The ​Piano Teacher 3 csillagozás

Elfriede Jelinek: The Piano Teacher Elfriede Jelinek: The Piano Teacher

The ​Piano Teacher, the most famous novel of Elfriede Jelinek, who was awarded the 2004 Nobel Prize in Literature, is a shocking, searing, aching portrait of a woman bound between a repressive society and her darkest desires.
Erika Kohut is a piano teacher at the prestigious and formal Vienna Conservatory, who still lives with her domineering and possessive mother. Her life appears to be a seamless tissue of boredom, but Erika, a quiet thirty-eight-year-old, secretly visits Turkish peep shows at night to watch live sex shows and sadomasochistic films. Meanwhile, a handsome, self-absorbed, seventeen-year-old student has become enamored with Erika and sets out to seduce her. She resists him at first, but then the dark passions roiling under the piano teacher's subdued exterior explode in a release of sexual perversity, suppressed violence, and human degradation.

Celebrated throughout Europe for the intensity and frankness of her writings and awarded the… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1983

>!
Grove Press, 2009
292 oldal · ASIN: B005FFPVVS · Fordította: Joachim Neugroschel
>!
Grove Press, 2004
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 0802118062 · Fordította: Joachim Neugroschel

Kiemelt értékelések

RitaMoly P>!
Elfriede Jelinek: The Piano Teacher

Jelinek stílusa összességében tetszett, bár tény, hogy voltak helyek, ahol nagyon untam a szöveget, sehova nem vezetőnek tűnt néhány hosszúra nyújtott leírás. Érdekes, hogy mindenki a szexualitást emelik ki a történetből, mert nekem az igen mérsékelten ütötte meg az ingerküszöbömet. Amivel nem azt mondom, hogy nem fontos/problémás, de valószínűleg mostanra már érzéstelenítve lettem a dologgal kapcsolatban, biztos nagyobbat ütött, amikor eredetileg megjelent. (Az egész könyvben egyedül spoiler viselt meg, abból kevesebb részlettel is beértem volna.) Ennél sokkal felkavaróbbnak tartom az egészségtelen anya-lánya kapcsolatot, amit bemutatott.

Viktoria_Agnes_Takacs P>!
Elfriede Jelinek: The Piano Teacher

Nagyon nehezen tudok barmit is irni errol a konyvrol. Stilisztikailag nagyon erdekes volt ez a parttalan narracio, ahogy megismerhettuk Erica eletet, majd Walterrel valo kapcsolatat. Erdekes volt a parbeszedek monologga szovese, a rengeteg athallas, vagy az, ahogy Jelinek beleszotte a sajat ertekiteleteit. Maga a tema viszont nagyon nehezze tette ezt az olvasast. En nagyon koran kikerultem a csaladi kornyezetbol, igy kicsit talan idegen is volt szamomra az, hogy egy szulo hogy tud ennyire szemelyisegtorzitoan ratelepulni a gyerekere, bar lattam mar erre peldat, noha ennel sokkal enyhebbet. Mikor elkeszult a film, en is megneztem moziban, az is letaglozott. Valoszinuleg a mufajjal szembeni viszolygasom miatt nalam teljesen torlodott, hogy Erica levele ennyire eros DBSM. Erdekes elmeny volt ez a konyv, nem hiszem, hogy Jelinek bekerulne a nagy kedvencek koze, de azert majd adok neki meg egy eselyt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jeannette Walls: The Glass Castle
Kathryn Wallace: Absolutely Smashing It
Éva Janikovszky: Be Glad It's a Boy
Monica Ali: Brick Lane
David Sheff: Beautiful Boy
Benjamin Alire Sáenz: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe
Éva Janikovszky: Be Glad It's a Girl!
Margaret Atwood: The Testaments
Kazuo Ishiguro: Never Let Me Go
Alice Munro: Lives of Girls and Women