A ​mai Róma konyhája 6 csillagozás

A Dolce Vita szakácskönyve
Eleonora Galasso: A mai Róma konyhája

Róma az élő történelem és az eleven hagyományok városa, ez jelenik meg étkezési kultúrájában, ételei izgalmas sokféleségében és változatosságában.
A mai Róma konyhájában Eleonora Galasso, gasztronómiai író, blogger és Instagram sztár fogja a kezünket és kalauzol végig az örök város rejtett ékkövei, az ódon lakóházak, a macskaköves mellékutcák, a palazzók és a ma is élő gasztronómiai hagyományok világában.
A könyvben a gyors és egyszerű reggeliktől és vidám al fresco ételektől a találékonyan rögtönzött ebédekig és romantikus vacsorákig minden alkalomra találhatnak megfelelő receptet.

>!
Corvina, Budapest, 2017
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631363975

Enciklopédia 1


Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Eleonora Galasso: A mai Róma konyhája

Eleonora Galasso: A mai Róma konyhája A Dolce Vita szakácskönyve

Az olasz konyháról nekem eddig a pizza, a spagetti, a paradicsom, bazsalikom, oregánó ugrott be leginkább és elégedett voltam ezzel a tudással, nem is éreztem késztetést semmiféle közelebbi ismeretséghez.

De aztán megláttam ezt a könyvet!!! Legelőször a gyönyörű fotói bűvöltek el, amelyeken nem csak a szintén bámulatos ételfotókat értem, hanem a pillanatképeket a római utcákról, a kávézókról, piacokról, elképesztően szép épületekről, terített asztalokról, emberekről, hangulatokról.

Az egész könyv tele van jókedvvel, örömmel, napsütéssel, boldogsággal. És akkor még nem is beszéltem az ételfotókról, amelyek annyira szépek, hogy ha csak azokat nézegetném, már akkor is elégedett lennék ezzel a könyvvel és számomra az is teljes élményt nyújtana.

A blogon megnézhetitek milyen ételeket készítettünk el a könyvből és azt is, hogyan sikerültek. :D

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.nl/2017/03/eleonora-galasso-m…

3 hozzászólás
janetonic>!
Eleonora Galasso: A mai Róma konyhája

Eleonora Galasso: A mai Róma konyhája A Dolce Vita szakácskönyve

Izgalmas és többnyire bonyolult receptek, leöntve a fotók cukormázával: az összkép giccses és boldogság-kultuszú, de érdemes lehámozni, különösképpen, ha polipfőzés is szerepel a terveink között.

Baráth_Zsuzsanna P>!
Eleonora Galasso: A mai Róma konyhája

Eleonora Galasso: A mai Róma konyhája A Dolce Vita szakácskönyve

Apicius óta tudjuk, hogy a rómaiak igazi ínyencek voltak, az olasz konyha legendás, de vajon a mindenki által ismert klasszikusokat (tiramisu, pasta carbonara, pizza) hogyan készíti egy modern házitündér? Eleonora Galasso saját bevallása szerint ételtolmács, gasztronómiai újságíróként és bloggerként tevékenykedik, és most arra vállalkozott, hogy megmutatja nekünk, milyen ételek készülnek a mai Rómában. Nos, rendkívül finomak, igazi ínyenc szakácskönyvhöz van szerencsénk, amelyben rengeteg mennyei finomság vár arra, hogy kipróbáljuk, ínycsiklandozó fotók tömegével csábítanak a jobbnál jobb ételek, amelyek azonban nem a gyorsan elkészíthető kategóriába tartoznak (néhány kivétellel), mivel az olasz konyhaművészet nem olyan bonyolult, csak idő kell hozzá. Igazi dolce vita hangulatot áraszt ez a szakácskönyv, azonnal jókedvre derülünk tőle, miközben végigjárjuk Róma utcáit, megismerjük a mindennapok étkezési szokásait, és megfogadjuk, hogy egy kényelmes hétvégén elkészítjük a kedvenc receptjeinket ebből a különösen szép kivitelű, és tartalmas kiadványból.
A teljes kritika itt olvasható:
http://jusandcalzone.blog.hu/2017/03/11/konyvajanlo_ele…

Malnai_Istvan>!
Eleonora Galasso: A mai Róma konyhája

Eleonora Galasso: A mai Róma konyhája A Dolce Vita szakácskönyve

Íme egy színes, szagos, roppantul mai receptekkel ellátott szakácskönyv, amely nem nélkülözi az olasz hagyományos konyha alapjait sem. Miért is hiányoznának belőle a tradicionális receptek, hiszen már a címe is az: A mai Róma konyhája. Ez a vaskos kötet, amely fegyelmezésre is elsőrendű, nemcsak ételleírásokat tartalmaz, hanem életérzést is. Naná, hiszen ez deklaráltan a Dolce Vita szakácskönyve!

Eleonora Galasso nagy fába vágta a fejszéjét: már pedig megmutatja Európának, mi is az a hamisítatlan XXI. századi olasz életérzés! Először Angliában adták ki ezt a művet tavaly, és idénre beérett a hazai kiadás is.

Klasszikus olasz ételek leírásait ötvözi a könyvben a modern kor újításaival. Végigvezet bennünket az egész napon, a reggelitől a vacsoráig, külön kitérve egyes alkalamakra, amikor összegyűlik a család, és nagyobb lesz a trakta, ahol már előételek is dukálnak, de kínál megoldásokat gyors ebédekre is, vagy ahogyan ő fogalmaz: ebédek féllábon. Külön foglalkozik a az ünnepek ételeivel, de megtanít Grissiniket sütni (kell, muszáj kipróbálnom), vagy lilahagymalekvárt kavarni. Lilahagymalekvár… anyám. Ezt is muszáj kipróbálnom! És nem félti az alakját, mert simán kijelentette, hogy éjfélkor rágcsálni egyáltalán nem gáz.

Bővebben: http://kulturpara.blog.hu/2017/04/02/az_etel_kulcs_meg_…


Népszerű idézetek

janetonic>!

Rómában a kiállításmegnyitókon a beszédek alatt az emberek láthatóan a büféasztal felé tekingetnek. Nem szabad bedőlni a tökéletesen vasalt öltönyöknek és a pazar frizuráknak, csak az érdekli őket, hogy annyi ingyen kaját egyenek, amennyit tudnak.

56. oldal

Eleonora Galasso: A mai Róma konyhája A Dolce Vita szakácskönyve

1 hozzászólás
janetonic>!

A hangos beszédet Rómában a szeretet jelének tekintik.

63. oldal

Eleonora Galasso: A mai Róma konyhája A Dolce Vita szakácskönyve

janetonic>!

Akkor étkezünk együtt valakivel, ha értékes időt kívánunk eltölteni a társaságában.

175. oldal

Eleonora Galasso: A mai Róma konyhája A Dolce Vita szakácskönyve

5 hozzászólás
janetonic>!

Gnocchit készíteni olyan lassan alakuló folyamat, mint az én karrierem.

86. oldal

Eleonora Galasso: A mai Róma konyhája A Dolce Vita szakácskönyve

janetonic>!

Én a magam részéről jobban szeretem a nemszületésnap ünneplését, Alíz Csodaországban módra.

199. oldal

Eleonora Galasso: A mai Róma konyhája A Dolce Vita szakácskönyve

janetonic>!

Óvatosan eresszük bele a polipot a vízbe, míg egészen el nem merül, azután emeljük ki. Ismételjük meg ezt az eljárást még kilencszer, míg a polip karjai fel nem pöndörödnek és meg nem puhulnak, akkor még egyszer merítsük vízbe.

80. oldal, Polip "kebab" zelleres krumplisalátával

Eleonora Galasso: A mai Róma konyhája A Dolce Vita szakácskönyve

Kapcsolódó szócikkek: polip
21 hozzászólás
janetonic>!

Lehet, hogy az élet némajáték, de a vacsora… hát az komoly dolog.

173. oldal

Eleonora Galasso: A mai Róma konyhája A Dolce Vita szakácskönyve

janetonic>!

„Nápolyt látni és meghalni”, mondta Goethe. Én meg azt gondolom, hogy „Rómát látni és jobban élni, teljesebben, tudatosabban, a történelem és a személyes emlékek együttélésében, a várost a sajátunkénak tekintve”.

164. oldal

Eleonora Galasso: A mai Róma konyhája A Dolce Vita szakácskönyve

3 hozzászólás
janetonic>!

Miután ezt a receptet már számtalanszor kipróbáltam – és mindig rossz szagú sütővel és még rosszabb szagú frizurával végeztem – végül megtaláltam a módját, hogy elérjem az étel utánozhatatlan ízét, a sütőm is rendes állapotban végezze, és a sminkem is érintetlen maradjon.

188. oldal, Sertéssült Ariccia módra "húzott" kelkáposztával

Eleonora Galasso: A mai Róma konyhája A Dolce Vita szakácskönyve

4 hozzászólás
marie2001>!

Szeretek jó ürügyet találni egy kis ünneplésre minden egyes napon, és egyszerűen csak vidámnak lenni. Nem véletlenül vagyok teljesen és kertelés nélkül olasz.

199. oldal, 8. fejezet - Ünnepek

Eleonora Galasso: A mai Róma konyhája A Dolce Vita szakácskönyve


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Lénárd Sándor: A római konyha
Mimi Thorisson: Itália Ízei
Csák Erika (szerk.): Olasz konyha
Alessandro Molinari Pradelli: Bologna
Lenkei Júlia (szerk.): Olasz konyha
Beke Csilla (szerk.): Pizza
Olasz ízek
Claudia Piras – Ruprecht Stempell: Olasz kulinária
Kay Scarlett: Egy falat… Olaszország
S. Dickhauf – C. Schinharl: Az olasz konyha alapjai