgokról ilyen érdekfeszítően írni ?
Faltam a sorokat. Van benne betegség, de egyáltalán nem nyomasztó.
Problémák, megoldások, lazaság…..
Örülök, hogy megragadta a figyelmemet, élmény volt olvasni.

>!
Zsófi_és_Bea P
Elin Hilderbrand: Mezítláb

Elin Hilderbrand: Mezítláb

A történet Nantucket gyönyörű szigetén játszódik, bár nem a sziget kapja a főszerepet, csak azt jelképezi inkább, hogy három főszereplőnk oda vonul el a jelenlegi életéből, szakad ki a hétköznapokból, és nyaralása közben megpróbálja megoldani a problémáját. Vicki a kétgyermekes családanya, aki tökéletes élete közben egyszercsak szembetalálja magát a szörnyű kórral, a rákkal. Az irodalomprofesszor húga, Brenda, akinek romokban a karrierje és az élete, valamint Vicki barátnője Melanie, akit éppen elhagyott a férje. Melanie éppen ekkor döbben rá, hogy nyolc sikertelen lombikkísérlet után, gyermeket vár. Ők hárman és Vicki két kicsi gyermeke utaznak el a szigetre és mindenki a maga módján próbálja meg feldolgozni az őt ért csalódásokat, megoldani a problémákat,
Fontos szerepet kap még a szigeten élő, írónak készülő egyetemista Josh, aki közel kerül mindannyiukhoz és tudtán kívül mindannyiuknak segít valamilyen formában. Jó a történet, szépen lassan csordogálnak az események, nem történik semmi különös, nincsenek nagy izgalmak, éppen olyan, mint egy meleg, kellemes, napsütéses nyár. Bizonyos távolságból tudtam szemlélni a szereplőket, tehát annyira nem kerültek közel hozzám, olyan volt, mintha én egy kívülálló nyaraló lettem volna, és a parti nyugágyam kényelméből néztem volna más emberek életét, küzdelmét, örömét. Nem nevettem rajta, de nem is sírtam, ez azonban nem jelenti azt, hogy unalmas volt. Egyszerűen csak jó, mint egy találkozás kedves emberekkel.
Igazából a családról, a barátságról, a szerelemrõl szól. Szembesülés az élet szépségével, a kapcsolatok fontosságával.

>!
l2njpx
Elin Hilderbrand: Mezítláb

Nagyon jó. Szeretem ennek a csajnak a regényeit. A hangulatuk elképesztő. Alvó kisbabák, húsos szendvicsek, naptej, citromos víz, élet, halál….

Csak a fordítónak üzenem, hogy szerintem ebben a könyvben a market nem piacot jelent, hanem szupermarketet, tekintve, hogy légkondis és ott veszik a dobozos jégkrémet meg az energiaitalt.

Mondjuk, hogy a terhes csaj hogy vedelhet annyi sok energiaitalt, azt nem értem

Josh volt a legjobb. Josht minden normális lánynak a Földön!!!!!

>!
M16 IP
Elin Hilderbrand: Mezítláb

Az elején nehezen lendültem bele, az utolsó száz oldalnál pedig már nem tudtam letenni. Szórakoztató irodalom kategóriában jól megírt regény, sodor, leköt s bár Vicky betegsége miatt néhol nyomasztó, a valósághű ábrázolás miatt ezt is pozitívumként értékeltem. Szépen összeérnek a szálak, kirajtzolódik a történet, az író teljesen kielégíti az olvasót, nem volt hiányérzetem a végén. Számomra nem maradtak megválaszolatlan kérdések.Tetszett!

>!
pieta4
Elin Hilderbrand: Mezítláb

Három nő három különböző probléma. Egy nyár történéseit követhetjük nyomon, melynek során ezek a nők próbálnak a felszínen maradni, küzdenek önmagukkal, a körülményekkel, a jövőtől való félelmükkel.
Kedvenc szereplőm Vicky, két kisfiú édesanyja, aki súlyos betegségével próbál megbirkózni. Nagyon tetszett Vicky gondolatainak, betegsége lelki aspektusainak ábrázolása. Barátként, testvérként, feleségként, anyaként láthatjuk őt egy szörnyű kór árnyékában. Ennek ellenére nem éreztem, hogy depresszív lenne a könyv, inkább szórakoztató, tanulságos, szívet melengető.

>!
Mulán
Elin Hilderbrand: Mezítláb

Imádtam!!! Annyira tökéletesen van megírva ez a könyv, faltam a lapokat, nem egy könnyű könyv, mert nehezebben indult mint vártam, de aztán ahogy sikerült egy hullámra ráhangolódni kész nem bírtam le tenni. Ebben a könyvben minden van amire szükséged lehet egy nyári olvasmányban, betegség, szerelem, és persze a nők átlagos problémái. Én annyit hozzá tennék hogy az utolsó oldalt nem értettem nekem kicsit le záratlanul maradt a történet, de lehet csak én értelmezem félre.


Népszerű idézetek

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Nem mi választjuk a szerelmet; az választ minket, akár helyes, akár nem.

375. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Meg kell gyógyulnod, Vick. Nem tudok élni nélküled. Hallasz engem? Annyira szeretlek, olyan erősen, hogy ez emel fel engem, ez visz előre. Te viszel előre. Meg kell gyógyulnod, Vick.

225. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Ha magába fojtja a félelmet, maga ellen fordul, és felemészti.

385. oldal

>!
Kókuszka

Mindenki egyedül hal meg. A halál azt bizonyítja, hogy végső soron nem számít, mennyire kötődik az ember a másokhoz, mert a végén egyedül marad.

224. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

John Green: Csillagainkban a hiba
Jenny Downham: Amíg élek
Lisa De Jong: When It Rains – Amikor esik…
Nyrae Dawn: A játszma
Lisa Kleypas: Csábíts el pirkadatkor
Nicola Yoon: Minden, minden
Eric-Emmanuel Schmitt: Oszkár és Rózsa mami
Jodi Picoult: A nővérem húga
Lois Lowry: Nyáron történt
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek